Gør-det-selv-florarium: trin-for-trin instruktioner til oprettelse af en mini-have med sukkulenter

Et lille florarium med en utrolig vildmarksatmosfære lige på dit bord

Et lille florarium med en utrolig vildmarksatmosfære lige på dit bord

Den har forskellige navne – en have i en flaske, et grøntsagsterrarium, et naturligt tilbehør, men det er mere korrekt at kalde det et florarium. Dette er en fashionabel fascinerende retning for havearbejde såvel som håndlavet kunst, og det er ikke svært at lave en have i en flaske med egne hænder ved hjælp af trin-for-trin-teknologi. Udadtil ser sådan et mini-drivhus meget usædvanligt, atypisk ud. Alle kan oprette et florarium med egne hænder, det vigtigste er lyst og tage trin-for-trin instruktioner, ideer og inspiration fra artiklen. Opbevar materialer – og gå!

Alle kan oprette et florarium med egne hænder, hovedlysten er-og få trin-for-trin instruktioner, ideer og inspiration fra artiklen herunder. Opbevar materialer og gå!

Fantastisk minihave i det indre af huset

Utrolig sart orkidé i florariumsammensætningen med egne hænder

Utrolig sart orkidé i florariumsammensætningen med egne hænder

Usædvanlige polyeder i forskellige former - en glimrende løsning til et florarium med egne hænder

Forskellige polyeder – en glimrende løsning til et florarium med egne hænder

Efter at have lavet flere små florarier kan du kombinere dem til sammensætninger, der komplementerer dit hjem interiør.

Efter at have lavet flere små florarier kan du kombinere dem til sammensætninger, der komplementerer dit hjem interiør.

Hvad er florariram?

Grundlaget, eller rettere, indramningen af ​​en mini-have i hjemmet er en gennemsigtig beholder lavet af plast eller glas. Du kan også finde containere i træ eller kombineret..

Kombineret florarium i form af en glaskuppel med bund af træ

Kombineret florarium i form af en glaskuppel med bund af træ

Bemærk! Et florarium adskiller sig fra et terrarium ved, at det har et indsnævret indløb på siden eller toppen. Denne særlige struktur giver støtte til mikroklimaet inde i minihaven. Nogle gange er det helt dækket med et låg..

Florarium med aftageligt betræk for at skabe mere behagelige forhold for planter

Florarium med aftageligt låg for at skabe behagelige betingelser for planter

For at skabe et sådant mesterværk kan du bruge en række containere, nemlig:

 • containere;
 • glasflasker;

Floriana -kompositioner i gennemsigtige glasflasker ser meget smukke ud.

Floriana -kompositioner i gennemsigtige glasflasker ser meget smukke ud.

 • krukker med låg;
 • vinflasker med stor kapacitet;
 • rektangulære akvarier, afrundede vaser. For disse beholdere skal vækstbetingelserne omhyggeligt overholdes. Dette betyder at fjerne træk, opretholde en passende temperatur, vanding og sprøjtning af planter, hvis dyrkningsreglerne kræver det;
 • laboratoriekolber.

Gør-det-selv florarier med sammensætninger af sukkulenter i kolber til kemiske reagenser

Gør-det-selv florarier med sammensætninger af sukkulenter i kolber til kemiske reagenser

Denne særlige form af beholdere har en central opgave: at opretholde et mikroklima, der er egnet til planter. På grund af den smalle hals er det muligt at skabe en passende temperatur og fugtighedsniveau, uanset eksterne faktorer. Dette gør det muligt at dyrke selv de mest krævende planter. Virkningen af ​​et drivhus skabes, så planterne i en sådan beholder er behagelige.

Ved første øjekast ganske enkle florarier, der ser meget imponerende ud i interiøret

Ganske enkle florarier ser meget imponerende ud i interiøret.

Opmærksomhed! Hvis beholderen er tilstoppet, skal den regelmæssigt ventileres for at forhindre overophedning og dannelse af kondens på væggene..

Typiske varianter af florarier

Inden du læser instruktionerne for begyndere om, hvordan du laver et florarium med egne hænder, bør du lære mere om typiske økostrukturer, for af forskellige årsager kan ikke alle planter komfortabelt sameksistere med hinanden..

Ørken

Obligatoriske egenskaber ved ørkenen er naturligvis kaktusser. Farvet sand vil supplere sammensætningen af ​​ørkenflorariet, hvilket vil sætte stemningen i florariet

Obligatoriske egenskaber ved ørkenen er naturligvis kaktusser. Farvet sand vil supplere sammensætningen af ​​ørkenflorariet, som vil sætte atmosfæren

Dette florarium vil simulere en ørken. Sukkulenter vokser godt i det, som omfatter:

 • kaktus;
 • spurge;
 • euphorbia;
 • agave.

Gør-det-selv atmosfærisk sammensætning af ørkenen i florariet

Gør-det-selv atmosfærisk sammensætning af ørkenen i florariet

Jord – sand med et lag på mindst 10 cm, det skal være godt sigtet. Du kan supplere billedet af ørkenen med store sten, et stykke sandsten. Denne mulighed er velegnet til dem, der ikke har tid til at passe, vand, kontrollere mikroklimaet. Vanding af sådanne sammensætninger er nødvendig, når jorden tørrer, flere gange om ugen er helt nok. Temperaturen er ikke kritisk for dem, selvom den falder under +15 grader, men de har brug for solen, derfor er det bedre at placere et sådant florarium på vindueskarmen.

Skov

Dette florarium vil kræve mere styrke og opmærksomhed. Først og fremmest jorden – den har en kompleks sammensætning. Det omfatter: løvjord, tørv, groft sand. Alt dette skal blandes grundigt. Som en indretning kan du bruge drivved, pilrødder (de skal først koges i vand), træbark. Typisk for denne type sammensætning er påfyldning af den centrale del af beholderen med planter..

Nogle gange vil man virkelig gerne være tættere på naturen, men der er ikke altid en mulighed, især for mennesker, der bor i storbyer, og endda med en travl arbejdsplan. Florariet, et modelleringsstykke skov, vil fortynde den rutinemæssige grå hverdag

Det er ikke altid muligt at være tættere på naturen, og det er især problematisk for mennesker, der bor i storbyer, og endda med en travl arbejdsplan. Florarium, der modellerer et stykke skov, vil fortynde rutinen med grå hverdag

Vigtig! Et obligatorisk kriterium er høj luftfugtighed i området 65-85%.

Florarium med låg hjælper med til bedre at bevare fugt indeni, så det ikke fordamper så hurtigt

Florarium med låg hjælper med at holde fugt inde og forhindrer det i hurtigt at fordampe

For at gøre dette skal du lægge en drink eller et bad indeni. Det skal også ventileres regelmæssigt. Ofte er de baseret på tropiske regnskove. Hovedkravet er en kombination af planter efter jordkrav. Og du behøver ikke at lede efter nogen specielle mærkelige planter, de enkleste vil gøre.

Bjergene

Til florarier, der modellerer sammensætninger af bjerge, er det værd at samle sten af ​​en relativt stor størrelse

Til florarier, der modellerer sammensætningerne af bjerge, er det værd at samle sten af ​​en relativt stor størrelse

Dette er en efterligning af bjerglandskaber og naturligvis vegetation. Det skal laves ganske smalt, men højt. Jorden er sand og store småsten. Jorden skal være fedtet og rig på organisk stof. Forskellige planter kan bruges:

 • krøllet – vedbend, ficus;
 • sukkulenter – tykke kvinder er særligt velegnede.

Atmosfærisk florarium efterligner bjergrige terræn

Atmosfærisk florarium efterligner bjergrige terræn

Planter skal vandes, så der skal sørges for drikkere. Du kan aktivt bruge sten af ​​uregelmæssig form med skarpe kanter – de kan meget vel efterligne klippehylder og bjergtoppe.

Vær heller ikke bange for at eksperimentere, en usædvanlig gren bevokset med mos i et lodret florarium er ganske velegnet til dekoration af et bjerg.

Vær ikke bange for at eksperimentere! For at dekorere et bjerg i et lodret florarium er en usædvanlig gren, der er vokset med mos, ganske passende

Mos

Sådan et florarium med egne hænder kan laves i henhold til instruktionerne (se video), og det bliver ikke svært. Faktisk er der mere end 10 tusinde arter af sådanne planter i verden, og de vokser i næsten alle klimazoner. De laver ikke rent moskompositioner; de suppleres ofte med andre elementer. Inden du placerer planten i en beholder, skal du afskære den øverste del uden jordstænglen for at tillade den at bygge rodmassen op alene..

Sødt florarium, med en dekoreret sammensætning af et hus lavet af mos fra en eventyrlig skovhelt

Sødt florarium med en dekoreret sammensætning af et hus lavet af mos fra en eventyrlig skovhelt

Råd! Når du vælger en plante til at supplere moskompositionen, skal du vælge dem, der ikke ville overlappe det bløde fløjlsagtige lag, men blive dets organiske tilføjelse.

Florarier med moskompositioner i glasflasker

Florarier med moskompositioner i glasflasker

Oprettelse af en komposition

Du kan oprette et florarium med dine egne hænder, styret af en simpel instruktion med et foto. Alt det kræver er lidt tid og tålmodighed..

Forberedelse af materialer:

 • kapacitet. Det kan være glas eller plastik, med eller uden låg. En glimrende mulighed ville være et akvarium, vase, bank;
 • jord – svarende til de udvalgte planter;
 • drænlag – småsten, sten, udvidet ler, selv brudt mursten er egnet;
 • kul – aktiveret eller kul;
 • selve planterne;
 • dekorative elementer: drivved, figurer til stilen, huse osv.;
 • instrumenter. Du har brug for en scapula (ske); pincet, hvis planterne er meget små; spray; saks, vandkande.

Alle materialer er ganske overkommelige, og det vil ikke være svært for dig at samle dem.

Alle materialer og værktøjer er ganske overkommelige, det vil ikke være svært at samle dem.

Bemærk! Uanset hvor miniature planterne er, vokser de med tiden, og de bliver trange i beholderen. Hvis det er mærkbart, at planterne er ubehagelige, kan de transplanteres i en gryde, og florariet kan fyldes med nye indbyggere..

Som dekoration til dit florarium kan du bruge både naturmaterialer - for eksempel skaller og interessante småsten eller købte småting som dyrefigurer - du kan finde dem til enhver smag, i næsten alle håndværksbutikker

Som dekoration til florariet kan du bruge naturlige materialer – skaller og interessante småsten, indkøbte bagateller og dyrefigurer. Alt dette kan findes for enhver smag i næsten enhver håndværksbutik.

Gør-det-selv-florarium: trin-for-trin instruktioner

 1. Klargøring af beholderen. Uanset hvilket materiale det er fra, skal beholderen vaskes grundigt. Det næste trin er dampning, for dette skal det dryppes med kogende vand, men meget forsigtigt, da det kan revne fra et kraftigt temperaturfald. Næste – affedtning indefra med alkohol eller vodka.

  Faseoprettelse af et florarium med en sammensætning af sukkulenter

  Faseoprettelse af et florarium med en sammensætning af sukkulenter

 2. Afløb. Et drænlag hældes til bunden, efterfulgt af kul i den form, det blev udvundet i. Hvis dette er tabletter, skal de spredes ud over overfladen, hvis kul, derefter jævnt spredt over drænlaget, forknusning.

  Bemærk! Anvendelse af kul er en vigtig komponent i jordforberedelse, da det vil absorbere kemikalier, der kommer ind med vand, eliminere dannelse af skimmelsvamp og meldug.

 3. Oven på kulet er jordens sammensætning, som vælges i overensstemmelse med planterne. Desuden skal den være våd. Jorden kan blandes med trækul eller drysses ovenpå. For at give en ekstra dekorativ effekt kan bunden dækkes med et lag farvet sand.

  Usædvanligt miniatureflorarium med egne hænder fra en tinbase-trin-for-trin instruktioner

  Usædvanligt miniatureflorarium med egne hænder fra en tinbase. Trin for trin instruktioner

 4. Plantning af planter. Juster jorden, lav en fordybning i den til plantning af planter. Planterne selv skal fjernes fra potten og rødderne fjernes fra jorden. Du kan plante med en pincet eller med dine hænder – som det er praktisk. Det er vigtigt at plante på en sådan måde, at bladene ikke rører beholderens vægge. Ellers vil de danne kondens, og dette vil føre til forfald..

  Processen med at skabe et stort nok florarium med en skovsammensætning

  Processen med at skabe et stort nok florarium med en skovsammensætning

 5. Sprøjtning. Efter plantning skal planterne sprøjtes. Hvis jorden ikke er fugtig nok, kan den vandes med en vandkande.
 6. Den sidste fase er at dekorere med figurer, snags og andre elementer valgt til kompositionen..

  Trin-for-trin instruktioner til oprettelse af et florarium, der simulerer en ørken

  Trin-for-trin instruktioner til oprettelse af et florarium, der simulerer ørkenen

Plantepleje

For at florariet skal glæde øjet, er det nødvendigt at passe på det, selvom det er minimalt. Hvilke plejeforanstaltninger der skal træffes, afhænger af de planter, der er plantet i den..

Et lille florarium med egne hænder med en sammensætning af et bjergrigt område

Et lille florarium med egne hænder med en sammensætning af et bjergrigt område

Orkideer

 • Du skal sætte et sådant florarium på godt oplyste steder, men der bør ikke være direkte sollys..

Delikat hængende florarium med orkide sammensætning

Delikat hængende florarium med orkide sammensætning

 • Om vinteren skal du placere tættere på vinduet.
 • Vand kun, hvis jorden er helt tør, og vanding skal være rod.
 • Vasen skal tørres af med et tørt håndklæde indefra..

Florarium med en orkidé med et aftageligt dæksel for at skabe de mest behagelige forhold for planten

Florarium med en orkidé med et aftageligt dæksel for at skabe de mest behagelige forhold for planten

Bonsai i florariet

 • Tilstrækkelig mængde lys.

En meget harmonisk sammensætning af florariet med egne hænder med bonsai

En meget harmonisk sammensætning af florariet med egne hænder med bonsai

 • Vand 1-2 gange om ugen, og vigtigst af alt, overdriv det ikke.
 • Fra vasen skal du fjerne de blade, som planten kaster. Dette kan gøres med en pincet..

En meget lakonisk kombination af florariumbeholderens form med den interne sammensætning af bonsai i et improviseret bjergrige område

En lakonisk kombination af florariumbeholderens form med bonsaiens indre sammensætning i et improviseret bjergrige område

Sukkulenter

Disse er de mest uhøjtidelige planter, og pleje af dem består i at opretholde jordens normale tilstand. Så for små planter er 1 tsk vand om ugen nok..

Faktisk er alle florarier miniaturevæksthuse, hvor der dyrkes indendørs planter, og de generelle plejeregler ser sådan ud:

 1. Tidlig vanding i de mængder, som planten har brug for. Desuden er det i tilfælde af en sådan sammensætning bedre at underfylde end at hælde. Planter danner ved deres “ånde” ekstra fugt, hvis niveau de er i stand til at regulere uafhængigt.

  Farvet sand er fantastisk til at dekorere et florarium med sukkulenter. Der kommer meget friske kompositioner i saftige farver

  Farvet sand er fantastisk til at dekorere et florarium med sukkulenter. Der opnås meget friske kompositioner i saftige farver.

 2. Tilstrækkelig belysning. Samtidig er direkte sollys kontraindiceret, fordi de kan forårsage forbrændinger på bladene..
 3. Om vinteren, når der er lidt sol og dagslyset er korte, bør selv de mest krævende succulenter placeres tættere på lyset..
 4. Når der dannes kondens, skal beholderens vægge tørres af.
 5. Det er bydende nødvendigt at ventilere “drivhuset” flere gange om ugen..

  Florarier med sukkulenter i små krukker med søde mærker

  Florarier med sukkulenter i små krukker med søde mærker

 6. Fjern tørre blade, som planten kaster fra tid til anden.
 7. Opdater sammensætningen, hvis planten allerede er vokset for stor. For at dette ikke skal gøres særlig ofte, er det værd at vælge planter, der vokser langsomt. En anden mulighed er at skære rødderne lidt ved transplantation. Dette vil bremse udviklingen inde i beholderen, men vil ikke skade anlægget..

Gør-det-selv-florarium: trin-for-trin instruktioner

Trin-for-trin instruktioner til oprettelse af et florarium med egne hænder, der simulerer en ørken med sukkulenter

Produktion

Sådan en usædvanlig metode til dyrkning af indendørs planter som et florarium er en original løsning, der kan dekorere både et kontor og et hus. Designmulighederne er meget forskelligartede i form og størrelse, hvilket åbner et stort rum for fantasi.