Campsis eller bignonia (65+ fotos af blomster): plantning og pleje, hemmelighederne ved korrekt dyrkning og beskæring

Kampsis intense farve og skønhed fanger bogstaveligt talt øjet

Campisis – en fantastisk liana af mættet farve

Campsis, eller bignonia, er en eksotisk liana, der slår rod i vores forhold, dog kun med ordentlig pleje. Dens lyse, store blomster dekorerer perfekt haven, såvel som bladene med høj dekorativitet. Fremragende til fletning af hegn og lysthuse.

Begonia ligner en paradisblomst

Bignonia ligner en paradisblomst

Generelle karakteristika, fotos og beskrivelser af Kampsis blomster

Den trælignende liana kampsis er en plante, der har fremragende dekorative egenskaber. Da det vokser betydeligt opad, kræver det en støtte, det klæber til det med luftrødder.

 1. Bladene er komplekse, pinnede, består af 7-11 små blade, deres kanter er pollen.
 2. Blomsterne er store, lugtfrie. De samles i korte panikler.
 3. Længden overstiger ikke 9 cm, og den udvidede diameter er 5 cm.
 4. Farven på blomster kan være meget forskellig, afhængigt af sorten..
 5. Blomstringen varer fra juni til september.

Blomstrende kapmsis bliver en ægte dekoration af dit hjem eller sommerhus

Blomstrende kapmsis bliver en ægte dekoration af dit hjem eller sommerhus

Vigtig! Campsis er en honningplante, det vil sige, den tiltrækker ikke kun nyttige bier, men også skadelige hvepse, myrer og endda fluer. Derfor er det ikke værd at placere planten for tæt på huset..

Den fascinerende blomst tiltrækker opmærksomhed fra ikke kun insekter, men også eksotiske fugle. Kolibri fester på pollen

Den fascinerende blomst tiltrækker opmærksomhed fra ikke kun insekter, men også eksotiske fugle. Kolibri fester på pollen

Vinen har en frugt – den er en læderagtig bælge op til 10 cm lang. Den har 2 ventiler, frøene modnes indeni. Så snart bælgen er moden, revner den, og frøene med vinger flyver langt nok.

På en note! Interessant nok bærer ikke alle Kampsis frugt, det vil sige, det er ikke altid muligt at få frø og formere planten på denne måde..

12

Campsis (bignonia): beskrivelse af arter med foto

Der er to store arter af kampsis – rodfæstning og kinesisk (storblomstret).

 • Rooting er en træagtig vinstok, der vokser meget hurtigt. Dens rodsystem er veludviklet. Bladene er kendetegnet ved en overflade: blank på oversiden, fleecy på den nederste. Blomstringen, der starter i juli, ender ikke helt op til frost. Dette er muligt på grund af det faktum, at nogle blomster visner, og nye dukker op i deres sted..

13

 • Kinesisk (campingpladser med store blade) er yderst dekorativ. Den mest almindelige i Japan og Kina. Lianens længde kan nå 10 m, bladene er talrige, men meget små. Deres farve er mørkegrøn. Fastgjort til støtten med luftspines. Vil glæde dig med sine dekorative egenskaber om sommeren i 1 måned.

13

Vigtig! Der er mange hybridarter. De adskiller sig i vinstokkenes højde, blomsternes størrelse, blomstringens varighed og nogle andre egenskaber. Hovedforskellen anses for at være mindre lighed med liana-lignende slægtninge og højere modstandsdygtighed over for temperaturfald. Det sidste punkt er meget vigtigt i vores klima..

Campsis i landskabsdesign: valg af sted til plantning og dyrkning

Som med enhver stor plante skal du vælge det rigtige plantested. Frodige grene og lyse blomster, der tiltrækker forskellige insekter, kræver at du nærmer dig dette meget omhyggeligt. Derudover elsker Kampsis varme, som der skal tages højde for. Men enhver jord vil passe ham.

På en note! Campsis vokser lige godt på løs og frugtbar jord såvel som på godt fugtet, med et neutralt pH-niveau..

Sol og fugt er trofaste hjælpere i væksten af ​​vinstokke

Sol og fugt er trofaste hjælpere i væksten af ​​vinstokke

Råd! Da vinstokken vokser med nydelse og enkelhed, er det meget vigtigt at begrænse vækstområdet. Dette kan gøres ved at plante en plante i et lille område med begrænsning af et asfaltområde. Du skal også yderligere beskytte jordstænglerne med metalplader i en dybde på mindst 80 cm.

Der er nogle flere krav til vækststedet:

 1.  Solrig legeplads.
 2.  Ingen udkast.
 3.  Enhver jord, som allerede nævnt, er egnet, men jo mere frugtbar den er, desto mere intens blomstrer den..

15

Reproduktion af kampsis

Campsis gengiver på flere måder:

Avlstype Beskrivelse
Frø Det er vigtigt at indsamle dem til tiden og vente til marts næste år. Det er i denne måned, at den varme sæson begynder. Godgødet jord skal hældes i særlige kasser, frø skal lægges. Efter at frøplanterne dukker op, skal de transplanteres i separate beholdere. Når de bliver stærkere, kan du lande i åbent terræn. I første omgang er udviklingsprocessen temmelig langsom, men efter et par år vokser de allerede hurtigere. Blomstringen begynder ved 7 år fra såning af frø.
Rodstiklinger En stilk med et stykke rod skal afskæres fra en voksen plante. Og de gør det om foråret, indtil vinstokkenes aktive vækst begyndte. En sådan opskæring kan plantes med det samme på et permanent sted. Hvis der laves grønne stiklinger, forberedes materialet om sommeren. Hver skal have flere blade. I denne form placeres stiklinger i vand og venter, indtil de slår rod. Derefter kan du plante den i jorden på skrå og sørge for at klippe..
Lag Til denne metode bruges de skud, der er tættest på jorden. De skal fastgøres og dækkes med jord. I den næste sæson, når de slår rod, kan du med succes transplantere dem til et permanent sted..

Du kan købe en voksen plante i specialforretninger og plante den i jorden på dit websted.

Du kan købe en voksen plante i specialforretninger og plante den i jorden på dit websted.

Vigtig! Mange amatører klager over, at Kampsis ikke blomstrer. Det er der flere grunde til. Den første vokser fra frø: en sådan vinstok kan kun blomstre i 4-7 år. En anden – pludselig sen frost, kraftige træk. Blomstrer ikke selv i kolde klimaer.

Campsis er en ret uhøjtidelig plante, der overholder enkle regler for pleje, du kan opnå fremragende resultater

Campsis er en ret uhøjtidelig plante, og ved at følge enkle plejeregler kan du opnå fremragende resultater.

Egenskaber ved pleje af Kampsis

Planten er tørkebestandig, men for at blomstringen skal overleve i lang tid, skal den stadig vandes. En glimrende vej ud er at plante i umiddelbar nærhed af enhver flerårig. Det vil bevare fugt i jorden og beskytte de bare vinstokke mod bladene herunder. Det er værd at bemærke, at vandlogning er farlig – rødderne i Kampsis rådner, det dør.

15

På en note! En vigtig landbrugsteknik er beskæring. Det er nødvendigt, da vinstokken vokser hurtigt i højden. Det bør udføres i slutningen af ​​vækstsæsonen, hvilket vil hjælpe med rigelig blomstring i den næste sæson..

Ordren er som følger:

 1.  Vælg 2-3 af de mest kraftfulde skud. Fjern andre.
 2.  I vækstprocessen styres og bindes skeletgrene.
 3.  Processen gentages fra år til år, indtil vinstokken fylder den plads, der er afsat til den..

Denne proces tager 3 år eller mere. Når planten er moden, skal der beskæres kraftigt hvert år. I dette tilfælde forbliver der et “skelet” og op til 4 nye skud, som også beskæres til 2-3 knopper. Visne og visne blomster fjernes i løbet af sæsonen.

15

Gartnere blev forelsket i Kampsis for dets uhøjtidelighed og skønhed. Men ikke desto mindre skal der gøres en indsats for at holde vinstokkene i fremragende stand – så vil det glæde dig fuldt ud med sin charme!