Tee se itse -vaja kesäasunnolle (54 kuvaa): vaiheittaiset ohjeet

Kesäasunnon navetasta voi tulla paitsi tarvittavien laitteiden säilytyspaikka, myös koristeellinen rakennus

Kesäasunnon navetasta voi tulla paitsi tarvittavien laitteiden säilytyspaikka, myös koristeellinen rakennus

Tee se itse -vaja on helpoin tapa saada tarvittava vähimmäismukavuus mahdollisimman lyhyessä ajassa. Kun ensimmäinen ilo sivuston hankkimisesta ohi ja kysymys sivuston todellisesta kehittämisestä tulee, apuohjelma on ensimmäinen välttämätön rakennus. Vaikka asuinrakennusta vasta rakennetaan, se toimii kaikkien tarvittavien laitteiden säilytyspaikkana. Rakennuksen päätyttyä navetta voi säilyttää alkuperäiset tehtävänsä toimimalla ruokakomeroina ja siitä voi tulla polttopuiden tai esimerkiksi kanojen säilytyspaikka..

Kesäasunnon navetta on helppo tapa saada tarvittava vähimmäismukavuus mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Kesäasunnon navetta on helppo tapa saada tarvittava vähimmäismukavuus mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Navetta voi toimia ruokakomeroina tai tulla polttopuiden tai esimerkiksi kananpoikan säilytyspaikaksi

Navetta voi toimia ruokakomeroina tai siitä voi tulla polttopuiden tai esimerkiksi kanojen säilytyspaikka

Kuinka valita navetta kesäasunnolle: harkitsee vaihtoehtoja

Usein sivuston kehittäminen alkaa navetan rakentamisella, joten tähän mennessä on jo oltava yksityiskohtainen suunnitelma, joka osoittaa kaikkien suunniteltujen rakennusten sijainnin: asuinrakennus, kylpylä, huvimaja , autotalli, navetta jne..

Neuvoja! Koska esikaupunkialue ei yleensä eroa suurelta alueelta, kaikki ulkorakennukset on säästää tilaa säästämällä parempi yhdistää – rakentaa navetta, joka yhdistää ruokakomero, wc ja suihku. Tämä päätös on erityisen perusteltu rakentamisen alkuvaiheessa..

Tilan säästämiseksi voit rakentaa vajan, jossa yhdistyvät ruokakomero, wc ja suihku.

Tilan säästämiseksi voit rakentaa vajan, jossa yhdistyvät ruokakomero, wc ja suihku.

On olemassa useita tapoja valita paikka navetan rakentamiseen, esimerkiksi lähellä tontin rajaa, talon takana, jotta piilotetaan hyötykortti uteliailta katseilta. Talon lisäksi navettaan voidaan naamioida myös pystysuoran maisemoinnin avulla. Toinen vaihtoehto on sijoittaa katto talon lähelle, jotta sinun ei tarvitse juosta jokaisen pienen asian puolesta koko alueella. Vajalle on usein varattu paikka, joka eri syistä (varjo, pohjoispuoli, huono maaperä) sopii parhaiten puiden istuttamiseen tai puutarhan viljelyyn.

Usein navetalle on varattu paikka, joka soveltuu useista syistä huonoimmin puutarhakasvien viljelyyn.

Usein navetalle on varattu paikka, joka soveltuu useista syistä huonoimmin puutarhakasvien viljelyyn.

Harkitse joitain suosituimpia vaihtoehtoja kesämökeille.

Valmis kontti -apuohjelma

Nopein ja vähiten työvoimavaltainen vaihtoehto on ostaa valmis katos (vaihtokoti) valmiiden esivalmistettujen / kokoontaitettavien käyttölaitteiden muodossa. Tämä on yksilohkorakenne (yleensä konttityyppinen), joka perustuu jäykkään metallikehykseen, joka on päällystetty metallilla sivuilla ja eristys on asennettu seiniin ja sähköjohdot on jo asennettu. Vaihtoehtoja on monia – se voi olla vain pieni säilytysvarasto tai monitoimilaite, jossa on wc, suihku ja jopa rentoutumispaikka, ja joissakin malleissa on irrotettava katos, joka mahdollistaa pienen verannan.

Valmis navetta on nopein ja vähiten työvoimavaltainen vaihtoehto

Valmis navetta on nopein ja vähiten työvoimavaltainen vaihtoehto

Varaston säilytystila - kätevä eikä vie paljon tilaa

Varaston säilytystila – kätevä eikä vie paljon tilaa

Tällaisen säiliöapuohjelman asentamiseksi säätiön kaatamista ei tarvita; pylväspohja tai yksinkertaiset betonilohot riittävät. Valmiissa muodossa (sisäinen tietoliikenne saattaa kuitenkin olla minimaalinen, esimerkiksi letkujen liittäminen vedenkerääjään, mikä voidaan tehdä itsenäisesti), se toimitetaan työmaalle, asennusta varten tarvitaan kuormausnosturi . Ulkoisesti tällainen vaja ei näytä kovin houkuttelevalta, mutta luotettavuutensa, kestävyytensä ja liikkuvuutensa ansiosta tällainen hyötykortti voidaan myydä asuinrakennuksen rakentamisen jälkeen..

Säiliön apuohjelma

Säiliön apuohjelma

Vajaamaton lauta (laatta)

Economy-luokan hozblok, halvin ja nopein itsensä pystyttämiseen, sen asentamiseksi sinun ei tarvitse edes täyttää perusta. Rakennuksen suojaamiseksi kosteudelta ja rappeutumiselta se asennetaan lavoille tai leveille tankoille. Optimaalinen koko = noin 2 m leveä, 3 m pitkä ja 2,4-2,5 m korkea. Kehyksen valmistuksessa käytetään puupalkkia, joka on sitten päällystetty reunattomalla levyllä (laatta). Katto on yksikerroksinen; kattohuopaa (kattohuopaa) käytetään katona. Jotta tällainen lato olisi houkuttelevampi, kiipeilykasveja voidaan istuttaa seinille ja itse talo voidaan koristaa graffitilla, jopa yksinkertainen maalaus tekee siitä kauniimman ja suojaa puuta myös rappeutumiselta.

Reunaton lautavara

Reunaton lautavara

Tällainen navetta on väliaikainen vaihtoehto, 3-5 vuoden kuluttua se on korvattava jollakin enemmän pääomalla.

Reunaton lautanen - kustannustehokas, mutta ei kestävä

Reunaton lautanen – kustannustehokas, mutta ei kestävä

Kehysvaja

Se ei myöskään ole kovin kallis ja nopeasti pystytettävä vaihtoehto, mutta toisin kuin edellinen esimerkki, tärkeintä on luoda vahva tukirunko korkealaatuisesta kestävästä puusta. Ajan myötä, kun korjauksia tarvitaan, sinun on vain vaihdettava verhous ja asennettava esimerkiksi houkutteleva sivuraide. Ja viilukatto on korvattava viilukatolla, jossa on bitumisella vyöruusulla kattohuopien (kattomateriaali) sijasta. Kirjoittamattomasta navetasta tulee heti alkuperäinen ja houkutteleva osa maisemasuunnittelua. Tällaista vajaa varten tarvitset jo pylväsperustan..

Kehysvaja

Kehysvaja

Kehyksestä voi tulla alkuperäinen ja houkutteleva osa maisemasuunnittelua.

Kehyksestä voi tulla alkuperäinen ja houkutteleva osa maisemasuunnittelua.

Vaahtolohkovaja

Vaihtoehto, jossa yhdistyvät korkea kestävyys ja kohtuulliset kustannukset, kun taas vaahtobetonilla on erittäin hyvä lämmöneristyskyky, mikä auttaa välttämään navetan eristystyötä. Vuoraus- tai koristekipsin käyttäminen koristeluun, synkkien harmaiden sävyjen poistaminen seinistä lisää navettaan houkuttelevuutta ja esillepanoa..

Vaahtolohkovaja on vaihtoehto, jossa yhdistyvät korkea kestävyys ja kohtuulliset kustannukset

Vaahtolohkovaja on vaihtoehto, jossa yhdistyvät korkea kestävyys ja kohtuulliset kustannukset

Tiilivaja

Kestävä ja vankka vaihtoehto, jonka valitsevat ne, joille on tärkeää saada luotettava ja tulenkestävä rakennus, esimerkiksi pienten eläinten tai siipikarjan kasvattamiseen. Useimmiten tiiliseinä pystytetään asuinrakennuksen rakentamisen päätyttyä yhden ja harmonisen arkkitehtonisen kokonaisuuden luomiseksi. Tiiliseinä voidaan yhdistää esimerkiksi kiinnitetyn huvimajan tai kylpylän kanssa. Haittoja ovat rakennuksen suuri paino (on luotava vankka perusta), työn monimutkaisuus ja yleisesti seurauksena korkeat lopulliset kustannukset.

Tiilivaja

Tiilivaja

Tiilivaja - kestävä ja vankka vaihtoehto

Tiilivaja – kestävä ja vankka vaihtoehto

Rakennamme katon kesäasunnolle omin käsin: vaiheittainen kuvaus

Paras vaihtoehto, jossa yhdistyvät kestävyys, houkuttelevuus ja mahdollisuus itsenäiseen työskentelyyn, on kehysvaja. Harkitse vaiheittaisia ​​ohjeita siitä, miten rakentaa itsenäisesti puinen käyttölaite maahan.

Maa runko irtoa

Maa runko irtoa

Houkutteleva runkovaja, jossa on pieni oleskelualue

Houkutteleva runkovaja, jossa on pieni oleskelualue

Perustan asettaminen

Valitsemassamme paikassa suoritamme merkinnät ja puhdistamme paikan. Runkovaja voidaan asentaa kiinteälle laatta- tai nauhapohjalle, mutta pylväs- tai paaluruuvipohja riittää. Tätä varten asbestiputket asennetaan sivuston kulmiin, sisäseinien risteykseen (tai 1,5 m jälkeen) ja kaadetaan murskatun betoni -seoksen kanssa (vaihtoehto – ne asettavat tiilipylväät, syvennettyinä maaperä 70 cm). Sen jälkeen sinun on annettava säätiölle pari viikkoa asettua..

Perustan asettaminen

Perustan asettaminen

Neuvoja! Jotta perustus kestäisi pitkään, pylväät (asbestiputket) on käsiteltävä erityisellä mastiksilla ennen täyttöä vedenpitävyyden parantamiseksi.

Navetta satumaisen mökin muodossa

Navetta satumaisen mökin muodossa

Kehyksen asennus

Ennen kehyksen asentamista puupalkki on käsiteltävä antiseptisellä aineella ja erityisellä suojakyllästyksellä. Puun pohja on jo asetettu vakiintuneelle perustukselle, kun taas pylväiden ja puun väliin tarvitaan kerros kattohuopaa (kattohuopia). Lattia voidaan asentaa heti ja viimeistelyn aikana – tämä vaihtoehto on parempi, koska pystysuorien telineiden asennus on helpompaa.

Navetta on erittäin välttämätön ominaisuus puutarhatontilla

Navetta on erittäin välttämätön ominaisuus puutarhatontilla

Kiinnitämme pystysuorat pylväät alempaan hihnaan – niiden lukumäärä ja sijainti määräytyvät oven ja ikkunan aukkojen kulmien ja asennuspaikkojen perusteella. Ennen telineiden lopullista kiinnitystä on tarkistettava, että ne sijaitsevat tiukasti pystysuorassa..

Telineiden asennus

Telineiden asennus

Pystysuuntaisten tukien kiinnittämisen jälkeen ylemmät valjaat (rungon yläosa) kiinnitetään niihin, kun taas tangoissa on ensin valmisteltava leikkaukset sivuilta ja keskeltä. Kaikki liitännät tehdään teräskulmista ja itsekelausruuveista.

Katon järjestely

Kaltevan katon varustamiseksi on tarpeen säätää, että toisella puolella olevat pystysuorat pylväät ovat korkeammat – tämä antaa katolle tarvittavan kaltevuuden hyvän veden ja lumen poiston varmistamiseksi. Koskeissa käytetään 40 mm paksuista levyä, kun taas kattopituuden tulee olla 50-60 cm enemmän kuin rungon leveys. Koskien sijoittaminen – noin 0,5 m välein.

Katon katon on oltava hyvä veden ja lumen poisto

Katon katon on oltava hyvä veden ja lumen poisto

Kohdissa, joissa kattot lepää puun päällä, tehdään leikkauksia asennuksen lujuuden lisäämiseksi. Kun kattot on asetettu kattorunkoon, ne kiinnitetään itsekelausruuveilla.

Ladon kattoasennus

Ladon kattoasennus

Kivestä valmistetun kesämökin vaja - kaunis ja kestävä rakennus

Kivestä valmistetun kesämökin vaja – kaunis ja kestävä rakennus

Varaston seinien ja katon verhoamiseen voit käyttää 25×150 mm: n levyä. Vedeneristys – kattohuopa (kattohuopa) asetetaan lankkatolle. Kuitenkin antaaksesi navetalle edustavamman ja houkuttelevamman ilmeen, voit viimeistelykattona käyttää aaltopahvia tai bitumilaatta. Kun laudat asetetaan päähän toisiinsa, ne päällystävät ensin katoksen etupuolen ja sitten sivut ja takaosan.

Navetta, jolla on erittäin houkutteleva ja mielenkiintoinen ulkonäkö

Navetta, jolla on erittäin houkutteleva ja mielenkiintoinen ulkonäkö

Neuvoja! Kun navetan seinät on päällystetty laudoilla, niiden ulkopuoli on lisäksi hiottava sähköllä. Tämä paitsi lisää rakenteen houkuttelevuutta, myös sallii sadeveden seinämien viipymättä liukua helposti ja nopeasti sileän levyn alas..

Kun navetan seinät on päällystetty laudoilla, niiden ulkopuoli on lisäksi hiottava sähköllä

Kun navetan seinät on päällystetty laudoilla, niiden ulkopuoli on lisäksi hiottava sähköllä

Ohjeet puuvajan rakentamiseen – katso video järjestyksessä ja yksityiskohtaisesti: