Katuvalot (48 kuvaa): kuinka muuttaa sivustosi

Puutarhalamput - maisemasuunnittelun koriste -elementtinä

Puutarhalamput – maisemasuunnittelun koriste -elementtinä

On mukavaa, kun taloa ympäröi kaunis, hyvin hoidettu puutarha, joka on jaettu viihtyisiin kulmiin. Ja jos päivällä kaikki maiseman kauneus näkyy täydellisesti, niin illalla (yöllä) puutarhan ei pitäisi sukeltaa synkkään pimeyteen. Siksi valaistuksen kanssa työskentely, puutarhan asianmukainen valaistus on yksi oikein luodun maisemasuunnittelun tärkeimmistä osista..

Puutarhavalaistus on jaettu kahteen tyyppiin

 • toimiva – takaa paikallisen alueen turvallisuuden ja sen mukavan käytön. Se sisältää valaistusreitit (portaat, polut, talon sisäänkäynti) sekä alueen rakennukset (huvimaja, veranta, kesäkeittiö, kylpylä jne.) Ja alueen kehä.

Lamppuketju näkyy puutarhatien varrella.

Lamppuketju näkyy puutarhatien varrella.

Koristeellinen portaiden valaistus LED -nauhalla

Koristeellinen portaiden valaistus LED -nauhalla

Toiminnalliselle valaistukselle on ominaista kirkas valo (kuitenkin suositeltavaa varustaa lamput himmentimillä). Katuvalot toimivat myös lisäsuojana – toisaalta valaistu tila ei houkuttele ei -toivottuja vieraita, toisaalta se tekee videovalvontajärjestelmän toiminnasta tehokasta

Kyyneleiden muotoiset puutarhalamput

Kyyneleiden muotoiset puutarhalamput

 • koristevalaistus – lisää romantiikkaa maisemasuunnitteluun, luo valotehosteita ja sävellyksiä valon ja varjon maagisen leikin kautta ja muuttaa puutarhan suunnittelun tavalliset elementit (huvimajat, pensaat, puut, puutarhakalusteet, lammet, kivet ja lohkareet, polut) salaperäisiksi ja ainutlaatuinen. Se auttaa korostamaan aksentteja, korostamaan etuja ja piilottamaan puutteet hämärässä..

Valaisimet - kukkapenkit

Valaisimet – kukkapenkit

Katuvalot: miten valita ja asentaa

Terve! Taotut penkit – ominaisuudet ja edut, joihin voit laittaa väärennetyn, kuinka hoitaa

Toimivan valaistuksen saamiseksi on parempi käyttää kohdevalaisimia tai lattiavalaisimia – niiden avulla voit saada vakaan ja tasaisen valaistuksen sivuston elävästä ja työskentelevästä osasta, ja erilaisten lamppujen valikoima auttaa sinua valitsemaan helposti sopivat harmonisesti puutarhan yleiseen tyylikonseptiin.

Kiven muotoiset puutarhalamput

Kiven muotoiset puutarhalamput

Tarkoituksen ja ulkonäön mukaan mökkien koristeelliset katuvalot on jaettu seuraaviin:

 • upotettavat valaisimet – voidaan asentaa suoraan maahan, koristeisiin alustoihin, huvimajaan tai pystysuoriin pintoihin (portaiden askelmat jne.). Perinteisesti ne on asennettu merkintävalaistuksen saamiseksi, mikä tarkoittaa, että siellä on tarpeeksi pienitehoisia himmeitä lamppuja, jotka osoittavat yksinkertaisesti radan muodon tai joita käytetään julkisivujen valaisemiseen.

Upotetut valaisimet puisella alustalla

Upotetut valaisimet puisella alustalla

 • pylväät – voivat olla eri (50-150 cm) korkeuden, tyylin, muodon ja värin. Pääsääntöisesti ne eivät tuota voimakasta valovirtaa, niiden päätarkoitus on valaista polkuja, polkuja ja yksittäisiä maiseman elementtejä (ilmeikkäät kivet, kukkapenkit, penkit jne.). Sitä käytetään useimmiten klassisissa puutarhoissa, suunnittelun mukaan se voi olla joko vain klassinen, tiukka sarake tai se voi olla sienen, kellon jne..

Lamput-pollarit sijoitetaan tien varrelle

Lamput-pollarit sijoitetaan tien varrelle

 • pollarit ovat maasta ulottuva pollarilamppu, jota käytetään puutarhan sisustamiseen minimalistisella tai korkean teknologian tyylillä. Niissä on yleensä heijastin (heijastin), joka ohjaa valovirran suoraan radalle, lähes suoraan alaspäin

Lamput - pollarit sijaitsevat portaiden yhtä reunaa pitkin

Lamput – pollarit sijaitsevat portaiden yhtä reunaa pitkin

 • lattiavalaisin – on tuki, johon on asennettu pallomainen lamppu, joka luo valovirran tasaisesti kaikkiin suuntiin

Maalatut pallot lattiavalaisimissa

Maalatut pallot lattiavalaisimissa

 • valolaatikot – lieriömäiset lamput, joita käytetään siltojen, polkujen tai kukkapenkkien valaisemiseen

Useita kevyitä jalustoja

Useita kevyitä jalustoja

 • kelluvat pallot – jotka eivät läpäise vettä, niitä käytetään valaisemaan (valaisemaan) lampia ja altaita. Pinnalla kelluvat lasipallot (myös moniväriset) näyttävät erittäin vaikuttavilta. Uima -altaat voidaan valaista myös vedenalaisilla vastineillaan tai valokuidulla..

Kelluvat pallot uima -altaan veden pinnalla

Kelluvat pallot uima -altaan veden pinnalla

Halutun vaikutuksen saavuttamiseksi puutarhan koristevalaistusta luodessa ja viehättävän valaistuksen saavuttamiseksi on täytettävä useita ehtoja:

 • sopii parhaiten korostusvalaistukseen maiseman, maiseman tai koristearkkitehtuurin näkyville osille

Yhdistetty valaistus - lamput, pylväät ja kaktuksille suunnatut korostusvalaisimet

Yhdistetty valaistus – lamput, pylväät ja kaktuksille suunnatut korostusvalaisimet

 • optisen valaistuksen syvyyden saavuttamiseksi luodaan kolme eri päävyöhykettä: etualan valaistus ei saa tukkeutua, mykistyä, keskitie on tummennettu (poikkeus on, että erilliset, erityisen tehokkaat elementit varataan suuntaavalla valolla), tausta on täynnä valoa tasaisesti ja riittävän kirkkaasti

Eri valaistustasojen vuoksi maisemarakenteen visuaalinen syvyys luodaan.

Eri valaistustasojen vuoksi maisemarakenteen visuaalinen syvyys luodaan.

 • Puutarhasuunnittelun klassista tyyliä korostavat symmetrisesti sijoitetut valaistut esineet

Toimiva ja koristeellinen valaistus

Toimiva ja koristeellinen valaistus

 • “kylmien” sävyjen valoa käytetään toistamaan kirkkaita värejä ja saamaan valaistun kohteen selkeät ääriviivat. Lisäksi kylmän spektrin avulla voit korjata alueen visuaalisesti – kylmä valo poistaa visuaalisesti valaistun kohteen (alueen)

Valaistu puunrunko ja kruunu

Valaistu puunrunko ja kruunu

 • lämmin valo, kodikas ja pehmeä valaistus luovat illuusion kohteen visuaalisesta lähestymistavasta

Valaisimet eivät ole kirkkaita ja lämpimiä

Valaisimet eivät ole kirkkaita ja väriltään lämpimiä

 • epäsymmetrisen valaistuksen avulla voit saada avaruuden rytmin ja liikkeen illuusion, Lisäksi tätä vaikutusta käytetään siirtymään esineestä toiseen

Puutarhavalot klassisten kannettavien lyhtyjen muodossa

Puutarhavalot klassisten kannettavien lyhtyjen muodossa

 • suurten puiden kruunut on valaistu tehokkailla lampuilla. Mutta pienten arkkitehtonisten muotojen korostamiseksi tarvitaan pehmeämpi, herkempi valaistus, jonka avulla voidaan ottaa huomioon elementin (rakennuksen) tekstuurin ja muodon piirteet

Penkki valaistus LED -nauhalla

Penkki valaistus LED -nauhalla

 • Kun valitset puutarhan valaisimen muodon, sinun on annettava etusija pallomaiselle muodolle – se on luonnollisin ja lähempänä luonnollisia muotoja – vesipisaroita, lehtiä jne..

Vaaleanpunaiset kelluvat ilmapallot

Vaaleanpunaiset kelluvat ilmapallot

 • estääkseen lampun häikäisevän vaikutuksen pimeässä, puutarhavalaisimissa käytetään mattapallot, jotka on valmistettu polykarbonaatista

Pehmeä maisema -valaistus

Pehmeä maisema -valaistus

Neuvoja! Jos puutarha on täynnä puutarhakalusteita ja koristeellisia kukkapenkkejä, on parempi käyttää siinä yksinkertaisia ​​lakonisia lamppuja – monimutkaiset lamput voivat “ylikuormittaa” tilaa. Mutta vaatimattomalla alueella, jossa on vain vähän yksityiskohtia, alkuperäisestä suunnittelusta valmistetusta lampusta voi tulla tärkeä osa koostumusta..

Korostusvalaistus puutarhapuille

Korostusvalaistus puutarhapuille

Lähes kaikentyyppisiä lamppuja voidaan käyttää katuvalaisimien lampuina: halogeeni-, hehkulamppu- tai kaasupurkauslamppuja. Mutta viime aikoina LED -katuvaloista on tullut suosituimpia..

Puutarhalamput - lattiavalaisimet

Puutarhalamput – lattiavalaisimet

Ne ovat luotettavia, eivät kuumene, niillä on korkea hyötysuhde, ne eivät ole herkkiä lämpötilalle ja tuottavat täysin puhtaan yksivärisen valon. Mutta pääasia on, että LED -katuvalot kuluttavat paljon vähemmän sähköä kuin muut lamput..

LED-valot

LED-valot

Solar -katuvalot

Aurinkokäyttöiset valaisimet (aurinkokatuvalaisimet) voivat vähentää merkittävästi puutarhan valaistus- ja valaistuskustannuksia. Ensinnäkin ne ovat täysin itsenäisiä-asennettu aurinkopaneeli lataa sisäänrakennetun akun, joka riittää 8-10 (mallista ja valaistuksen kirkkaudesta riippuen) työhön.

Aurinkokäyttöinen lamppu

Aurinkokäyttöinen lamppu

Lisäksi aurinkoenergian käytön avulla voit luopua kokonaan sähköverkon hankalasta ja kalliista asennuksesta, joten “aurinkovalot” – halvin valaistus.

Puutarhapolun valaiseminen aurinkoenergialla toimivilla valaisimilla

Puutarhapolun valaiseminen aurinkoenergialla toimivilla valaisimilla

Lisäksi niillä on useita muita etuja:

 • kestävyys – asennetut LED -lamput eivät käytännössä pala, ja akun käyttöikä on jopa 10 vuotta
 • liikkuvuus – valaisimen, joka ei vaadi virtalähdettä, voidaan helposti asentaa haluttuun paikkaan muuttamalla puutarhavalaistuksen kokoonpanoa omasta pyynnöstäsi. Valaistukseen liittyviä asennuspaikan valintoja on kuitenkin rajoitettu, muuten aurinkoakku ei lataa akkua.

Riippuvalaisimet aurinkoenergialla

Riippuvalaisimet aurinkoenergialla

 • automaatio – valaisimiin voidaan asentaa antureita, jotka havaitsevat aamunkoitteen (lamppu sammuu ja akku siirtyy lataustilaan) ja auringonlaskun (lamppu syttyy automaattisesti)
 • helppo huoltaa – lamppu riittää akun ja lampun pyyhkimiseen kertyvästä pölystä

Aurinkovalaisimien käyttö kiviportaiden valaisemiseen

Aurinkovalaisimien käyttö kiviportaiden valaisemiseen

On kuitenkin myös useita merkittäviä haittoja. Ensinnäkin “aurinkolamput” tuottavat pienen tehon valovirran, joten niitä ei voida käyttää päävalaistuksena, vaan vain koristevalaistuksena. Lisäksi leveysasteillamme pienen päivänvalon vuoksi ne eivät ole kovin tehokkaita syksy -talvikaudella – akulla ei yksinkertaisesti ole aikaa ladata..