Gaillardia: kuinka istuttaa kasvi oikein ja yksivuotisten hoito -ominaisuudet

Ihana amerikkalaista alkuperää oleva Asteraceae -kukka

Ihana amerikkalaista alkuperää oleva Asteraceae -kukka

Gaillardia liittyy Aster -perheeseen, jossa on noin 25 lajiketta, jotka kasvavat luonnossa. Se on kuivuutta kestävä vuosittainen, joka on nimetty kuuluisan ranskalaisen suojelijan mukaan. Saavuttaa 90 cm: n korkeuden, siinä on roikkuvat ja suorat haarautuvat varret sekä yksinkertaisen muotoiset lehdet. Kukilla on erottuva piirre – suppilon muotoinen. Jos sinun täytyy istuttaa yksivuotinen sato, käytetään kaunista Gaillardiaa, mutta kun on kyse tarpeesta kasvattaa monivuotinen kasvi, puutarhurit mieluummin kasvin hybridiä tai piikkimuotoa..

Yksi Amerikan osavaltioista valitsi Gaillardian viralliseksi symboliksi, jossa sillä on nimi - tulipyörä, sen ansiosta

Yksi Yhdysvaltojen osavaltioista on valinnut Gaillardian viralliseksi symbolikseen. Täällä “tulisen” kukinnan vuoksi sitä kutsutaan “tulipyöräksi”

Monivuotinen Gaillardia, vaatimaton hoidossa

Monivuotinen, vaatimaton hoidossa

Kaunis tulinen Gaillardia Lorenz -lajike

Lorenzin lajike

Värikäs kamomilla - Gaillardia

Värikäs ja aurinkoinen kamomilla

Suurikukkainen Gaillardia, Goblin-hybridi

Suurikukkainen hybridi-peikko

Siementen kylvön ominaisuudet

Gaillardia istutetaan taimen siemenmenetelmällä. Kylvö suoritetaan helmikuussa tai maaliskuussa, jolloin korkea lämpötila alkaa vakiintua ilman pakkasta. Puutarhurit levittävät suuria kasvien siemeniä substraatin märälle pinnalle ja ripottele sitten kevyesti vermikuliitilla. Vaikka jälkimmäinen toimenpide ei ole välttämätön, se on vain toive. Hyvän kasvun satot on säilytettävä kirkkaassa paikassa, jonka ilman lämpötila on +23 ° C. On tärkeää peittää siemenet suoralta auringonvalolta ja myös kostuttaa maaperä säännöllisesti. Viikon kuluttua voit luottaa taimien syntymiseen.

neljätoista

Istuta taimet

Välittömästi itämisen jälkeen kasvi on siirrettävä alempaan lämpötilaan, jossa sen pitäisi olla jopa +20 ° C. Tähän tarkoitukseen kannattaa käyttää kylmää kasvihuonerakennetta, koska se tarjoaa optimaalisen ilmankosteuden. Ensimmäisen lehtiparin kehittämisen jälkeen taimia esiintyy enemmän vapaata taimia. Tässä tapauksessa maaperä kostutetaan – silloin, kun maaperä kuivuu. Optimaalisten taimien päivänvalon tulisi olla jopa 16 tuntia, joten paremman kasvun vuoksi sinun on aloitettava loistelamppujen asennus. Muussa tapauksessa sen puutteen vuoksi voi olla harmaan mätän ja eri kasvitautien vaara..

Taimimenetelmä sopii Gaillardia -hybridilajeille (Mesa, Arizona)

Taimimenetelmä sopii Gaillardia -hybridilajeille (Mesa, Arizona)

Kasvin istuttaminen maahan

Vuotuisen kasvin taimet istutetaan avoimeen maahan, tämä tapahtuu elokuun puolivälissä tai syyskuussa. Itämistä varten valitaan aurinkoinen paikka, jossa on kevyt ravitseva maaperä.Kasvi ei siedä, jos kosteus pysähtyy juurissaan, koska se ei itse asiassa pidä happamasta maaperästä ja lannoitteista. Ennen maahan istutusta sinun on levitettävä erityinen kompostia tai humusta tontin neliömetrille, voit lisätä niihin pienen määrän mineraalilannoitteita ja puutuhkaa. Istutus ei vie paljon aikaa ja vaivaa.!

Kun taimet vahvistuvat, ne istutetaan avoimeen maahan

Kun taimet vahvistuvat, ne istutetaan avoimeen maahan.

Selviytymisen aikana kukka on kasteltava säännöllisesti.

Selviytymisen aikana kukka on kasteltava säännöllisesti.

Kuinka istuttaa sato oikein?

Tämä kasvien kauneus istutetaan suoraan auringonpaisteeseen, kun on välttämätöntä säilyttää 25 cm: n aukko taimien välillä, minkä jälkeen sänky kastellaan. Ennen talven tuloa kasvit voivat jo juurtua. Gaillardia alkaa kukkia seuraavana vuonna ja kasvaa ilman elinsiirtoa 4-5 vuotta. Jotkut puutarhurit väittävät, että et voi tuottaa taimia, vaan kylvää siemeniä suoraan maahan. Joka tapauksessa on noudatettava järjestystä: kylvö suoritetaan heinäkuusta syyskuuhun, kasvit eivät ole upotettu maahan. Ensimmäisen vuosijakson aikana kasvi antaa pienen “ruusukkeen”, ja vuotta myöhemmin se kukkii kokonaan. Mutta jotkut nykyaikaiset lajikkeet kukkivat ensimmäisenä vuonna..

Kukinta on odotettavissa ensimmäisenä vuonna.

Kukinta on odotettavissa ensimmäisenä vuonna.

Hoidon hienovaraisuudet

Gaillardian istuttaminen on yksinkertainen prosessi, itse asiassa sen hoito ei myöskään ole erityisen vaikeaa. Pääsääntö, jota on noudatettava kasvin täydelliseen kasvuun, on riittävä valaistus. Kaikilla muilla tekijöillä ei ole merkittävää roolia. Kasvien kastelu on välttämätöntä voimakkaan lämmön olosuhteissa, joka on pitkittynyt, kun taas kastelun tulisi olla melko kohtalainen. Kukinnan pidentämiseksi on tarpeen poistaa nopeasti kuivuneet kukinnot. Nämä lajikkeet tarvitsevat sukkanauhaa, hoito tarkoittaa ruokintaa kolme kertaa käyttämällä lannoitetta kompleksissa. Sitä annetaan kukinnan aikana ja syksyllä, kuukautta ennen kylmää säätä. Kukka on pakollinen kaikille menettelyille.

15

Kasvien siirto

Siirrot on toimitettava ajoissa, ja ne on suoritettava tiukasti viiden vuoden jakson päätyttyä. Tämä menetelmä on perinteisesti yhdistetty kasvien lisääntymiseen. Samaan aikaan käytetään laajalti menetelmää, joka sisältää juurakon jakamisen.

Taimia, joissa on silmut tai ilman, voidaan ostaa erikoistuneista keskuksista

Taimia, joissa on silmut tai ilman, voidaan ostaa erikoiskeskuksista

Kasvien lisääntyminen

Kasvun siemenvariantin lisäksi myös vegetatiivinen menetelmä on edullinen. Tässä tapauksessa tarkoitetaan juuren jakamista. Kun monivuotinen voi saavuttaa 4-5 vuoden iän, sen verho otetaan ja kaivetaan ja jaetaan sitten osiin. Jokaisessa elementissä on oltava riittävä määrä juuria ja versoja. Erotetut elementit on istutettava uuteen sänkyyn. Siirto suoritetaan keväällä. Jäljentäminen suoritetaan juuripistoksilla. Verho kaivetaan kehälle, sitten suurimmat juuret löydetään ja leikataan pois, jotka myöhemmin juurtuvat kasvihuoneolosuhteisiin.

Kun olet kaivanut suuren ja terveen osan juurista kehän ympärille, jaa se palasiksi ja aseta se kasvihuoneeseen juurtumista varten. Tätä lisääntymismenetelmää kutsutaan oksastamiseksi.

Kun olet kaivanut suuren terveen osan juurista kehän ympärille, jaa se palasiksi ja aseta se kasvihuoneeseen juurtumista varten. Tätä lisääntymismenetelmää kutsutaan oksastamiseksi.

Tuholaiset ja sairaudet

Jos puhumme tämän kulttuurin sairauksista, niitä on huomattava määrä. Hyönteisten joukosta voidaan ennen kaikkea erottaa tuholaiset, kuten kirvat ja valkoiset perhoset. Voit päästä eroon niistä vain käsittelemällä kasvia erityisellä ratkaisulla. Tärkeintä on noudattaa sen käyttöohjeita. Jos hoito ei ole järkevää, kasvi voi kohdata sellaisia ​​vaivoja kuin harmaa mätä, valkoinen ruoste, jauhe, hiekka. Nämä ovat sienitauteja, joiden tuhoamiseen tarvitaan erityisiä valmisteita. Useimmiten tähän tarkoitukseen käytetään kolloidista rikkiä, HOM, “Topaz”..

Gaillardian lehdet kärsivät useimmiten tuholaisista.

Lehdet kärsivät useimmiten tuholaisista.

Lääkkeet auttavat suojaamaan puutarhakasvia

Lääkkeet auttavat suojaamaan puutarhakasvia

Siementen kerääminen – menetelmät ja ajanjakso

Jos haluat kerätä siemeniä, jätä muutama kuihtunut kukka syksyyn asti sitomalla ne sideharsolla. Tämä on tarpeen, jotta kypsät elementit eivät herää maahan ennen syksyä. Siementen lisääntymisen tapauksessa lajikeominaisuuksia ei säilytetä, joten erityinen lajike ei toimi kerätyistä siemenistä. Siksi, kun suunnittelet erikoiskasvien viljelyä, sinun ei pitäisi tuhlata aikaa keräykseen, vaan suosia ostettuja siemeniä. Jos haluat kerätä itse, kannattaa jättää muutama kukinto, ja kypsymisen jälkeen siemenet itävät keväällä. Puutarhurin on vain ohennettava taimet ja istutettava ne.

15

Talvikäyttäytymisen piirteitä

Gaillardia monivuotinen talvella on noudatettava erityisiä sääntöjä ja hoito -olosuhteita. Nuorella kasvilla kaikki lehdet ennen ensimmäistä talvea leikataan tasaisesti, ja tämä tapahtuu tasan maan kanssa. Sen jälkeen alue peitetään kuivilla lehdillä tai kuusen oksilla. Seuraavan talven aikana nämä kasvit voivat talvea hiljaa ilman suojaa. Sitä voidaan vaatia vain niille kasveille, joita kasvatetaan alueilla, joilla on lumettomia, mutta kylmiä talvia..

Kaunis rehevä kukka, Lorenz -lajike

Kaunis rehevä kukka, Lorenz -lajike

Lajikkeet ja lajikkeet

Gaillardian siementen avulla voit yleensä kasvattaa useita lajikkeita, eikä sinun pitäisi olla vaikeaa tehdä tätä:

  • Picta – siinä on suuret froteekukinnot, jotka on esitetty eri väreissä;
  • Lorenza – on keltaisia ​​ja punaisia ​​putkimaisia ​​kukkia;
  • Mandarin-eräänlainen piikkikasvi, jossa on puna-keltaisia ​​ruoko-tyyppisiä kukkia.

Aurinkoinen kirkas kukka Gaillardia, Pict -lajike

Aurinkoinen kirkas kukka Gaillardia, Pict -lajike

Osaava lähestymistapa kasvin hoitoon kantaa varmasti hedelmää pian. Joten anna näiden kirkkaiden, aurinkoisten kukkien ilahduttaa sinua!