Asterikukat (44 kuvaa): kaikki lajikkeista, istutuksesta ja kasvien hoidosta

Sisältö

 • Suositut tyypit
 • Istutuspaikka: taimi, istutus, hoito
 • Sairaudet ja lääkkeet niitä vastaan

Yritä löytää amatööri -puutarhuri tai ammattikasvattaja, joka on välinpitämätön astereille. Ja kuinka et voi rakastaa näitä älykkäitä kukat, joka sopii täydellisesti mihin tahansa puutarha! Ensimmäistä kertaa Kiinassa ilmestyneet ne levisivät muihin maihin, ja etenkin maanmiehemme rakastivat niitä. Asters kukkii keväästä myöhään syksyyn, joten jos haluat, voit tehdä sen niin juoni on aina koristeltu ylellisyydellä kasveja.

Asterikukkien kasvattaminen on yksinkertainen asia, joten jopa aloittelija, joka ei ole kokenut puutarhanhoitoon, voi jalostaa puutarhan tontin. Seuraamalla alla olevia vinkkejä et tee virheitä, jotka voivat pilata taimesi. Keskittymällä kasvilajikkeisiin voit poimia juuri ne kukat, jotka sopivat täydellisesti takapihan maisemaan.

Mehukkaat vaaleanpunaiset astrit - esikaupunkialueen koristelu

Meheviä vaaleanpunaisia ​​astreita – esikaupunkialueen koristelu

Uskomattoman kirkkaita asterivärien sävyjä

Uskomattoman kirkkaita asterivärien sävyjä

Sininen asters kehystää polun taloon

Sininen asteri kehystää polun taloon

Suositut tyypit

Asters on erittäin suuri perhe, joten kasvien valitseminen mieleiseksesi ei ole ongelma. Katsotaanpa yleisimpiä.

 • Strutsi sulka. Korkea, kukkiva pensas noin kaksi kuukautta. Kukkien päät ovat frotee, pitkät terälehdet muistuttavat joulukuusi hopeaa.

Aster

Asteri “Strutsi sulka”

 • Herttuatar. Tämän korkean pensan pallomaiset kukat hämmästyttävät värien kirkkaudesta.

Aster

Astra “Herttuatar”

Idea! Jos haluat jalostaa leikkikenttä pihalla nämä kukat ovat täydellisiä tähän hankkeeseen iloisten väriensä vuoksi.

 • Kimppu. Terrykukat kukkivat kesän puolivälistä syksyn puoliväliin. Tämän lajikkeen kasvit rakastavat aurinkoa ja pelkäävät tuulta – pidä tämä mielessä, kun valitset asterin istutuspaikan.

Kukkakimppu frotee -asterit

Kukkakimppu frotee -asterit

 • Victoria. Matalat pensaat kamomillan kaltaisilla kukilla.

Aster

Astra “Victoria”

 • Amerikkalainen kaunotar. Pakkasenkestävät, kosteutta rakastavat astrit monivärisillä pyöreillä kukilla. Niiden pensaat ovat melko rönsyileviä ja matalia, joten ne näyttävät hyviltä puutarhapolkuja pitkin.

Pakkasenkestävä asteri

Pakkasenkestävä asteri “Amerikkalainen kauneus”

Kuten monet muut puutarhan kukat, asterit jaetaan yksivuotisiin ja monivuotisiin. Jos pidät muutoksista ja jaat vuosittain puutarhan maata uudelleen (mikä on erittäin hyödyllistä astereille), kiinnitä huomiota yksivuotisiin kasveihin, mutta jos käytät aikaa ja energiaa jatkuvasti päivittämään maisemia, joista et pidä – kukat ovat palveluksessasi. kukkii vuodesta.

 • Uusi Englanti ja uudet belgialaiset astrit. Niiden kukat ovat korkeita, koottu panicle. Lämpimillä alueilla ne kukkivat joulukuuhun asti.

Uusi Englanti tai uusi belgialainen asteri

Uusi Englanti tai uusi belgialainen asteri

 • Italialainen asteri. Luonnossa sitä esiintyy imartelevilla reunoilla. Se juurtuu parhaiten kalkkikivipitoiseen maaperään. Tämän lajikkeen asterien värivalikoima kattaa kaikki mahdolliset sävyt. liila.

Herkkä italialainen asteri

Herkkä italialainen asteri

Idea! Jotta asteripensas näyttäisi luonnolliselta puutarhassa, harkitse alueen tyyppiä, jolla se kasvaa villinä. Kukat, jotka ovat tottuneet niittyjen läheisyyteen, näyttävät karkeilta ja hiipiviltä kiviä kääpiö pensaat – kadonnut puiden taustalla.

Laskeutumispaikka

Monivuotiset astrit, kuten savi tai neutraali maaperä, kun taas yksivuotiset mieluummin tontteja, joissa on paljon hiekkaa ja pieni määrä humusta. Älä istuta kasveja liian varjoisille alueille, koska varjo on paksu, ne voivat alkaa satuttaa..

Suuret punaiset astrit istutettiin talon lähelle

Suuret punaiset astrit istutettiin talon lähelle

Kuinka kylvää astraa?

Siemenet kylvetään keväällä. Tätä varten syksyllä maa kaivetaan sisään ja lisätään noin 200 g nitrofosfaattia ja ämpäri kompostia jokaista neliömetriä kohden. Alueella pitäisi olla vähän aurinkoa, mutta alamäkiä tulisi välttää. Astereiden istutuspaikkaa on vaihdettava vuosittain, koska aineet, joilla on erityisen huono vaikutus pensaaseen, kertyvät maaperään ja pysyvät aktiivisina useita vuosia.

Kylvetty maa on peitetty. Ajoittain kansi poistetaan, jotta versot kovettuvat. Kun lämmin lämpötila on vihdoin saavutettu, sängyt avataan kokonaan.

Asterin siemenet kylvetään keväällä

Asterin siemenet kylvetään keväällä

Kasvavat asterin taimet

Astereiden istuttaminen taimien kautta on työläämpää. Mutta väliajan läsnäolo auttaa suojaamaan pensasta ärsyttäviltä viruksilta, jotka odottavat kasvia..

Siemeniä varten voit ostaa valmiita maita tai valmistaa ne itse. Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • sekoita maa turveen ja pestyyn hiekkaan;
 • lisää puuhartsia (100 g / 5 litraa seosta) tai dolomiittijauhoa (1-2 ruokalusikallista samaan tilavuuteen);
 • seulotaan ja höyrystetään seos;
 • seokseen on myös suositeltavaa kaataa 100 g perliittiä.

Asterin siemeniä ei tarvitse kylvää suoraan maahan - voit istuttaa taimia

Asterin siemeniä ei tarvitse kylvää suoraan maahan – voit istuttaa taimia

Fusariumin kehittymisen estämiseksi (puhumme tästä asterin taudista alla) seos liotetaan sienitautien torjunta -aineella. Siemenet käsitellään myös sillä ennen istutusta..

Tasaisesti kylvetty maaperä on peitetty hiekalla, joka kastuu pian. Kuten siementen kylväminen maahan, peitä taimet. Kun lehdet tulevat enemmän tai vähemmän havaittaviksi, ituja sukeltaa. Lusikallinen mineraalilannoitetta lisätään meille jo tuttuun maaperän reseptiin. Vahvistettuaan kukkia reikissä ne kastellaan.

Asterin taimet on ravittava ja lannoitettava

Asterin taimet on ravittava ja lannoitettava

Taimet istutetaan, kun ituilla on jo 4-5 lehteä. Ennen istutusta maaperä on lisäksi lannoitettava humuksella tai kompostilla, ja taimet itse on kasteltava hyvin. Viikkoa myöhemmin nuoria kasveja ruokitaan monimutkaisilla lannoitteilla, ja sitten tämä toimenpide toistetaan kolmen viikon kuluttua..

Astersin istutusaika

Asterin siemenet istutetaan yleensä varhain keväällä, taimet toukokuun puolivälissä..

Neuvoja! Jos olet unohtanut kevätajan, käytä pistokkaita, jotka saavat tehdä koko kesän. Tätä varten sinun on leikattava 5-7 cm kasvin yläosasta, istutettava se hiekka-turvemaalle (1: 1: 2) ja pidettävä kasvihuoneessa. Kuukauden kuluttua saat täysimittaisen asteripensaan..

Asterikukkien taimet istutetaan maahan toukokuun puolivälissä

Asterikukkien taimet istutetaan maahan toukokuun puolivälissä

Astersin hoitosäännöt

Astersin hoito puutarhassa koostuu kastelusta, löysän maaperän ylläpitämisestä ja rikkakasvien torjunnasta. Lannoita pensasta enintään kaksi kertaa kaudessa, jotta se ei aiheuta sairauksia..

Kastelu ja irrotus liittyvät toisiinsa: ensimmäisen vaiheen jälkeen toinen on tehtävä. Mutta älä jää irti: kastele pensasta harvoin, mutta suuria määriä. Jos sää on kuiva ja kasvukauden aikana, veden määrää voidaan lisätä, mutta älä mene liian pitkälle..

Asteria on kasteltava harvoin, mutta runsaasti

Asteria on kasteltava harvoin, mutta runsaasti

Kauden aikana asteri syötetään 3 kertaa. Käytä ensimmäistä kastelua, joka suoritetaan kaksi viikkoa istutuksen jälkeen, nitraatin (20-25 g), superfosfaatin (50-60 g) ja kaliumsulfaatin (10-15 g) seosta 1 m2: n kohden.

Seuraavat kaksi sidosta on ajoitettu silmujen syntymiseen ja kukinnan alkuun. Kaliumsulfaatin määrä seoksessa kasvaa 50-60 g / m².

Herkät vaaleanpunaiset astrit kesämökillään

Herkät vaaleanpunaiset astrit kesämökillään

Sairaudet ja korjaustoimenpiteet niitä vastaan

Yli 20 virusta ovat vaarallisia astereille. Yleisimpiä näistä sairauksista ovat fusarium, musta jalka ja ruoste..

 • Fusarium -tauti ilmenee kasvien kellastumisessa, niiden kuihtumisessa ja kuolemassa. Syynä tähän ovat haitalliset Fusarium -sienet. Tapahtumien epämiellyttävän kehityksen välttämiseksi fusarium on ehkäistävä. Se suoritetaan kylvövaiheessa (olemme keskustelleet tästä jo edellä). On myös suositeltavaa polttaa sairaita kasveja..
 • Käytä jalan tummumista alkaen sipulinkuorten (20 g / 1 litra) keittämistä, infusoituna päivän ajan. Kuuden päivän välein sinun on ruiskutettava pensaat tällä nesteellä 2-3 kertaa.
 • Ruoste taistellaan rikin ja kalkin seoksella (1: 1). Hänen on suihkutettava kasvi kerran viikossa..

Suuri terve asteri kukka

Suuri terve asteri kukka

Terry pyöreät asterikukat, kirkkaan lila

Terry pyöreät asterikukat, kirkkaan lila

Tehdään yhteenveto

Asters ovat majesteettisia kukkia, jotka näyttävät hyvältä kukkapenkit ja kimpuissa. Kaikki nämä kasvit tarvitsevat optimaalisen menetelmän valinnan astereiden istuttamiseksi, hoito- ja käsittelysääntöjen noudattamisen. Muista, että kukat, kuten kaikki elävät olennot, tarvitsevat huolenpitoa ja rakkautta – ja sitten ne antavat sinulle iloa.

Moniväriset astrit koristavat mitä tahansa kukkapenkkiä

Moniväriset astrit koristavat mitä tahansa kukkapenkkiä

Jotkut asterilajikkeet ovat samanlaisia ​​kuin kenttäkoiranputket.

Jotkut asterilajikkeet ovat samanlaisia ​​kuin kenttäkoiranputket.

Kirkkaan violetit astrit, keltaiset keskukset

Kirkkaan violetit astrit, keltaiset keskukset

Asterin kukat – video