Verbena (51 kuvaa): vaatimaton kauneus puutarhaan

Verbena on kaunis ja vaatimaton monivuotinen kulttuuri

Verbena on kaunis ja vaatimaton monivuotinen kulttuuri

Verbena on monivuotinen sato, vaatimaton, kuivuutta kestävä, ei vaadi erityisiä kasvuolosuhteita, joten se on suosittu aloittelevien kukkakauppojen keskuudessa. Hän on tuttu monille puutarhureille – kirkas värikäs kasvi, joka tuli kukkapenkeihimme Amerikan tropiikista ja subtrooppisista alueista.

Mielettömän kaunis glade

Mielettömän kaunis glade

Verbena on kirkas värikäs kasvi

Verbena “Lantana Camara” – kirkas värikäs kasvi

Monivärisillä kukinnoilla koristeltujen matalien pensaiden kukinta-aika on pitkä, ja jos poistat kuivuvat varret säännöllisesti, puutarhan verbena ilahduttaa silmiä syksyyn asti. Pohjoisessa se ei siedä talvehtimista hyvin, joten sitä kasvatetaan vuosittain. Mutta lämpimillä alueilla, olosuhteissa, jotka ovat lähellä hänen perheensä olosuhteita, hän talvehtii hyvin ja voi koristella kukkapenkkejä ja kukkapenkkejä useita vuosia peräkkäin.

Verbena puutarhassa voi ilahduttaa silmiä aina syksyn pakkasiin asti

Verbena puutarhassa voi ilahduttaa silmiä aina syksyn pakkasiin asti

Neuvoja! Jos olet edelleen valmis ottamaan riskin, peitä juurakot syksyllä eristysmateriaalilla (turve, olki, humus). Tämä tekniikka auttaa suojaamaan kasveja pakkaselta ja antaa niille mahdollisuuden onnistuneesti talvehtimaan maassa..

Koristeellisten tarkoitusten lisäksi näitä kasveja käytetään aktiivisesti lääketieteessä, ruoanlaitossa ja hajuvedessä. Verbena on muinaisista ajoista tunnettu lääkekulttuuri. Sitä käytettiin maksan ja munuaisten toiminnan palauttamiseen, kuristamiseen.

Verbena sopii kauniisti sisustukseesi

Verbena sopii kauniisti sisustukseesi

Lajikevalikoima

Lähes kahdesta sadasta lajikkeesta tunnetuin hybridiverbena, jonka koko on jopa 50 cm, kasvaa pensaan muodossa. Umbellate -kukinnot on maalattu valkoisella, keltaisella, oranssilla, beigellä, violetilla värillä, hammastetuilla lehdillä on pieni reuna, varret ovat pystyssä tai hiipivät.

Verbena -hybridi hämmästyttää kauneudestaan

Verbena -hybridi hämmästyttää kauneudestaan

Kaunis valkoinen verbena violetin petunian taustalla

Kaunis valkoinen verbena violetin petunian taustalla

Verbena -hybridi

Verbena -hybridi “Scarlet”

Kukkaruukkuissa ja roikkuvissa ruukuissa kasvaviin säiliöihin käytetään ampel verbenaa, joka muodostaa pallomaisia ​​sateenvarjoisia kukintoja korkeille varsille. Lajikkeet ovat erittäin koristeellisia, niissä on runsaasti kukkia, monilla on melko voimakas aromi..

Upea kirkkaan oranssi verbena

Upea kirkkaan oranssi verbena

Laaja valikoima lajeja, vain muutamia niistä käytetään useimmiten kulttuurin istutuksessa:

  • Kanadalainen – matala kasvi, jopa 20 cm, runsas kukinta, avoimet syvästi leikatut lehdet, valkoinen, liila, vaaleanpunainen, lila kukat.

Kanadan Verbena

Kanadan Verbena

Riippuvat Verbena -astiat kirkastavat kuistiasi

Riippuvat Verbena -astiat kirkastavat kuistiasi

Vaaleanpunainen kanadalainen verbena

Vaaleanpunainen kanadalainen verbena

  • Kova – kasvi, jossa on haarautuneet varret, kiilamaiset lehdet ja monimutkaiset lila- ja lila -väriset kukinnot.

Verbena kova

Verbena kova

Lila verbena punaisella taustalla näyttää vaikuttavalta

Lila verbena punaisella taustalla näyttää vaikuttavalta

  • Buenos Aires on suurin lajike, pystysuorat varret jopa 120 cm, kukinnot – piikkejä, pitkä kukinta, ametisti.

Buenos Aires Verbena - Suurin lajike

Buenos Aires Verbena – Suurin lajike

Buenos Airesin verbena

Buenos Airesin verbena

Maaginen ametisti -värisävy

Maaginen ametisti -värisävy

Kasvaminen: paikan ja ajan valinta

Keväällä verbena istutetaan maahan kylmän sään päätyttyä. Kevyet aamun pakkaset eivät vahingoita, mutta pitkäaikainen paluu kylmä voi tuhota kasvit. Siksi on parempi odottaa vakaata lämmintä säätä ja aloittaa istutus..

Ei ole turhaa, että väitetään, että tämä on erittäin vaatimaton kasvi – verbena kasvaa yhtä hyvin melkein missä tahansa maaperässä. Luonnollisia savuja pidetään kuitenkin siitä edullisimpina..

Verbena ei lakkaa hämmästyttämästä eri väreistä ja niiden sävyistä.

Verbena ei lakkaa hämmästyttämästä eri väreistä ja niiden sävyistä.

Neuvoja! Kun istutat taimia pysyvään paikkaan, reiän pohjaan on kaadettava viemäri – tämä säästää juurijärjestelmää liialliselta kosteudelta ja pysähtyneeltä vedeltä.

On parempi valita hyvin valaistu paikka istutusta varten; edes keskipäivän kuumat auringonsäteet eivät ole pelottavia tälle kukalle. Samaan aikaan kasvi sietää varjostusta varsin hyvin ja kasvaa hyvin saalisviljelynä tontilla, jolla varhaisimmat kukat kasvatetaan – verbenasta tulee kukkapenkkikoriste narsissien ja krookusten jälkeen.

Verbena kasvaa yhtä hyvin melkein missä tahansa maaperässä

Verbena kasvaa yhtä hyvin melkein missä tahansa maaperässä

Verbenan kylvö, lisääntyminen

Verbenan lisääntyminen riippuu sen lajikkeesta. Joitakin lajeja voidaan kasvattaa vain kasvullisesti, koska ne eivät tuota kylvämiseen sopivia siemeniä. Lähes kaikkia kasveja voidaan levittää jakamalla pensas keväällä ja syksyllä..

Sitruunaverbena leviää pistokkailla. Tätä varten syksyllä vuotuiset versot leikataan pistokkaiksi ja istutetaan lannoitettuun maahan. Juurtumista varten oksien apikaaliset osat leikataan pois, joihin jää 4-6 lehteä. Ne on haudattu maaperään niin, että alemmat silmut sijaitsevat maanpinnan alapuolella. Juurtuneet versot siirretään pysyvään paikkaan keväällä..

Lemon verbena - vertaansa vailla oleva kauneuden eliksiiri

Lemon verbena – vertaansa vailla oleva kauneuden eliksiiri

Yleisin jalostusmenetelmä on verbenan kasvatus siemenistä. Tämä prosessi ei aiheuta erityisiä vaikeuksia, varsinkin kun monet siemenet säilyttävät itävyytensä useita vuosia..

Joillakin lajikkeilla on tiheä siemenkuori, joten verban kerrostuminen voi olla tarpeen. Siemenet on asetettava kostealle liinalle ja pidettävä alhaisessa lämpötilassa 5-6 päivää. Sen jälkeen ne voidaan kylvää tavalliseen tapaan..

Verbena

Verbena “Hot Pink”

Verbena -taimien kylvö alkaa maaliskuussa tavallisessa lannoitetussa kosteassa maaperässä. Taimet kehittyvät kuukauden kuluessa. Terveiden versojen saamiseksi sinun on noudatettava vain kastelujärjestelmää – kostuta maaperä sen kuivumisen aikana. Erityisiä maataloustekniikoita ei tarvita, joten tämä jalostusmenetelmä on myös aloittelevien viljelijöiden vallassa..

Verbenan taimet

Verbenan taimet

Verbena – istutus ja hoito

Kun olet valinnut sopivan paikan, istuta verbena -pensaat juurijärjestelmän kokoa vastaavalle etäisyydelle. Koska se on melko kompakti, riittää, että keskikokoisten kasvien väliin jää 20 cm: n rako, ja vanhemmat lajit on sijoitettava tilavammin. Rikkakasvit tehdään nuorten taimien ja yksittäisten pensaiden ympärillä. Tiheässä istutuksessa versot muodostavat vähitellen jatkuvan maton, jonka läpi rikkaruohot eivät yksinkertaisesti murtaudu..

Kastelu. Nuoret kehittyvät kasvit vaativat säännöllistä kastelua. Myöhemmin, kun pensaat ovat jo muodostuneet, sinun on vähennettävä veden määrää. Verbenan viljely ei ole vaikeaa alueilla, joilla on kuiva ilmasto, se sietää lämpöä ja kosteuden puutetta hyvin.

Sininen verbena

Sininen verbena

Valaistus. Verbena tarvitsee riittävän kirkkaan valaistuksen, joten on suositeltavaa valita avoin alue. Kiinnitä huomiota kenen viereen kukka istutetaan – verbena muodostaa melko tiheitä pensaita, etenkin suuria yksilöitä, joiden läpi valo ei tunkeudu muiden kasvien lehtiin. Kukkaruukkujen ja ruukkujen talossa sinun on valittava hyvin valaistut ikkunat ja avoimet verannat.

Yläpukeutuminen. Tuotettu useita kertoja kauden aikana pidentämään kukintaa ja tekemään siitä rehevämpi. Siihen käytetään perinteisiä monimutkaisia ​​lannoitteita..

Verbena suosii avoimia, aurinkoisia paikkoja

Verbena suosii avoimia, aurinkoisia paikkoja

Leikkaaminen. Jotta kukinta -aika olisi mahdollisimman pitkä, kuivatut kukat ja varret on poistettava säännöllisesti. Tällaisen karsimisen avulla voit pidentää kukinta -aikaa melkein pakkaselle..

Sairaudet ja hoito. Lähes kaikki perinteiset puutarhakasvien sairaudet ovat varsin vaarallisia verbenalle – bakteerien kuihtuminen, hometta, musta jalka, sienet ja hometta. Siihen vaikuttavat myös kirvat, sukkulamatot, punkit.

Verbena tuo kirkkaita värejä maisemaasi

Verbena tuo kirkkaita värejä maisemaasi

Oikea -aikainen hoito antaa kuitenkin hyviä tuloksia eikä vaadi kalliiden ja harvinaisten lääkkeiden käyttöä. Monimutkaiset bakterisidiset, sienilääkkeet ja hyönteismyrkyt auttavat selviytymään sairauksista. Mutta kasvien turvallisuuden vuoksi on paljon oikeampaa estää taudin esiintyminen. Tätä varten on noudatettava pätevää kastelujärjestelmää ja luotava sopivimmat kasvuolosuhteet..