Bambuverhot ovella: 120+ harmonista ekologista tyyliä sisätiloissa

Bambuverhot ovissa ja ikkunoissa

Bambuverhot ovissa ja ikkunoissa

Bambuverhot ovella, joita äitimme ja isoäitimme rakastivat niin paljon, ovat jälleen muodissa! Mutta nykyään nämä ovat kaukana niistä tylsistä palmupuiden verhoista, jotka koristivat monien Neuvostoliiton huoneistojen eteisiä ja keittiöitä, mutta tyylikkäistä ja ympäristöystävällisistä verhoista, jotka luonnollisen ulkonäkönsä ja hiljaisen kahinaansa ansiosta täyttävät talon rauhallisella energialla, luovat rauhan ja harmonian ilmapiiri..

Luonnonmateriaalien käyttö kodin järjestämisessä on aina etusijalla, joten kirkkaiden mutta kasvottomien muovi- ja synteettisten kankaiden sijasta sinun tulee suosia yksinkertaista mutta eksoottista bambua, jolla on oma luonteensa.

Bambuverhot ovat loistava lisä sisustukseen, täyttävät sen ilmavirroilla ja positiivisella energialla, auttavat jakamaan tilan tehokkaasti ja korvaavat tavalliset sisäovet, jotka usein syövät käyttökelpoisen alueen. Ja monien vaihtoehtojen joukosta on helppo valita verhot jokaiseen makuun, jotka sopivat tiettyyn huoneeseen..

Vaakasuorat bambuverhot olohuoneen sisätiloissa

Vaakasuorat bambuverhot olohuoneen sisätiloissa

Bambuverhot sisäpihan ovissa

Bambuverhot sisäpihan ovissa

Bambuverhot olohuoneen sisustukseen yhdistettynä ruokasaliin

Bambuverhot olohuoneen sisustuksessa yhdistettynä ruokasaliin

Vuosisatoja vanhoja perinteitä

Bambu ja kaikenlaiset siitä valmistetut taloustavarat ovat olleet Aasian alueen asukkaiden käytössä muinaisista ajoista lähtien. Tätä materiaalia pidettiin perinteisesti erinomaisena Qi -energian johtajana, joten bambuverhot ovat aina koristaneet tavallisten ihmisten, aateliston ja papiston koteja luoden harmonian ja rauhan ilmapiirin mihin tahansa huoneeseen..

Kevyet kahisevat verhot toimivat väliseinäinä, suojana auringolta ja uteliailta katseilta, mutta eivät häiritse tilaa eivätkä häirinneet energian vapaata liikkuvuutta.

Neuvoja! Aasian maissa bambu on hyvinvoinnin symboli, joka parantaa elämänlaatua, hyvää terveyttä ja toiveiden toteutumista..

Kun koko maailma oli hukkua kaiken aasialaisen muodin kanssa, bambutuotteet löysivät nopeasti faninsa lännessä, etenkin etnisen tyylin kannattajien ja eksoottisuuden ystävien keskuudessa. Kaikki idästä unelmoineet alkoivat ripustaa bambuverhoja oviaukkoon kuullessaan näiden maiden legendoja lankojen kevyessä kahinaan.

Bambuverhot ovissa ja ikkunoissa klassisessa sisustuksessa

Bambuverhot ovissa ja ikkunoissa klassisessa sisustuksessa

Nykyään bambuverhot selviävät useista tehtävistä:

 • Yksittäisen tilan jakaminen eri vyöhykkeisiin, mikä luo ehdollisen, mutta näkyvän rajan vierekkäisten huoneiden välille.
 • Säästää tilaa, koska puuttuu kääntöovi, jonka lehti rajoittaa koko huoneen käyttöä. Tämä on erityisen tärkeää pienissä pienissä asunnoissa, joissa jokainen senttimetri on tärkeä..
 • Laajentaa visuaalisesti tilaa edellyttäen, että verhojen ja seinien väri sopii yhteen.
 • Luo mukava yksityisyyden ilmapiiri.
 • Vapaa ilmankierto.
 • Kyky säätää valovirtaa.
 • Upea sisustus huoneeseen ja oviaukkoon lähes kaikissa muodoissa.

Yksityisyyttä itämaisen maalaistalon kylpyhuoneessa, josta on pääsy sisäpihalle

Yksityisyyttä itämaisen maalaistalon kylpyhuoneessa, josta on pääsy sisäpihalle

Neuvoja! Bambuverhot antavat jokaiselle vierekkäiselle huoneelle viimeistellyn ja alkuperäisen ilmeen, mutta mahdollistavat myös erillisten toiminnallisten alueiden luomisen ilman selkeitä ja tiukkoja rajoja..

Bambuverhojen edut

Voit ostaa bambuverhoja oviaukkoon melkein mistä tahansa erikoisliikkeestä, suunnitteluvaihtoehtoja on niin paljon, että lisävaruste sopii helposti paitsi aasialaiseen tai etniseen sisustukseen, mutta myös erilaisiin moderneihin ja sekalaisiin tyyleihin..

Bambuovilla on useita etuja:

 • Luonnollisuus ja ympäristöystävällisyys, jonka avulla voit käyttää samanlaista sisustusta makuuhuoneissa, lastentarhoissa, keittiöissä jne..
 • Kestävyys – bambuverhojen käyttöikä on käytännössä rajaton, jos huone on tarpeeksi kuiva.
 • Kosteutta kestävä – jos tuuletat säännöllisesti huonetta, jossa bambuverho roikkuu, korkea kosteus ei ole kauheaa. Tällainen lisävaruste voidaan ripustaa jopa maalaistalon tai kesämökin etuoven päälle..

Bambuverhot auttavat tekemään sisätiloista viihtyisämpiä

Bambuverhot auttavat tekemään sisätiloista viihtyisämpiä

 • Hygienia – bambulla on antibakteerisia ominaisuuksia, se ei kerää bakteereja, sieniä ja hometta sen pinnalle.
 • Antistaattinen – bambu ei kerää staattista sähköä ja jopa vaimentaa sähkömagneettisten aaltojen tärinää. Sen pinnalla pöly ei käytännössä laskeudu ja saastumisesta ei ole jälkiä..
 • Hypoallergeeninen – bambu aiheuttaa hyvin harvoin allergisia reaktioita, mikä tekee siitä ainutlaatuisen trooppisen kasvin, jota pohjoisten maiden asukkaat voivat käyttää vapaasti kotonaan.
 • Helppo puhdistaa – riittää, kun pyyhit verhojen pinnan kuivalla harjalla tai kostealla sienellä, voit käyttää miedoja pesuaineita.
 • UV -kestävä, Tämän seurauksena bambu ei haalistu lainkaan ajan myötä menettämättä alkuperäistä väriä jopa jatkuvassa auringonvalossa.

 • Rakentamisen helppous – verhot sopivat kaikkiin oviaukkoihin, jopa hauraalle rungolle tai kipsilevystä. Poikkeuksena ovat leveät ja pitkät rullarakenteet, joilla on kunnollinen paino ja joita ei suositella liian suurille oviaukoille..
 • Helppo asentaa – jopa henkilö, jolla ei ole erikoistyökaluja ja kokemusta, voi ripustaa bambuverhot.
 • Valitse eri väreistä, sopii tiettyyn suunnitteluratkaisuun. Jokaisella bambuelementillä on oma ainutlaatuinen sävy ja kuvio, joten verhot eivät tarvitse lisävärjäystä.
 • Demokraattinen hinta. Voit tulla toimeen erittäin vaatimattomilla kuluilla, jos ostat bambuverhot oviaukkoon, erikoistuotteiden verkkokauppa tarjoaa vaihtoehtoja 400 ruplasta ja enemmän rakenteesta, suunnittelusta riippuen.

Haalistumisenkestävyys mahdollistaa bambuverhojen käytön meren rannalla sijaitsevien talojen sisätiloissa

Haalistumisenkestävyys mahdollistaa bambuverhojen käytön meren rannalla sijaitsevien talojen sisätiloissa

Bambuverhot näyttävät hyvältä kaikissa sisätiloissa

Bambuverhot näyttävät hyvältä kaikissa sisätiloissa

haittoja

Bambuverhojen oviaukossa on hyvin vähän haittoja, mutta ne on otettava huomioon ostettaessa tätä lisävarustetta ja sijoitettaessa se tiettyyn huoneeseen:

 • Bambussa on kuiturakenne, joka imee täydellisesti kaikki hajut ja kerää ne, joten keittiössä tällaiset verhot tulisi ripustaa vain, jos on hyvä ilmanvaihto..
 • Bambuverho ei voi toimia lämmön- ja äänieristeenä, joten älä ripusta sitä makuuhuoneen ja toisen huoneen rajalle, jos haluat paeta vieraita ääniä.
 • Älä asenna bambuverhoa tarpeettomasti yksityisten huoneiden (makuuhuone, työhuone, kylpyhuone, wc) oviaukkoihin, koska ne eivät tarjoa asianmukaista eristystasoa.
 • Rajoitettu muotoilu voi olla haaste, kun valitaan oikea verho tiettyyn sisustukseen.

Bambuverhoilla on rajalliset suunnitteluvaihtoehdot, ja niitä on käytettävä viisaasti

Bambuverhoilla on rajalliset suunnitteluvaihtoehdot, ja niitä on käytettävä viisaasti

Bambuverhot oviaukossa: tyypit

Bambuverhot ovella, joista valokuvat houkuttelevat lakonisella muotoilullaan ja aasialaisella minimalismillaan, voivat poiketa toisistaan ​​merkittävästi saman materiaalin käytöstä huolimatta. Suurin ero kaikkien olemassa olevien tällaisten verhojen välillä on pääelementtien sijainti, joka voi olla pystysuora tai vaakasuora. Kukin tyyppi on vuorostaan ​​jaettu useisiin eri tyyppeihin..

Bamboo pystysuorat verhot

Oviaukossa on kahdenlaisia ​​vertikaalisia bambuverhoja:

 1. vietnam.
 2. Kaihtimet.

Jokainen vietnamilaisen verhon lanka on koottu lyhyistä, halkaisijaltaan pienistä bambuputkista, jotka on kiristetty siimalle tai langalle. Langan elementit on liitetty toisiinsa pienoiskoukkujen tai solmujen avulla, jolloin muodostuu vaadittu pituus. Kerätyt langat kiinnitetään pohjapalkkiin, joka asennetaan oviaukkoon, kun taas verhon alaosaa ei ole kiinnitetty millään tavalla, mikä tekee rakenteesta mahdollisimman kevyen, liikkuvan ja liikkuvan.

Nämä vietnamilaiset verhot olivat erittäin suosittuja 25-30 vuotta sitten, mutta tänään muoti on palannut jälleen..

Vietnamilaiset bambuverhot näyttävät hyvältä monenlaisissa sisätiloissa sekä etnisessä että nykyaikaisessa tyylissä. Ne soveltuvat ovien ja kaarien koristeluun huoneistoissa, ravintoloissa ja baareissa, luovissa työpajoissa ja hotellien aulassa. Bambuputkien kahina, joka kuuluu joka kerta, kun verho heiluu, täyttää huoneen positiivisella energialla, aidolla aasialaisella rauhallisuudella.

Vietnamin pystysuorat bambuverhot oviaukossa eivät rajoita liikkumisvapautta talon ympärillä millään tavalla. Ne voivat poiketa toisistaan ​​lankojen paksuudessa, tiheydessä. Haluttaessa verhot voidaan kiinnittää sivuille tai keskelle teipillä tai saranoilla.

Suunnittelun osalta bambunvarren paloista kerättyjen vakiokierteiden lisäksi saattaa olla eri värejä, jotka muodostavat kuvion, puisia helmiä, kuoria jne., Mikä auttaa korostamaan sisustuksen ominaisuuksia..

Neuvoja! Vietnamilaisten verhojen avulla voit paeta lämpöä, koska ne himmentävät auringonvaloa ja edistävät ilmankiertoa. Lisäksi melu, jonka bambuputket hankaavat toisiaan vasten, pelastaa hyvin ärsyttäviä hyönteisiä..

Harmoninen sisustus yksityisen talon tilavasta makuuhuoneesta

Harmoninen sisustus yksityisen talon tilavasta makuuhuoneesta

Klassisen olohuoneen sisustukseen sopivat bambuverhot

Klassisen olohuoneen sisustukseen sopivat bambuverhot

Toinen tyyppi – bambu -pystykaihtimet, on paljon harvinaisempi ja näyttää erittäin eksoottiselta. Visuaalisesti tällaiset verhot näyttävät tavallisilta pystysuorilta kaihtimilta, joiden jokainen lankku koostuu lyhyistä samanpituisista bambulevyistä. Tällaisia ​​verhoja ohjataan naruilla tai ketjuilla, haluttaessa voit asentaa sähkökäytön. Bambukaihtimet soveltuvat hyvin asennettavaksi parvekkeen, terassin oveen. Niiden avulla voit jakaa vierekkäiset huoneet säätämällä osion läpinäkyvyyttä tilanteen mukaan..

Neuvoja! Pystysuorat bambuverhot sopivat hyvin eri kokoisiin ja muotoisiin oviaukkoihin.

Vaakasuorat bambuverhot

Oviaukon vaakasuorat bambuverhot ovat kiinteitä levyjä, samanlaisia ​​kuin matot, mutta paljon joustavampia ja kevyempiä. Itse paneeli koostuu monista ohuista nauhoista (lamelleista) puristetuista bambukuiduista, jotka on yhdistetty puuvillalangoilla, ja sen alaosassa on painotanko.

Neuvoja! Lamellit voivat olla yhtä tai useampaa sävyä, jotka muodostavat alkuperäisen koristeen, joten voit valita sisustukseen sopivimman vaihtoehdon..

Näitä verhoja on saatavana kahta tyyppiä:

 • Valssattu – yläosassa kangas on kiinnitetty pyöreään tankoon, johon se voidaan tarvittaessa kääriä vapaasti. Verho kiinnitetään ja nostetaan naru- ja silmukkajärjestelmällä. Bambu -rullaverho voidaan ripustaa mihin tahansa oviaukkoon säätämällä verhon nousua tilanteen mukaan. Täysin kiertynyt kangas ei iske silmiin, vapauttaen huoneiden välisen aukon ja luoden illuusion yhdestä tilasta, ja avattuna verho toimii erinomaisena kiinteänä osiona.

Vaaleat bambu -rullaverhot

Vaaleat bambu -rullaverhot

 • Roomalainen – verhojen suunnittelu eroaa rullaverhoista siinä, että silmukat on asennettu koko bambukankaan pituudelle, jonka läpi nostomekanismin johdot kulkevat. Taitettuna tällainen verho muodostaa upeita taitoksia ja antaa sisustukselle alkuperäisen ilmeen. On parasta asentaa tällaiset bambuverhot korkealle oviaukolle, jotta ne eivät häiritse käytävän käyttöä..

Taitetut bambu -roomalaiset sävyt

Taitetut bambu -roomalaiset sävyt

Neuvoja! Bambusta valmistetut vaakasuorat verhot suojaavat hyvin kirkkaalta valolta, joten niitä suositellaan asennettavaksi parvekkeille tai terasseille. Nostomekanismin avulla on helppo säätää valaistuksen tasoa ja kiinnittää verho haluttuun korkeuteen.

On myös japanilaisia ​​bambuverhoja, jotka ovat paneeleja, jotka koostuvat vaakasuoraan ulottuvista bambulevyistä. Tällaiset verhot tekevät hyvää työtä väliseinän funktiona ja korvaavat tavallisen sisäoven varsinkin leveässä aukossa..

Joukko vaakasuoria bambuverhoja maalaistalon sisätiloissa

Joukko vaakasuoria bambuverhoja maalaistalon sisätiloissa

Asennusominaisuudet

Bambuverhojen asennus suoritetaan kahdella tavalla:

 • Oviaukon yläpuolella – tässä tapauksessa lankku ruuvataan yksinkertaisesti itsekierteittäviin ruuveihin yhden huoneen puolelta. Siten verho voidaan ripustaa mille tahansa korkeudelle muuttamalla visuaalisesti huoneen kokoa tai luomalla haluttu visuaalinen vaikutus. Verho voi olla leveämpi kuin aukko, mikä tekee huoneesta hieman tilavamman. Pitkä verho voidaan asentaa aivan katon alle, kiinnittämällä se siihen, tällainen liike tekee visuaalisesti huoneen korkeammaksi.
 • Itse aukossa – samanlainen menetelmä on hyvä, kun sinun on koristettava epätyypillisen muodon rakenne, esimerkiksi kaareva. Tässä tapauksessa nauha kiinnitetään suoraan aukon sisätasoon sivuilla tai päällä..

Verhojen kiinnittäminen oviaukon päälle voi olla ongelmallista korkeissa katoissa.

Verhojen kiinnittäminen oviaukon päälle voi olla ongelmallista korkeissa katoissa.

Neuvoja! Kun asennat bamburullaverhoa, ota huomioon etäisyys oviaukosta kattoon. Sen ei tulisi olla alle 17 cm, muuten rainan rullaaminen akselille on ongelmallista..

Bambuverhot sisätilojen oviaukossa

Kauneutta yksinkertaisuudessa – tämä lausunto on täydellinen bambuverhoille. Mutta huolimatta niiden lakonisesta suunnittelusta ja eduista, tällainen sisustus ei sovellu kaikkiin sisätiloihin. Kun sisustat huoneita bambuoviverhoilla, on parasta keskittyä seuraaviin tyyleihin:

 • Etnisyys – Afrikan ja Aasian maiden motiivit sisustuksessa, bambuverhot ovissa korostavat täydellisesti. Erityisen hyvä ratkaisu olisi käyttää bambua huoneen muiden osien, esimerkiksi seinien, ikkuna -aukkojen, lattioiden jne. Suunnittelussa..
 • Sisustuksen kaiken luonnollisen kannattajat voivat koristella oviaukot bambuverhoilla, joiden väri on mahdollisimman lähellä lattian, pääkalusteiden ja tekstiilien sävyä. Lisäksi sekä vaaleat että tummat vaihtoehdot näyttävät yhtä hyviltä..

Viihtyisä makuuhuone, jossa on maalaistyylinen muotoilu

Viihtyisä makuuhuone, jossa on maalaistyylinen muotoilu

Bambuverhot ekologiseen tyyliin: harmoninen yhdistelmä lämpimään sisustukseen

Bambuverhot ekologiseen tyyliin: harmoninen yhdistelmä lämpimään sisustukseen

 • Minimalismi – bambusta valmistetut rullaverhot luonnollisissa sävyissä sopivat täydellisesti mustavalkoiseen sisustukseen, jossa on runsaasti lasia ja metallia, jotka lisäävät lämpöä ja mukavuutta. Rajoitetun muotoilunsa ja tarpeettomien yksityiskohtiensa vuoksi tällaiset verhot täydentävät täydellisesti ympäristön askeettisuutta ja vakavuutta..
 • Nykyaikaiset urbaanit tai sekalaiset tyylit korostavat täydellisesti myös oviaukkojen bambuverhot, koska on tavallista käyttää eri maille tyypillisiä koriste -elementtejä tällaisten sisätilojen luomiseen..

Maalaistalon makuuhuone on sisustettu ranskalaiseen tyyliin

Maalaistalon makuuhuone on sisustettu ranskalaiseen tyyliin

Neuvoja! Asunnon harmonisen sisustuksen luomiseksi yhdessä bambuoviverhojen kanssa on suositeltavaa käyttää samanlaisia ​​lisävarusteita ikkunoissa, koristeellisia mattoja, sopivia värejä koko huoneessa.

Oviaukon bambuverhot mahdollistavat ainutlaatuisen tunnelman, joka on täynnä harmoniaa ja mukavuutta, mikä edistää positiivisen energian leviämistä koko taloon. Mutta tämän lisäksi kaikki kodin asukkaat voivat nauttia ainutlaatuisesta eksoottisesta mausta ja tuntea olevansa osa aasialaista filosofiaa..