Svlačionica za muškarce

Pomislite li na klasičnu svlačionicu, vjerojatno ćete brzo imati u glavi slike sna Carrie Bradshaw iz serije “Sex and the City”. No, svlačionice također postaju sve popularnije među kreativnim muškarcima i dugo su bile dio svakodnevnog života muškaraca svjesnih mode. Ali kako bi trebao biti izgrađen idealan garderobni ormar? Što ne smije nedostajati i koja je razlika u svlačionici za žene? Ovdje smo sastavili najvažnije savjete za opremanje i inspiraciju za prekrasne sustave ormara.

Muška svlačionica elegantna muško siva crna

Kada trebate svlačionicu??

Dok je mnogima već prilikom pregleda stana ili izgradnje kuće jasno da je potrebna svlačionica, drugi se pitaju za što je to dobro. Ormarići su posebno prikladni ako imate dovoljno odjeće i želite imati pregled. Ako imate samo konvencionalni ormar ili komodu, često zaboravite što posjedujete i gdje držite određene odjevne predmete. Svlačionica – posebno s otvorenim sustavima – stvara red, strukturu i omogućuje vam da sastavite cool odjeću u samo nekoliko jednostavnih koraka.

Elegantna garderoba za muškarce

Veličina svlačionice

U pravilu ne možete odabrati veličinu prostorije u koju će se garderoba integrirati. Obično postoje male susjedne sobe sa spavaćom sobom, ostave ili uredi ili dječje sobe koje se koriste za druge namjene osim za predviđene. Ako za to nemate na raspolaganju potpuni prostor, možete se također osloniti na uglove ili niše – na primjer u spavaćoj sobi – i upotrijebiti ih u skladu s tim za prezentaciju odjeće.

Svlačionica za muškarce elegantna i elegantna garderoba

Razlika u svlačionici za žene

Ključne razlike između ženske i muške svlačionice vjerojatno se nalaze u sljedeća dva aspekta: dizajnu i odjeći. Dok žene uglavnom odabiru sustave u svijetlim tonovima i stilu ladanjske kuće ili ih uljepšavaju mnogim ukrasnim elementima poput vaza, cvijeća i tepiha, muškarci ga uglavnom vole klasično elegantnim. Tamne vrste drva često se koriste u kombinaciji sa staklenim ili zrcalnim vratima.

Osim toga, naravno, postoje i druge razlike, osobito u pogledu odjeće koju treba sortirati. U pravilu, pri odabiru i podjeli svlačionice muškarci često moraju smjestiti:

  • hlače: Bez obzira radi li se o poslu, slobodnom vremenu ili posebnim prilikama – muškarci obično imaju puno hlača, idealno raspoređenih na tračnicama za hlače bez nabora.
  • Kravata, leptir mašna, remen i još mnogo toga: Također treba planirati dovoljno prostora za muške dodatke u vlastitoj svlačionici. Ladice su za njih posebno praktične jer imate pregled pri izvlačenju.
  • Košulje: Pogotovo trebaju muškarci koji nose majice na posao dosta ovih šik vrhova. To se lako može prilagoditi jednostavnom šipkom za odjeću.

Muška garderoba elegantna poput garderobe u trgovini

  • Cipele: Cipele se također mogu integrirati u garderobu. Za to su prikladni proširivi elementi ili integrirane preklopne police.
  • Odijela i uniforme: Svatko tko nosi odijelo ili uniformu na poslu također bi ih trebao uzeti u obzir pri planiranju svoje garderobe i rezervirati dovoljno mjesta na šipci za odjeću.
  • Džemperi i majice: Ovdje se mišljenja često razlikuju. Neki više vole presavijene vrhove, drugi je radije vješaju na vješalice. Bez obzira na to koja je varijanta preferirana, ti odjevni predmeti također moraju pronaći svoje mjesto u svlačionici.
  • donje rublje: Ove se najbolje čuvaju u ladicama, na primjer u integriranoj komodi. Ladice na izvlačenje ili viseće košare također se mogu koristiti u sustavima otvorenih ormara.

Ipak, sve i kraj ostaje red i struktura u svlačionici. Evo savjeta kako držati stvari u redu.

Muška svlačionica muško smeđa bijela crna

Otvoreni sustavi, ugradbeni ormari i ko.

Planirate li vlastitu garderobu, imate izbor između niza ugrađenih ormara ili otvorenog sustava koji možete sastaviti po želji. Dok su ugrađeni ormari obično izrađeni tako da odgovaraju i stoga idealno popune cijeli raspoloživi prostor, otvoreni sustavi obično su prozračniji i pružaju veću otvorenost. Ovdje postoje i druge prednosti i nedostaci sustava otvorenih ormara. Na kraju, o odabiru rješenja kabineta odlučuju i osobne preferencije i postojeći proračun.

Najvažnije je unaprijed napraviti crtež sa svim dimenzijama, prozorima i vratima kako ništa ne bi pošlo po zlu s naknadnim naručivanjem ili planiranjem prostorije. Često je vrijedno i proširiti postojeće ormare – na primjer ormarom ili ormarićem za cipele.

Svlačionica za muške garderobe s košuljama i odijelima