Tee-se-itse metsämies: 70+ kätevää ja helppokäyttöistä ideaa omakotitaloon

Puuvaja-katos talon muodossa

Puuvaja-katos talon muodossa

Polttopuun varastointirakennetta kutsutaan puuvajaksi, ja voit luoda sen omin käsin hyvin yksinkertaisesti. Tämä rakennus ei ole vain hyödyllinen, vaan yksinkertaisesti välttämätön omassa kodissasi, koska polttopuut on säilytettävä kuivassa paikassa. Ja niitä tarvitaan varmasti polttoaineena uunissa tai talossa, grillissä tai grillissä. Kuten käytäntö osoittaa, jotkut ihmiset varastoivat polttopuita vajaan tai kodin alle. Mutta tällaisissa paikoissa on oltava luonnollinen ilmanvaihto. Todelliset omistajat rakentavat polttopuuvaraston erilliseksi rakennukseksi..

Kuinka rakentaa puuvaja omilla käsilläsi, kiinnostaa monia. Yksinkertaiset asiantuntija -neuvot auttavat selviytymään rakenteen rakentamisesta myös niille, jotka eivät ole koskaan rakentaneet. Lisäksi on mahdollista rakentaa rakenne paitsi uusista materiaaleista myös käytetyistä. Esimerkiksi vanhoista hienonnetuista ikkunoista voi tulla hämmästyttävä puuvaja, sinun tarvitsee vain laittaa vähän työtä ja mielikuvitusta niihin..

Puuvaja, jossa on kolme korttelia ja joka sijaitsee talon ulkoseinässä

Puuvaja, jossa on kolme korttelia ja joka sijaitsee talon ulkoseinässä

Metsämies maalaistalossa

Metsämies maalaistalossa

Puuvaja voi olla talon laajennus

Puuvaja voi olla talon laajennus

Paikan valinta puuvajalle

Ensimmäinen asia on määrittää työmaa oikein. Kun valitset paikkaa puuvajan rakentamiselle, sinun on ohjattava järkevyyttä. Fossiilisten polttoaineiden varastointilaitoksen ei pitäisi olla näkyvissä, koska se ei ole rakennus, joka on pihan keskipiste. Mutta samaan aikaan on suositeltavaa sijoittaa se talon lähelle. Muista, että polttopuut on kuljetettava, eikä tämä ole niin helppoa fyysistä työtä. Samalla on hienoa, kun metsämiehelle on sisäänkäynti. Tällä lähestymistavalla polttoaineen tuominen varastopaikalle ei ole vaikeaa..

Puuvaja tulee piilottaa vieraiden silmiltä ja olla lähellä lämmitettyä huonetta

Puuvaja tulee piilottaa vieraiden silmiltä ja olla lähellä lämmitettyä huonetta

Jos et lämmitä taloa takalla tai puulämmitteisellä uunilla, polttoainesäiliön tulee sijaita kylpylän lähellä. Tällaisen rakenteen tulisi olla kätevä, ja polttopuut ovat aina käsillä..

Piirrä sivusuunnitelma valitaksesi ”oikea” paikka puuvajaan. Näin voit suunnitella rakentamisen parhaalla mahdollisella tavalla ja valita sopivimman paikan. On syytä antaa etusija kukkuloille. Asiantuntijat eivät suosittele puuvajan rakentamista alamaan, koska kosteus kerääntyy sinne, ja tämä on hyödytöntä polttopuille..

Puuvaja matalan katoksen muodossa talon sisäpihalla

Puuvaja matalan katoksen muodossa talon sisäpihalla

Puuvaja voidaan rakentaa erilliseksi rakenteeksi, mutta hyvin usein se tehdään talon, kylpylän tai navetan jatkeena. Se riippuu henkilökohtaisista prioriteeteistasi, tontin koosta, mielikuvituksesta. Yksinkertaisten rakenteiden avulla voit rakentaa hämmästyttävän kauniin rakenteen.

Puuvarastotyypin valinta

Kun rakennuspaikka on määritetty, voit jatkaa rakennetyypin valintaa. Tässä suunnitteluvaiheessa on tarpeen määrittää rakenteen koko sen mukaan, kuinka paljon polttopuita on varastoitava ympäri vuoden. Ensimmäinen asia tässä rakennusvaiheessa on päättää budjetista ja siitä, rakennatko ulkorakennuksen uusista tai improvisoiduista materiaaleista. Puupolttimia on valtava määrä, koska kaikki riippuu sivuston omistajan ja hänen perheenjäsentensä mielikuvituksesta ja kyvyistä:

 • Katos. Tämä on yksinkertaisin fossiilisten polttoaineiden varastointilaite. Siinä on kolme seinää, katos ja lattia. Erinomainen vaihtoehto katoksen rakentamisessa on korotettu lattia, joka ei ime kosteutta maasta. Kuomu voidaan rakentaa erilliseksi rakenteeksi tai jatkoksi suojaan tai taloon.

Katos puuvaja, kolme seinää ja katto

Katos puuvaja, kolme seinää ja katto

 • Huvimajan muodossa. Tämä erittäin tyylikäs muotoilu ja ovi mahdollistavat puun säilyttämisen oikein ja on kauniin ulkonäön. Tällainen puuvaja täydentää täydellisesti pihan kokonaisuutta. Se voidaan rakentaa erilliseksi rakennukseksi tai taloudelliseksi lohkoksi..

Huvimajapuuvaja - tilava ja tyylikäs muotoilu

Huvimajapuuvaja – tilava ja tyylikäs muotoilu

 • Avoin tyyppi. Näillä rakenteilla on edustava ulkonäkö ja ne sopivat ulkoisesti mihin tahansa sisustukseen. Avoin puuvaja koostuu kahdesta seinästä ja korotetusta lattiasta. Monet kiinnittävät siihen katon estääkseen sateen pääsyn..

Avoin puuvaja kylpyammeen seinän vieressä

Avoin puuvaja kylpyammeen seinän vieressä

 • Barn. Itse asiassa tämä on tavallinen talorakennus, vain pienempi. Tällaisessa rakenteessa on sisäänkäyntiovet ja merkityksetön perusta. Se voidaan varustaa lisähyllyillä varaston säilyttämistä varten.

Puuvaja osana navetta

Puuvaja osana navetta

Tee-se-itse-puuleikkuri, jonka kuva esitetään Internetissä, voi olla eri muotoinen. Tämä rakenne ei kuulu pääomarakentamiseen, ja se rakennetaan hyvin nopeasti..

Rakennusmateriaalit: tee-se-itse-metsämies

Puuvajan rakentamisessa voidaan käyttää monenlaisia ​​materiaaleja. Useimmiten puuta käytetään tällaisiin tarkoituksiin. Puulaatikot näyttävät erittäin kauniilta niillä pihoilla, joissa kaikki on sisustettu samaan luonnolliseen tyyliin. Tärkeintä on, että maalaistalon tee-se-itse-puuvaja suojaa polttoainetta sateelta ja siinä on luonnollinen ilmanvaihto..

Puinen puuvaja on suosituin vaihtoehto

Puinen puuvaja on suosituin vaihtoehto

Hyvin usein polykarbonaattia käytetään puuvajan rakentamisessa. Tässä asennuksessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ilmanvaihtojärjestelmään. Tätä varten on tarpeen jättää aukot lokien väliin..

Polykarbonaatti puuvaja - edullinen ratkaisu

Polykarbonaatti puuvaja – edullinen ratkaisu

Taotut rakenteet näyttävät tyylikkäiltä ja ainutlaatuisilta. Tällaista puuvajaa ei ole rakennettu suuriin mittoihin. Se näyttää erityisen hienostuneelta virkistysalueella, jossa on ulkotakka tai grilli..

Voit myös rakentaa puuvajan romumateriaaleista. Kuvittele vähän ja katso kuinka rakennat rakenteen. Kuten käytäntö osoittaa, tiettyjä materiaaleja ei tarvita tällaisen rakennuksen rakentamiseen. Tärkeintä on luoda luonnollinen ilmanvaihtojärjestelmä.

Pyöreä puuvaja polttopuiden kaavoituksella ja hyllyillä

Pyöreä puuvaja polttopuiden kaavoituksella ja hyllyillä

Ennen rakentamisen aloittamista on syytä määrittää budjetti, koska voit rakentaa minkä tahansa muotoisen puuvajan. Polttopuun varastoinnin rakentaminen riippuu tarkasti käytetyistä varoista.

Valmiit puulattiat – yksinkertainen rakenneratkaisu

Nykyään rakennusmateriaalimarkkinoilla voit ostaa kaikenlaisia ​​ja muotoiltuja valmiita puupusseja. Tämä on paras ratkaisu niille, joilla ei ole vapaa -aikaa rakentamiseen tai jotka eivät yksinkertaisesti halua osallistua rakenteiden rakentamiseen. Myynnissä on myös tyylikäs hirsiloki, joka muistuttaa ulkonäöltään huvimajaa, ja yksinomainen käsintehty taottu tukki ja polymeerirakenne. Valikoima on suuri eri muodoissa, malleissa ja väreissä.

Metallinen ristikko puuvaja

Metallinen ristikko puuvaja

Valitse pihasi suunnitteluun ja budjettiin sopiva malli.

Harkittu paikka polttopuille rakennettaessa taloa - sisäänrakennettu puuvaja

Harkittu paikka polttopuille rakennettaessa taloa – sisäänrakennettu puuvaja

DIY -rakentaminen puuvaja seinän vieressä

Ammattimaiset rakentajat kertovat sinulle, kuinka tehdä puuleikkuri omilla käsilläsi. Ne tarjoavat selkeitä kuvauksia ja käytännön neuvoja.

Puuvaja ei kuulu monimutkaisiin rakenteisiin. Voit rakentaa sen itse erittäin nopeasti. Erityisen helppoa on rakentaa rakenne seinän viereen. Suunnitelma auttaa sinua tekemään asiat parhaalla mahdollisella tavalla ilman paljon vaivaa:

 • määrittää puuvajan sijainti. Asiantuntijat suosittelevat pohjoisen muurin valitsemista rakentamiseen aina kun mahdollista useista syistä. Ensinnäkin ilmanvaihto on polttopuille tärkeämpää kuin suora auringonvalo. Toiseksi pohjoispuolella oleva puuvaja tarjoaa lisäeristystä talon seinälle. Tällaisen rakenteen suurin haitta on veden pääsy laajennuksen katolle. Siksi polttopuutarhaa rakennettaessa tämä näkökohta on otettava huomioon;

Valitse paikka, joka on mahdollisimman lähellä tulipaloa: kylpylä, takka jne.

Valitse paikka, joka on mahdollisimman lähellä tulipaloa: kylpylä, takka jne..

 • tee kaavamainen piirustus laajennuksesta määrittämällä sen mitat paperille. Tämän avulla voit suorittaa asennuksen nopeasti tulevaisuudessa etkä tehdä samaa työtä useita kertoja;
 • rakentaa runko. Tätä varten sinun täytyy kaivaa pilarit, betonoida ne luodaksesi vankan rakenteen. Tällaisiin tarkoituksiin sopivat sekä puusta että metallista valmistetut materiaalit;
 • asenna lattia nostamalla sitä vähintään 10 cm maasta. Helpoin vaihtoehto on laittaa tiiliä ja tukkia. On myös suositeltavaa peittää lattia kattohuovalla kosteuden pääsyn estämiseksi;

Puuvajan lattiaa on nostettava vähintään 10 cm

Puuvajan lattiaa on nostettava vähintään 10 cm

 • viimeistele kehys. Tällaisia ​​tarkoituksia varten puusta valmistetut tukit ovat täydellisiä. Ne on kiinnitettävä lujasti, koska niistä tulee koko kannen perusta;

Puusta valmistetun kehyksen luominen on tärkeä vaihe asennuksen aikana

Puusta valmistetun kehyksen luominen on tärkeä vaihe asennuksen aikana

 • päällystä runko laudoilla. Älä naulaa levyjä tiukasti. Vaja tulee tuulettaa polttopuiden täydelliseksi säilyttämiseksi. Tässä vaiheessa katoksen ulkonäkö luodaan. Siksi, näyttämällä mielikuvitusta, voit luoda yksinkertaisen vajan polttopuille, mutta todellisen taideteoksen;

Runko päällystetään laudoilla

Runko päällystetään laudoilla

 • asenna katto. Katon tulee ulottua 20 senttimetriä. Tämä suojaa puuta kosteudelta ja talon tai katon katolta virtaavalta vedeltä. Kattomateriaali ja liuskekivi sopivat kattoasennukseen..

Valmis puuvaja katolla ja paneeliseinillä

Valmis puuvaja katolla ja paneeliseinillä

Tämä on yksinkertaisin muotoilu, jolla on korkea toimivuus. Se rakennetaan hyvin nopeasti eikä vaadi suuria menoja. Kuinka rakentaa puuvaja käsin vaiheittain, voit katsoa kuvaa Internetistä, koska mestariteokset luodaan yksinkertaisen suunnittelun perusteella.

Puuvajan rakentaminen erillisenä rakenteena

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä rakennettaessa puuvajaa, on löytää sille sopivin paikka ja määrittää huoneen koko. Erillinen rakenne polttopuiden säilyttämiseksi tulisi aloittaa alustan asennuksesta. Tällaisiin tarkoituksiin pylväsperusta on täydellinen, koska tämä ei ole pääomarakenne. Kuitenkin perustus, vaikkakin pieni, tekee rakennuksesta kuivemman ja kestävämmän..

Kiinteän puuvajan rakentamisen periaate on sama kuin laajennusta rakennettaessa: ensin on kiinnitettävä pilarit, rakennettava sitten lattia, naulattava tukit. Seuraavaksi vaippa tehdään millä tahansa sopivalla materiaalilla. Lopussa katto pystytetään. Tärkeintä on, että tee-se-itse-metsämies, jonka rakennusvideo näyttää selvästi koko prosessin, sopii täydellisesti maisemaan ja sopii sisäpihan sisustukseen.

Esimerkki suunnitelmasta puuvajan rakentamiseksi

Esimerkki suunnitelmasta puuvajan rakentamiseksi

Tarvittavat materiaalit ja työkalut puuvajan rakentamiseen

Ennen rakentamisen aloittamista sinun on luotava selkeä piirustus. Luonnoksen avulla voit rakentaa nopeasti puuvajan, varsinkin jos siihen on suunniteltu hyllyjä tavaroiden säilyttämiseksi. Tee-se-itse-polttopuut, joiden piirustukset esitetään sivustolla, voit varastoida polttopuut kätevästi. Piirustus näyttää rakennuksen mitat ja koko rakennusprosessin. Seuraavaksi sinun on ostettava tai valmisteltava työkaluja rakentamiseen. Tällaiseen työhön tarvitset ehdottomasti poran reikien luomiseksi pylväille, rautasahan ja vasaran puun käsittelyyn..

Kun ostat rakennusmateriaaleja, sinun on asetettava etusijalle laadukkaat tuotteet. Mutta erinomainen vaihtoehto on rakentaa rakenne romumateriaaleista tai käytetyistä tuotteista..

Polttopuiden turvallisuus riippuu rakennusmateriaalien laadusta

Polttopuiden turvallisuus riippuu rakennusmateriaalien laadusta

DIY Woodsman: koristelu

Puuvajaisen sisustuksen luominen on yhtä tärkeää kuin itse rakentaminen. Voit järjestää polttopuiden varastoinnin eri tavoilla. Luo esimerkiksi kukkapenkki sen katolle, naula lintuhuone, koristele se kiipeilykasveilla: tällainen rakenne muistuttaa upeaa tontun taloa.

Puuvajan alkuperäinen muoto, joka sopii maalaistalon ulkoasuun

Puuvajan alkuperäinen muoto, joka sopii maalaistalon ulkoasuun

Puuvaja saa omaperäisyyttä ja hienostuneisuutta, jos puupintaa käsitellään erityisellä tummalla tahralla.

On syytä muistaa, että kiinteän polttoaineen varaston ulkonäkö riippuu tukkien pinoamisen laadusta. Jos puu on sijoitettu kaoottisesti, se ei toimi harmonian luomiseksi, vaikka kuinka yrität. Siksi tukit on pinottava huolellisesti. Asettamistavan määrittelee jokainen henkilökohtaisten vaatimustensa ja toiveidensa mukaan..

Tukkien asettaminen puuvajaan - sisustuselementti

Tukkien asettaminen puuvajaan – sisustuselementti

Puuvajan sisustusta rajoittaa vain mielikuvitus. Taotut osat sopivat täydellisesti koristeluun. Ne on yhdistetty ihanteellisesti mihin tahansa materiaaliin. Jos talossasi on takka, voit täydentää sisustusta pienellä takorautaisella puuvajalla, joka sijaitsee suoraan tulipesän vieressä. Tällainen minipuuhirsi koristaa myös grillin lähellä olevan paikan..

Tee-se-itse metsämies: neliönmuotoinen metsämies tulen lähellä

Woodsman neliöiden muodossa tulen lähellä

Puuvaja on yksinkertainen rakenne, joka auttaa suuresti polttopuun säästämisessä. Asiantuntijat suosittelevat puunkorjuuta välittömästi useiden vuosien ajan. Tällainen tarjonta ei ole liiallinen, mutta se saa sinut tuntemaan olosi varmaksi, koska kaikki käyttävät grilliä, liesiä tai takkaa. No, polttopuiden säilytyspaikka auttaa aina pitämään luonnonpolttoaineen kuivana..