Olohuoneen suunnittelu maalaistalossa (95 kuvaa)

Olohuoneen suunnittelu maalaistalossa (95 kuvaa)

Mökin olohuone ei ole vain talon keskusta, vaan myös ylpeyden lähde ja omistajien suosikki lepopaikka. Yksityiset kartanot kaupungin ulkopuolella avaavat loputtomat mahdollisuudet minkä tahansa suunnitteluidean toteuttamiseen, joten vierashuoneen sisustaminen lupaa olla kiehtova luova toiminta. Remontin tuloksena syntynyt tyylikäs sisustus ilahduttaa perheenjäseniä, heidän sukulaisiaan ja ystäviään monien vuosien ajan..

Sisustustyylit

Yksityisen talon salin suunnittelu riippuu useista tärkeistä tekijöistä: rakennuksen yleisestä tyylistä, sen rakentamisessa käytetyistä materiaaleista, asettelusta ja tietysti omistajien mieltymyksistä. Esikaupunkien rakennusten lukuisista suunnitteluvaihtoehdoista etniset motiivit, Provence, maa, mökit sopivat parhaiten. Kaikkia näitä alueita yhdistää suurin mahdollinen läheisyys luontoon, ympäristöystävällisyys ja luonnollisuus. Hillitty klassinen tyyli ei koskaan menetä merkitystään, kun taas uutuuden ystävät voivat kokeilla nuorten eklektisyyttä tai luoda dynaamisen fuusion.

Olohuone klassiseen tyyliin

Olohuone klassiseen tyyliin – kunnioituksen, jalouden ja perinteiden uskollisuuden ruumiillistuma. Se voidaan sisustaa valkokultaisilla tai suklaanbeigeillä väreillä, pylväillä, stukkolistoilla ja ylellisillä kattokruunuilla. Käytetyt materiaalit ovat kalliita ja korkealaatuisia – luonnonpuu, joka on päällystetty tummalla lakalla tai norsunluu -emalilla, sohvien ja nojatuolien nahkaverhoilu, satiiniverhot, brokaat, jacquard, kullatut kehykset, hieno sisustus.

Olohuone maalaistalossa klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu Olohuone maalaistalossa klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu Olohuone maalaistalossa klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu

Olohuone Provencen tyyliin

Ranskan sisämaan kevään arkuus ja romantiikka heijastuvat oliivinvihreän, sinisen, laventelin, beigen pastellisävyihin. Pehmustetuista huonekaluista ja tekstiileistä, joissa on kukkakuvioita, valokuvia avoimissa kehyksissä, söpöjä käsintehtyjä koristeita (virkattuja lautasliinoja, sisustusnukkeja, korulaatikoita ja paljon muuta) tulee Provence-tyylisen olohuoneen sisustus..

Olohuone maalaistalossa Provencen tyyliin - Sisustussuunnittelu Olohuone maalaistalossa Provencen tyyliin - Sisustussuunnittelu

Maalaistyylinen olohuone

Amerikkalaisen ranchin demokraattinen ilmapiiri havaitaan täydellisesti maalaistalon salissa. Karkeasti käsitelty puu, kivi, yksinkertaiset puuvilla- ja villakankaat, joissa on ruutukuvio, takan halkeilevat polttopuut luovat rennon ilmapiirin, jossa rauhallisuus ja mukavuus vallitsevat aina.

Maalaistalon olohuone - Sisustussuunnittelu Maalaistalon olohuone - Sisustussuunnittelu

Chalet -tyylinen olohuone

Kun sisätiloissa on paljon puuta ja raakakiveä, chalet -tyyli on hyvin samanlainen kuin maa, mutta siinä on metsästyshenkeä. Pehmustettujen huonekalujen verhoiluun voidaan käyttää mokkanahkaa tai veluuria ruudullisen peiton sijaan – pörröiset eläinten nahat, seinillä – aseet, kaviot, kuvat villieläimistä.

Chalet Style Country House Olohuone - Sisustussuunnittelu Chalet Style Country House Olohuone - Sisustussuunnittelu Chalet Style Country House Olohuone - Sisustussuunnittelu

Olohuone etniseen tyyliin

Jokaisella alueella on tiettyjä perinteitä kylätalojen sisustamisessa, joita voidaan helposti soveltaa nykyaikaisten mökkien suunnitteluun. Ne sisältävät pääsääntöisesti tietyllä alueella parhaiten saavutettavia materiaaleja, kansan käsityöläisten tuotteita, joilla on tyypillisiä koristeita, sisustus, joka perustuu muinaisiin uskomuksiin ja tapoihin. Voit etsiä inspiraatiota paikallishistoriallisista museoista, messuilta, värikkäiltä matkailukohteilta..

Etnisen tyylin maalaistalon olohuone - sisustus Etnisen tyylin maalaistalon olohuone - sisustus

Väriyhdistelmät

Maalaistilojen vierashuoneiden sävypaletti näyttää lainattavalta luonnolta. Pääsääntöisesti sitä hallitsevat luonnolliset puun, kivien, kalkin, nahan ja turkin sävyt. Täältä ei löydy happamia, neonisia, kiiltäviä maaleja, joista megalopolisien asukkaat ovat niin väsyneitä – vain himmeät sävyt ja kauniit mattapintaiset rakenteet. Tällaisessa ympäristössä rentoutuminen on aina miellyttävää, koska orgaanisilla materiaaleilla on oma positiivinen energia, joka rauhoittaa ja parantaa..

Neutraalit yhdistelmät

Jos kaupunkiasuntoissa neutraalit värit herättävät vakavuudeltaan assosiaatioita toimistoon, yksityisellä sektorilla ne näyttävät sileiden viivojen ja suuremman tilan vuoksi paljon pehmeämmiltä. Mustat, valkoiset, harmaat, beigen sävyt ovat täydellinen tausta kirkkaille yksityiskohdille. Nämä värit itsessään eivät herätä tunteita, joten voit keskittyä rentoutumiseen. Ja kuitenkin, yhdistämällä akromaattiset sävyt salin sisätiloissa, kannattaa luopua terävistä mustavalkoisista kontrasteista tasaisemman kerman, harmaanruskean, hopean sävyjen hyväksi..

Maalaistalon olohuoneen suunnittelu - neutraalit yhdistelmät Maalaistalon olohuoneen suunnittelu - neutraalit yhdistelmät

Kylmät yhdistelmät

Viileät sinisen, vaaleanharmaan, mintunvihreän, vaaleanpunaisen ja lilan sävyt ovat lähinnä Ranskan Provencen, nuhjuisen tyylikkään ja skandinaavisen tyylin ominaispiirteitä. Kalkitut maalit täyttävät olohuoneen valolla ja ovat siksi ihanteellisia pieniin tiloihin, joissa on pienet ikkunat.

Olohuoneen suunnittelu maalaistalossa - Kylmät yhdistelmät Olohuoneen suunnittelu maalaistalossa - Kylmät yhdistelmät Olohuoneen suunnittelu maalaistalossa - Kylmät yhdistelmät

Lämpimät yhdistelmät

Kaikki keltaisen pohjavärin omaavat maalit näyttävät hyvältä luonnonpuun ympäröimänä (paitsi ehkä valkaistuna). Koko ruskea paletti kahvista beigeen, iloinen oranssi, jalo punainen, vaaleanvihreä, kultainen sopivat parhaiten tilavan vierashuoneen sisustamiseen maalaistalossa. On kuitenkin parempi jättää rikkaimmat ja kirkkaimmat värit pienille tekstiileille ja sisustukselle ja käyttää rauhallisempia värejä taustalle..

Olohuoneen suunnittelu maalaistalossa - Lämpimät yhdistelmät Olohuoneen suunnittelu maalaistalossa - Lämpimät yhdistelmät

Olohuoneen sisustus

Koristemateriaalien valinta on yksi tärkeimmistä vaiheista olohuoneen suunnittelussa. Huoneen tyypin lisäksi myös korjauksen kestävyys riippuu niiden laadusta ja esteettisyydestä. Ottaen huomioon, että kiinteistöjä kaupungin ulkopuolelta hankitaan ensinnäkin ollakseen lähempänä luontoa, suunnittelussa kannattaa myös luopua synteettisistä ja muovisista, suosimalla luonnollisia pinnoitteita.

Katto

Kerrostaloihin verrattuna yksityistaloissa on yleensä korkeammat tilat. Tämä tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia kattojen suunnitteluun – voit valmistaa useita tasoja kipsilevyä, venyttää kalvon tai erityisen joustavan kankaan (haluttaessa jopa valokuvatulosteella), koristaa pinnan kipsi -stukolla tai maalauksella.

Mutta suosituin vaihtoehto tilan yläpuolella on puupalkit – todelliset tai koristeelliset. Ne sopivat täydellisesti maalaismaiseen tyyliin ja toistavat värin ja tekstuurin muiden sisustuselementtien kanssa. Pienissä olohuoneissa yksinkertainen värjäys tai valkaisu on optimaalista. Halkeamien välttämiseksi maalauksen pohja voidaan peittää lasikuidulla.

Maalaistalon olohuoneen suunnittelu - kattoviimeistely Maalaistalon olohuoneen suunnittelu - kattoviimeistely

Seinät

Mökin olohuoneen seinien sisustus on yksinkertainen ja vaatimaton. Paperi- ja vinyylitapetteja ei käytetä täällä lähes koskaan – niiden tehtävänä on puinen vuori, valkaisu, kuvioitu kipsi.

Melko yleinen verhousvaihtoehto on koristekivi. Se voi olla sekä luonnonkiveä että posliinikiviä, keinotekoisia laattoja. Eksoottisten materiaalien joukossa on syytä huomata bambupaneelit, ruoko -taustakuvat, korkkipäällysteet, joustava kivi – niitä voidaan käyttää yksittäisten seinien osien tai esimerkiksi television ympärillä olevan alueen koristamiseen.

Maalaistalon olohuoneen suunnittelu - seinäkoriste Maalaistalon olohuoneen suunnittelu - seinäkoriste Maalaistalon olohuoneen suunnittelu - seinäkoriste

Lattia

Koska maalaistalon olohuone sijaitsee usein pohjakerroksessa, kannattaa huolehtia lattian eristyksestä. Missään tapauksessa sen ei pitäisi olla betonia, myös keraamiset laatat eivät ole toivottavia. Ihanteellinen vaihtoehto on puuparketti (mieluiten matta, jotta siihen ei jää jälkiä tai tahroja). Voit korvata puun laminaatilla, korkilla, itsetasaavalla epoksipinnoitteella. Talvella matto, pörröiset tai kudotut matot ovat välttämättömiä..

Maalaistalon olohuoneen suunnittelu - lattian viimeistely Maalaistalon olohuoneen suunnittelu - lattian viimeistely

Huonekalut ja sisustus

Olohuoneessa oleskelun mukavuus riippuu vähiten huonekalujen kauneudesta ja mukavuudesta, jotka omakotitalossa voivat sen mitat huomioon ottaen olla melko suuria. Tilava sohva, pehmeät nojatuolit, sohvapöytä ja mahdollisesti lipasto – nämä tavarat riittävät viihtyisään sisustukseen.

Mutta tietysti kaupungin ulkopuolella sijaitsevan kartanon salia ei voi kuvitella ilman takkaa, jonka ympärille lähimmät ihmiset kokoontuvat kylminä iltoina. Ihannetapauksessa tämä on todella toimiva tulisija, jossa on palavaa puuta, mutta löytyy myös koristeellisia sähkömalleja. Takkaportaali toimii vierashuoneen pääkoristeena: se voidaan viimeistellä kivellä, kaakelimosaiikilla, kipsi-stukolla minipylväillä, on myös tiili-, kipsilevy- tai veistettyjä massiivipuuta. Kaikenlaisia ​​hahmoja, kynttilöitä, maljakoita, kehystettyjä valokuvia jne. Asetetaan yleensä takkakappaleen päälle..

Nykyaikaisten olohuoneiden muotoilu korostaa suuresti television seinää. Tämä voi olla erityinen kipsilevystä tai puusta valmistettu markkinarako, huonekaluseinä, kaappi tai useita erillisiä hyllyjä. Tämä alue on pääsääntöisesti aksentti. Se erottuu kuvioidun viimeistelyn avulla, värjäämällä kontrastivärillä, erityisellä valaistuksella.

Olohuoneen suunnittelu maalaistalossa - Huonekalut ja sisustus Olohuoneen suunnittelu maalaistalossa - Huonekalut ja sisustus Olohuoneen suunnittelu maalaistalossa - Huonekalut ja sisustus

Pienen olohuoneen sisustus yksityisessä talossa

Verrattuna tilaviin huoneisiin, pienissä olohuoneissa on koko joukko etuja. Joten pieni huone on helpompi lämmittää, ilmapiiri on intiimimpi ja mukavampi, korjauksiin tarvitaan paljon vähemmän materiaaleja ja puhdistus voidaan tehdä vain muutamassa minuutissa.

Kun teet pienikokoisen olohuoneen, sinun tulee suosia hillittyjä, vaaleita sävyjä ja mahdollisimman yksinkertaisia ​​geometrisia muotoja. Sisätiloja ei voi ylikuormittaa monitasoisilla rakenteilla katossa, kirjavilla piirustuksilla seinillä ja kirkkailla monivärisillä pisteillä. Kaikki on suunniteltava samaan tyyliin ja yhdistettävä harmonisesti keskenään..

Paras tausta pienelle vierashuoneelle on tavallinen seinäkoriste, kevyt yksitasoinen katto ja huomaamaton lattian rakenne. Tekstiileihin ja sisustukseen voit lisätä kirkkaita värejä, tulosteita ja koristeita. Nämä voivat olla tyynyjä, verhoja, maalauksia tai valokuvia, huonekasveja..

Pienen olohuoneen sisustus maalaistalossa Pienen olohuoneen sisustus maalaistalossa Pienen olohuoneen sisustus maalaistalossa

Olohuoneen suunnittelu maalaistalossa – valokuva

Löydät vielä mielenkiintoisempia ideoita maalaistalon olohuoneen sisustamiseen verkkosivustomme kuvagalleriasta. Kokoelma sisältää parhaat suunnitteluratkaisut sekä eliittimökkien tilaviin auloihin että maalaistalojen pieniin olohuoneisiin. Valitse mieleisesi vaihtoehto ja anna olohuoneestasi tulla mukavin uudessa remontissa, jolloin kaikki ilahtuvat ja osallistuvat hyvään lepoon rakkaidesi kanssa.

Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva Maalaistalon olohuoneen sisustus - valokuva

Video: Olohuone omakotitalossa – Sisustusideoita