Olohuoneen suunnittelu 18 m²: 50 valoisaa ideaa

Olohuoneen suunnittelu 18 m²: 50 valoisaa ideaa

Olohuone 18 m2 – yleinen vaihtoehto Neuvostoliiton rakentamissa taloissa. Tämä ei ole tilavin alue, mutta se riittää majoittamaan kaikki tarvittavat huonekalut, ja siellä on myös tilaa vapaalle liikkuvuudelle. Tänään puhumme siitä, kuinka voit sisustaa tämän tyyppisen huoneen ja näyttää todellisilla esimerkeillä erilaisia ​​tyyli- ja värivaihtoehtoja..

Sisustustyylin valinta

Tyylin valinta on tärkeä askel olohuoneen suunnittelussa. Ensinnäkin luoda yhtenäinen kuva, jos muut huoneet on sisustettu tietyllä tyylillä. Toiseksi, oikein valittu tyyli voi suorittaa paitsi koristeellisen toiminnon, myös korostaa myönteisesti huoneen etuja tai tasoittaa epätäydellisyydet. Alla on vaihtoehtoja, jotka sopivat 18 neliömetrin olohuoneen suunnitteluun..

Olohuone 18 m2 modernissa tyylissä

Moderni tyyli sopii täydellisesti olohuoneeseen, jossa on tällainen alue. Vaikka se on vapaa säännöistä ja määräyksistä, tällainen tyyli edellyttää lakonisen, toimivan sisustuksen luomista, jossa sisustus ei ole “koristeellinen”, vaan noudattaa varsin käytännöllisiä tavoitteita: se luo tilavuuden, puhtauden ja mukavuus.

Pääpaino on linjoilla, muodoilla ja tasoilla, puhtailla, huomaamattomilla väreillä ja mukavilla huonekaluilla. Koristeellisen vaihtelun sijasta – järjestys ja huomiota yksityiskohtiin. Moderni tyyli osoittaa edelleen, että pieneenkin tilaan mahtuu kaikki elämässä tarvitsemasi, jos mietit tarkkaan jokaista elementtiä..

Olohuoneen suunnittelu 18 neliömetriä modernissa tyylissä Olohuoneen suunnittelu 18 neliömetriä modernissa tyylissä

Olohuone 18 m2 klassiseen tyyliin

Älä oleta, että 18 “neliötä” on pieni alue, ja sinun pitäisi yrittää laajentaa tilaa visuaalisesti kaikin tavoin välttäen sisustusta. Klassinen tyyli sopii myös tällaiseen olohuoneeseen, kaikki riippuu mieltymyksistäsi tai vaatimuksistasi. Jos haluat luoda kodikkaan, ylellisen sisustuksen, jossa on runsaasti sisustettuja puukalusteita ja tekstiilitaustakuvia, joissa on kukkakuvioita, tämä on täysin toteutettavissa oleva tavoite..

Kiinnitä huomiota klassisen tyylin nykyaikaisempaan tulkintaan ja yritä ylläpitää tasapainoa sisustuksen koostumuksessa, jotta esineet eivät ylikuormita huonetta ja jättävät myös vapaata tilaa. Perinteisesti tämän tyyppisen olohuoneen keskellä on pöytä, jonka ympärille on sijoitettu sohva ja nojatuolit, ja sivuilla on kirjahylly, takka tai kasveja..

Korosta yksityiskohtia tyylikkäästi kehystetyillä maalauksilla tai peileillä, veistetyillä jaloilla varustetuilla pöydillä ja satiiniverhoilulla sohvalla. Massiiviset verhot lisäävät kodikkuuden tunnetta, ja ylellinen kattokruunu on täydellinen viimeistely muotoiluun..

Olohuoneen suunnittelu 18 neliömetriä klassiseen tyyliin

Olohuone 18 m2 parvi tyyliin

Loft -tyyli rakastaa tietysti suuria avoimia tiloja. Mutta jos olohuoneessasi on korkeat katot ja sinulla on mahdollisuus päästä eroon tarpeettomista väliseinistä, pieni alue ei ole este. Lisäksi tämä on melko budjettiratkaisu, koska seinäkoristeita ja kalliita huonekaluja ei tarvita..

Seinille on suositeltavaa jättää paljaat tiilimuuraukset tai betonipinnoitteet, joilla on mielenkiintoinen rakenne. Valkoinen katto, jossa on paljaat johdot ja palkit, täyttää huoneen valolla ja vapaudella, ja puulattia, jossa on minimalistinen matto, tuo mukavuutta..

On tärkeää, että huoneessa on korkeat ikkunat, muuten luonnonvalon puute vähentää olohuonetta visuaalisesti ja tekee siitä synkkän. Keskellä suuri nahkasohva, jossa on lasinen sohvapöytä, näyttää hyvältä, jonka edessä on plasmanäyttö.

Parven järjestelyssä käytetään perinteisesti ”karkeita” huonekaluja, joissa on metallikehys ja modernia taidetta. Samaan aikaan voit ostaa tarvittavat tuotteet kirpputoreilta tai huutokaupoista – luoda aidon kuvan.

Olohuoneen suunnittelu 18 neliömetriä parvi tyyliin Olohuoneen suunnittelu 18 m² parvi tyyliin

Olohuone 18 m2 minimalismin tyyliin

Minimalismi ei ole tylsää ja tyhjää tilaa ilman sisustusta. Se on harmoniaa, toimivuutta ja tilavuutta, jota ei ole helppo saavuttaa muilla tyyleillä. Lakoninen estetiikka on ehkä paras vaihtoehto 18 metrin olohuoneelle ja ihmisille, jotka rakastavat vapautta, puhtautta ja rauhallista ilmapiiriä..

Minimalismi edellyttää virtaavia, maanläheisiä viivoja, korkeita kattoja ja mattapintoja. Värivalikoimaa valittaessa tulisi suosia valkoisia ja beigejä sävyjä, kun taas tummilla on tarkoitus korostaa aksentteja..

Minimalistisessa suunnittelussa käytetään enimmäkseen luonnonmateriaaleja: puuta, sileää sementtiä, lasia, metallia ja peilejä. Suunnittelupäätösten vähimmäismäärästä huolimatta tässä ei painoteta määrää, vaan laatua. Siksi tämä ei ole kaikkein budjettimaisin korjausvaihtoehto, mutta erittäin tehokas..

Olohuoneen suunnittelu 18 neliömetriä minimalismin tyyliin

Olohuone 18 m2 provence -tyyliin

Vaikka Provencea pidetään “Ranskan maana”, sitä ei todellakaan voida kutsua maalaismaiseksi. Pikemminkin se on ylellisyyttä, joka jäljittelee yksinkertaisuutta. Ja tämä on myös erittäin kodikas ja aurinkoinen tyyli, joka sopii parhaiten pienen olohuoneen suunnitteluun, jonka pinta -ala on 18 neliömetriä..

Provencessa ei ole sijaa tummille väreille. Etusijalla ovat vaaleat sävyt ja luonnonmateriaalit. Erinomainen vaihtoehto on valkoiset rapatut seinät, joissa on pieniä “huolimattomia” epätasaisuuksia, puukalusteet, kuviolliset tekstiilit ja monet kasvit.

Vintage-huonekalut “puoliksi antiikki”, luonnonkankaat ja keramiikka näyttävät sopivilta täällä. Samalla on tärkeää löytää tasapaino tällaisten aitojen yksityiskohtien ja modernin tekniikan välillä..

Olohuoneen suunnittelu 18 neliömetriä provence -tyyliin

Väripaletti olohuoneeseen 18 neliömetriä.

Seuraava askel olohuoneen sisustamisessa on päättää värimaailmasta. On parempi aloittaa tyylistä, jos se on jo valittu. Silti on olemassa yleismaailmallisia väripaletteja, jotka näyttävät hyvältä pienissä tiloissa..

Ensinnäkin tilan laajentamiseksi on suositeltavaa antaa etusija vaaleille sävyille: valkoinen, beige, harmaa, sininen. Ne luovat puhtauden ja mukavuuden tunteen ja sopivat myös muihin väreihin..

Toiseksi, yritä luoda aksentteja huonekaluilla ja sisustuksella. Jos huone on tehty vaaleilla väreillä, tummat esineet “elvyttävät” sisustuksen pienentämättä sen aluetta.

Kolmanneksi, kiinnitä huomiota asunnon sijaintiin. Jos ikkunat ovat etelään ja aurinko usein “piipittää” olohuoneeseesi, on parempi valita kylmä värimaailma. Päinvastoin, auringon kompensoinnin kompensoimiseksi koristele olohuone lämpimillä väreillä..

Väripaletti olohuoneeseen 18 m² - Sisustussuunnittelu Väripaletti olohuoneeseen 18 m² - Sisustussuunnittelu Väripaletti olohuoneeseen 18 m² - Sisustussuunnittelu

Viimeistellään 18 metrin olohuone

Tarkastellaan nyt 18 neliömetrin olohuoneen suunnittelua. yksityiskohtaisesti: mitkä ovat parhaat värit ja materiaalit lattian, seinien ja katon viimeistelyyn? Tämä on sisustuksen perusta, eräänlainen “runko”, joka on täynnä tyypillisiä elementtejä.

Lattia

Ehkä optimaalisin vaihtoehto, joka sopii olohuoneen sisustukseen mihin tahansa tyyliin, on laminaatti tai linoleumi, joka jäljittelee luonnonpuuta. Vaaleat värit ovat etusijalla, mutta jos valitset tumman lattian, varmista, että seinät ovat muutamaa sävyä vaaleammat.

Olohuone 18 m2 - lattian suunnittelu

Seinät

Kun valitset seinäkoristeita, on paljon vaihtoehtoja. Tietenkin, jos tämä on loft -tyyli, muuraus tai betoni näyttää enemmän kuin sopivalta. Jos haluat nostaa matalaa kattoa, valitse vaaleat kiinteät seinät tai pystysuorat raidat. Yksiväristen seinien ja valokuvataustan yhdistelmä näyttää melko kirkkaalta ja modernilta..

Olohuone 18 m2 - seinäkoriste Olohuone 18 m2 - seinäkoriste

Katto

Olohuoneen katto on 18 neliömetriä. pitäisi olla kevyempiä kuin seinät, muuten se “painaa” asunnon asukkaita ja kaventaa tilaa. Valkoinen sileä katto näyttää parhaalta missä tahansa sisätiloissa. Mutta jännitys, kasetti, teline ja muut vaihtoehdot – herättävät liikaa huomiota.

Olohuone 18 m2 - kattorakenne

Sisustus ja tekstiilit

Selvitimme viimeistelyn, nyt harkitsemme vaihtoehtoja 18 metrin olohuoneen “täyttämiseksi”. Jos tavoitteesi on maksimoida alue, vältä tarpeetonta sisustusta. Vaikka klassikoissa ja Provencessa on erilaisia ​​sisätilojen yksityiskohtia, kuten maljakoita, maalauksia tai veistoksia, yritä rajoittaa niiden lukumäärää ja jättää vain kirkkaita esineitä aina kun mahdollista. Ja päinvastoin, jos olohuoneen sisustus on tehty hillityillä väreillä, huomaamattomat elementit, kuten kuvioidut tyynyt, epätavallisen muotoiset kattokruunut tai taide -esineet, voivat monipuolistaa huoneen ulkoasua..

Valitse verhot vastuullisesti, koska ne eivät ainoastaan ​​suojaa sinua uteliailta katseilta, vaan niistä voi tulla myös muutos. Huoneeseen, jossa on matala katto, voit asentaa kattoreunuksen ja laajentaa itse kankaan lattiaan – tämä suurentaa visuaalisesti seiniä.

Korkeiden ikkunoiden omistajilla on varaa ranskalaisiin tai italialaisiin verhoihin erityisesti klassisissa sisätiloissa. Loft -tyyliin verhoja ei ehkä tarvita ollenkaan tai niissä voi olla kevyt yksivärinen rakenne ilman tarpeetonta sisustusta.

Olohuoneen suunnittelu 18 neliömetriä - sisustus ja tekstiilit Olohuoneen suunnittelu 18 neliömetriä - sisustus ja tekstiilit

Kuinka järjestää huonekalut oikein?

Huonekalujen järjestely riippuu huoneen muodosta. Jokainen suunnittelija sanoo, että neliön olohuone on geometrian kannalta paras vaihtoehto. Keskusta on huonekalujen pääkoostumus, kun taas muut esineet sijaitsevat seinien varrella. Mutta tyypillisissä venäläisissä huoneistoissa suorakulmaiset sisätilat ovat yleisempiä. Tämä tyyppi vaatii erityiskohtelua ja harkittua suunnittelua..

Ensinnäkin ei ole suositeltavaa järjestää huonekaluja pitkiä seiniä pitkin. Monet Neuvostoliiton huoneistot on suunniteltu tämän periaatteen mukaisesti: sohva ja nojatuolit toisella puolella sekä televisio ja kaapit toisella puolella. Tämä korostaa entisestään huoneen suhteettomuutta ja luo epäharmonisen kuvan..

On parempi jakaa tila näkyville vyöhykkeille: toisella puolella on työpaikka ja keskellä on tärkein koostumus. Voit kaavoittaa pitkin, poikki tai paikallisesti – alue tähän riittää.

Toiseksi, kapea olohuone, 18 m². on parempi välttää suoraa symmetriaa – se korostaa vain suorakulmaista geometriaa. Järjestä esimerkiksi tuolit vinosti tai sovita L-muotoinen sohva sisätiloihin.

Kolmanneksi, älä luo “käytäviä” huoneeseen. Tämä vaikutus ilmenee, kun suuret huonekalut sijaitsevat kaukana toisistaan ​​ja niiden välissä on liikaa vapaata tilaa. Yritä estää esineitä ylikuormittamasta tilaa.

Olohuoneen suunnittelu 18 m² - kuinka järjestää huonekalut Olohuoneen suunnittelu 18 m² - kuinka järjestää huonekalut Olohuoneen suunnittelu 18 m² - kuinka järjestää huonekalut

Valaistus olohuoneessa 18 neliömetriä.

Monet ihmiset eivät kiinnitä tarpeeksi huomiota valaistukseen ja pysähtyvät tyypillisimpään vaihtoehtoon – kattokruunu keskellä ja mahdollisesti valaisin huoneen nurkassa. Valonlähteiden oikea ja monimutkainen järjestely voi kuitenkin muuttaa ja visuaalisesti monipuolistaa tilaa..

Esimerkiksi olohuoneet ovat 18 neliömetriä. matalalla katolla on parempi luopua massiivisista kattokruunuista ja suosia useita yleisiä valonlähteitä, jotka sijaitsevat katon kehän ympärillä.

On suositeltavaa käyttää erityyppisiä taustavaloja. Esimerkiksi lattia- tai seinävalaisimet sopivat virkistysalueelle. Muista kuitenkin, että kattoa ei ole suositeltavaa sijoittaa television eteen, koska häikäisy heijastuu sen näyttöön..

Nykyaikaisessa sisustussuunnittelussa käytetään usein koristevalaistusta, jolla ei ole käytännöllistä roolia, mutta joka auttaa monipuolistamaan huoneen yleistä ilmettä. Tätä ratkaisua voidaan käyttää seinään asennettuihin kuviin tai hyllyihin..

Olohuoneen suunnittelu 18 m² - valaistus ja valaistus Olohuoneen suunnittelu 18 m² - valaistus ja valaistus

Olohuoneen suunnittelu 18 m² – Valokuva

Toivomme, että vinkistäsi on apua. Ja inspiroidaksemme sinua vieläkin mielenkiintoisempiin ratkaisuihin olemme tehneet valikoiman valokuvia olohuoneiden sisätiloista, joiden pinta -ala on 18 neliömetriä. Hyvää katselua!

Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva Olohuoneen sisustus 18 neliömetriä - Valokuva

Video: Olohuone 18 m² – Sisustussuunnittelu