Olohuone Provencen tyyliin: 80 suunnitteluideaa

Olohuone Provencen tyyliin: 80 suunnitteluideaa

Provence on kohde, joka tuli meille aurinkoisesta ja kodikkaasta Ranskan maakunnasta ja on nimetty saman nimisen alueen mukaan. Provence eroaa klassisesta maalaistyylistä eleganssissa ja tavallisesta maalaismaisesta tyylistä – eleganssissa.

Provence -tyylin piirteitä

Virta alkoi nousta 1600 -luvulla, toisin kuin kaupunkiklassismi. Se laimensi jokapäiväistä hälinästä ja toi siihen harmoniaa ja rauhaa. Yhä useammat varakkaat kansalaiset pitivät parempana mukavaa taloa maakunnissa. Keveys, valo, avoin tila ja hienostuneisuus – kaikki nämä ovat Provencen pääominaisuuksia, jotka ovat säilyneet meidän aikanamme..

Provence -tyylinen olohuone on kodin täydellinen sydän. Siellä on miellyttävää viettää iltoja ja kutsua vieraita. Toimivuus ja käytännöllisyys yhdistyvät harmonisesti luovaan romantiikkaan. Nyt se on yksi suosituimmista ja tehokkaimmista vaihtoehdoista kylmälle huipputekniikalle ja lakoniselle minimalismille..

Provencen alue on kuuluisa upeista maisemistaan, tuoksuvista yrteistään, taivaansinisestä merestä ja kirkkaasta auringosta. Nämä ominaisuudet vaikuttivat tärkeimpien sisustustrendien muodostumiseen..

Provence -tyylin ominaispiirteet:

– Kevyt, pastelliväri;

– Luonnolliset materiaalit ja luonnolliset tekstuurit;

– Paljon puuta;

– kattopalkit;

– tuoreet kukat ja kukkakoristeet;

– Paljon kevyitä tekstiilejä ja sisustusta;

– Ilmava röyhelö ja pitsi;

– Posliinia ja keramiikkaa.

Provence sopii parhaiten maalaistaloon. Siinä on sekä ilmapiiri että kyky suunnitella kunnostukset ja kalusteet kokonaan alusta alkaen mukauttamatta kehittäjän asettelua. Mutta jopa asunnossa voit varustaa oman aurinkoisen nurkan ja luoda siellä aitoa Ranskan maakunnan henkeä. Pienissä huoneistoissa on plus: Provence laajentaa visuaalisesti tilaa, tekee siitä kevyen ja ilmavan, paremman kuin useimmat muut tyylit.

Provence -tyylinen olohuone - Ominaisuudet Provence -tyylinen olohuone - Ominaisuudet Provence -tyylinen olohuone - Ominaisuudet

Väriratkaisut

Provence ei siedä liian kirkkaita värejä. Nämä ovat mykistettyjä, hillittyjä, mutta erittäin vaaleita sävyjä. Valkoista ja beigeä, maitomaista, oliivi-, laventeli-, taivaansinistä ja turkoosia käytetään aktiivisesti. Lämpimiä värejä ovat vaalea sinappi, okra, terrakotta ja pastellinkeltainen. Käytössä ovat merivarjot ja jopa lisävarusteet: kuoret tai kalastustarvikkeet. Aurinkoiset kukkivat niityt ja taivaansininen meri eivät sulje pois, vaan täydentävät harmonisesti toisiaan.

Valkoinen olohuone Provencen tyyliin

Valkoinen ja sen muunnelmat ovat aina paras valinta pieniin olohuoneisiin, joissa ei ole päivänvaloa. Provence -tyyliin valkoinen on täysin luonnollinen. Huonekalut näyttävät erityisen vaikuttavilta vaaleiden seinien, lattian ja katon taustalla. Puun rakenne näyttää vieläkin paremmalta ja selkeämmältä, ja jopa herkimmät ja vaaleat sävyt muuttuvat kirkkaammiksi ja ilmeikkäämmiksi..

Valkoisen Provencen olohuoneen todellinen kuningas on valkaistu vanhentunut puu. Se sopii lattialle ja huonekaluille. Ja jotta elementit eivät sulaudu kiinteään joukkoon, voit valita eri lajikkeiden ja tekstuurien puun ja laimentaa kaiken alkuperäisillä varusteilla ja tekstiileillä.

Valkoinen olohuone Provencen tyyliin - Sisustussuunnittelu Valkoinen olohuone Provencen tyyliin - Sisustussuunnittelu

Olohuone Provencen tyyliin pastelliväreillä

Pastelli on toinen osa Provencea. Kun valitset tällaisen asteikon olohuoneelle, sinun on otettava huomioon, että kaiken suunnittelun tulee olla pehmeää, ilmavaa ja kevyttä. Provence käyttää aina monimutkaisia ​​monikomponenttisia ja laimennettuja sävyjä. Jopa valkoinen on enemmän norsunluun tai vaniljan kermanvärinen. Sopii täydellisesti viileän siniharmaan, romanttisen tuhkaruusun tai lämpimien jauhemaisten sävyjen kanssa.

Provence -tyylinen olohuone pastelliväreissä - Sisustussuunnittelu Provence -tyylinen olohuone pastelliväreissä - Sisustussuunnittelu

Sininen ja laventeli olohuone Provencen tyyliin

Meren sininen ja tuoksuva laventeli ovat yksi Provencen tunnusmerkeistä. Karkean tekstuuriset laventelin tekstiilit näyttävät kauniilta. Ja maalaistalossa epätavallisella värillä voit turvallisesti maalata jopa ikkunakehyksen ja ikkunaluukut. Sininen on lempeä, pesty, ei liian kylläinen. Se tuo huoneeseen miellyttävän viileyden. Vaimennettu turkoosi näyttää hyvältä, ja vaaleansiniset seinät ovat yksi yleisimmistä ratkaisuista..

Sininen ja laventeli olohuone Provencen tyyliinVihreä olohuone Provencen tyyliin

Vihreitä sävyjä käytetään pääasiassa tekstiileissä tai aksenttien luomiseen. Se ei ole runsas yrtti- tai hapansalaatti, vaan herkkä oliivi. Luonnollisiin materiaaleihin ja tekstuureihin perustuva sisustus ei voi olla ilman yhtä luonnollisimmista väreistä. Vihreä Provencessa on tiheä, tuoksuva neula ja puskaradio. Sitä käytetään aktiivisimmin kukkakoristeissa seinillä, maalauksissa, verhoissa, verhoiluissa ja tyynyissä..

Vihreä olohuone Provencen tyyliinOlohuone Provencen tyyliin kirkkailla väreillä

Vaikka Provence ei siedä liian tyydyttyneitä ja räikeitä värejä, on silti paikka kirkkaille väreille. Yleensä nämä ovat lämpimiä sävyjä: sinappi, terrakotta, auringonkukan keltainen, tiilenpunainen. Mutta nämä värit eivät voi olla perusasioita. Niitä käytetään vain antamaan olohuoneelle hieman kodikkuutta, mielenkiintoista väriä ja lämpöä. Se voi olla pieniä lisävarusteita, tyynyjä, kukkamaalauksia.

Provence -tyylinen olohuone kirkkaissa väreissä - Sisustussuunnittelu Provence -tyylinen olohuone kirkkaissa väreissä - Sisustussuunnittelu

Viimeistelyt ja materiaalit

Päämateriaali on puu kaikissa muunnelmissaan. Harvemmin käytetty on luonnonkivi, raaka kevyt tiili, keramiikka. Lasia, kromia ja muovia ei löydy lähes koskaan.

Provence-tyylinen sisustus voi muistuttaa klassikoita. Käytettyä puuta arvokkaista lajeista, pyöristetyt huonekalut, symmetrinen järjestely. Nämä ovat kaksi tai kolme väriä, joissa on ruskea tai terrakottapohja. Perinteinen Provence on kevyempi ja kevyempi. Se mahdollistaa pajuhuonekalujen ja -tarvikkeiden, korikorien ja kodikkaiden tyynyjen, kukka -asetelmien kauniissa maljakoissa ja huonekasvit keraamisissa ruukuissa..

Lattia

Provence vetoaa kohti luonnollisia tekstuureja. Lattia on perinteisesti puinen. Valkaistu puu tai käsittelemätön karkea lauta näyttää hyvältä. Myös upotettu parketti sopii. Jos budjettisi on tiukka, kannattaa katsoa laminaattilattiaa. Nykyaikaiset puun jäljitelmät ovat melkein yhtä hyviä kuin ulkonäöltään ja laadultaan, mutta ne ovat paljon edullisempia. Ja rentoutumisalueelle sopii kodikas kerma- tai kahvimatto..

Provence -tyylinen olohuone - lattian viimeistely

Seinät

Useimmiten seinät on peitetty maalilla. Nämä ovat vaaleita ja lämpimiä valkoisen, kerman ja beigen sävyjä, pehmeitä pastellivärejä. Käytetään koristeellista kipsiä, jolla on herkkä rakenne. Paperitaustakuvia käytetään harvemmin. Yleensä tämä on tapetti, jossa on kukka- tai kukkakuvio. Ne sopivat korostusseinän luomiseen. On hyvä, jos niiden koriste toistaa tekstiiliä..

Vaalea tausta laimennetaan keraamisilla koristeilla, valokuvilla, maalauksilla ja peileillä hienostuneissa tai päinvastoin karkeissa kehyksissä.

Provence -tyylinen olohuone - Seinäkoriste Provence -tyylinen olohuone - Seinäkoriste

Katto

Katto Provencessa – klassinen, valkoinen rappaus. Jos asettelu ja korkeus sallivat, asennetaan karkeat puupalkit. Jos huone on pieni, katon tulisi olla seinien luonnollinen jatke. Sitten se näyttää korkeammalta, ja neutraalia taustaa vasten näyttävä kattokruunu näyttää vieläkin mielenkiintoisemmalta..

Provence -tyylinen olohuone - Katon koristelu Provence -tyylinen olohuone - Katon koristelu

Olohuoneen kalusteet

Provencen huonekalut ovat sekä toimivia että erittäin koristeellisia. Tämä ei ole vain vintage- ja epätyypillisiä muotoja, vaan myös tarpeettomien yksityiskohtien puuttuminen. Vanhoja tai vanhoja vaaleilla väreillä maalattuja kuulokkeita käytetään. Vaatekaapit ja yöpöydät ovat aina siistejä, mutta näyttävät siltä, ​​että ne ovat palvelleet useamman kuin yhden sukupolven.

Antiikkia pidetään täällä suuressa arvossa. Mutta jopa uusille huonekaluille voidaan antaa nuhjuinen ilme. Puiset julkisivut on koristeltu maalauksella ja decoupageilla. Voit tehdä tämän myös itse..

Mielenkiintoinen liike on takka, josta tulee kodikkaan Provence-tyylisen olohuoneen ihanteellinen keskus. Se voidaan sijoittaa seinää vasten tai ikkunoiden väliin, ja sohva ja nojatuolit voidaan sijoittaa sen viereen. Pehmustetut huonekalut – pyöreät, siro, koristeelliset käsinojat. Tällainen virkistysalue on unelma.

Provence -tyylinen olohuone - Huonekalut Provence -tyylinen olohuone - Huonekalut Provence -tyylinen olohuone - Huonekalut

Valaistus

Valon runsaus on yksi Provencen tärkeimmistä piirteistä. Suuret ikkunat päästävät auringon säteet. Keinotekoinen valaistus on valittu mukavimmalle ja luonnollisimmalle alueelle. Sen pitäisi olla hajamielinen ja huomaamaton.

Tällaisessa olohuoneessa monitasoisia kohdevaloja käytetään harvoin, joten sinun on harkittava kunkin alueen valaistusta. Mutta Provencessa voit turvallisesti ripustaa hienoja koristekruunuja, asentaa korkeita lattiavalaisimia ja kattoja kangasvarjostimilla.

Rohkea ratkaisu on takorauta- tai pronssikruunu. Hänestä tulee väistämättä huoneen pääelementti. On myös yksinkertaisempia vaihtoehtoja: alumiini ja messinki. Tyylikäs liike on yhdistelmä metallia ja keramiikkaa. Taotut kynttilänjalat ovat myös kaunis lisävaruste. Provence -tyylin takomisen pääelementit ovat lehdet, viiniköynnökset ja rypäleet, kukat.

Provence -tyylinen olohuone - Valaistus Provence -tyylinen olohuone - Valaistus Provence -tyylinen olohuone - Valaistus

Sisustus ja tekstiilit

Tekstiilit ovat Provencen tärkein asuste. Nämä ovat kauniita ja koristeellisia verhoja, joissa on röyhelöitä, tylli, runsaasti tyynyjä, kun taas mitään ylimääräistä ei käytetä. Jokaisella yksityiskohdalla on oma roolinsa ja merkityksensä. Provence on keveys ja ilmavuus. Hän ei siedä ylenmäärää ja kasaantumista.

Verhoiltujen huonekalujen verhoilu on yhdistetty koristetyynyihin ja verhoihin. Kukkakuvioiden lisäksi käytetään usein ruutua ja raitoja..

Erityistä huomiota kiinnitetään koristeellisiin kiinnikkeisiin. Puukaiverrukset ja hienot taotut osat ovat tervetulleita. Nämä ovat kaapin kahvat, pehmustetut huonekalujalat ja muut elementit..

Provence -tyylinen olohuone - Sisustus ja tekstiilit Provence -tyylinen olohuone - Sisustus ja tekstiilit Provence -tyylinen olohuone - Sisustus ja tekstiilit

Pieni olohuone Provencen tyyliin

On suositeltavaa sisustaa pieni olohuone Provence -tyyliin vaaleilla väreillä ilman tarttuvia kontrasteja. Valkoiset seinät sopivat yhteen kermanväristen huonekalujen kanssa. Kevyyden ja ilmavuuden tunteen lisäävät herkät siniset sävyt. Kylmät värit ovat myös loistava vaihtoehto aurinkoisiin huoneisiin. Tyylikkäät koristeelliset kehykset auttavat lisäämään tilaa. Pienessä olohuoneessa tulisi olla mahdollisimman vähän röyhelöitä. Kaikki sisustus on toimiva.

Yksi käytännöllinen ratkaisu pieneen neliöintiin on yhdistää viereiset tilat. Esimerkiksi pieni Provence -tyylinen olohuone voidaan yhdistää keittiöön, joka on toinen huone, johon tämä tyyli on ihanteellinen. Suurta ruokapöytää ympäröivät tyylikkäät pehmustetut tuolit. Haluttaessa voit korvata sen sohvapöydällä ja nojatuoleilla. Vintage -senkki olisi tarkoituksenmukainen, ja posliini -kokoelma olisi esillä lasiovien takana. Vaikein asia on valita kodinkoneet. Mutta voit aina päästä pois tilanteesta koristeellisten paneelien, markkinarakojen ja sisäänrakennettujen laitteiden vuoksi..

Pieni olohuone Provencen tyyliin - Sisustussuunnittelu Pieni olohuone Provencen tyyliin - Sisustussuunnittelu

Provence -tyylinen olohuone – valokuva

Tarjoamme sinulle laajan valikoiman tuoreita valokuva -ideoita olohuoneen sisustukseen Provencen tyyliin tunnelman ja inspiraation saamiseksi! Hyvää katselua!

Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva Provence -tyylinen olohuoneen sisustus - valokuva