Olohuone klassiseen tyyliin (+68 kuvaa)

Olohuone klassiseen tyyliin (+68 kuvaa)

Nykymaailma elää uskomattoman nopeasti. Muuttuva muoti ei jää jäljelle yleisestä rytmistä, vaan sanelee sen vaatimukset. Monissa trendikkäissä moderneissa tyyleissä klassinen tyyli erottuu toisistaan ​​- hienostunut ja harmoninen. Olohuoneen suunnittelu klassiseen tyyliin luo paitsi kodikkaan ilmapiirin myös korostaa omistajiensa suurta makua ja vaurautta..

Klassisen tyylin ominaisuudet

On huomattava, että klassinen tyyli on yleinen käsite, joka yhdistää useita eri suunnia. Yleensä se ymmärretään seuraavasti: antiikkityyli, historialliset eurooppalaiset tyylit 1600-1900-luvuilta (klassismi, imperiumi, barokki ja rokoko), kansalliset eurooppalaiset perinteiset tyylit sekä modernit sisätilat, jotka on suunniteltu ottaen huomioon yleisesti hyväksytyt perinteiset kaanonit.

Nykyään klassinen tyyli suoritetaan usein käyttämällä modernia muotoilua. Lisäksi yhdestä klassikoihin suunnitellusta sisustuksesta löydät kaikuja useista perinteisistä tyyleistä kerralla..

Oli miten oli, klassinen sisustus erottuu aina harmoniasta, symmetriasta, juhlallisuudesta, viimeistelymateriaalien laadusta, tekstiileistä ja asusteista..

Siksi olohuoneen sisustamiseen klassiseen tyyliin riittää noudattamaan perussuosituksia:

Symmetria. Tyylin luonne ilmenee arkkitehtonisten muotojen ja ryhmien symmetrisessä järjestelyssä sekä viivojen vakavuudessa ja selkeästi ilmaistussa geometriassa. Useimmiten klassisessa sisustuksessa voidaan piirtää yksi tai useampi tavanomainen viiva, joka jakaa tilan yhtä suuriin osiin, ja voidaan saada toisiaan peilaavat sivut. Symmetria on äärimmäisen tärkeä antiikkiliikkeelle ja klassismille.

Armo ja tyylikäs. Nykyisen olemassaolon vuosisatojen ajan se on määritelty tyyliin, joka on ominaista varakkaiden ihmisten koteihin. Tämä ei ole yllättävää, koska vanhoina aikoina vain varakkailla ihmisillä oli varaa huolehtia paitsi suojan saatavuudesta päänsä päällä, myös oman asuntonsa estetiikasta. On huomionarvoista, että pompojen koriste -elementtien runsaus on enemmän ominaista barokille ja rokokolle, kun taas klassismi voidaan erottaa vaatimattomuudesta ja askeettisuudesta..

Materiaalien luonnollisuus. Koristeluun, sisustamiseen ja koristeluun soveltuvat materiaalit, kuten puu, kivi, metalli, korkealaatuiset luonnonkankaat. Tietenkin nykyään markkinat tarjoavat suuren määrän synteettisiä analogeja luonnonmateriaaleista, mutta viimeksi mainitut vaihtoehdot liittyvät trendin aitoon versioon ja pystyvät luomaan klassiseen tyyliin liittyvän hienostuneisuuden ..

Valaistus. Ei ole salaisuus kenellekään, että viime vuosisadan alkuun asti sähköiset valonlähteet olivat erittäin huonosti jakautuneet, joten yksi olohuoneen kattokruunu ei kyennyt selviytymään tärkeimmistä tehtävistään. Tällaisessa tilanteessa vaihtoehtoiset valonlähteet seinillä, takat ja pöydät tulivat pelastamaan. Siten klassisen sisustuksen viimeistelemiseksi sinun on myös huolehdittava huoneen lisävalaistuksesta..

Klassinen olohuoneen suunnittelu - ominaisuudet

Väriratkaisut

Valinta on tehty, ja valintasi kohdistui olohuoneen klassiseen muotoiluun. Nyt sinun on päätettävä värimaailmasta. Pehmeä ja rauhallinen väripaletti näyttää luonnollisimmalta klassisessa sisustuksessa, mutta on myös poikkeuksia. Koska väri asettaa sävyn koko suunnitteluprojektille, on tärkeää suhtautua vastuullisesti sopivan värimaailman valintaan.

Valkoinen olohuone klassiseen tyyliin

Jalo valkoinen väri sopii täydellisesti pienen salin klassiseen muotoiluun ja antaa tilaa keveyttä ja avaruutta. Samaan aikaan yksivärinen valkoinen esitys ei voi aiheuttaa miellyttävimpiä yhteyksiä sairaalalepoon. Siksi tällaisten riskien välttämiseksi laimenna valkoinen lämpimillä sävyillä, esimerkiksi ruskealla ja beigellä..

Valkoinen olohuone klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu Valkoinen olohuone klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu

Beige olohuone klassiseen tyyliin

Rajoitettu ja pehmeä beige väri sopii täydellisesti klassisen sisustuksen hillittyyn hienostuneisuuteen. Kuten valkoinen, beige laajentaa visuaalisesti tilaa ja tekee huoneesta valoisan ja tilavan ja lisää samalla mukavuutta huoneeseen. Kun sisustat beigeä olohuonetta, yhdistä eri tekstuurit, jotta tila ei sulaudu yhteen “pisteeseen”. Beige -sävyt sopivat hyvin sinisen, keltaisen, oliivin, vaaleanpunaisen ja lilan kullan ja pastellisävyjen kanssa.

Klassinen beige olohuone - sisustus Klassinen beige olohuone - sisustus

Lila olohuone klassiseen tyyliin

Pastellisävyt violetista – lila, laventeli, lila näyttävät myös melko söpöiltä ja hienostuneilta olohuoneen sisustuksessa klassiseen tyyliin. Nykyinen paletti näyttää parhaalta kullattujen elementtien kanssa.

Lila olohuone klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu Lila olohuone klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu

Harmaa olohuone klassiseen tyyliin

Harmaan löytäminen klassisissa sisätiloissa ei ole kovin yleistä, mutta perinteisessä versiossa harmaa näyttää erityisen vaikuttavalta. Kun sisustetaan eteistä, tätä väriä voidaan käyttää päävärinä seinien tai lattioiden koristelussa. Kylmän sävyn sävyt yhdistyvät täydellisesti tyylikkääseen harmaaseen, mutta ei myöskään ole tarpeetonta lisätä lämpimiä sävyjä, jotka antavat olohuoneelle kodikkaan tunnelman.

Harmaa olohuone klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu Harmaa olohuone klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu

Ruskea olohuone klassiseen tyyliin

Suunnittelijat ja koloristit kutsuvat ruskeaa konservatiiviseksi väriksi, minkä vuoksi se on yksi lähimmistä klassisesta tyylistä. Sen sävyt rauhoittavat hermostoa ja saavat ihmiset yhdistämään sen luotettavuuteen, turvallisuuteen ja vakauteen. Ruskeaa voidaan kutsua perusasetukseksi, koska se tuo täydellisesti esiin muita värejä, ja yleensä se yhdistetään lähes koko värivalikoimaan..

Ruskea olohuone klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu Ruskea olohuone klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu Ruskea olohuone klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu

Sininen olohuone klassiseen tyyliin

Kylmällä sinisellä on rauhoittava ja virkistävä vaikutus ihmisiin. Sen sävyt sopivat hyvin olohuoneisiin, joiden ikkunat ovat itään ja etelään, muuten pieni ja huonosti valaistu tila voi tuntua vielä kylmemmältä ja vieraammalta..

Sinistä tulisi käyttää annoksina erillisten aksenttien muodossa, vaikka on tapauksia, joissa jotkut sen sävyistä sopivat täydellisesti seinien tai kattojen koristeluun.

Klassinen sininen olohuone - sisustus Klassinen sininen olohuone - sisustus

Olohuoneen koristeet ja materiaalit

Klassisen sisustuksen luomiseksi on kiinnitettävä erityistä huomiota seinien, lattian ja katon koristeluun. Kuten jo mainittiin, tässä tapauksessa materiaalien laadulla ja luonnollisuudella on oma roolinsa. Jos sinulla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta ostaa yksinomaan luonnonmateriaaleja, voit varastoida niiden korkealaatuisia synteettisiä tuotteita ja aloittaa korjaamisen.

Lattia

Geometrisiä tai kukkakuvioita sisältävää mosaiikkiparkettia pidetään älykkäänä vaihtoehtona lattialle. Lopputuloksen korjaamiseksi käytä kiiltävää lakkaa parketin asettamisen jälkeen.

Puulattian ja laminaatin käyttö on sallittua; tässä tapauksessa voit lisäksi koristaa lattian kauniilla matolla. Menestynein vaihtoehto lattialle on marmori, tämä jalokivi täydentää täydellisesti klassisen sisustuksen..

Klassinen olohuoneen suunnittelu - lattian viimeistely Klassinen olohuoneen suunnittelu - lattian viimeistely

Seinät

Klassisessa sisustuksessa on kaksi pääasiallista seinäkoristustapaa:

– Ensimmäinen vaihtoehto tarkoittaa koristelua koristeellisella maalauksella, kankaalla, tyylikkäällä kuvioinnilla. Tässä tapauksessa seinät näyttävät juhlallisilta ja ylellisiltä, ​​mutta niiden tulisi kiinnittää huomiota itseensä ensisijaisesti laadun ja tekstuurin, ei värin kirkkauden kautta..

– Toisaalta seinät voivat olla sileitä, pastellivärejä. Täällä voit käyttää sisustukseen stukkia, koristekipsiä, pylväitä ja puolipylväitä, jotka antavat tilalle aristokraattisten palatsikammioiden hengen..

On myös syytä huomata, että kodikas takka on erinomainen ominaisuus olohuoneen klassiseen sisustukseen..

Klassinen olohuoneen suunnittelu - seinäkoristeet Klassinen olohuoneen suunnittelu - seinäkoristeet

Katto

Kattoa koristettaessa on tarkoituksenmukaista käyttää maalausta, yksiväristä tai kullattua stukkomuovausta, friisejä, jotka voivat muuttaa tavallisen katon suunnittelun luovuuden mestariteokseksi..

Klassinen olohuoneen suunnittelu - kattoviimeistely Klassinen olohuoneen suunnittelu - kattoviimeistely

Klassinen olohuoneen kalusteet

Kun sisustat olohuonetta jalojen klassikoiden tyyliin, huonekalujen valinta ansaitsee erityistä huomiota. Ne voivat olla massiivisia tai hienostuneita, mutta aina tyylikkäitä. Kuten viimeistelyssä, jalopuusta valmistetut huonekalut, myös koristeelliset metallielementit, näyttävät klassikoilta orgaanisilta, tällaiset huonekalut korostavat koko suunnittelun eleganssia ja korkeita kustannuksia. Puuvilla, silkki tai satiini hillittyjä sävyjä, pieni, ei-räikeä kuvio ovat parhaita verhoiluun..

Jos sinulla on paljon tilaa, olisi tarkoituksenmukaista lisätä kauniita pöytiä eteiseen valaisimien telineinä, taiteellisena sohvapöytänä ja kirjahyllynä..

Älä myöskään unohda, että huonekaluja järjestettäessä on noudatettava symmetriaperiaatetta..

Klassinen olohuoneen suunnittelu - huonekalut Klassinen olohuoneen suunnittelu - huonekalut

Sisustus ja tekstiilit

Klassikko, toisin kuin monet muut tyylit, vaatii kalliiden sisustuselementtien pakollisen läsnäolon sisätiloissa..

Ilman korkealaatuisia ja hienostuneita hahmoja, kynttilänjalkoja, peilejä, kattokruunuja ja maalauksellisia maalauksia ei ole aitoa klassista suuntausta. Samaan aikaan koriste -elementtien tulisi olla hyvin hillittyjä ja perinteisiä..

Posliini, kullattu, pronssi, marmori, antiikki, veistokset, peilit, muotokuvat ja maisemat monimutkaisilla kehyksillä luovat upean vaikutelman. Luonnollisesti kaikkien edellä mainittujen vaihtoehtojen käyttäminen kerralla ei vaikuta ollenkaan sisätilojen käsiin, se voi osoittautua mauttomaksi ja filisteettiseksi. Yritä siksi valita klassisen olohuoneesi tarvikkeet oikein, jotta huone korostaa omistajiensa arvokkuutta ja makua..

Tekstiilien osalta, kuten huonekalujen verhoilun yhteydessä, on käytettävä kalliista luonnonkankaista valmistettuja verhoja, mattoja ja tyynyjä. Tekstiilien värimaailma on yhdistettävä värimaailman yleiseen ideaan. Matto voi olla tavallinen, mutta on parempi, jos siihen käytetään hillittyjä perinteisiä koristeita..

Olohuoneen suunnittelu klassiseen tyyliin - Sisustus ja tekstiilit Olohuoneen suunnittelu klassiseen tyyliin - Sisustus ja tekstiilit Olohuoneen suunnittelu klassiseen tyyliin - Sisustus ja tekstiilit

Pieni olohuone klassiseen tyyliin

Usein tapahtuu, että kerrostalojen asuntojen omistajilla ei ole tarpeeksi tilaa kaikkien suunnitteluideoidensa toteuttamiseen. Mutta jos käytät useita suosituksia, eikä tästä ongelmasta tule este sinulle:

1. Jos olet pienen huoneen omistaja, anna etusija vaaleille väreille koristettaessa lattiaa, seiniä, kattoa sekä tekstiilejä ja huonekaluja. Yksivärinen valo voidaan laimentaa muutamalla rikkaalla, mutta ei liian räikeällä värillä.

2. Huonekalut on valittava pieninä, muuten tilavat ja näyttävät huonekalut luovat sotkuisen tilan tunteen. Älä myöskään käytä suurta määrää huonekaluja, jätä vain tarpeellisimmat, ja on parempi pidättäytyä lukuisista nojatuoleista ja pusseista, suurista kirjahyllyistä..

3. Pienen olohuoneen sisustaminen klassiseen tyyliin on tyylikästä ja huomaamatonta. Jos päätät tehdä kauniin koristeen sarakkeilla, stukkolistoilla, maalauksilla, yritä olla liioittelematta, vaan päinvastoin, lyö vetoa yhdestä tai muutamasta sisustuselementistä..

Pieni olohuone klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu Pieni olohuone klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu Pieni olohuone klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu

Olohuoneen suunnittelu klassiseen tyyliin – kuva

Tyylikkäät ja kauniit klassikot ovat ihastuttavia paitsi teoriassa myös elämässä. Voit olla vakuuttunut tästä ja saada kauniimpia ideoita olohuoneen sisustamiseen klassiseen tyyliin valokuvavalikoimamme ansiosta. Hyvää katselua!

Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva Olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin - kuva

Video: Klassiset olohuoneet – sisustusideoita