50 kaunista tapettiideaa eteiseen

50 kaunista tapettiideaa eteiseen

Tapetti on nopea ja suhteellisen edullinen tapa päivittää olohuoneesi sisustus. Laajan valikoiman sävyjä, kuvioita ja tekstuureja käyttämällä niitä voidaan muuttaa huoneeseen, laajentaa visuaalisesti ja tehdä siitä myös kodikas ja tyylikäs. Jotta et sekoituisi rautakauppojen suuren valikoiman joukkoon, kutsumme sinut tutustumaan taustakuvan tyyppeihin, selvittämään kunkin materiaalin edut ja haitat, lukemaan suositukset ja katsomaan kuvia parhaista esimerkeistä olohuoneesta suunnitella niitä käyttämällä.

Hallin tapetit, niiden edut ja haitat

Paperi tapetti

Tämä on edullisin taustakuva. Alhaisten kustannustensa ansiosta niitä voidaan käyttää vuokra -asuntojen, hostellien sisustamiseen tai yksinkertaisesti vaihtaa kahden tai kolmen vuoden välein uusiin. Käytetystä paperityypistä riippuen erotetaan matta- ja kiiltävät tuotteet..

Ohuita yksikerroksisia tapetteja kutsutaan myös yksipuolisiksi, ja kaksikerroksiset tapetit, jotka koostuvat tiheästä alustasta ja koristeellisesta etupuolelta, ovat kaksipuolisia. Jälkimmäiset kestävät paremmin kastoa, joten ne eivät repeydy liikaa liimaamisen aikana ja peittävät paremmin seinien epätasaisuudet.

Paperitapettien etuja ovat alhainen hinta, ympäristöystävällisyys (ne päästävät ilman ja vesihöyryn mikrohiukkaset hyvin läpi), suuri valikoima kuvioita ja värejä. Puutteista on syytä huomata hauraus, alttius mekaanisille vaurioille, palaminen auringossa sekä se, että pölyä kerättäessä ne eivät sovellu märkäpuhdistukseen.

Paperitapettien liimaamiseen seinien tulee olla täysin tasaisia.

Paperitapetti olohuoneeseen

Vinyyli taustakuvat

Tällaiset taustakuvat valmistetaan levittämällä paperi- tai kangaspohjaan keinotekoista materiaalia – polyvinyylikloridia. Se voi olla sileä, kova, vaahdotettu tai kohokuvioitu (silkkipaino). PVC: n kosteudenkestävyys tekee tästä materiaalista optimaalisen pohjan maalaukselle, ja sen keveyden ja mekaanisen lujuuden ansiosta se on helppo kiinnittää seiniin. Korkea hinta on perusteltu pitkän käyttöiän (10-20 vuotta) ja lisäksi – kyvyn maalata (jopa 5 kertaa).

Vinyylitapetti kestää kosteutta, on riittävän joustava ja kestävä ja pystyy piilottamaan pienet epätasaisuudet seinissä. Tilavuuskuviot ja kaunis rakenne tekevät niistä erittäin esteettisen viimeistelyn. Vinyylitapettien haittapuolia ovat epämiellyttävä muovin haju (jonka pitäisi kadota ajan myötä) ja se, että ne eivät päästä ilmaa ja höyryä seinien läpi, eivät anna niiden “hengittää”.

Vinyyli taustakuva olohuoneeseen Vinyyli taustakuva olohuoneeseen

Tekstiilitaustakuva

Kankaiden käyttäminen salin seinien koristamiseen ei ole halpaa nautintoa, mutta niiden ihastuttava ulkonäkö on sen arvoista. Pellava, satiini, silkki, sametti, hämmästyttävä kuviollinen kudonta – ne tekevät sisustuksesta todella ylellisen.

Kangastaustakuvat vaativat erittäin huolellista hoitoa – ne on suojattava UV -säteilyltä ja kosteudelta ja puhdistettava huolellisesti. Tällaisen viimeistelyn ympäristöystävällisyys riippuu valitusta materiaalista, mutta yleensä tekstiilit ovat hyviä ilmanläpäisevyydelle..

Tekstiilitaustakuva eteiseen

Lasikuitu

Ne valmistetaan kudontamenetelmällä hienoimmista lasikuidusta. Tuloksena on erittäin kestävä läpikuultava kangas, jossa on kohokuvio. Tällaiset tapetit on kiinnitetty tiukasti tärkkelyspastalla kipsin päälle ja ne voidaan maalata uudelleen..

Lasikuitutapettien etuja ovat ympäristöystävällisyys (ne sisältävät vain luonnollisia materiaaleja, kuten kvartsihiekkaa, kalkkikiveä, soodaa, savea), paloturvallisuus (lasikuidun sulamislämpötila + 600 ° C), kestävyys (jopa 30 vuoden käyttö).

Haittoja ovat suhteellisen suuri paino ja huono tekstuurivalikoima..

Olohuoneen lasitapetti

Nestemäinen tapetti

Niitä voidaan pitää myös koristekipsinä, koska nestemäinen tapetti on itse asiassa akryyliliuos, johon on lisätty luonnonkuituja (selluloosa, sahanpuru, puuvilla, silkki) ja pigmenttiä.

Tämän tyyppisen viimeistelyn avulla voit piilottaa alkuperäiset epäsäännöllisyydet, luoda mielenkiintoisen tekstuurin, maalata seinät värigradientilla. Nestemäiset tapetit on helppo levittää ja poistaa, niissä on kaunis helpotus, tasoitetaan seinien pinta. Voit lisätä kimallusta, pieniä kiviä seokseen.

Nestemäisellä tapetilla viimeistelyn haittoja ovat alhainen kosteudenkestävyys.

Nestemäinen tapetti olohuoneeseen

Kaikki on kiinni tyylistä!

Valtavan määrän taustakuvia avulla voit löytää täydellisen ratkaisun mihin tahansa sisustustyyliin. Lue vinkkejä joihinkin niistä.!

Olohuoneen taustakuva moderniin tyyliin

Modernissa oletetaan hillitty muotoilu yksivärisissä väreissä. Tämän tyylin olohuoneeseen sopii tavallinen tai tapetti, jossa on tylsä ​​graafinen kuvio (rombit, ympyrät, viivat, abstraktiot), kiillotetun marmorin jäljitelmä, metalli. Taustakuva voi olla mielenkiintoinen lisäys, joka luo visuaalisen perspektiivin..

Olohuoneen taustakuva moderniin tyyliin Olohuoneen moderneja seinämaalauksia

Tapetti olohuoneeseen klassiseen tyyliin

Aulan klassisessa sisustuksessa vaaleat taustakuvat, joissa on kultaisia ​​tai hopeisia kukkakuvioita, näyttävät harmonisilta toistamalla kalliiden kankaiden (satiini, brokaatti, sametti), luonnollisen hiekkakiven, mahonki, pehmeä nahka.

Tapetti olohuoneeseen klassiseen tyyliin

Olohuoneen taustakuva Provencen tyyliin

Provence -tyylisen olohuoneen suunnittelua varten on parempi valita matta pastellitaustakuva, jossa on pieni kukkapainatus. Et voi liimata niitä kiinteällä kankaalla, mutta kehystää ne yksivärisillä insertteillä, jotka toistavat kuvioiden värin.

Olohuoneen taustakuva Provencen tyyliin

Tapetti olohuoneeseen skandinaaviseen tyyliin

Skandinaavisen tyylin pääaihe – lumiset kalliot ja läpinäkyvät siniset vuonot – heijastuvat seinien koristeluun. Taustakuva voi olla valkoinen, vaaleansininen, harmaa ja abstrakteja kuvioita.

Talvimaisemia tai vesiputousta kuvaavat seinämaalaukset auttavat myös laajentamaan olohuonetta visuaalisesti..

Valokuvat olohuoneeseen skandinaaviseen tyyliin Tapetti olohuoneeseen skandinaaviseen tyyliin

Olohuoneen maalaistyylinen taustakuva

Tämä tyyli on ominaista ensisijaisesti luonnonmateriaaleille. Muurauksen, puulautojen tai tukkien jäljittely, heinä, olki – perusvaihtoehdot maalle.

Rento maalaismainen ilmapiiri auttaa luomaan taustakuvan, jossa on kukkakuvioita, häkissä, jossa on kuvia lemmikeistä, linnuista, perhosista, pastoraalisista kohtauksista. Valokuvien tulee myös muistuttaa elämästä kaupungin ulkopuolella: paljon aurinkoa, taivasta, vihreitä puita, loputtomia peltoja ja hevosia.

Olohuoneen maalaistyylinen taustakuva

Väriratkaisut

Valkoinen tapetti

Valkoinen tapetti salissa on tyylikäs, huomaamaton tausta kirkkaampaan sisustukseen ja huonekaluihin. Ne ovat aina sopivia, laajentavat tilaa visuaalisesti ja antavat sille pehmeän hehkun..

Valkoinen tapetti eteiseen

Harmaa taustakuva

Neutraali hopea -grafiitti -paletti sopii täydellisesti sekä yksivärisiin malleihin että kirkkaiden aksenttien pehmentämiseen. Harmaa olohuone näyttää aina modernilta ja hienostuneelta.

Harmaa tapetti eteiseen Harmaa tapetti eteiseen

Tapetti pastelliväreissä

Tylsät, auringonvalkaiset, valkaistut värit luovat erittäin rauhoittavan tunnelman. Vaaleansininen, liila, hiekka, beige, vaaleanpunainen, vihertävä – ne kaikki on yhdistetty ihanteellisesti toisiinsa.

Olohuone, jossa on tällainen tapetti, näyttää visuaalisesti tilavammalta..

Tapetti pastelliväreissä eteiseen

Ruskea tapetti

Ruskean sävyt sopivat täydellisesti kodikkaaseen kotiympäristöön. Kahvin ja suklaan väri sopivat täydellisesti yhteen keltaisen pehmeän hehkun, valkoisen juhlallisen puhtauden, vihreän kevään elinvoiman sekä turkoosin taivaallisen korkeuden kanssa.

Ruskea tapetti eteiseen

Keltainen tapetti

On järkevää sisustaa salin seinät keltaisilla sävyillä, joiden ikkunat ovat luoteispuolelle. Banaani-, sitruuna-, appelsiinitaustakuvat täyttävät olohuoneen lämmöllä ja valolla ja antavat asukkaille hyvän mielen.

Keltainen tapetti eteiseen Keltainen tapetti eteiseen

Tapettien yhdistäminen olohuoneeseen

Jotta olohuone ei kyllästyisi yksitoikkoisuuteen, seinäkoristeisiin tulisi käyttää erilaisia ​​elementtejä. Onnistunut yhdistelmä tavallisia ja kuviollisia taustakuvia auttaa kauniisti vyöhykkeen tilaa, lisää kattojen korkeutta, laajentaa tai kaventaa tiettyjä alueita, korostaa tummia kulmia.

Tätä tekniikkaa käytettäessä sinun tulisi ohjata sävyyhdistelmätaulukkoa. Harmonisin ilme on yhtenäinen pohja ja kuviot, jotka toistuvat väriltään vaaleammalla taustalla. Kiiltävät tulosteet heijastavat valoa ja herättävät huomiota; linjat laajentavat visuaalisesti tilaa; suuret elementit täyttävät liian suurten hallien tyhjyyden.

Hallin tapetit voidaan yhdistää myös maalaukseen, koristekipsiin, keraamisiin laattoihin, tiileen tai muuraukseen, puuviiluun, korkki- ja muovipaneeleihin. Veistetyt puukehykset, stukkomuovaus (tai sen jäljitelmä polyuretaanista), kipsilevyaukot auttavat korostamaan mielenkiintoisimpia alueita.

Tapettien yhdistäminen olohuoneeseen Tapettien yhdistäminen olohuoneeseen

Taustakuva pieneen olohuoneeseen / eteiseen Hruštšovissa

Pienen olohuoneen suunnittelun päätehtävä Hruštšovissa on saada huone näyttämään tilavammalta. Tätä varten taustakuvan tulisi olla kevyt, yksivärinen, pienellä siistillä kuviolla ja pystysuuntaisilla aksentteilla. Lisää syvyyttä valokuvatekstien ja 3D -optisten tehosteiden avulla.

Jos taustakuva sisältää heijastavia elementtejä (paljetteja, silkkikuvioita, fluoresoivia pinnoitteita), sinun on tarjottava hyvä valaistus – ja ne antavat huoneelle ylimääräistä kiiltoa..

On parempi kieltäytyä suurista kuvista, volumetrisesta helpotuksesta ja kirkkaista kontrasteista pienen salin seinillä..

Taustakuva pieneen olohuoneeseen tai eteiseen Hruštšovissa

Taustakuva salille – valokuva -ideoita

Valikoimastamme näet, miltä erilaiset taustakuvat näyttävät sisätiloissa. Esimerkkejä parhaista suunnitteluratkaisuista auttavat sinua tekemään valintasi nopeasti ja varustamaan pienimmänkin olohuoneen hienolla maulla.

Tapetti, jossa on klassinen sisustus hallille Raidallinen tapetti olohuoneen sisätiloissa Valokuvatapetti eteiseen Violetti tapetti salin sisätiloissa Olohuoneen taustakuva eklektiseen tyyliin Kukka -taustakuva eteiseen Provencen tyyliin Raidallinen tapetti olohuoneen sisätiloissa Ruudullinen tapetti eteiseen - skandinaavinen sisustustyyli Pastellivärinen tapetti salin sisätiloissa Valkoinen tapetti olohuoneeseen Provencen tyyliin

Video: Tapetti olohuoneen sisätiloissa