Od rupčića sami napravite divno umjetno cvijeće

umjetno cvijeće papirnato cvijeće šareni zidni ukras

Upute za umjetno cvijeće od papira

Jeste li se u posljednje vrijeme pitali kako biste mogli osvježiti i preoblikovati zidove u svom stanu? Naravno, to je moguće na različite načine. No danas ćemo vam pokazati prilično jednostavnu varijantu koja se može provesti uz malo strpljenja i vrlo malo truda. Radi se zapravo o rupčićima.

Točno shvaćeno. Ovi inače svakodnevni, svakodnevni predmeti koje češće koristimo zimi glavni su materijal za izradu prekrasnog umjetnog cvijeća. U nastavku pogledajte što vam još treba i kako se to točno radi.

Materijali za izradu:

  • šarene maramice
  • Navoj, žica ili vezna žica
  • škare
  • Slikarska traka

Sve što vam treba na prvi pogled

umjetno cvijeće papir cvijeće materijali

Upute:

Prvi korak:

Prvo izrežite rupčić na bilo koju veličinu koju želite. Širina tkanine trebala bi biti najmanje dvostruko veća od duljine za rasklapanje. Upotrijebite nekoliko komada papira ako želite napraviti debelo cvijeće (oko 9-10 komada) i 5-6 komada za osjetljivo cvijeće.

2. korak:

Presavijte rupčić u preklop (cik -cak preklop) kao što je dolje prikazano. Što su nabori širi, latice će biti dulje i nježnije. Ako želite napraviti debelo cvijeće, logično je da koristite i nekoliko slojeva papira i napravite čvršće nabore.

Samo slijedite korake u našem vodiču

umjetno cvijeće papir cvijeće rupčić upute

3. korak:

Vezati konac točno u sredini.

4. korak:

Škarama prerežite dva kraja papira. Kako oblikovati latice. Ako želite šiljato cvijeće, odrežite krajeve u obliku trokuta.

5. korak:

Malo odvojite nabore i počnite otvarati svaki sloj prema van. Povucite krajnji vanjski nabor prema sredini i izvucite svaki sloj odatle. Zatim naizmjenično pritiskajte preklop s jedne i s druge strane dok ne dođete do posljednje. Zadnji nabor neka bude ravan kako bi se kasnije mogao zalijepiti za glatku površinu.

Veličanstveno ružičasto cvjetanje

umjetno cvijeće papir cvijeće ružičasta ruža

6. korak:

Nakon što završite s cvijetom, slikarskom trakom možete pričvrstiti umjetni cvijet na zid. Po želji možete koristiti i zeleni rupčić iz kojeg možete izrezati komad za zeleni list.

Ideja za ekološki prihvatljiv ukras

umjetno cvijeće papir cvijeće cvijet ljubičice ruža zeleni list

Umjetne cvjetne kreacije nisu prikladne samo kao živahan zidni ukras. Možete ih koristiti, na primjer, kao izvorni ukras za stol ili kao kreativan dar. Pustite mašti na volju i od jednostavnih rupčića napravite lijepo cvijeće! Zabavite se s tim!

Svježe, živahne boje osvježavaju vaše zidove

umjetno cvijeće papir cvijeće cvijet naranče cvijet zeleni list

Koristite različite nijanse i teksture!

umjetno cvijeće papir cvijeće papirnate ruže šarene maramice

Pozovite radost života u svoj dom!

umjetno cvijeće papir cvijeće zidna dekoracija šareno cvijeće