Izrada keramike s djecom nudi mnoge prednosti za razvoj mališana

Sjećate li se kada ste prvi put u djetinjstvu došli u kontakt s glinom? Da, to je osjećaj slobode da možete učiniti sve kako biste stvorili nešto novo. Lončarski zanat budi maštu i ima smirujući učinak i na odrasle i na djecu. Djeca su prirodno kreativna, znatiželjna i energična. Oni osjećaju potrebu da se izraze i kada se izraze kroz umjetnost postaju sretniji. Stoga je izrada posuđa s djecom jedna od najkreativnijih aktivnosti koje dijete može doživjeti.

Lončarstvo s djecom zabavno je za mlade i stare

Izrada keramike s djecom koja se igraju glinom

Odlična stvar u lončarskom zanatu je to što nema šablona kojih se možete držati. Ne možete učiniti ništa ispravno ili pogrešno, postoji samo samoizražavanje …

Tako djeca uče biti kreativna

Lončarstvo s djecom. Lončarstvo. Lončarski kotač

Čak i ako ne ložite i ne glazirate keramiku svoje djece, još uvijek je zabavno samo se igrati s glinom i zaprljati ruke. Pa čak i to nudi niz zdravstvenih prednosti za najmlađe. S vremenom rad s glinom omogućuje djeci precizniju kontrolu motora, bolju koordinaciju ruku i očiju i jača njihovu sposobnost razumijevanja da njihova djela imaju trajne posljedice u svijetu. Čitajte dalje kako biste saznali više o izradi keramike s djecom …

Samo uživajte u procesu

Izrada keramike s djecom lončarskog kotača dječje ruke glina

Lončarstvo s djecom

Mašta i samopoštovanje

Djeca imaju vrlo živahan fanatizam. Lončarstvo vam daje priliku da se slobodno izrazite i oblikujete svoje ideje. Ako nešto možete stvoriti svojim rukama, to vam daje samopouzdanje i otvara mnoga vrata vašoj mašti i kreativnosti.

Lončarstvo potiče djecu da slijede ideje u svojoj glavi i izazovu sebe

Izrada keramike s dječjim dječjim rukama oslikavanje glinene šalice

Razvoj senzornih i motoričkih sposobnosti

Sat keramike može pomoći razvoju dječjih osjetilnih i motoričkih sposobnosti na mnogo načina. Djeca rukama i mišićima ruku oblikuju glinu i stvaraju različite figure. Na neki način upoznaju korisnost svojih ruku. Rade na razvoju fine motorike koristeći koordinaciju ruku i očiju i pokušavajući balansirati s pokretnim kotačem.

Ove će im vještine također pomoći u školi. Naučit ćete pravilno pisati i lakše se usredotočiti.

Djeca uče i razvijaju se kroz igru

Lončarstvo s djecom Dječji set lončarskih kotača

Umirujući učinak

U keramici se igra s glinom i to ima umirujući učinak. Možete reći kako se djeca nose s oblikovanjem gline. Čak i hiperaktivna djeca uživaju u tome i usredotočuju se na izgradnju nečeg novog. Smirujuća svojstva gline dugo ih drže zauzetima.

Kreativni procesi poput keramike također razvijaju koncentraciju mališana 

Lončarstvo s djecom keramičko kolo vodena glina

Riješite probleme i izazovite se

U keramici se radi o stvaranju trodimenzionalnih umjetničkih djela, pa od djeteta zahtijeva prostornu maštu. Mališani bi trebali stalno pronaći odgovore na pitanja poput sljedećeg: Kako trebam oblikovati vazu? Treba li biti okrugla? Koliko bi trebao biti velik i koliko gline i vode moram dodati??

Tako keramika pomaže djeci riješiti probleme, preispitivati ​​se i učiti na svojim greškama.

Ako razmišljate kreativno, možete brzo i jednostavno pronaći rješenje

Lončarstvo s djecom. Lončarski kotač. Dječje ruke. Sat keramike za djecu

Kod lončarskog kola

Lončarstvo s djecom umjetnost lončarskog kotača od gline

Disciplina i odgovornost

Pravila i smjernice vrlo su važni pri izradi keramike za zdravlje i sigurnost mališana. Ako dijete to ne učini može imati negativne posljedice. Međutim, djeca su lako razumljiva pravila i oni ih se vrlo dobro pridržavaju. Tako djeca uče preuzimati odgovornost za svoje postupke.

Kad djeci dajete alate za odrasle, vjerujete im i vi. A to pomaže kod mališana da razviju poštovanje i temeljit pristup svom poslu i alatima koje koriste.

Rad s lončarskim alatima

Izrada keramike s dječjim alatom za izradu posuđa

Rad rukama je dobar za um i tijelo

Lončarstvo s djecom uči keramičke zanate

Izrada keramike s djecom jedna je od najkreativnijih aktivnosti za mlade i stare. Neka vaša djeca uživaju u kaotičnoj igri i iznenadit će vas svojom maštom i kreativnošću.

Izrada posuđa velika je zabava za djecu

Izrada keramike s djecom pogoduje razvoju djeteta malim dječjim rukama

Djeca koja su pustila svoju kreativnost na svijet rastu sretnija i zdravija

Izrada keramike s djecom pogoduje razvoju djeteta