Namještaj od plemenitog tikovine stvara veću udobnost

Vrijedna i univerzalna, tikovina je pravi umjetnik kada je u pitanju život i opremanje. Ovo tropsko drvo ne samo da izgleda vrlo plemenito i domaće, već ima i vrlo važna svojstva koja ga čine vrlo prikladnim za unutarnju i vanjsku upotrebu. Tvrda i izuzetno otporna na vremenske uvjete, tikovina je jedna od najpopularnijih vrsta drva. Tikovina izvorno dolazi iz šuma Indije i Burme, ali se već uzgaja u drugim azijskim zemljama, kao i u tropskim regijama Zapadne Afrike i Južne Amerike. Ova vrsta drva također se može vrlo uspješno i učinkovito uzgajati u održivom šumarstvu, što je naravno važno za okoliš, s obzirom na sve duže trgovačke puteve za svu tropsku šumu..

ladice za ormare od tikovine

Plemenita optika i izuzetna svestranost

Ne samo da namještaj od tikovine izgleda sofisticirano, već općenito i sve površine izrađene od ovog višestrukog tropskog drva. Tikovina je poželjna čak i za podnu oblogu i vrlo se često koristi u izgradnji brodova. Njegova ugodna zlatno smeđa do tamno smeđa boja i prepoznatljivo zrnce osiguravaju da je svaki komad namještaja i predmeta od tikovine jasno uvjerljiv i ima jedinstvenu karizmu.

Bez obzira koji stil namještaja odabrali, namještaj od tikovine uvijek izgleda sjajno. Ova svestrana vrsta drveta daje vašim vlastitim četiri zida poseban, nepogrešiv šarm. Stil ladanjske kuće, vintage, bidermajer, kolonijalan ili vrlo minimalistički i moderan – sve je moguće s namještajem od tikovine. Mnogi proizvođači i trgovci namještajem, kao npr www.wohnpalast.de, nude široku paletu namještaja i kućnog pribora od visokokvalitetne tikovine ne samo u svojim trgovinama, već i na internetu. Mnogi čak imaju niz namještaja od tikovine izrađenog od recikliranog drva, što pogoduje okolišu, a time i našoj savjesti. Starinska komoda u spavaćoj sobi u kombinaciji s metalnim krevetom, elegantna vitrina u blagovaonici s retro stolicama ili čvrsti opijumski stol s mekanom garniturom pored njega samo su mali izbor od neograničenih mogućnosti namještaja od tikovine. Ovaj veličanstveni materijal prilagodljiv je i fleksibilan. Odgovara svugdje i sa svime.

namještaj od tikovine stolić za kavu mumbai

Koji je najbolji način njegovanja namještaja od tikovine?

Namještaj od tikovine smatra se najjednostavnijim za njegu među svim vrstama namještaja. U skladu s tim možete ih nauljiti i depilirati, ali to ne morate nužno učiniti. Budući da tikovina sadrži značajnu količinu prirodnog kaučuka i stoga je uvijek poput ulja. Upravo iz tog razloga, ovo tropsko drvo prilično je vodoodbojno i idealno pogodno za vlažne stambene prostore. Ipak, preporučuje se da vaš vrt od vrta ili vrtni namještaj od tikovine ponovno nauljite površinu drva posebnim uljima od tikovine kako biste spriječili karakterističnu srebrnkasto-sivkastu patinu koju stvaraju UV zračenje i zrak. A ako vaš namještaj od tikovine izgleda nekako prljavo ili ima tvrdoglave mrlje, možete isprobati komercijalni zeleni sapun. Umjesto žičane četke upotrijebite burv drvenu četku. To će zasigurno oštetiti površinu plemenitog drveta od tikovine. Mekani brusni papir iz trgovine željeza i uobičajena sredstva za čišćenje tikovine u specijaliziranim prodavaonicama također su vrlo prikladni za to.

Oslonite se na izdržljivost i bezvremensku sofisticiranost i pronađite svoj vrlo poseban namještaj od tikovine. Priuštite si ugodnost i optimalnu životnu udobnost i uživajte u svakom trenutku kod kuće!

namještaj od tikovine stolić za kavu ormar komoda retro