Elastična mekana sofa – Ploum by Ronan i Erwan Bouroullec za Ligne Roset

elastična mekana sofa presvlake teksture sive boje

Elastična mekana sofa – Ploum by Ronan i Erwan Bouroullec za Ligne Roset

Köln 2011: Francuski brend dizajna Ligne Roset ima spužvastu garnituru dizajnera Ronana & Erwan Bouroullec predstavio se na Im Cologne u Njemačkoj.

Ploum je prekriven samo dva komada elastične tkanine, a braća ga opisuju kao “poput zrelog, slatkog voća”.

Kauč ​​dolazi u izvedbama s tri i četiri sjedala.

Dva dizajnera – elastična mekana sofa

dizajner elastične meke sofe sive boje

“Pokušali smo napraviti vrlo udoban moderan kauč. Ploum je divovski oblik na kojem cijelo tijelo počiva na mekoj, ugodnoj površini. Sjedište mu je relativno malo i djeluje organski. Možda je korištenje elastične tkanine poput simbolične paralele suvremenom načinu života gdje nam se fleksibilnost i udobnost čine bitnima. Predstavili smo ga kao zrelo, slatko voće. “

To je bila namjera Ronana i Erwana Bouroulleca, koji su htjeli posvetiti posebnu pozornost onim posebnim danima tijekom dana kada smo se htjeli opustiti i možda samo popričati s ostalim članovima obitelji. Stoga je važno da se ovom jogom osigura najveća razina udobnosti jer se tijelo može dobro opustiti u svakom položaju, od sjedenja do ležanja.

Sofe Ploum rezultat su dugog istraživanja udobnosti. Zanimljiva je i zajednička upotreba određene kombinacije dva materijala: elastičnog pokrovnog materijala i ultra mekane pjene. Kombinacija ova dva materijala, u kombinaciji s pravom trodimenzionalnom velikodušnošću sofa Ploum, nudi iznimnu razinu udobnosti. Oni tijelu nude niz mogućih položaja koje treba zauzeti.

Siva, jednobojna boja – u obliku spužve

elastična mekana sofa s teksturom sive boje

Ronan i Erwan Bouroullec, obojica rođeni u Quimperu, studirali su na Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs, Pariz i Ecole nationale supérieure d’arts de Cergy-Pontoise. Ronan (rođen 1971.) i Erwan (rođen 1976.) okupili su se 1999. godine kako bi izvršili svoj posao u sklopu stalnog dijaloga i zajedničkog preduvjeta za veću preciznost i delikatnost.

Danas su njezini radovi Vitra, Magis, Alessi, Established & Sons, Axor Hansgrohe, Kartell, Kvadrat, Cappellini, Camper, la Galerie kreo i Ligne Roset proizvodi (vanjska sklopiva stolica -2001, sjedalo od faceta -2005, distribucija oblačnih ukrasnih modula u Kvadratu -2009). Vaša djela mogu se naći u zbirkama institucija kao što su Musée national d’Art moderne, Centar Georges Pompidou, Musée des Arts Décoratifs, Pariz, Muzej moderne umjetnosti, New York, Chicago Art Institute, Design Museum London , ili čak muzej Boijmans van Beuningen, Rotterdam. U jesen 2011. Centar Pompidou Metz postavit će prvu veliku retrospektivu djela Ronana i Erwana Bouroulleca u Francuskoj.

Ronan i Erwan Bouroullec pokušavaju napraviti predmete koji su jedinstveni, elegantni i senzualnog oblika te održivi i prilagodljivi u smislu funkcije. Čini se da preferiraju određene teme: koncepte kao što su elementi koji mogu kombinirati više namjena (Axor Bouroullec kolekcija kupaonica 2010) i poluzatvorene prostore koji (ponovno) definiraju koncept prostora (Lit Clos Bett, 2000 .; la Cabane, 2001; naslonjač Alcôve, 2007; tekstilne pločice North Tiles and Clouds), dio su njezine želje za očuvanjem intimnosti kroz strukturiranje prostora.

Crvena elastična sofa za četiri osobe

elastična mekana tekstura kauča crvena boja

Doista, prošivena tkanina koja se zapravo sastoji od debelog sloja poliesterskog prošijanog sendviča smještenog između dva sloja isprepletena jedan na drugi i pričvršćena šavovima na mjestu, nudi topao i ugodan vizualni aspekt i mekani osjećaj. Osim toga, njegova elastičnost omogućuje neprekidnu zakrivljenost sjedala, visokih naslona i ruku prekrivenih jednim komadom tkanine: ritmičko ponavljanje točaka, što omogućuje šavu da zadrži svoj položaj.

Hiperfleksibilna poliuretanska pjena koristi za sloj udobnosti koji prekriva cijelu strukturu sjedala, a saveznici imaju veliku sposobnost gubitka oblika kako bi savršeno poduprli tijelo u svim položajima s trajnom sposobnošću, brzo vraćaju svoj izvorni oblik i jamče na taj način dugovječnost Plouma.

Zasićena crvena boja pokazuje karakter i stil

elastična mekana sofa siva boja četiri osobe crvena

Sjedalo velike sofe, koja može primiti do 4 osobe, ima blago zatvoren kut. To poziva ljude da se približe zajedno, što zauzvrat olakšava razgovor između korisnika kauča. Doista, velikodušne dimenzije sofa Ploum i njihov otvoreni, privlačan oblik posebno su dizajnirane za prilagođavanje različitim položajima, od sjedećeg do ležećeg ili čak potpuno zavaljenog.

Velika fleksibilnost kontakta u kombinaciji sa slobodno oblikovanim oblikom pretvara Ploum u pravo gnijezdo: ovdje su zapravo mogući svi položaji, i leđa i glava uživaju u istom mekom kontaktu, bez obzira na koji dio sjedala se radi, čak i ruke čak.

Konstrukcija: čelična cijev, žica i rešetka. Pokrivena baza

Udobnost: integralno sjedalo od poliuretanske Bultex pjene visoke otpornosti 48 kg / m3 – 3,6 kPa i integrirano stražnje mjesto od Bultex pjene 26 kg / m3 – 1,4 kPa s udobnim slojem u hiperfleksibilnoj poliuretanskoj pjeni 30 kg / m3- – 1, 8 kPa. Udobnost je poboljšana vrstom raspoloženja: dvoslojno prošiveno rastezljivo tkanje, pričvršćeno na mjesto šavova.

Prezentacija: Navlaka izrađena od tkanine s velikodušno podstavljenim poliesterskim šivanjem i prošivenim šavovima s točkicama. Navlake može ukloniti tapetar.

Elastični kauč prekriven bijelom bojom

elastična mekana sofa siva boja tekstura bijela