Dizajnerske stolice – dizajn namještaja bez kompromisa!

Stolac školjka – jedan od najpopularnijih klasika dizajna

Ako se bez kompromisa bavite dizajnom namještaja, svakako biste se trebali odlučiti za dizajnerski namještaj. A ako mislite: “Oh čovječe, kako si to mogu priuštiti?”, Varate se. Savršen dizajn ne znači nužno i nedostupan. Ali naprotiv! Za to već postoji dovoljno dokaza, na primjer u smislu dizajnerskih stolica – stolica školjka. Dizajniran je u teškom poslijeratnom razdoblju, kada je nedostajalo gotovo sve. Zato je stvarna „misija“ školjke bila da bude jeftina i istovremeno najbolje kvalitete kako bi ostala dostupna što većem broju ljudi. Legendarni dizajnerski par Eames dizajnirao je prvu školjku. Njegova se “bočna stolica” i danas smatra ikonom svih školjki na tržištu. Eames classic proizvodi Vitra od 1950. godine i zadivljuje kao i tada sa svojim zaobljenim linijama, savršenom ergonomijom i uravnoteženom mješavinom materijala.

dizajnerske stolice eames shell stolice drveni okvir od plastike

Koji su materijali uobičajeni u proizvodnji?

Iako je školjka sjedala većine stolica od školjki izrađena od stakloplastike (visokokvalitetna plastika), koža i puno drvo također su poželjni za neke modele. Podkonstrukcija i okvir izrađeni su od drveta i čelika (cjevasti čelik i čelična žica), što cijelom dizajnu stolice daje nepogrešiv dodir.

Ovisno o vlastitom ukusu, osobnim preferencijama i potrebama, tada se možete odlučiti za svoju vrlo posebnu varijantu stolice. Ako više volite arhetipsku udobnost, onda biste vrlo vjerojatno odabrali stolice s drvenim okvirima i nogama, a ljubitelje industrijskog stila možda bi više privukli stolice s čeličnim elementima.

dizajnerske stolice eames shell stolice dizajn klasika blagovaonica blagovaonski stol stolica za ljuljanje

Dodatni savjet za ljubitelje mačaka koji također vole dizajnerske stolice:

Stolica od plastične školjke apsolutno je prikladna za mačke! Za razliku od onih s pletenom robom, plastične stolice uopće nisu prikladne za oštrenje kandži, a također su potpuno otporne na ogrebotine.

Wow faktor za vašu dnevnu sobu

Naši favoriti kada su u pitanju dizajnerske stolice: Belianijeva stolica MEMPHIS školjka. Mnoge internetske trgovine, npr livingo.de,  ponudite ovo impresivno remek -djelo sa zajamčenim wow faktorom. Njegov dizajn u obliku srca izrađen od visokokvalitetnog polipropilena izgleda graciozno i ​​plemenito. Elegantne noge izrađene od bukovog drveta zaokružuju cijeli profil i pružaju dodatni dio udobnosti u prostoriji. Sa svojim udobnim i velikodušnim naslonom, stolica MEMPHIS sofisticirano je, svestrano sjedalo. Idealna je čak i kao vrtna stolica.

dizajnerske stolice eames shell chair memphis beliani

Kao neprikosnovena atrakcija u svakom dnevnom boravku, dizajnerska stolica čini da srca svih strastvenih ljubitelja dizajna kucaju brže i jednostavno poziva sve da se zadrže ili dugo razgovaraju. U eklektičnoj mješavini boja ili bolje rečeno jednobojne, ove ikone dizajna su bezvremenske i elegantne u isto vrijeme.

dizajnerske stolice eames shell stolice drveni okvir od plastike

dizajnerske stolice eames shell stolice plastični okrugli stol za blagovanje

dizajnerske stolice eames shell stolica bijelo plastično drvo