Crveni tapecirani kauč Patricie Urquiola za Kartell inShare22

Dizajnersko rješenje crvene tapecirane sofe udobnog presvlaka

Leaves by Patricia Urquiola for Kartell – Crvena tapecirana sofa

Milan 2011: španjolski dizajner Patricia Urquiola predstavio ovaj mali kauč s plastičnim okvirom u Salone Internazionale del Mobile u Milanu tijekom tamošnjeg tjedna mode.

Nazvano lišće, dizajn sadrži noge od termoplastične plastike u obliku grančica i sjedalo od poliuretanske pjene, prekriveno rastezljivom tkaninom, s ugraviranim motivom u obliku lista.

Listovi tvore krunu koja počiva na okviru grana

klupa za kauč crveno dizajnersko rješenje udobna prekrivač prekrivač

U dijalogu između prirodnih uvjeta i lažnog lišća, kauč jasno nosi grafički zaštitni znak Patricie Urquiole, kao objekta koji izgleda kao da je prirodno izrastao u plastici. Listovi tvore krunu koja počiva na okviru grana koje praktički tvore sjedište. Blätterwerk je kauč velike osobnosti koji prikazuje sjedalo s prošivenim vezom na četiri okrugle noge. Ugodan i mekan, Laubwerk nudi dva prostrana sjedala. Šavovi se protežu po cijeloj površini, kao i na stražnjoj strani, kako bi kauč bio samostalan komad koji se čak može postaviti usred sobe i vidjeti sa svih strana.

Okvir – jednobojni, termoplastični tehnopolimer

Crvena tapecirana sofa crveno dizajnersko rješenje udobne bijele noge

Dizajn: Patricia Urquiola

Sjedalo: podstava od poliuretanske pjene s prekrivačem od elastične tkanine

Veličina: L. 185 cm, H. 90 cm, D. 90 cm

Boje: tkanina – crvena, okvir – krem; Tkanina – krem, okvir – kiselo zelena; Tkanina – zelena, okvir – crna; Tkanina – benzinsko plava, okvir – lješnjak; Tkanina – vrećica šećera Plavi okvir – crvena; Tkanina – crna, okvir – krem; Tkanina – pijesak, okvir – krema; Tkanina – kiselo zelena, okvir – crvena.

Foliage je sofa s velikom osobnošću koja ima prošiveno sjedište za vezDizajnersko rješenje crvene tapecirane sofe prikladno prekriva lišće lišća

  napisao i uredio Petja