Vježbe trenera sling cijelog tijela za kućnu kondiciju

Postavljanje kućnog fitness centra u zasebnoj prostoriji kod kuće postaje sve popularnije u cijelom svijetu, a i s dobrim razlogom. To vam štedi putne troškove, troškove pretplate, a također i kontakt sa oznojenim i često dosadnim ljudima. Posljednje, ali ne i najmanje važno, više ne možete spriječiti iznenađujuće blokade vašeg treninga zbog korona krize. Međutim, kućni fitnes nije bez nedostataka. Mnogi uređaji su vrlo skupi i zahtijevaju puno prostora. Ako ne želite razbiti banku, ali želite ostati u formi kod kuće, učinite to pomoću kompaktne opreme i vježbi s vlastitom težinom. Jedno od najjeftinijih i najpraktičnijih rješenja u tom smislu su vježbe slinga. U sljedećih nekoliko redaka saznat ćete što je to i kako dobro utječu na vaše opće zdravlje i kondiciju!

Vježbe trenera slinga imaju i drugi naziv – TRX (vježba ukupnog otpora tijela)

Vježbe trenera sling -a za cijelo tijelo za kućne kondicijske treninge kod kuće

Sling trener vježbe za tijelo i dušu

Za ovu obuku koristi se poseban uređaj, takozvani sling trainer. Uglavnom, ovo je debeli, podesivi remen s kukama za pričvršćivanje ili karabinima s jedne strane i ručkom i petljama s druge strane. Vježbe s njim treniraju cijelo tijelo bez nepotrebnog opterećenja zglobova dodatnim utezima.

Sling trening danas koriste sportaši amateri i profesionalci, kao i vojnici diljem svijeta. Fitnes oprema se sve više koristi u rehabilitacijske svrhe.

Jedna od najvećih prednosti vježbi trenera slinga je ta što se mogu izvoditi bilo kada i bilo gdje. Sve dok postoji stabilna kuka, štap ili čak samo grana na koju možete pričvrstiti trenažer, možete trenirati tamo. Kad se smota, remen je vrlo kompaktan i stane u svaki džep.

Sling trenerkom nikada neće biti dosadno jer sada postoji preko 300 različitih vježbi. Mnogi od njih su izmišljeni prilikom stvaranja uređaja. Elitni vojnik američke Navy Seals Randy Hetrick službeno je osnivač programa obuke. On je stvorio prvi prototip trenažerke na jednoj od svojih misija 1997. godine od padobranskog pojasa i pojasa Jiu-Jitsu. Hetrick je to vezao za blindirane cijevi i počeo razvijati prve vježbe.

Današnje vježbe trenera slinga dio su dnevne rutine američke mornaričke foke

Vježbe trenera sling -a za cijelo tijelo za domaće fitnes vojnike vojne mornaričke foke

Dajte svom samopoštovanju i samopoštovanju pravi poticaj

Vježbe trenera sling -a za cijelo tijelo za kućnu kondiciju Pripremite se unatoč koroni

Ostanite u formi uz vježbe trenera slinga

Kao što je ranije spomenuto, većina ovih vježbi radi na cijelom tijelu i svim glavnim mišićnim skupinama. Slično kao i uređaji za ravnotežu, temelje se na načelu nestabilnosti. Vježbe za trenirku slinga ne samo da vježbaju izdržljivost i fleksibilnost snage, već i vašu koordinaciju i ravnotežu. Budući da se ovaj trening smatra kardio, može koristiti i vašem kardiovaskularnom sustavu.

Čim počnete raditi vježbe s praćkom, brzo ćete otkriti da čak i mali pokreti, uvijanja i različiti kutovi različito naprežu vaše tijelo. To vam daje priliku povećati ili smanjiti razinu poteškoća ovisno o razini vašeg iskustva. Vaši mišići nikada nisu preopterećeni, a zglobovi su samo previše opterećeni. Vježbama za trenažer slinga možete sami saznati gdje su granice vašeg tijela i kako ih možete prevladati.

Ove se vrste vježbi smatraju kardio i čak mogu biti dio tabata programa

Vježbe trenera sling cijelog tijela za kućne kondicijske atletske vježbe kod kuće

Sve vježbe s ovim fitness spravom imaju mnogo različitih varijanti

Vježbe trenažerki za cijelo tijelo za kućne fitness vježbe za triceps žene

Tako ih sve možete prilagoditi svojoj osobnoj razini treninga

Vježbe trenera sling -a za cijelo tijelo za trening kućnog fitnesa u čučnju

2 jednostavne vježbe slinga za cijelo tijelo za početnike i profesionalce

Naravno da je nemoguće obuhvatiti svih 300 vježbi trenera slinga i njihove varijacije u jednom članku. Zato vam u sljedećih nekoliko redaka pokazujemo samo dvoje koje možete imitirati bilo kada i bilo gdje:

Trbušnjaci s trenažerima

Započnite tako da dođete u položaj daske širine ramena na neklizajućoj prostirci za fitnes. Pokušajte držati leđa ravno, napinjući trbušne mišiće i jezgru. Sada obje noge provucite kroz petlje. Iz ovog položaja čvrsto povucite oba koljena prema prsima. Pokušajte dotaknuti koljena i laktove. Zaustavite se na nekoliko sekundi, a zatim se polako vratite u položaj daske.

Ako želite, možete malo promijeniti ovu vježbu. Na primjer, možete početi iz položaja podrške podlaktice ili možda pomaknuti koljena u stranu. Možete zaustaviti poziciju ili to učiniti brzim tempom. Ove se škrgute također lako mogu pretvoriti u planinarsku vježbu. Da biste to učinili, jednostavno povucite lijevo i desno koljeno naizmjence prema prsima i laktu. Za ovu vježbu, međutim, trebat će vam dva trenažera, jedan za svako stopalo.

Nekoliko puta tjedno usredotočite se na lagane vježbe

Vježbe trenera slinga za cijelo tijelo za dasku za vježbanje kod kuće

Intenzivni trening treba raditi samo dva do tri puta tjedno

Vježbe trenera sling cijelog tijela za kućne fitness trx treninge

Veslanje s trenerom na slingu

Stanite u širini ramena i uhvatite ručke s obje ruke u neutralnom ručku. Sada se objesite u trenažer s ramenima raširenih ruku i koračajte naprijed dok vam noge ne formiraju kut od najmanje 45 stupnjeva. Napregnite mišiće leđa, trbuha, stražnjice i nogu te cijelo tijelo pokušajte držati u ravnoj liniji. Sada povucite ruke unatrag blizu tijela dok ručke ne dodirnu vaša prsa. Zadržite položaj nekoliko sekundi, a zatim se polako vratite u početni položaj.

Ova se vježba također može mijenjati na različite načine kako bi odgovarala svakoj razini treninga. Vježbu možete znatno otežati, na primjer, jednostavnim vješanjem pod kutom, tj. Koračanjem nogu naprijed. Ako si želite jako otežati, pokušajte s okomitim redom u kojem visite s trenažerke u gotovo ležećem položaju i povucite cijelo tijelo prema gore.

Vertikalno veslanje izuzetno je naporno i zahtijeva besprijekornu tehniku

Vježbe trenera slinga za cijelo tijelo za kućnu kondiciju teške okomito

Vježbe trenera slinga odličan su dodatak treningu snage, a idealne su i same za sportaše početnike. Vježbajte bilo gdje i kad god želite – kod kuće, u vrtu, parku ili na plaži. Dokle god imate stvari na koje možete pričvrstiti svog trenažera, moći ćete i tamo vježbati.

Čučnjevi u trenažeru slinga s rotacijom kukova

Vježbe trenera sling -a za cijelo tijelo za ideje za vježbanje kod kuće u čučnju

Daske i sklekovi također rade na taj način

Vježbe trenera sling -a za cijelo tijelo za kućnu fitness dasku kod kuće

Trenirajte svoju atletiku i fleksibilnost

Vježbe trenera sling cijelog tijela za kućnu kondiciju impresivne vježbe kod kuće

Vježbe trenera sling cijelog tijela za kućnu kondiciju Postavite fitness kod kuće