Top 5 najljepših plaža na svijetu

Tekuća korona kriza promijenila je svakodnevni život milijuna ljudi diljem svijeta. Osim policijskog sata i nošenja maske za lice, trenutno nema mogućnosti putovati svijetom. Nacionalne granice su zatvorene, zračni prijevoznici će bankrotirati i mnogo više o čemu svakodnevno dobivamo vijesti. Jedino što nam preostaje je ostati kod kuće i sanjati o prekrasnim putovanjima i prekrasnim mjestima. Danas vam možemo pomoći dobrim savjetima i pokazati vam top 5 najljepših plaža na svijetu. Također ćemo ukratko izvijestiti o tome kako bismo pobudili vaše zanimanje za dugo putovanje nakon pandemije. Želite li nam se pridružiti na ovom virtualnom putovanju na lokacije iz snova??

 Plaža Pfeiffer u Kaliforniji naša je broj 1 među najljepšim plažama na svijetu. Dostiže svojom prekrasnom prirodom i mirnim morem.

Top 5 najljepših plaža na svijetu Pfeiffer Beach u Kaliforniji, zaljev se ljulja posvuda

  • Top 5 najljepših plaža na svijetu – plaža Pfeiffer, Kalifornija

Oni koji vole pješačiti, voziti bicikl i kampirati kroz šume sekvoje, doći će u sunčanu Kaliforniju. Ova američka država ima mnogo za ponuditi svojim brojnim gostima, turistima i posjetiteljima, na primjer od različitih aktivnosti na otvorenom i živahnog noćnog života do glamura visokog društva.

No sada želimo ostati daleko od holivudske vreve i pokazati vam jednu od najljepših plaža na svijetu, naime Pfeiffer Beach. Ime zvuči tipično njemački, zar ne? Prekrasna plaža i obližnji park dobili su ime po Johnu Pfeifferu, potomku njemačkih emigranata. Posjedovao je oko 65 hektara zemlje na tom području, gdje se nalazila i njegova koliba iz 1884. godine. John Pfeiffer prodao je svoju nekretninu državi Kaliforniji, zbog čega obližnji park danas nosi njegovo ime. Ovdje tijekom šetnje možete vidjeti jelene, rakune, tvorce i vrlo zanimljive vrste ptica. Pacifik i njegova slikovita obala jednako su impresivni.

Čvrst kao stijena koja izgleda poput katedrale.

Top 5 najljepših plaža na svijetu Pfeiffer Beach California Rock u surfanju poput katedrale

Ovaj dio obale jedno je od top 5 najljepših lokacija iz snova na svijetu. To je samo mjesto između neba, litica i mora, tako lijepo i romantično da želite zauvijek ostati ovdje. Usred prirode osjećate se tako čarobno i opušteno u isto vrijeme. Kalifornijske kondore, najveće ptice u Sjevernoj Americi, svakodnevno se mogu vidjeti visoko na nebu. Kitovi prolaze u oceanu, a morske vidre skrivaju se u obalnim šumama. Srebrni vodopad pada s litice na plažu s visine od oko 20 m i ovdje je popularan predmet. Ukratko, ljubitelji prirode iz cijelog svijeta zarađuju na Pfeiffer Strandu u Kaliforniji.

Vruća voda izvire iz pijeska na plaži Hot Water na Novom Zelandu.

Top 5 najljepših plaža na svijetu Plaža s toplom vodom Novi Zeland vruća voda izvire iz pijeska

  • Plaža s toplom vodom na Novom Zelandu # 2 je na našoj listi najljepših plaža na svijetu

Iz sunčane Kalifornije letimo izravno na Novi Zeland, gdje bismo htjeli posjetiti jedinstveni prirodni fenomen Hot Water Beach. Nije daleko od gradića Whitianga na poluotoku Coromandel na sjevernom otoku Novog Zelanda. “Plaža s toplom vodom” opravdava svoje ime, jer ovdje topla voda podzemnog termalnog izvora izvire iz pijeska na plaži. Međutim, brojni turisti danima čekaju da plima opusti, jer je ovaj dio plaže dostupan samo dva do četiri sata kad se more povuče. Jedinstveno kupališno iskustvo na plaži Hot Water Beach na Novom Zelandu vrijedi dugog čekanja. Većina posjetitelja donosi lopatu ili lopatu kako bi iskopali rupu u pijesku. Tada možete leći u prirodni topli bazen i potpuno zaboraviti na vrijeme!

Jedinstven blagdanski osjećaj u toploj vodi i žutom pijesku.

Top 5 najljepših plaža na svijetu Plaža s toplom vodom Novi Zeland Rupa koja se kopa po vodi i uživa u toploj vodi

  Raj na zemlji – Pink Sand Beach na Bahamima.

Top 5 najljepših plaža na svijetu Ružičasta pješčana plaža raj na zemlji

  • # 3 od najljepših plaža na svijetu zove se Pink Sand Beach, Bahami

Kako se zapravo može zamisliti raj na zemlji? To možete pronaći na Bahamima – blistave bijele pješčane plaže, kristalno čisto more i palmi sve dokle pogled seže! Otočna država u Atlantiku sastoji se od preko 700 malih otoka. Jedan od njih je otok Harbour, koji je širok samo oko osam kilometara i dug 177 kilometara. Ali ovdje se možete potpuno neočekivano diviti rajskom krajoliku. Ovaj Bahamski otok poznat je po plaži Pink Sand. Mjesto je definitivno jedno od odredišta iz snova brojnih zaljubljenika u putovanja i jedna je od top 5 najljepših plaža na svijetu. Ali odakle dolazi ova posebno nježna ružičasta nijansa? Pitate se to na ovom nevjerojatnom prizoru. Boja potječe od mješavine sitnih crvenih organizama koji potječu s koraljnog grebena ispred plaže i isprani su na plaži. Ostaci ovih mikroskopskih stvorenja svjetlucaju svijetlo ružičastim tonom. Zato Pink Sand Beach zadivljuje gotovo nestvarnom ljepotom.

 Ovu jedinstvenu prirodnu ljepotu morate vidjeti barem jednom u životu.

Top 5 najljepših plaža na svijetu Pink Sand Beach Bahami raj na zemlji nestvarne prirodne ljepote

Skrivena plaža ljubavi prirodni je fenomen u Meksiku.

Top 5 najljepših plaža na svijetu Skrivena špilja u Meksiku pravi je prirodni fenomen

  • Skrivenu špilju u Meksiku još uvijek nazivaju skrivenom plažom ljubavi

Uz obalu Meksika postoji mnogo lijepih mjesta, ali plaža Skrivena špilja bez sumnje je jedna od 5 najljepših plaža na svijetu. Ovo je zaista dobro skrivena pješčana plaža okružena tirkizno plavom vodom. Ovo je zapravo prirodni fenomen sa svojim krševitim stijenama koje kruže oko male oaze na plaži i tako stvaraju skriveni raj. Ovo rajsko mjesto nalazi se na nenaseljenom arhipelagu u Pacifiku. S pravom se naziva skrivena plaža ljubavi, jer joj se pristupa kroz vodeni tunel. Svuda okolo ima čarobnih stijena i tirkizne vode. Područje je obavijeno uzbudljivim sagama i pričama iz Drugoga svjetskog rata. Danas je pod zaštitom prirode. No, plaža Skrivena špilja ionako čini da svako blagdansko srce kuca brže!

Rupa u stijeni – čarobna i obavijena legendama!

Top 5 najljepših plaža na svijetu Skrivena špilja Plaža u Meksiku pravi prirodni fenomen Rupa u stijeni

 Whitehaven Beach u Australiji odmah će vas zadiviti.

Top 5 najljepših plaža na svijetu Whitehaven Beach Australija Raj na zemlji vaše odredište iz snova

  • Plaža Whitehaven u Australiji – nevjerojatna prirodna ljepota!

Dok vas danas predstavljamo među 5 najljepših plaža na svijetu, morate priznati jedno! Svih pet najboljih međusobno se natječu, što mjesto zapravo treba nazvati pravim rajem na zemlji. Zahvaljujući miru koji oduzima dah, čarobnom krajoliku, bijelim plažama i kristalno čistom moru, ovo može biti i plaža Whitehaven u Australiji. Nebeska plaža nalazi se na središnjem otoku Whitsunday, izgleda spektakularno i privlači brojne turiste i fotografe tijekom cijele godine. Plaža Whitehaven gotovo je u potpunosti napravljena od kvarca, što joj daje bijelu boju. Jednom viđeni, nikada ne možete zaboraviti ovu ljepotu!

 Danas je plaža Whitehaven zaštićeno područje!

Top 5 najljepših plaža na svijetu Whitehaven Beach Australia je apsolutno odredište iz snova pod zaštitom prirode

Nažalost, zbog koronavirusa i povezane krize trenutno ne možete planirati dugo putovanje. No možda već imate na umu odredište iz snova koje biste željeli uskoro rezervirati? Koja od 5 najljepših plaža na svijetu vam se najviše sviđa?

Skrivena plaža Grotto – omiljeno mjesto zaljubljenih parova.

Top 5 najljepših plaža na svijetu Plaža Skrivena špilja Omiljeno mjesto zaljubljenih parova

Plaža s toplom vodom na Novom Zelandu – čeka vas prirodni fenomen!

Top 5 najljepših plaža na svijetu Plave vode s toplom vodom Novi Zeland prirodni fenomen

Plaža Pfeiffer, Kalifornija – odredište iz snova za tisuće ljubitelja putovanja

Top 5 najljepših plaža na svijetu Pfeifer Beach California odredište iz snova zaljubljenika u putovanja

Pink Sand Beach, Bahami – ova se ljepota teško može opisati riječima!

Top 5 najljepših plaža na svijetu Pink Sand Beach Bahami jedinstvene ljepote

Whitehaven Beach u Australiji – ovo je vaša sljedeća destinacija za putovanje?

Top 5 najljepših plaža na svijetu Whitehaven Beach Sljedeća australska destinacija za putovanja