Kompatibilnost obitelji i posla – tako ćete pronaći ravnotežu

Uspješna ravnoteža između posla i privatnog života

Kompatibilnost obitelji i posla – kako je to moguće!

“Ne mogu jer moram na posao!”, “Moram ići jer ću inače zakasniti na posao!”, “Idemo u kino nakon posla!”. Znate li ove izreke? Kao odrasli navikli smo se. Nekako su i nas povrijedili, ali ih ignoriramo.

Obitelj ili karijera? To je pitanje

Posao život balans

Ali djeca to zasigurno ne razumiju. Teško im je razumjeti pojam “poslije”. Da bi se naučili nositi s takvim terminima, potrebno im je puno vremena i energije koje ne mogu nužno skupiti. To postaje još kompliciranije kada mališani imaju drugu djecu oko sebe, a jedan od roditelja često ostaje kod kuće.

Trebate plan, i to dobar

Detaljno planirajte kompatibilnost obitelji i posla

Kompatibilnost između obitelji i posla posljednjih godina mora biti laka za nas. Bez obzira na to jesu li iz financijskih razloga ili zato što roditelji žele pronaći svoj posao. U pravu su što su to učinili. Niti djeca smiju misliti da su središte svijeta. Morate se moći nositi s činjenicom da roditelji imaju svoje potrebe. No, kako to možemo učiniti da mališani dobro razumiju ovu poruku, a da ipak odrastu kao sretni i puni ljubavi? Sada bismo to htjeli pobliže pogledati!

Put do obiteljske sreće

Kompatibilnost obitelji i posla sretna obitelj

Razgovarajte o svojoj odgovornosti s djecom

Kompatibilnost djece i posla mora se prije svega odvijati na psihološkoj razini. Objasnite svom djetetu kako točno izgleda i zašto nemate toliko vremena za njega koliko biste željeli! Također biste trebali djetetu jasno dati do znanja da ih nosite u mislima, čak i ako ste daleko od njih. Imate li njegovu sliku u uredu? Zašto to ne kažeš! Češće nazovite dijete, čak i ako je to samo nekoliko minuta.

Ne možete si dopustiti da izgubite ravnotežu

Pronalaženje ravnoteže između obitelji i posla

Pitati za pomoć

Pobrinite se da vas dijete bolje razumije. Podijelite određene teme i pitanja koja može razumjeti. Pitati za savjet. Stoga bi vam bilo korisno i intuitivno biste shvatili da rad kao takav nije loš i da ima i veliku vrijednost. Usput, obrazovat ćete svoje dijete da bude proaktivno i da ima obrasce razmišljanja koji im kasnije mogu olakšati integraciju svakodnevnog posla u njegov život.

Odredite svoje glavne ciljeve!

Kompatibilnost obiteljske i poslovne ravnoteže

Ali uštedite si muke! Treba razgovarati samo o ugodnim temama. Ostatak se ne tiče mališana. Kad saznaju za probleme, odrast će osjećajući se nesigurno.

Pokažite djeci svoje radno mjesto!

Potrebu za kombiniranjem posla i obiteljskog života djeca mogu lakše razumjeti ako se ne osjećaju izostavljeno iz ovog dijela svog života. Zato dovedite svoje dijete na posao u odgovarajućoj prilici.

Dobar odnos s kolegama također je vrlo važan za njihovu dobrobit tamo. Neka ih dragi osobno upoznaju.

Pokažite svoje radno mjesto!

Kompatibilnost obiteljske i poslovne karijere

Postavite grafiku

Posao, ali i vrijeme za vas i za djecu, jednako su važni kako biste svi dugoročno ostali zdravi i sretni. Uzmite sve ozbiljno i nitko se neće osjećati zapostavljenim. Od sada će mališani također naučiti poštivati ​​tuđu privatnost i razumno se nositi s terminima. To svakako puno pomaže.

Tjedni raspored za vas i vašu djecu

Usklađivanje obitelji i posla kod kuće

Podijelite odgovornosti

Dijelite odgovornost dok se svi ne osjećate dobro. Ako netko ne radi svoj posao, to može biti i zato što je zauzet radeći nešto što mu se jako ne sviđa. Možda možete zamijeniti jedan ili drugi zadatak.

Zadaci za svakog člana obitelji

Kuhajte zajedno kako biste pomirili obitelj i posao

Budite sigurni u sebe

Djeca kopiraju odnos koji imamo jedni prema drugima. Zato budite sigurni i pozitivni kada je u pitanju obrana pravila koja uvodite. Na taj bi ih način i mališani mnogo lakše i prirodnije percipirali.

Kad ste u nedoumici, tj. Kad ne znate je li pravilo dobro ili loše, trebali biste naučiti slušati svoje osjećaje.

Pokažite povjerenje!

Pokažite samopouzdanje u kompatibilnost obitelji i posla

Otkrijte rituale iz našeg djetinjstva

Pokušajte se prisjetiti vlastitog djetinjstva. Što je s vama onda? Kako ste se tada osjećali? Što vam je ostalo kao ugodno, neutralno ili negativno iskustvo? Što bi roditelji mogli učiniti bolje ili gore u datoj situaciji? Na taj način učite iz njihovog iskustva.

 Zabavite se zajedno!

Zajedno pročitajte ravnotežu između posla i privatnog života

Poklonite svom djetetu sretne trenutke

Igrati zajedno kako bi pomirili obitelj i posao

Možda vam je potreban ugodan kućni ured?

Kompatibilnost obiteljskog i radnog kućnog ureda

Razgovarajte sa svojim djetetom o svom poslu

   Kompatibilnost obiteljskog i radnog odnosa oca i djeteta

Zajedno u sreći

Usklađivanje obiteljskih i radnih savjeta