9 savjeta za destinacije za odmor u listopadu koje nisu tako daleko

Jesen i zima godišnja su doba koja dočekujemo pomiješanih osjećaja. S jedne strane, opuštamo se od vrućine i hladnoću koristimo kao priliku da provedemo mnogo sjajnih sati kod kuće s prijateljima i obitelji. Neki od najljepših festivala koje imamo na kalendaru održavaju se u jesen i zimu. No, u isto vrijeme, hladno vrijeme zajedno s mračnijim satima predstavljaju veliki izazov. U njima bismo bolje uživali da smo imali priliku pobjeći od njih između. Dobra prilika za to bila bi odabir odredišta za odmor u listopadu, kao i za jesen i zimu općenito. To bi nas razveselilo, možda i dobro za zdravlje i dalo nam novu snagu. Nakon svakog godišnjeg odmora možete intenzivnije uživati ​​u boravku kod kuće. Zato smo za vas sastavili 9 ideja koje biste mogli implementirati u jesen i zimu.

Antalya čeka nove goste za odmor

antalya turska ideje oktobarski odmor

Destinacije za odmor u Turskoj: Primjer Antalya

Sjajan primjer odredišta za odmor u Turskoj, zemlji koja nije tako daleko, je Antalya. Idealan je za ljude koji se vole opustiti uz čarobne prizore iz povijesti. Sama Antalya je pod zaštitom UNESCO -a i tamo se susreće nekoliko kultura, uključujući one iz antike i des Osmansko Carstvo.

Sigurno ćete imati priliku stupiti u kontakt s lokalnim stanovništvom i doživjeti njihovo tradicionalno gostoprimstvo. Odmor na plaži možete kombinirati s nekoliko izleta. U blizini se nalaze veliki slapovi poput ovog u Kursunluu, a možete posjetiti i Kapadokiju. Temperature se u listopadu drže oko 25 stupnjeva.

Costa del Sol – Odlično mjesto za kulturu i odmor u listopadu

costa del sol malaga sjajne ideje za odmor

Costa del Sol – muzeji i plaže

Također možete kombinirati kulturu i avanturistički turizam na obali Costa del Sol. Sve je blizu jedno drugom i mogli biste provesti nekoliko sati odjednom na plaži, a zatim se uputiti u neki od prekrasnih muzeja i arheoloških nalazišta. U popodnevnim i večernjim satima uvijek postoje različite kazališne predstave. Picassov muzej posebno vrijedi vidjeti, a mogli ste posjetiti i prekrasne crkve u Malagi. Najpoznatije od njih su crkva samostana Sant Agustin i Santa Maria de la Victoria – prekrasna bazilika. Prosječna temperatura u listopadu je oko 22 stupnja.

U sjevernoj Africi, npr. U Egiptu, postoje sjajna odredišta za odmor u listopadu

godišnji odmor listopad egipat odmor u listopadu

Možete se odlučiti za nekoliko sjajnih destinacija za odmor u Egiptu

U Egiptu i sjevernoj Africi u cjelini postoji mnogo dobrih odredišta za odmor u listopadu. I tamo je još toplo i nema toliko turista izvan sezone. S kulturnog stajališta ovdje su najzanimljiviji drevni hramovi i grobnice. Ljudi vole posjećivati ​​istočnjačke tržnice na kojima se možete povoljno cijeniti za pravo blago. Naravno, ne možete izostaviti kolosalne piramide iz svog programa. Temperature u Egiptu ostaju trajno iznad 30 stupnjeva u listopadu.

Fantastična plaža na Faru u Portugalu

faro portugal veliki odmor

Odredišta za odmor u listopadu u Portugalu: primjer – Faro

Većinu vremena u listopadu temperatura u Faru ostaje iznad 25 stupnjeva. U listopadu svakako postoje toplija odredišta za odmor, ali to je također vrlo dobar savjet! Naravno, moglo bi biti da ovdje ima nekoliko kišnih dana. No, tada bi nevjerojatni krajolici mogli izgledati još bolje. Čak i ako ne možete ostati u vodi toliko dugo, vjerojatno će vam biti ugodno. Povijesne znamenitosti ovdje nisu tako snažno prisutne kao u ostalim ljetovalištima, koja smo prethodno naveli. No, još ih je dovoljno da Faru daju jedinstven, drevni šarm. Inače ovo je savršeno mjesto za opuštanje bez previše turista. Odvojite dovoljno vremena za šetnje i kulinarska iskustva. Gastronomija i jedinstveni zanati ove regije uronit će vas u jednu od najpopularnijih europskih kultura, portugalsku.

Destinacije za odmor u listopadu – Malta

ideja za odmor na malti listopadske destinacije za odmor

Europske destinacije za odmor u listopadu: Malta

Volimo staviti naglasak na europske destinacije za odmor u listopadu. Što se tiče cijene i truda, ovo je najbolja ideja. Nema načina da izostavite Maltu s popisa odredišta za godišnji odmor u listopadu kad uzmete u obzir razne nevjerojatne mogućnosti. Većina turista uživa u odmoru na glavnom otoku Malti, i to je prava odluka. Odatle možete ići na izlete do raznih drugih zanimljivih mjesta. Svakako biste trebali posjetiti Valette, glavni grad. Možda biste ipak mogli provesti dan u ribarskom selu Marsaxlokk. Posjetom malim restoranima bit će iskustvo koje nikada nećete zaboraviti. Temperature značajno padaju tijekom listopada. U početku su gotovo 30 °, ali krajem listopada još uvijek imaju 20. Tako ćete definitivno uživati ​​u toplom i ugodnom vremenu.

Odredišta u listopadu za gradske izlete: Rim

ideja za oktobar u Rimu tople destinacije za odmor

Rim – kultura, ali možda i neka plaža!

Vjerojatno vas nema potrebe uvjeravati da biste svakako trebali posjetiti Rim. Listopad je dobro vrijeme s obzirom na vrijeme jer nije previše toplo. Ima se strpljenja za duge šetnje gradom i za redove ispred glavnih atrakcija. Jeste li znali da se u blizini Vječnog grada nalaze i neke prekrasne plaže? Također ga možete upotrijebiti za nadopunu odmora. Najpoznatiji od njih su Ostia, Ladispoli i Santa Marinella. Prosječna temperatura u Rimu u listopadu je oko 22 stupnja.

Atena – izvrstan savjet za odmor u listopadu

Ideje za destinacije za odmor tople Atine

Odmor u listopadu – Grčka

Gradski izleti i plaža također se mogu kombinirati u Grčkoj. Ovo je naš sljedeći savjet. Veliki gradovi, osobito Atena, dobra su ideja za ovo doba godine. Također možete između ostalog odabrati otoke za svoje putovanje u listopadu. Potražite sjajne ponude na Kosu, Rodosu i Cipru. Kreta i Faliraki, Thassos i Ekaterini drugi su izvrsni savjeti. Naravno, posvuda u Grčkoj postoje znamenitosti iz nekoliko kulturnih epoha. Osim toga, postoji nekoliko mjesta za jelo i piće ukusnih vina. Temperature se razlikuju od regije do regije, ali još uvijek možete očekivati ​​prilično toplo vrijeme u listopadu na svim navedenim mjestima.

U listopadu možete otkriti i sjajna odredišta za odmor u Hrvatskoj

mjesta za odmor Split Hrvatska

Hrvatska u listopadu

Hrvatska ima obalu dugu gotovo 2000 km i tu ima prekrasnih otoka. Međutim, postoje romantični kutovi koje masovni turizam još nije otkrio. Na obali ima mnogo mjesta koja su dio UNESCO -ve kulturne baštine, poput tvrđave Lovrijenac. Dubrovnik je poznato odredište za odmor, koje je, među ostalim, savjet za sladokusce.

Cipar sjajne ideje

Ovo biste trebali ponijeti sa odmora u listopadu

Listopadske destinacije za odmor moraju vam pružiti opuštanje, ali i toplinu u isto vrijeme. Glavna ideja ovoga je da ćete nakon toga imati dovoljno energije i motivacije da ostanete u dobroj formi tijekom cijele zime. Zato smo odabrali destinacije za odmor koje nude doživljaje za dobro raspoloženje i kontakt s prirodom, kao i mogućnosti za odmor na plaži. Nekoliko dana na takvom mjestu bio bi savršen dio vašeg jesenskog i zimskog programa umora.