Ovdje možete pronaći sve potrebne informacije o vašoj budućoj obnovi doma!

Pregradnja i modernizacija: najbolji savjeti za vaš dom

Vremena se mijenjaju – a s njima i životni zahtjevi. Jedna osoba želi iz temelja modernizirati svoju stariju kuću, druga želi pretvoriti nekretninu na energetski učinkovit ili primjeren dobi, možda i proširiti je proširenjem. Evo najvažnijih savjeta o tome što vlasnici kuća moraju uzeti u obzir pri obnovi.

Za obnovu kuće potrebna je dozvola?

Prije bilo kakve modernizacije prvo je potrebno provjeriti zahtijevaju li planirane mjere odobrenje. To je obično uvijek slučaj ako se tijekom rada promijeni statika zgrade, na primjer zbog uklanjanja nosivih dijelova. Tijelo za izdavanje građevinskih dozvola može o tome dati podatke. No, budite oprezni: čak i ako nije potrebna dozvola, moraju se poštivati ​​važeći građevinski propisi.

Preuređenje doma – u vašem slučaju potrebna je dozvola?

odobrenje obnove kuće

Poseban slučaj postoji kada se kuća nalazi na popisu zgrada. Tada su određene izmjene zabranjene, druge se čak mogu financijski podržati. Podaci o tome dostupni su u nadležnom državnom tijelu za zaštitu spomenika.

Nakon što se formalnosti riješe, trebali biste saznati što je više moguće o ponudama i raznim mogućnostima izvršenja prije nego što pošaljete narudžbe ili čak sami obavite obnovu. Postoje i korisni savjeti o obnovi i modernizaciji ovdje na schwaebisch-hall.de.

Dobijte državne potpore!

trendovi preuređenja kuća nove ideje

Najčešće mjere modernizacije uključuju prenamjene radi povećanja energetske učinkovitosti. Poboljšana izolacija prozora, vrata, krovova i zidova može drastično smanjiti troškove energije. Druga je mogućnost prelazak na obnovljivu energiju. Za mnoge mjere postoje državne potpore u obliku jeftinih zajmova i potpora za otplatu, na primjer putem KfW banke.

To se također odnosi na obnovu nekretnine primjerenu dobi. Svatko tko želi svoj dom učiniti bez prepreka, proširiti vrata za korisnike invalidskih kolica, ukloniti opasnosti od spoticanja ili učiniti kupaonice neklizajućima, također može dobiti financijsku potporu. Sredstva iz ugovora o stambenom kreditu i štednji mogu se koristiti i za obnove primjerene dobi. Na taj način živite neovisno i bez vanjske pomoći u poznatom okruženju čak i u starosti.

Preuređenje kuće – u pametnom domu kuća misli svojom glavom

preuređenje kuće pametne kuće

Što se tiče modernizacije kuće ili stana, ovih dana više ne možete izbjeći glasnicu “Pametni dom”. Iza ideje “inteligentnog doma” stoji umrežavanje i središnja kontrola cijele građevinske tehnologije. Interakcija pojedinih elemenata olakšava svakodnevni život, štedi energiju i stvara veću sigurnost. Na primjer, moderni termostati automatski reguliraju temperature za svaku sobu prema specifikacijama korisnika – na primjer, uključivanjem grijanja u kupaonici u željeno vrijeme ujutro. Rolete se same otvaraju ili zatvaraju, ovisno o količini sunčeve svjetlosti, senzori za lom stakla oglašavaju alarm u slučaju provale i uključuju svjetla u cijeloj kući – samo su neke od mnogih mogućnosti koje nudi pametni dom. Suvremena tehnologija može vas osloboditi brojnih zadataka kod kuće – tako da ima više vremena za lijepe stvari u životu.

Preuređenje kuće – Slijedite naše savjete za obnovu, modernizaciju ili obnovu vašeg doma

savjeti za preuređenje kuće obnoviti

 Saznajte detaljno o preuređenju kuće i donesite najbolju odluku!

preuređenje kuće novih ideja

Preuređenje kuće – "Pametna kuća" označava inovacije i visoku tehnologiju

hausumabu ideje za pametnu kuću