Garderobe (56 fotos): alsidig, rummelig, moderne

Garderober tilhører klassen af ​​skabsmøbler, det vil sige, at de har en krop (side- og bagvægge samt et topdæksel og bund), som dørene er fastgjort til

Garderobeskabe tilhører klassen af ​​skabsmøbler, det vil sige, de har en krop (side- og bagvægge samt et topdæksel og bund), hvortil dørene er fastgjort

Garderoben erstattede omfangsrige og ubehagelige kister i midten af ​​1600-tallet. Og i flere århundreder har et klædeskab, som et universelt opbevaringssystem, været et uundværligt element i indretningen af ​​et værelse..

Garderobe: ergonomi og indhold

To typer garderober skelnes i form – lineær, der installeres ganske enkelt langs væggen og et hjørneskab – den bedste løsning til et lille soveværelse, da det frigør plads til en fuld dobbeltseng.

Lineær garderobe er den mest almindelige model

Lineær garderobe er den mest almindelige model

Den enkleste mulighed er en garderobe med to blade, hvor den ene halvdel er forbeholdt vandret (på hylder) opbevaring af ting, den anden – til lodret, på bøjler, der hænger på en bar (bøjle).

Alder look hjørne garderobe - en individuel detalje i dit indretning

Alder look hjørne garderobe – en individuel detalje i dit indretning

Døre (skærme) kan være:

swing – den klassiske version, billig og ganske pålidelig (hængsler har brug for periodisk smøring), men kræver ekstra plads til at åbne døre

Svingende garderobe i soveværelset, lavet af træ i kompleks farve og tekstur, tilføjer en særlig atmosfære

Svingende garderobe i soveværelset, lavet af træ i kompleks farve og tekstur, tilføjer en særlig atmosfære

Til et børneværelse - et komfortabelt rummeligt skab af lyst træ

Til et børneværelse – et komfortabelt rummeligt skab af lyst træ

glidning – løse spørgsmålet om pladsunderskud, er ret dyre på grund af installationen af ​​en rullemekanisme og styringer, der har en kort (op til 7-10 år) levetid

Der blev valgt et lager til det overordnede koncept for interiøret, hvilket svarer til den nautiske stil.

Der blev valgt et lageranlæg til det overordnede koncept for interiøret, hvilket svarer til den nautiske stil.

foldning – bog eller harmonika, giver det bedste overblik over skabets indhold, praktisk til hjørneskabe. Ikke særlig pålidelig. Primært installeret ved individuel produktion

Garderobe med perforerede døre - åbent og let

Garderobe med perforerede døre – åbent og let

Antallet af døre kan være anderledes, det hele afhænger af den ledige plads, ejerens anmodninger (mere præcist, den planlagte mængde gemte ting) og hans økonomiske muligheder. For at få mest muligt ud af rummets højde skal du installere et klædeskab med en mezzanin – for høje døre (skærme) er ikke bekvemme til at åbne.

Hvis rummet tillader det, kan du installere et langt lineært skab

Hvis rummet tillader det, kan du installere et langt lineært skab

For at spare plads er der en variant af en garderobe med en mezzanin øverst.

For at spare plads er der en variant af en garderobe med en mezzanin øverst.

Tre hovedskabsområder

I garderoben skelner ergonomispecialister (omend temmelig foreløbigt) tre hovedzoner: lavere (op til 80 cm høj), midten (inden for 0,6-1,9 m) og øvre (alt over 1,9 m).

Nedre zone. Inkluderer to anvendelser. Den første er til de ting, der sjældent bruges, herunder sæsonbetonede. Hvis garderobeskabet er i soveværelset, placeres sengetøj i skufferne i den nederste zone. Opbevaring af sko i en garderobe er ikke helt sandt; en gang er mere egnet til dette. Hvis der dog stadig er et skokammer, skal skoene rengøres grundigt (vaskes) eller opbevares i kasser..

Mellemzone. Til ting der bruges hele tiden. I denne zone er der:

  • hylder – deres optimale placering – i øjenhøjde, så du kan se alt deres indhold. Alle ting gemmes på dem, det er kun vigtigt at tage højde for deres vægt – hylder lavet af MDF, spånplader og glas er velegnede til lette ting, til tunge – af massivt træ eller metal. Hylderne kan være stationære (i dette tilfælde er de en del af skelettets “skelet”, hvilket tilføjer generel stivhed på grund af fastgørelse med konformater) eller aftagelige (de er fastgjort til hjørnerne, træ eller plast). Den anbefalede afstand mellem hylderne er omkring 30-40 cm.

Belysning i garderoben er en uerstattelig ting, det vil fremskynde søgningen efter de ting, du har brug for

Belysning i garderoben er en uerstattelig ting, det vil fremskynde søgningen efter de ting, du har brug for

Råd! For at gøre det lettere at finde ting kan du installere belysning på hylderne eller kabinetets visir.

En solrig garderobe med blomsterprint indeni - kan ikke lade være med at muntre op

En solrig garderobe med blomsterprint indeni – kan ikke lade være med at muntre op

  • skuffer – udtrækningsmekanismen er fastgjort til skabets og skuffens vægge, det kan være noget enkelt (som “svalehale” for klassiske modeller) eller rettere kompliceret – med dørlukkere osv. For en god udsigt er det bedre at bruge kasser med gennemsigtige gavle eller metalkurve. Til strik (voluminøst tøj) har du brug for en dyb boks, til strømper, undertøj, sjaler – en lav. Skuffer med skillevægge bruges aktivt – slips, bælter, smykker osv. Gemmes i cellerne. Specialiserede kasser er installeret i premium -skabe til opbevaring af en slags ting, f.eks. Herreskjorter..

“Fyldet” til garderoben kan vælges efter behag, alle muligheder er acceptable

  • stænger – placeringen afhænger af skabets dybde – i et skab i fuld størrelse (60 cm dybt) er en stang med bøjler vinkelret på bagvæggen, i et smalt (40 cm dybt) skab, en endebøjle er brugt, som er fastgjort til sidevæggene. Minimumsafstanden fra bundplatformen til bøjlen er cirka 1,4 m. I dyre modeller bruges “elevatorer”, ved hjælp af hvilket tøj på bøjlerne kan placeres meget højt. Ud over at være meget dyrt kan en sådan løfteindretning bære betydeligt mindre vægt end en stationær stang. Sættet i kabinettet kan indeholde særlige holdere til nederdele og bukser.

Ved at placere stængerne i to niveauer kan du opgradere dit skab

Ved at placere stængerne i to niveauer kan du øge dit skabs kapacitet

Råd! Kroge er velegnede til midlertidig (kortvarig) opbevaring af ting, ellers deformeres materialet og tøjet mister deres oprindelige form.

Hvis du vil tilføje en accent til dit soveværelse - brug rød, for eksempel i dekorationen af ​​chiffonier

Hvis du vil tilføje en accent til dit soveværelse – brug rød, for eksempel i udsmykningen af ​​garderoben

øvre område – bruges til opbevaring regelmæssigt, men ikke særlig ofte brugte ting, for eksempel hatte. Hvis det nederste område er afsat til opbevaring af linned (sko), gemmes tøj til den næste sæson her..

Ældre fronter - for elskere af retro ting

Ældre fronter – for elskere af retro ting

Garderobe: uden at miste relevans

For nylig, på grund af garderobernes utroligt øgede popularitet, er udtalelsen begyndt at blive hævdet, at et klædeskab er et arkaisk, ubehageligt og forældet produkt, især en irrationel brug af plads. De fleste af disse udsagn er imidlertid bare vildfarelse..

En garderobe færdig med to træsorter vil være en god tilføjelse til et soveværelse i loftstil

En garderobe færdig i to træsorter vil være en god tilføjelse til et soveværelse i loftstil

Først og fremmest omtales garderoben som skabsmøbler, dvs. den har en fuldt udformet krop (bund, topdæksel, side- og bagvægge), som dørene er fastgjort direkte til. I modsætning til indbyggede møbler (lejlighedens vægge spiller ofte rollen som sidevægge, og de guider, langs hvilke dørene bevæger sig, er fastgjort til loftet og gulvet i lejligheden), kan et sådant skab let flyttes til et nyt sted eller transporteret, er den ikke “bundet” stift til et bestemt sted. Derudover bruges en garderobe ofte til rumzonering. For at gøre dette skal du bare vælge en model, der har en æstetisk tiltalende bagvæg. En anden mulighed for zoneinddeling er en dobbeltsidet garderobe, hvor dørene åbnes både forfra og bagfra..

Mulighed for at placere kabinettet, når det fungerer som en skillevæg til zoneinddeling

Mulighed for at placere kabinettet, når det fungerer som en skillevæg til zoneinddeling

Men det vigtigste er, at der er en række stilarter, hvor garderoben vil ligne et fremmedlegeme, og hvor garderoben simpelthen ikke har nogen konkurrenter:

  • klassisk stil – stort, kan man roligt sige – et stort, massivt og massivt skab med en usædvanlig finish, lavet af massivt træ, ofte af dyre sorter. Store indlæg, farvede glasindsatser, maleri, teksturerede tegninger på hoveddørene – alt dette giver garderoben et elegant, repræsentativt og samtidig stilfuldt look. Nå, en hvid garderobe med forgyldning og forgyldte håndtag er en must-have-egenskab for et soveværelse indrettet i klassisk stil.

Et klædeskab er en integreret del af interiøret i et klassisk soveværelse

Et klædeskab er en integreret del af interiøret i et klassisk soveværelse

En lille garderobe i Provence -stil vil understrege ømhed og lethed i dit soveværelse

En lille garderobe i Provence -stil vil understrege ømhed og lethed i dit soveværelse

  • Engelsk stil – “sir kabinet”, massivt, lavet af ædle træ. Dekoreret med krøllede håndtag og diskrete, beskedne udskårne detaljer. Døre er kun hængslede, lakerede eller tonede overflader i ædle, naturlige toner med indlæg af forskellige typer finer. En engelsk garderobe er konsistens og soliditet

Lagerfaciliteter er meget populære, som er lavet af naturligt træ af høj kvalitet.

Lagerfaciliteter er meget populære, som er lavet af naturligt træ af høj kvalitet.

Garderobe til vuggestuen, hvor det ene vinduesramme fungerer som tegnebræt

Garderobe til vuggestuen, hvor det ene vinduesramme fungerer som tegnebræt

Unikt interiør - garderobe i kinesisk stil

Unikt interiør – garderobe i kinesisk stil

  • moderne stil – de har en lakonisk struktur, skjulte beslag og næsten altid – karm med en glat frontoverflade. Plast og laminerede fronter giver garderoben et trendy look. Det mest vejledende i denne henseende er ikea garderobeskabet – det kan være en monokromatisk model med en kombination af gennemsigtige og faste døre, en tofarvet model, hvor kontrasterende kombinationer deler frontoverfladen både lodret og vandret, matte og blanke belægninger. Alt dette gør garderoben ikke kun udtryksfuld og iørefaldende, men giver den også mulighed for harmonisk at passe ind i et moderne minimalistisk interiør..

Den moderne stil er præget af lige linjer og ukomplicerede former. Til et skab i denne stil blev der også valgt en enkel farvekombination - sort og naturligt træ

Den moderne stil er præget af lige linjer og ukomplicerede former. Til et skab i denne stil blev der også valgt en enkel farvekombination – sort og naturligt træ.

Lineær garderobe med wengefarvede facader i det indre af herresoveværelset

Lineær garderobe med wengefarvede facader i det indre af herresoveværelset