Yöpöydät (90 kuvaa): tyypit ja mallit

Yöpöydät (90 kuvaa): tyypit ja mallit

Yöpöydät ovat erinomainen lisä makuuhuoneen sisustukseen, ja ne tuovat mukavuutta, hienostuneisuutta ja kalusteiden täydellisyyttä. Ne tarjoavat omistajilleen mukavuutta, jota he tarvitsevat päästäkseen pois päivittäisestä hälinästä ja ongelmista. Täällä on helppo sijoittaa kaikki tarvittavat gizmos. Kirjat, aikakauslehdet, matkapuhelin, hygieniatuotteet, lasit tai vain kuppi kahvia – kaikki tämä löytää itselleen hyvän paikan sekä hyllyiltä, ​​jotka ovat auki ja kiinni uteliailta katseilta. Kerromme sinulle, millaiset yöpöydät ovat ja kuinka valita tämä ihana ja tarpeellinen huonekalu oikein seuraavassa artikkelissa..

Yöpöytien tyypit

Nykypäivän yöpöydät ovat niin suuria, että joskus on vaikea tehdä oikeaa valintaa tietyn tuotteen suuntaan. Tärkeimmistä erityistä huomiota ansaitsevista tekijöistä voidaan erottaa esimerkiksi: mitat, muodot, asennusmenetelmät.

Riippuen koosta

Makuuhuoneen sisustuksen suunnittelussa on tärkeää, että se ei häiritse tilaa jättäen tarpeeksi vapaata tilaa. Yöpöytä ei saa olla ahtaassa paikassa seinän ja sängyn välissä, joten se on valittava ottaen huomioon huoneen pinta -ala ja sängyn koko. Perinteisesti erotetaan kolme päätyyppiä:

Pieni – näyttää hyvältä pienissä makuuhuoneissa. Vaatimattomista mitoista huolimatta pienessä yöpöydässä voi olla tarpeeksi hyllyjä tarpeellisimpien tavaroiden säilyttämiseksi;

Tulostusmateriaalit ovat yleisin vaihtoehto, jossa on erilaisia ​​muotoja. Yöpöydissä on yleensä avoimet ja suljetut hyllyt. Valaisimet, koriste -esineet on asennettu näkyville paikoille, ja piilotettujen markkinarakojen avulla voit piilottaa henkilökohtaiset asiat uteliailta katseilta, ylläpitää järjestystä;

Suuri – suunniteltu tilaviin makuuhuoneisiin. Niiden tilavan säilytysjärjestelmän avulla voit sijoittaa tarvittavien tarvikkeiden lisäksi myös vuodevaatteet, pyjamat, pyyhkeet jne..

Yöpöytien tyypit - koosta riippuen Yöpöytien tyypit - koosta riippuen Yöpöytien tyypit - koosta riippuen

Muodosta riippuen

Huonekalujen muoto on myös tärkeä. Yleisimpiä tässä luokassa ovat neliömäiset ja suorakulmaiset yöpöydät, jotka sopivat mihin tahansa tilaan. Ne voidaan sijoittaa mihin tahansa huoneeseen..

Pyöreät ja soikeat tuotteet näyttävät alkuperäisemmiltä ja epätyypillisiltä. Tällaiset yöpöydät eivät kuitenkaan sovi kaikkiin huoneisiin – ne vievät melko paljon tilaa, eikä niiden asentaminen lähelle seinää toimi..

Yöpöydän kulmarakenne on loistava vaihtoehto pieniin makuuhuoneisiin. Hän pystyy täyttämään tyhjän kulman, antamaan sisustukselle täydellisen ilmeen ja olemaan muun muassa riittävän tilava.

Yöpöytien tuotannossa on erillinen markkinarako muotoilussa, joka voi hämmästyttää muotojen omaperäisyyttä. Täältä löydät odottamattomimmat, mutta varsin tehokkaat ratkaisut..

Yöpöytien tyypit - muodosta riippuen Yöpöytien tyypit - muodosta riippuen Yöpöytien tyypit - muodosta riippuen

Riippuen sijainnista

Toisin kuin aikaisemmin, jolloin kaikki huonekalut olivat melko suuria ja asennettiin pysyvästi, nykyiset mallit kykenevät paremmin toteuttamaan halutut suunnitteluratkaisut. Asennusmenetelmän mukaan yöpöydät ovat kahta tyyppiä, nimittäin:

1. Lattia – asennettuna suoraan lattialle tai tukijalat, pyörät;

2. Ripustettu – nykyaikaisempi vaihtoehto, kun tuote asennetaan seinälle, mikä luo rakenteen keveyden ja painottomuuden tunteen. Ripustettavat yöpöydät yksinkertaistavat suuresti huoneen puhdistamista, jolloin lattia voidaan pestä tai imuroida vapaasti, ja mallien uutuus täydentää tehokkaasti mitä tahansa nykyaikaista muotoilua.

Yöpöytien tyypit - Sijoituksesta riippuen Yöpöytien tyypit - Sijoituksesta riippuen

Jalkojen muuntaminen

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä yöpöytiin, jotka voivat helposti muuttaa kokoonpanoaan ja suorittaa samanaikaisesti useita tärkeitä toimintoja. Esimerkiksi sivupöytä, jossa on ulosvedettävä mekanismi, on ihanteellinen niille, jotka ovat tottuneet iltapalaan tai aikaiseen aamiaiseen sängyssä. Pöytälevylle mahtuu helposti kannettava tietokone tai tabletti pelaajille. Vaihtoehtoja on myös silloin, kun lisäpinta kiinnitetään sivuseinään. Nykyään löydät myös sellaisia ​​malleja kuin yöpöydät, joissa on kääntyvä pöytälevy, jonka alla on säilytyslokero tai “pesivät nuket”, jotka koostuvat useista kompakteista elementeistä.

Yöpöydät - Sivulaudat -muuntajat Yöpöydät - Sivulaudat -muuntajat Yöpöydät - Sivulaudat -muuntajat

Materiaalit valmistukseen

Yöpöytien valmistukseen käytetään monenlaisia ​​materiaaleja, erityisesti kun on kyse suunnittelun kehittämisestä. Tällaisia ​​huonekaluja valmistavat joskus käsityöläiset jopa yksinkertaisista improvisoiduista raaka -aineista, esimerkiksi vihannesten astioista, sahattuista hirsistä jne. Mitä tulee suosituimpiin materiaaleihin, niihin kuuluvat puu ja sen korvikkeet (lastulevy, MDF), muovi, lasi ja metalli. Usein yhdistelmävaihtoehtoja löytyy..

Puiset yöpöydät

Tällaiset huonekalut ovat varmasti ympäristöystävällisimpiä. Se näyttää jaloilta, erityisesti kalliista luonnollisesta massiivipuusta. Yöpöydällä voi olla tiukat muodot tai se voidaan koristaa veistetyillä kuvioilla. Taloudelliset vaihtoehdot on valmistettu mäntyviilusta, mutta koska mänty kuuluu pehmeisiin puulajeihin, tällaisten yöpöytien käyttöikä ei ole pitkä – ovien tai laatikoiden kiinnityspisteet vääristyvät usein ensimmäisinä. Puu voi myös korvata lastu- ja MDF -levyt, mutta kun ostat huonekaluja näistä materiaaleista, on tärkeää kiinnittää huomiota laatuun, jotta haitallisten aineiden läsnäolo ei vahingoita terveyttä..

Puiset yöpöydät - käsityömateriaaleja

Muoviset yöpöydät

Muovikalusteista on tullut aikamme suosittuja. Erityinen etu on rikas värivalikoima, jonka avulla voit luoda sekä kirkkaita aksentteja että vaaleita huonekalukoostumuksia. Muovi kuuluu materiaaleihin, jotka ovat melko joustavia käsitellessään, mikä mahdollistaa alkuperäisten huonekalujen valmistamisen, ja sen kevyt paino mahdollistaa ripustetun rakenteen asentamisen makuuhuoneeseen.

Muoviset yöpöydät - Valmistusmateriaalit

Lasiset yöpöydät

Viime vuosina on tullut laaja valikoima lasikalusteita. Valmistajat ovat onnistuneet saavuttamaan tämän materiaalin hämmästyttävän lujuuden, ja suunnittelijat ovat onnistuneesti käyttäneet lasielementtejä huonekalusarjojen valmistukseen. Lasinen yöpöytä näyttää kevyeltä ja tyylikkäältä häiritsemättä tilaa. Sitä voidaan täydentää metalli-, muovi- tai puukappaleilla.

Lasiset yöpöydät - käsityömateriaalit

Metalliset yöpöydät

Tässä tapauksessa emme puhu massatuotannosta. Metalliset yöpöydät ovat yksittäisten käsityöläisten työtä. Useimmiten niitä edustavat taotut rakenteet, jotka täydentävät menestyksekkäästi vintage -sisätiloja, vaikka on myös tuotteita, jotka on valmistettu kiinteistä metallilevyistä..

Metalliset yöpöydät - Valmistusmateriaalit

Yöpöydän valinta: tyylit

Tämän tai sen yöpöydän valinta riippuu siitä, mitä toimintoja omistajat suunnittelevat sille. Se voi toimia sekä pienenä pöytäjalustana että monikäyttöisenä huonekaluna, joka sisältää erilaisia ​​laatikoita ja hyllyjä aikakauslehtiä, kirjoja, kosmetiikkatarvikkeita ja muita tarvittavia asioita varten..

Yöpöydän koon määrää huoneen kokonaispinta -ala – makuuhuoneessa huonekalut eivät saisi viedä liikaa tilaa. Jos huone on pieni, on parempi valita kompakti vaihtoehto, varsinkin kun sijoitat kaksi elementtiä sängyn kummallekin puolelle. Tässä vaihtoehdossa on myös syytä harkita, että yöpöydillä tulisi olla sama muotoilu (joskus kokonaiset sarjat ostetaan sängyn kanssa). Jos aiot ostaa yhden yöpöydän, on parempi sijoittaa se sängyn oikealle puolelle – kuten käytäntö osoittaa, huone, jossa on tällainen järjestely, näyttää paljon mukavammalta.

Tärkeä rooli valinnassa on sisustustyylillä, jossa huonekalujen suunnittelulla on ratkaiseva merkitys. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä siitä, miltä yöpöytä voisi näyttää tietyllä suunnitteluratkaisulla..

Klassinen

Kun puhumme klassikoista, puhumme tietysti luonnonpuusta tehdyistä huonekaluista, joiden on korostettava täysin kalusteiden tyylikkyyttä ja korkeita kustannuksia. Yöpöydät voivat olla runsaasti sisustettuja, ne sisältävät veistos-, kulta -elementtejä.

Yöpöydän valinta - Klassinen tyyli

Provence

Romanttinen maalaismainen tyyli kiteyttää makuuhuoneen sisustukseen viehättävän Välimeren tunnelman. Täällä etusija annetaan puoliksi antiikkisille puukalusteille, joilla on tyypillisiä naarmuja ja halkeamia. Suosituimpia ovat vaaleat pastellivärit..

Yöpöydän valinta - Provence -tyyli

Parvi

Melko suosittu moderni suuntaus sisältää muotojen yksinkertaisuuden teollisella aksentilla. Yöpöytää valittaessa etusijalla on maksimaalinen lakonismi viimeistelyssä massiivipuun ja metallikehyksen yhdistelmällä.

Yöpöydän valinta - Loft -tyyli

Minimalismi

Karkeaa minimalismia, joka ei siedä teeskentelyä, korostaa parhaiten selkeiden muotoisten huonekaluelementtien läsnäolo. Se voi olla suorakulmainen yöpöytä, valkoinen, harmaa, musta, kiiltävä pinta ja täydellinen sisustuksen puute. Samaan aikaan huonekalut erottuvat suuresta kapasiteetistaan, usein yhdistäen useita toimintoja..

Yöpöydän valinta - Minimalismi

Korkeateknologia

Odottamattomat luovat ideat heijastuvat tähän. Huonekalujen omaperäisyydestä avaruusmuotojen kanssa ja materiaalien, kuten muovin ja lasin käytöstä, tulee korkean teknologian makuuhuoneiden tärkeimmät yöpöydät. Värivalikoimaa hallitsevat yleensä musta, tummansininen, metallinen.

Yöpöydän valinta - Korkean teknologian tyyli

Itäinen tyyli

Matalat huonekalut ovat ominaisia ​​itämaisen tyylin eri suuntiin, joten yöpöytä tällaisessa sisustuksessa on valittava kyykky, pienet jalat, pyöreät tai suorakulmaiset. Kukkakoristeiden ja muiden koriste -elementtien läsnäolo on tässä tarkoituksenmukaista..

Yöpöydän valinta - itämainen tyyli

Yöpöydät – kuva

Valokuvagallerian kuviin olemme keränneet kaiken tällaisen ylimitoitetun, mutta samalla melko merkittävän sisustuksen, kuten yöpöydän, monipuolisuuden. Täällä voit tutustua eri malleihin ja niiden onnistuneeseen sijaintiin eri tyylien makuuhuoneissa. Hyvää katselua!

Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva Yöpöydät - kuva