Taustakuva makuuhuoneeseen: 80 valokuvaa ja ideaa

Taustakuva makuuhuoneeseen: 80 valokuvaa ja ideaa

Makuuhuone on yksi kaikkien suosikkipaikoista. Täällä voimme jäädä eläkkeelle, rentoutua ja pitää tauon arjen huolenaiheista. Täällä tapaamme myös aamunkoittoa, jolloin lämpimän peiton sylissä paistaen haluamme viettää ainakin jonkin aikaa rauhallisessa ja rauhallisessa ilmapiirissä. Tärkeä rooli tarvittavan ilmapiirin luomisessa on makuuhuoneen sisustus, sen värivalikoima, kuviot, joten suunnittelijat käyttävät useimmiten tapettia viimeistelymateriaalina. Heidän valintansa on nykyään niin laaja, että sen avulla voit ilmentää hienostuneimpia fantasioita, tehdä makuuhuoneen suunnittelusta rauhallisen ja samalla melko ilmeikkään..

Tyypit tapetit makuuhuoneeseen

Kun valitset makuuhuoneen taustakuvan, sinun on kiinnitettävä huomiota materiaaleihin, joista modernit kankaat on valmistettu. Niitä on paljon, ja jokaisella on omat etunsa. Koska makuuhuoneessa ei ole erityisiä mikroilmasto -olosuhteita (lämpötilan muutokset, korkea kosteus, saastuminen), käytännöllisyyden kannalta ehkä kaikki kankaat sopivat tähän. Siksi kiinnitämme huomiota niiden muihin ominaisuuksiin.

Yksinkertaisin ja tunnetuin vaihtoehto on paperitaustakuva. Nämä ovat halvimpia kankaita, koska ne eivät eroa erilaisten vaikutusten kestävyydestä. Siitä huolimatta ne eivät ole menettäneet merkitystään vuosikymmeniin, koska niiden valikoima laajenee jatkuvasti, uusia sävyjä, kuvioita ja tulosteita ilmestyy, jolloin voit valita materiaalin mihin tahansa tyyliin pienin kustannuksin. Jos pelkäät, että tapetti likaantuu ajan myötä tavalla tai toisella, voit liittää niiden kanssa seinän ylemmän tason päälle ja koristaa alemman toisella, kestävämmällä materiaalilla, esimerkiksi muovipaneeleilla.

Kuitukankaat ovat käytännöllisempiä. Useimmiten ne näyttävät maalauksilta maalaamiseen kohokuvioiduilla kuvioilla, vaikka on jo sävytettyjä malleja. Materiaalin kestävyyden ansiosta se kestää jopa 15 väriä, joten tämä on hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät pidä johdonmukaisuudesta. Sitä vastoin vinyylitapetissa on jo tietty kuvio. Nämä ovat melko tiheitä kankaita, jotka sietävät täydellisesti erilaisia ​​olosuhteita. Vinyylikerros antaa taustakuvalle tilavuuden, ja koristeratkaisujen massa mahdollistaa ainutlaatuisten sisätilojen luomisen. Kuitukankaiden ja vinyylitapettien yhdistelmät näyttävät kauniilta, kun kuviot vuorottelevat yksivärisen pinnoitteen kanssa. Tämä malli ei kyllästy, ja voit lopulta aina muuttaa sitä maalaamalla monofonisen kuitukankaan suosikkivärillesi..

Luonnollisiksi kutsuttuihin taustakuvaryhmiin kuuluu bambu-, korkki-, kangas- ja nahkakankaita, jotka näyttävät upeilta etniseltä ja ekotyyliltä sekä tiukoilta klassisilta ohjeilta. Tällaiset taustakuvat toimivat koristeena tai lisäyksenä tyyli -ajatukseen, joten ne sijoitetaan sisätiloihin annoksina yhdistettynä muihin viimeistelytapoihin, kuten maalaukseen tai koristekipsiin..

Lasikuitu on yksi “nuorimmista” tyypeistä. Aivan kuten kuitukankaat, ne on suurelta osin suunniteltu maalaamiseen, vaikka niillä on myös jo maalattuja edustajia. Ne erottuvat erityisestä lujuudestaan, kyvystä sietää kaikenlaista kosteutta vahingoittumatta.Nestetapetti on erityinen koostumus, joka levitetään seinälle kuin kipsi, ja lopulta se saa täysin poikkeuksellisen ilmeen, jossa on lämpöä ja mukavuutta. Laimentamalla erilaisia ​​taustakuvan sävyjä voit luoda uskomattomia ylivuotoja, maalata kokonaisia ​​kuvia, ja luminoivan maalin ja kimallusten lisääminen muuttaa tavallisen illan makuuhuoneen seinän hohtavaksi kaleidoskoopiksi.

Valokuvatapetti on nyt suosionsa huipulla oleva materiaali. Makuuhuoneessa maalauksia sisältävät kankaat kruunataan sängyn päähän tai vastapäätä olevaan seinään. 3D -tehosteella varustetut valokuvatapetit näyttävät erityisen mielenkiintoisilta, mutta ne sopivat vain tilaviin sisätiloihin..

Tyypit tapetit makuuhuoneeseen Tyypit tapetit makuuhuoneeseen Tyypit tapetit makuuhuoneeseen

Kuinka valita makuuhuoneen taustakuvan väri

Varmasti monet meistä, valitessaan taustakuvaa, katsovat ensinnäkin kankaiden väriä, kuvioiden tai tulosteiden olemassaoloa tai puuttumista. Ja tämä on täysin perusteltua, koska jokaisella ihmisellä on oma käsityksensä yhdestä tai toisesta väristä, esimerkiksi punainen ärsyttää jotakuta ja vain piristää jotakuta. Kun valitset paletin, sinun tulee luottaa henkilökohtaisiin mieltymyksiin sekä sisustuksen tyyliin. Suosituimpia ovat beige -sävyt – klassikko, joka ei koskaan mene pois muodista. Beige, ruskea, hiekkatapetti makuuhuoneen sisätiloissa edistää lämpimimmän ja mukavimman ympäristön luomista..

Valkoinen tapetti auttaa korostamaan sisustuksen puhtautta ja keveyttä, joilla on – vaikka kuinka yllättävää – se voi olla oma sävypaletti, mukaan lukien helmi, helmi, maitomainen. Koska väri on täydellisessä sopusoinnussa minkä tahansa muun värimaailman kanssa, hänen ei ole vaikea löytää liittolaisia, jotka luovat kontrasteja tekstiileihin, sisustukseen ja huonekaluihin niin, että ilmapiiri ei vaikuta kylmältä ja tylsältä..

Sininen paletti puhuu seesteisyydestä, mutta samalla rikas sininen tapetti pienessä makuuhuoneessa voi aiheuttaa painetta, aiheuttaa masennusta, joten sinisiä sävyjä tulisi suosia. Valkoiset kankaat, joissa on sininen kukkakuvio, näyttävät kauniilta, ja niitä löytyy usein maalaismaisista sisätiloista..

Vihreä herättää yhteyksiä luontoon, vaikuttaa rauhoittavasti psyykeeseen, erityisesti pistaasipähkinään, oliivisävyihin, jotka sopivat täydellisesti yhteen puukalusteiden kanssa.

Punainen tulisi tuoda makuuhuoneen sisustukseen laimennetussa muodossa, esimerkiksi vaaleanpunaisina kankaina, joissa on kerma tai valkoinen kuvio, sekä valokuvataustan pääsävy. Voit valita viininpunaisen tai päinvastoin vaaleanpunaisen taustakuvan, joka luo romanttisen tunnelman ja korostaa ympäristön aistillisuutta..

Valkoisia, mustia ja harmaita värejä löytyy usein muodikkaista taustakuvakokoelmista, joiden avulla luodaan graafisia tulosteita. Nämä kankaat koristavat seinät sängyn päässä – ne laimentavat täydellisesti sisätilojen yksitoikkoisuutta eivätkä ärsytä silmiä, koska ne ovat poissa näkyvistä.

Taustakuva makuuhuoneessa - kuinka valita väri Taustakuva makuuhuoneessa - kuinka valita väri Taustakuva makuuhuoneessa - kuinka valita väri

Kuinka levittää taustakuvia kuvioilla

Yksiväriset kankaat ovat tyypillisiä monille moderneille sisustussuunnitelmille – niissä ei ole vastakkaisia ​​elementtejä, ja sopivalla värivaihtoehdolla ne “sopivat” mihin tahansa tyyliin. Mutta älä unohda, että makuuhuoneessa he voivat luoda melko aution ympäristön, joka ajan myötä vaikuttaa kielteisesti psyykeen. Tämän estämiseksi voit monipuolistaa sisustusta kuvioiduilla kankailla. Kaikkia seiniä ei tarvitse pukea kokonaan kukkiin tai geometrisiin muotoihin, jos et ehdottomasti pidä siitä..

Nyt on varsin muodikasta liittää seinien päälle ja rajata ne alemmalle ja ylemmälle alueelle. Alareunassa voit liimata tavallisia tapetteja tummissa sävyissä ja yläosassa – enemmän kirjavaa ja kevyttä. Joskus huoneen kaiteet, sängyn pään yläpuolella oleva seinä on koristeltu värikkäillä kankailla tai ne muodostavat eräänlaisen paneelin – osia kirkkaasta tapetista, joka on kehystetty. Tämä muotoilu näyttää erittäin tyylikkäältä ja on täydellisessä sopusoinnussa klassisten, provencelaisten makuuhuoneiden kanssa..

Raidallinen taustakuva, joka pystyy säätämään tilaa, ei menetä merkitystään: pystysuorat raidat tekevät seinistä korkeammat ja vaakasuorat leveämmät. Mitä kapeammat raidat, sitä parempi vaikutus..

Taustakuva, jossa on geometrisia tulosteita, tuo tiettyä dynamiikkaa, joten niitä ei pitäisi olla paljon, ja yhden korostusseinän suunnittelu tällaisilla kuvioilla antaa monille tarvittavan sävyn.

Kun valitset kuvion taustakuvan, on syytä harkita, että suuret kuvat tuovat visuaalisesti seinät lähemmäksi, joten pienissä makuuhuoneissa tällaisten kuvioiden kankaita tulisi käyttää osittaisena koristeena.

Taustakuva makuuhuoneessa - Kuinka levittää kuvioita Taustakuva makuuhuoneessa - Kuinka levittää kuvioita Taustakuva makuuhuoneessa - Kuinka levittää kuvioita

Sisustustyylit

Nykyään on tullut muodikasta noudattaa tiettyä tyyliä asuintilojen suunnittelussa. Jokaisella suunnittelusuunnalla on omat ominaisuutensa, jotka voivat olla radikaalisti erilaisia, ja jokaisella on oikeus valita makuuhuoneeseen sopivin vaihtoehto. Näin ollen myös taustakuva on valittava tyylivaatimusten mukaan..

Tapetti makuuhuoneeseen klassiseen tyyliin

Rauhallisille klassikoille ovat ominaisia ​​beige, ruskea, viininpunainen sävy, jotka korostavat muotoilun kunnioitusta ja jaloutta. Taustakuvan on välttämättä oltava kallista ja korkealaatuista, voit suosia kangaskankaita, joissa on monogrammeja tai kukkakoristeita. Tällaisten taustakuvien yleinen sisustus on kulta tai platina, joka antaa erityisen tyylikkään.

Tapetti makuuhuoneeseen klassiseen tyyliin Tapetti makuuhuoneeseen klassiseen tyyliin

Taustakuva makuuhuoneeseen minimalismin tyyliin

Ristiriita klassikoiden kanssa on moderni minimalismi vakavuudellaan ja hillityydellään. Ei ole tilaa ylilyönneille, aukkoisille koristeille ja uhmaaville kuvioille – makuuhuone näyttää melko lakoniselta, mutta samalla ei ilman hienostuneisuutta. Etusija annetaan valkoiselle, tuhkanväriselle yksiväriselle taustakuvalle. Jotta seinät eivät näy autioilta ja tylsiltä, ​​voit liimata kuitukankaita tai lasikuitua maalaukseen suunnitellulla helpotuksella. Päätylaudan yläpuolella oleva mustavalkoinen korostusseinä on sopiva, mikä laajentaa visuaalisesti huoneen mittoja..

Taustakuva makuuhuoneeseen minimalismin tyyliin

Korkean teknologian makuuhuoneen taustakuva

Samanlaista hengessä korkean teknologian tyyliä täydentävät menestyksekkäästi metalliset taustakuvat, jotka yhdessä “kelluvan” sängyn kanssa korostavat ultramodernia teknologista suuntausta.

Korkean teknologian makuuhuoneen taustakuva Korkean teknologian makuuhuoneen taustakuva

Taustakuva makuuhuoneeseen Provencen tyyliin

Provence-tyylinen makuuhuone erottuu jyrkästi minimalististen vaatimusten taustalla. Se on kodikas ja mukava, varustettu tyylikkäillä puukalusteilla ja erityisillä kuvioilla tekstiileissä ja taustakuvissa. Kaikki täällä on täynnä kenttäkuvioita – vihreä, sininen, vaaleanpunainen seinäpaletti on yksinkertaisesti täynnä pieniä kukkakuvioita..

Taustakuva makuuhuoneeseen Provencen tyyliin Taustakuva makuuhuoneeseen Provencen tyyliin

Makuuhuoneen taustakuva loft -tyyliin

Parvi-tyylisessä sisätiloissa ominaisuus on seinien ulkonäkö “alkuperäisessä muodossaan”, eli betonista tai tiilistä. Itse asiassa tämä on melko harvinaista nykyaikana – henkilö pyrkii tavalla tai toisella lämpöä ja mukavuutta, etenkin makuuhuoneen järjestämisessä.

Täällä on täysin mahdollista käyttää näitä materiaaleja jäljittelevää tapettia ja vain yhden tai kahden seinän suunnittelussa. Muun tilan osalta on parempi valita hiljaisempi viimeistely (tapetti maalausta tai kipsiä varten). Jotta makuuhuone ei näyttäisi tummalta, voit valita valkoista tai harmaata tiiliseinää jäljittelevän taustakuvan, joka yhdessä puulattian ja tummanbeigejen tekstiilien kanssa näyttää erittäin kodikkaalta.

Makuuhuoneen taustakuva loft -tyyliin Makuuhuoneen taustakuva loft -tyyliin

Taustakuva makuuhuoneeseen – valokuva

Seuraavaksi olemme laatineet sinulle laajan kuvagallerian, joka esittelee erilaisia ​​vaihtoehtoja makuuhuoneen sisustamiseen tapetilla, niiden erinomaiset yhdistelmät ja kirkkaat aksentit. Toivomme, että valokuvakierros auttaa sinua valitsemaan sopivimman vaihtoehdon kodikkaaseen makuuhuoneeseesi. Hyvää katselua!

Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva Taustakuva makuuhuoneeseen - valokuva