Pieni makuuhuone (90 kuvaa): suunnitteluideoita

Pieni makuuhuone (90 kuvaa): suunnitteluideoita

Pieni makuuhuone ei ole syy epätoivoon, koska tätä huonetta ei ole tarkoitettu ylellisiin juhliin ja vieraiden tapaamiseen. Sen pitäisi olla mahdollisimman kodikas ja mukava, tarjota mahdollisuus rentoutua ihanasti ja paeta päivittäisestä hälinästä. Makuuhuoneen pienistä mitoista voidaan tehdä merkittävä plus, jos lähestyt muotoilua oikein, järjestät sisustuksen oikein, valitset huonekalut ja sisustuksen. Kuinka tehdä se? Puhumme tästä tämän päivän artikkelissa ja tarjoamme lukijallemme mahdollisuuden nähdä monia esimerkkejä onnistuneista suunnitteluratkaisuista..

Mistä aloittaa makuuhuoneen remontti?

Kun suunnittelet remonttia, kannattaa arvioida makuuhuoneen asettelua. Jos huoneessa on loggia, se voidaan yhdistää makuuhuoneen yhteiseen tilaan, eristää, koristaa kaareva aukko ja käyttää tulevaisuudessa täysimittaisena toiminta-alueena asentamalla vaatekaappi, peilipöytä, pari oleskelutiloista.

Makuuhuoneessa voi olla seinärako, jota voidaan käyttää myös sängyn asentamiseen – loput huoneesta voidaan käyttää muiden alueiden, esimerkiksi olohuoneen, varustamiseen. Toinen vaihtoehto on varustaa pukuhuone kapealla. Joka tapauksessa saat lisää vapaata tilaa huoneessa..

Alkuvaiheessa on tärkeää laatia suunnitelma huonekalujen sijoittamisesta valaistuksen järjestämiseksi oikein. Kattokruunun lisäksi voit asentaa kohdevalaisimet, lamput sängyn lähelle, valaistuksen peilipöytään jne. Sähköjohdotuksen suorittamisen jälkeen voit käsitellä pinnan viimeistelyä ja asentaa sisustuselementtejä.

Pienen makuuhuoneen suunnittelu - Mistä aloittaa remontti Pienen makuuhuoneen suunnittelu - Mistä aloittaa remontti

Väriratkaisut pieneen makuuhuoneeseen

Makuuhuoneessa sinun on valittava väri henkilökohtaisten mieltymysten ja valitun tyylin käsitteen perusteella. Jokainen kokee tämän tai toisen paletin eri tavalla: jollekin on miellyttävämpää olla lumivalkoisessa makuuhuoneessa, ja joku pitää tyylikkäästä viininpunaisesta tai tummanruskeasta. Valkoisen eduksi on sen kyky laajentaa tilaa, antaa huoneelle lisävaloa. Jotta ilmapiiri ei muuttuisi sairaalaosaston kaltaiseksi, muotoiluun lisätään rasterointeja, kirkkaita aksenttielementtejä.

Hyväksyttävin ja monipuolisin on makuuhuoneen beige väri. Hän pystyy vaikuttamaan rauhoittavasti ihmisen psyykeen, rauhoittamaan ja antamaan lämpimän kotiympäristön. Kohler on täydellisessä harmoniassa minkä tahansa muun värispektrin kanssa, joten kumppanin löytäminen hänelle ei ole vaikeaa. Paras kumppani on ruskea, joka voi vallita huonekaluissa, tekstiileissä tai koristeissa..

Pastellivärit, kuten sininen, vaaleanpunainen, vaaleanvihreä, sitruuna, eivät myöskään ole harvinaisia ​​pienessä makuuhuoneessa. Yhdessä valkoisen paletin ja kuvioitujen kankaiden kanssa ne antavat ilmapiirille keveyttä ja ilmavuutta, ja jos yhdistät ne spektrin tummiin sävyihin, voit luoda romanttisen ympäristön..

Erityisen huolellisesti sinun on otettava käyttöön punainen paletti. Psykologien mukaan suuri määrä sitä voi aiheuttaa epämukavuutta ja ärsytystä. Se on vain yhdistettävä valkoisiin, beigen sävyihin tai valittava koristeluun tummempia värejä – viininpunainen, terrakotta jne..

Harmaa on neutraali sävy, jota vastaan ​​huonekalut ja tekstiilit näyttävät hyviltä. Lisäksi väri yhdistyy hyvin ja on viime aikoina saavuttanut suurimman suosion moderneissa sisätiloissa..

Pienen makuuhuoneen suunnittelu - värit Pienen makuuhuoneen suunnittelu - värit Pienen makuuhuoneen suunnittelu - värit

Viimeistelyt ja materiaalit

Makuuhuone on yksi niistä huoneista, joissa mikroilmasto ei muutu: ei ole korkea kosteus, lämpötila laskee, lapset eivät leiki kepposia, joten voit valita mitä tahansa materiaalia vain omien sympatioidesi ja tietysti taloudellisten mahdollisuuksien perusteella.

Lattia

Suosituimmat materiaalit lattian viimeistelyyn pienessä makuuhuoneessa ovat laminaatti, parketti ja linoleumi. Nämä ovat melko lämpimiä päällysteitä, joiden päällä voit kävellä ilman kenkiä, ja lisätä erityisen pehmeän maton sängyn viereen..

Myös tähän luokkaan voidaan lukea matto markkinoilla monenlaisia. Voit suurentaa pintaa visuaalisesti valitsemalla materiaalin, jolla on diagonaalinen kuvio, tai asettamalla lankkupeite tällä tavalla..

Pienen makuuhuoneen suunnittelu - lattian viimeistely Pienen makuuhuoneen suunnittelu - lattian viimeistely

Seinät

Makuuhuoneen seiniin voidaan käyttää monenlaisia ​​materiaaleja: pinnat on maalattu, liimattu tavallisella ja kuvioidulla tapetilla, koristeltu koristeellisella kipsillä ja PVC -paneeleilla. Usein materiaaleja yhdistetään korostamalla aksenttivyöhykkeitä. Useimmiten ne koristavat seinän sängyn päädyssä: kipsilevystä valmistetut koristeelliset kaaret, valokuvataustakuvat, joissa on kuvia maisemista, kukista, sekä kangas, nahkaiset kankaat, jotka on kehystetty hienoilla kehyksillä, listat näyttävät kauniilta täällä.

Pienen makuuhuoneen suunnittelu - seinäkoriste Pienen makuuhuoneen suunnittelu - seinäkoriste

Katto

Yksinkertaisimmat keinot katon koristamiseksi pienessä makuuhuoneessa ovat valkaisu ja maalaus sekä tapetointi – tällainen työ voidaan tehdä itsenäisesti ilman asiantuntijoiden osallistumista. Nykyaikaisia ​​ja käytännöllisiä vaihtoehtoja ovat kipsilevyrakenteet ja joustavat kankaat, jotka voivat olla kiiltäviä tai mattapintaisia.

Ensimmäistä tukee se, että katon kiillolla on heijastava vaikutus ja se lisää visuaalisesti aluetta. Makuuhuoneessa tämä vaikutus voi kuitenkin aiheuttaa tarpeetonta välkkymistä, joten se ei sovi kaikille. Portaat kipsilevyrakenteet, jotka piirtävät nukkumapaikan, näyttävät myös kauniilta – yksityisyyden ystävät voivat lisäksi varustaa ne katoksella.

Pienen makuuhuoneen suunnittelu - kattoviimeistely Pienen makuuhuoneen suunnittelu - kattoviimeistely

Huonekalut pieneen makuuhuoneeseen

Pieni huone vaatii minimaalisen kalustuksen, joten on parempi käyttää monitoimisia esineitä, varsinkin jos makuuhuone on myös työhuone tai olohuone. Hyvä valinta voi olla muuttuva sänky, joka taittuu vaatekaapiksi tai jossa on monia kapeita, laatikoita, ulosvedettäviä järjestelmiä. Päätylaudan ympärille voidaan varustaa suuria säilytysjärjestelmiä käyttäen koko käyttämätöntä seinätasoa, ja sisäänrakennetut ulosvedettävät tasot toimivat yöpöydinä.

Pienen makuuhuoneen suunnittelu - huonekalut Pienen makuuhuoneen suunnittelu - huonekalut

Valaistus ja sisustus

Pienessä makuuhuoneessa pehmeä hajavalo on paras vaihtoehto. Voit asentaa kattokruunun katon pinnan keskelle ja sijoittaa lampun tai lattiavalaisimen sängyn viereen. Jos huoneessa on muita merkittäviä esineitä, kuten pukeutumispöytä tai vaatekaappi, ne tarvitsevat myös lisävalaistusta..

Porrastettu kattorakenne on varustettu LED -nauhalla, joka luo kelluvan pinnan vaikutelman. Tämä tekniikka on tehokas myös ripustuspohjarakenteissa. Jokaisen valonlähteen kytkeminen päälle auttaa luomaan mukavimman ympäristön tilanteesta riippuen.

Pienessä makuuhuoneessa sisustusta ei tarvitse käyttää liikaa – ylimääräiset elementit luovat sotkua, ja tila näyttää jopa pienemmältä kuin se todellisuudessa on. Anna tämä rooli tekstiileille, sisustusominaisuuksille, käytä valokuvataustakuvia, suuria PVC -kankaita, taustakuvia, joissa on tulosteita jne. Sisustuksen elvyttämiseksi voit asentaa yhden tai kaksi vihreää kukkaruukkua, ripustaa kuvan, paneelit, perhevalokuvat seinälle ja Käytä myös sisätilojen esineitä, jotka sopivat suunnittelutyyliin.

Pienen makuuhuoneen suunnittelu - valaistus ja sisustus Pienen makuuhuoneen suunnittelu - valaistus ja sisustus

Sisustustyylit

Pienen makuuhuoneen tyylin valinta perustuu omistajien henkilökohtaisiin mieltymyksiin. Jokainen tyyli on kaunis omalla tavallaan ja pystyy antamaan huoneelle kodikkuutta, kauneutta ja yksityiskohtien järjestystä. Ehdotamme harkita suosituimpia suunnitteluratkaisuja tänään..

Pieni makuuhuone minimalismin tyyliin

Tyylin nimi puhuu puolestaan. Sisätiloissa on rajoitus kirjaimellisesti kaikessa: vähintään maalit, sisustusesineet, sisustus. Poikkeuksena on valaistusjärjestelmä, johon on sijoitettava runsaasti valaisimia eri tasoilla. Etusijalla on valkoinen, harmaa tai beige paletti, toiminnalliset huonekalut, joissa on selkeät geometriset ääriviivat, peilipinnat.

Pieni makuuhuone minimalismin tyyliin - Sisustussuunnittelu Pieni makuuhuone minimalismin tyyliin - Sisustussuunnittelu

Pieni skandinaavinen makuuhuone

Skandinaavinen tyyli ei ole huonompi vakavuudeltaan, mutta sillä on omat selkeät etniset piirteensä. Kova pohjoinen ilmasto sai ihmiset suunnittelemaan asuintilat valkoisella paletilla, joka voi antaa huoneelle lisävaloa. Pinnan viimeistelyssä on tarkoituksellista karheutta – hieman kuluneet lattiat, rapatut seinät ja katot ilman täydellistä kohdistusta. Erityisen mukavuuden luovat huonekalujen ja lattioiden puupinnat, matot, peitot, elävät kukkaruukut sisätiloissa.

Pieni skandinaavinen makuuhuone - Sisustussuunnittelu Pieni skandinaavinen makuuhuone - Sisustussuunnittelu

Pieni ekotyylinen makuuhuone

Viime aikoina ekologista tyyliä voidaan kutsua yhdeksi suosituimmista, ja tämä on täysin perusteltua – raudoitetut betonikaupungit pakottavat meidät tuomaan ainakin osan luonnosta jokapäiväiseen elämäämme. Suunnitelman mukaiset luonnolliset sävyt ja materiaalit sopivat parhaiten pieneen makuuhuoneeseen. Sisustuksessa ja tekstiileissä käytetyt tuoreet yrttivärit tasapainottavat henkistä tilaa ja saavat ihmisen tuntemaan olonsa äidin luonnon helmassa.

Ekostyylinen pieni makuuhuone - Sisustussuunnittelu Ekostyylinen pieni makuuhuone - Sisustussuunnittelu

Pieni makuuhuone klassiseen tyyliin

Riippumatta siitä, mitä innovaatioita uudet sisätilat ovat täynnä innovaatioita, klassikoilla on aina fanit. Se ei ole ajanvarainen, joten kunnioitettava sisustus on aina parhaimmillaan.

Täällä pehmeät valkoisen, kerman, vaaleanpunaisen sävyt kaikuvat harmonisesti kulta-hopeakuvioilla, kaiverruksilla ja kipsilistoilla luoden palatsin majesteettisen tunnelman. Rehevät kattokruunut, nahkaiset sängynpäädyt, tyylikkäät printit, freskot seinillä – nämä yksityiskohdat korostavat suuntaa ja jalostavat merkittävästi makuuhuoneen sisustusta..

Pieni klassinen makuuhuone - Sisustussuunnittelu Pieni klassinen makuuhuone - Sisustussuunnittelu

Pienen makuuhuoneen sisustus – valokuva

Lopuksi ehdotamme, että vierailet valokuvagalleriamme, jossa esitetään erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja pienelle makuuhuoneelle. Toivomme, että nämä projektit inspiroivat uusia ja mielenkiintoisia ratkaisuja. Hyvää katselua!

Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva Pienen makuuhuoneen sisustus - valokuva

Video: Pieni makuuhuone – Sisustusideoita