Makuuhuoneen suunnittelu 15 m² (80 kuvaa)

Makuuhuoneen suunnittelu 15 m² (80 kuvaa)

Makuuhuone on juuri se kulma, jonka ennen kaikkea pitäisi miellyttää viihtyisyydellään, mukavuudellaan, kyvyllään piristää aikaisin aamulla ja lievittää stressiä kovan päivän jälkeen. Tiloja 15 neliömetriä – tämä on melko hyväksyttävä aukio, jolle voit toteuttaa erilaisia ​​suunnitteluideoita, sijoittaa tarvittavat vyöhykkeet ja luoda sopivan ympäristön rentoutumiseen. Artikkelissamme harkitsemme, mitä sinun on otettava huomioon suunnitellessasi 15 neliömetrin makuuhuonetta, kuinka valita väri, tyyli ja mahdollisuus sijoittaa tarvittavat huonekalut.

Mitä ottaa huomioon, kun suunnittelet makuuhuoneen remonttia?

Makuuhuone 15 m2 on suorakaiteen muotoinen, mikä aiheuttaa usein ongelmia huonekalujen sijoittamisessa. Mutta huoneen avulla voit järjestää useita toiminnallisia alueita. Tässä tapauksessa on parempi välttää huonekalujen järjestämistä pitkiä seiniä pitkin – tämä tekee huoneesta paljon kapeamman..

Sänky asennetaan kohtisuoraan lyhyttä tai pitkää seinää vasten. Voit asentaa sängyn huoneen keskelle siten, että sängynpääty on kohtisuorassa pitkään tasoon nähden. Sitten voit asentaa kaukaiseen osaan, lähellä ikkunaa, pukeutumispöydän, pari nojatuolia tai toimivan minikaapin ja sijoittaa vaatekaapin etuoven lähelle. Tällainen ympäristö tarjoaa mukavan lähestymislaatikon molemmilta puolilta ja jättää riittävästi tilaa liikkua..

Hyvä ratkaisu on sijoittaa sänky, jossa on pääty, kaukaista lyhyttä seinää vasten. Molemmilla puolilla voit laittaa yöpöydät tai käyttää seinää kokonaan sijoittamalla laajan säilytysjärjestelmän – kaappihuonekalut, joissa on erilaisia ​​hyllyjä, laatikoita tai kipsilevyrakenne, jossa on sisäänrakennetut kapeat.

Voit korjata huoneen venymän viimeistelymateriaalien avulla: vaakasuunnassa asetetussa tapetissa olevat kuviot ja raidat laajentavat visuaalisesti seiniä, yhden tason suunnittelu tummassa paletissa siirtää sen pois ja antaa lisää syvyyteen huoneeseen. Vyöhykkeisiin, kipsilevykattorakenteisiin käytetään menestyksekkäästi korokeportaiden rakentamista.

Makuuhuoneen suunnittelu 15 m² - Mitä tulee ottaa huomioon, kun suunnitellaan makuuhuoneen remonttia? Makuuhuoneen suunnittelu 15 m² - Mitä tulee ottaa huomioon, kun suunnitellaan makuuhuoneen remonttia?

Väriratkaisut makuuhuoneeseen 15 neliömetriä.

Makuuhuoneen pinta -ala on 15 neliömetriä. värille ei ole selkeitä rajoituksia – jos haluat huoneen näyttävän vieläkin tilavammalta – käytä enemmän vaaleita värejä. Sinun on myös otettava huomioon tyylin käsite, jossa makuuhuone on suunniteltu. Valkoiset ja vaaleanharmaat sävyt ovat varsin suosittuja nykyaikaisten sisätilojen suunnittelussa, joten voit luoda neutraalin, minimalistisen ilmapiirin, johon kaikki muut värispektrit sopivat harmonisesti..

Klassinen beige -paletti luo erityistä kodikkuutta ja täyttää sisustuksen kodin mukavuudella ja lämmöllä. Sisätiloissa voit käyttää useita puolisävyjä samanaikaisesti ruskehtavasta vaaleaan hiekkaan luomalla tarvittavat aksentit.

Henkilökohtaisesta käsityksestä riippuen voit käyttää mitä tahansa maalia makuuhuoneessa. Miehen sininen ja ruskea sävyinen makuuhuone näyttää omalla tavallaan kauniilta ja tyylikkäältä. Naiset ja tytöt suosivat usein hienostuneempia malleja – sisustus on ihanteellinen esimerkiksi valkoisissa ja vaaleanpunaisissa väreissä. Intohimoista ja temperamenttista punaista tulee levittää annoksina, käyttää tummia sävyjä, ja vihreää ekopalettia voi olla läsnä mitä tahansa määrää (paitsi happamia sävyjä), koska se liittyy luontoon ja mahdollistaa rentoutumisen mahdollista.

Makuuhuoneen suunnittelu 15 m² - Väriratkaisut Makuuhuoneen suunnittelu 15 m² - Väriratkaisut Makuuhuoneen suunnittelu 15 m² - Väriratkaisut

Viimeistelyt ja materiaalit

Makuuhuoneen viimeistely on 15 neliömetriä. voit käyttää mitä tahansa materiaalia, koska erityisiä mikroilmasto -olosuhteita ei ole. Eri tyyppien ja yhdistelmien avulla voit säätää tilaa, korostaa toiminnallisia alueita.

Lattia

Huoneessa, joka on suunniteltu luomaan lämmin, kodikas ilmapiiri miellyttävää oleskelua varten, on parempi asettaa laminaatti tai parketti lattialle ja täydentää sänkyä pehmeällä fleece -matolla. Materiaalin diagonaalinen pinoaminen auttaa lisäämään pinta -alaa visuaalisesti.

Makuuhuoneen suunnittelu 15 m² - Lattian viimeistely Makuuhuoneen suunnittelu 15 m² - Lattian viimeistely

Seinät

Seinien koristeluun suorakulmaisessa makuuhuoneessa, 15 m². on parempi käyttää materiaaliyhdistelmiä, jotka auttavat tasapainottamaan huoneen geometriaa. Koristele esimerkiksi pitkät seinät vaaleilla väreillä ja lyhyet seinät tummemmilla väreillä..

Kuten jo sanoimme, pystysuorat ja vaakasuorat raidat antavat huoneelle korkeuden ja leveyden. Taustakuviot tulee tehdä pehmeillä väreillä, jotta ei synny liiallista dynamiikkaa.

Erityistä huomiota kiinnitetään sängyn pään seinään: täällä voit rakentaa kipsilevykaarevia aukkoja, käyttää valokuvataustakuvia, tilavuus- tai kangaskankaita. Maalaus ja koristekipsin käyttö ovat nyt erittäin suosittuja..

Makuuhuoneen suunnittelu 15 m² - Seinäkoriste Makuuhuoneen suunnittelu 15 m² - Seinäkoriste

Katto

Makuuhuoneen katolle on useita perusvaihtoehtoja: maalaus, kalkitus, tapetointi, koristelu joustavilla kankailla. Kipsilevyrakenteet, jotka sijaitsevat huoneen kehällä tai erillisillä saarilla, useimmiten korostavat nukkumapaikan aluetta, auttavat luomaan kauniin ympäristön ja vyöhykkeen..

Tyylistä riippuen voi olla muita koristeellisia piirteitä: kattopalkkien jäljitelmä (Provence, parvi), kipsireunukset, ruusukkeet, listat (klassiset suunnat), MDF -levyt (parvi) jne..

Makuuhuoneen suunnittelu 15 m² - Katon koristelu Makuuhuoneen suunnittelu 15 m² - Katon koristelu

Huonekalut makuuhuoneeseen 15 m².

Minkä tahansa makuuhuoneen pääelementti on sänky, jonka pitäisi olla mukava ja riittävän tilava. Jo ennen ostamista sinun pitäisi maata sängyllä, jotta voit täysin tuntea, kuinka tämä tai tuo malli sopii anatomisiin ominaisuuksiin.

Ottaen huomioon, että puhumme suhteellisen pienestä makuuhuoneesta, on parempi ostaa sänky, jossa on lisävarastojärjestelmä sisäänrakennetun laatikon muodossa, johon voit laittaa tarvittavat pastellitarvikkeet.

On myös malleja, joissa on monitoiminen pääty, jossa on erilaisia ​​hyllyjä ja kapeita. Edistynein vaihtoehto ovat kelluvat vuoteet, joissa on piilotetut tuet, sekä pyöreät vuoteet, jotka sopivat täydellisesti 15 neliömetrin suorakulmaisen makuuhuoneen sisustukseen. Pienissä huoneistoissa pukuhuone sijoitetaan usein makuuhuoneeseen. Tässä tapauksessa paras ratkaisu voi olla liukuva vaatekaappi, jossa peiliovet laajentavat tilaa..

Sängyn yhdelle tai kahdelle puolelle voit asentaa yöpöydät, joihin voit laittaa kirjan, lasit, ihonhoitotuotteet. Aseta TV -paneeli tai kotiteatteri henkilökohtaisen harkintasi mukaan.

Makuuhuoneen suunnittelu 15 m² - Huonekalut Makuuhuoneen suunnittelu 15 m² - Huonekalut Makuuhuoneen suunnittelu 15 m² - Huonekalut

Valaistus ja sisustus

Makuuhuoneen valaistukseen, jonka pinta -ala on 15 neliömetriä. paras vaihtoehto olisi pehmeä monitasoinen valaistus. Kohdevalaisimista ja kattokruunusta tulee tärkeimmät valonlähteet, ja erilaiset lamput, lattiavalaisimet ja astiat eivät jätä huomiotta yksittäisiä toiminnallisia alueita. Alkuperäisen, salaperäisen ympäristön luomiseksi voit koristella kipsilevykaton kehän LED -nauhalla ja asentaa taustavalon sängyn alaosaan..

Makuuhuone ei tarvitse rehevää sisustusta – viimeistelymateriaalien ja tekstiilien kauniita yhdistelmiä on aivan tarpeeksi. Voit myös käyttää muutamaa tyylikästä rihkamaa, täydentää seiniä maalauksilla tai perhekuvilla, asentaa eläviä kukkaruukkuja, jotka myös puhdistavat ilmaa..

Makuuhuoneen suunnittelu 15 m² - Valaistus ja sisustus Makuuhuoneen suunnittelu 15 m² - Valaistus ja sisustus

Sisustustyylit

Jotta makuuhuone olisi todella kaunis ja mukava, sinun on valittava suunnittelutyyli. Makuuhuone, jonka pinta -ala on 15 neliömetriä voit käyttää melko paljon nykyaikaisia ​​suunnitteluratkaisuja.

Makuuhuone 15 m2 minimalismin tyyliin

Minimalistinen suuntaus on ehkä nykyään suosituin. Tyyli on erityisen tärkeä pienissä huoneissa, koska siinä oletetaan kevyt muotoilu, pieni määrä erittäin toimivia sisustusesineitä ja lähes täydellinen koristeiden puuttuminen. Sisustus yhdistää täydellisesti luonnolliset ja keinotekoiset materiaalit, kiiltävät ja puiset pinnoitteet.

Makuuhuone 15 m2 minimalismin tyyliin - Sisustussuunnittelu Makuuhuone 15 m2 minimalismin tyyliin - Sisustussuunnittelu

Makuuhuone 15 m2 japanilaiseen tyyliin

Sisustussuunnitelma nousevan auringon maan kansojen keskuudessa merkitsee myös minimalismia ympäristössä. Suunnittelussa käytetään useita luonnollisia värejä ja luonnollisia tekstuureja, jotka korostavat ihmisen elämän läheisyyttä luonnon kauneuteen ja käytännöllisyyteen..

Ominaisuuksia ovat esimerkiksi kyykkykalusteet, erityiset viimeistelyt ja sisustus. Täältä löydät japanilaisten shoji -väliseinien elementtejä, kattopalkit, jotka jakavat katon neliöiksi, lyhdyt, kankaat hieroglyfien, geishojen, samuraiden, kukkakuvioiden kuvilla.

Makuuhuone 15 m2 Japanilaistyylinen sisustus Makuuhuone 15 m2 Japanilaistyylinen sisustus

Makuuhuone 15 m2 klassiseen tyyliin

Vaikka minimalismi suunnittelussa nousee esiin aikamme aikana, muuttumattomat klassikot ovat edelleen ajankohtaisia. Lämmin maitomainen, beige, oliivivärit, tyylikkäät printit, rikkaat huonekalut ja ylellinen sisustus voivat muuttaa tavallisen makuuhuoneen todellisiksi kuninkaallisiksi kammioiksi, joissa aristokratian majesteettinen henki hallitsee.

Ylellinen puinen sänky, jossa on veistettyjä elementtejä ja kultausta, stukki katossa ja seinissä, kristallikruunu, runsaat luonnon tekstiilit – kaikki tämä saa sinut tuntemaan olosi elokuun erikoiseksi.

Makuuhuone 15 m2 klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu Makuuhuone 15 m2 klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu

Makuuhuone 15 m2 provence -tyyliin

Provence -tyylinen makuuhuone on yhdistelmä yksinkertaista maakunnallista elämää ja ranskalaisen sisustuksen armoa. Sisustus sisältää luonnollisia pinnoitteita, joissa on hieman haalistunut kukinta, mikä korostaa materiaalien kykyä haalistua kuuman eteläisen auringon alla.

Kalusteissa on myös antiikin jälkiä, jotka osoittavat vankalla ulkonäöltään, että ne ovat olleet talossa pitkään ja tietävät monia perheen salaisuuksia. Korkealaatuiset tekstiilit, joissa on monia koristeellisia yksityiskohtia, antavat ilmapiirille erityisen viehätyksen ja mukavuuden..

Makuuhuone 15 m2 Provencen tyyli - Sisustussuunnittelu Makuuhuone 15 m2 Provencen tyyli - Sisustussuunnittelu

Makuuhuoneen sisustus 15 m². – Valokuva

Yhteenvetona edellä mainituista voimme sanoa turvallisesti, että valitsemalla oikean tyylin suunnan, värin ja käyttämällä viimeistelyominaisuuksia voit muuttaa pienestäkin huoneesta kodikkaan nurkan, joka on täynnä romantiikkaa ja hiljaisuutta. Ja nyt kutsumme sinut katsomaan kuvagalleriamme, jossa on monia onnistuneita esimerkkejä makuuhuoneiden suunnittelusta, joiden pinta -ala on 15 neliömetriä. Hyvää katselua!

Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva Makuuhuoneen sisustus 15 m². - Valokuva