Kipsilevykatto makuuhuoneessa (+68 kuvaa)

Kipsilevykatto makuuhuoneessa (+68 kuvaa)

Makuuhuoneen katon suunnittelulla on merkittävä rooli kokonaisvaltaisen sisustuksen luomisessa. Haluan, että pinnoite on täysin tasainen, luotettava ja kestävä, mutta ei liian kallis. Kaikki nämä kriteerit täyttävät täydellisesti kipsilevy – suosittu pintamateriaali kipsikerroksella täytettyjen pahvilevyjen muodossa. Se on uskomattoman käytännöllinen ja helppo käsitellä, joten voit nopeasti toteuttaa minkä tahansa suunnitteluidean. Makuuhuoneen modernista kipsilevykatosta tulee todellinen sisustus huoneeseen monien vuosien ajan..

Kipsilevykaton edut ja haitat

Vaikka tavallinen kipsi alkaa halkeilla ja murentua silloin tällöin, kipsilevy voi säilyttää moitteettoman ulkonäkönsä vuosikymmeniä. Ainoa asia, joka voi vahingoittaa tätä materiaalia, on kosteus, mutta makuuhuoneet ovat yleensä hyvin suojattuja sen vaikutuksilta. Kostealle kulmalle riittää kuitenkin vain kosteudenkestävän levyn valitseminen – ja ongelma on ratkaistu..

Kun otetaan huomioon, että ihmiset ovat makuuhuoneessa 1/3 ajasta, tärkeä tekijä kipsilevyn hyväksi on sen ympäristöystävällisyys. Toisin kuin polystyreeni, muovipaneelit ja joustavat pvc -kankaat, jotka sisältävät jalostettuja tuotteita, se koostuu kokonaan luonnollisista raaka -aineista – murskatusta mineraalikalsiumsulfaatista ja selluloosasta. Orgaaniset aineet päästävät vapaasti kosteutta ja ilmaa, minkä vuoksi huoneen ilmasto pysyy mahdollisimman mukavana.

Kipsilevyjen toinen tärkeä etu on esteettisyys ja helppo käsittely. Niistä on helppo leikata ja taivuttaa kaikki muodot, porata reikiä, asentaa monimutkaisimmat rakenteet. Pienen painonsa vuoksi kipsilevy on kiinnitetty tukevasti profiiliin itsekelausruuveilla, eikä se aiheuta suurta kuormitusta lattialle.

Tämän viimeistelyn ainoa haittapuoli on todellinen katon korkeuden pieneneminen – 10: stä 25 senttiin, riippuen arkkien paksuudesta (vakio 9,5 tai 12,5 mm) ja jäljellä olevasta raosta. Samaan aikaan kipsilevyn taakse voit piilottaa johdot, putket, eristekerroksen, äänieristyskalvon.

Kipsilevykatto makuuhuoneessa - edut ja haitat

Kipsilevykaton asennus makuuhuoneeseen

Niille, jotka tekevät korjauksia makuuhuoneessa omin käsin, kipsilevy on paras vaihtoehto. Itse materiaali ja sen komponentit ovat riittävän kevyitä, jotta ne voidaan käsitellä yksin tai avustajan kanssa, ja työ vie minimaalisesti aikaa. Jokaisella kodin käsityöläisellä on usein tarvittavat työkalut: mittanauha, maalausjohto tai lyijykynä merkitsemiseen, vedenpinta, ruuvimeisseli, pora, jossa on suuttimet reikien leikkaamiseen, rakennusaha, kone. Lopuksi tarvitset lastan liitosten tiivistämiseen ja hiekkapaperia epätasaisuuksien hiontaan.

Aluksi piirretään seinät pitkin katon kehää. Profiiliohjaimet on kiinnitetty näihin linjoihin esiporattuihin reikiin. Näihin kohtisuoraan asennettiin tärkeimmät, jotka on kiinnitetty ripustuksilla suoraan kattoon, sitten ristikon muodossa toissijaiset, joissa arkkien liitokset sijaitsevat. Relief -hahmoissa käytetään joustavaa profiilia.

Valmistettu (leikattu ja kiillotettu reunoja pitkin) kipsilevy ruuvataan tuloksena olevaan metallikehykseen itsekelausruuveilla. Pienet raot seinien ja arkkien väliin suljetaan patonkeilla. Saumat ja kiinnityskohdat ovat kittiä, epätasaisuudet poistetaan hiekkapaperilla. Sähköjohdot kierretään erityisten liittimien kautta, sisäänrakennetut lamput on asennettu. Lopuksi kipsilevykatto voidaan maalata tai viimeistellä millään muulla tavalla.

Kipsilevykaton asennus makuuhuoneeseen Kipsilevykaton asennus makuuhuoneeseen

Suunnitteluvaihtoehdot kipsilevykattoille

Kipsilevy on erittäin muokattava materiaali, jolla voit paitsi tasoittaa katon pinnan myös tehdä mielenkiintoisen tilavuusrakenteen. Tietenkin tarvitaan paljon tietoa ja taitoja leikata ja kiinnittää hahmot oikein, varsinkin suurella alueella, mutta tulos on sen arvoista. Muutaman päivän työ – ja siisti, tyylikäs katto makuuhuoneessa ilahduttaa omistajia monta vuotta peräkkäin.

Yksitasoinen katto

Pienessä makuuhuoneessa, jonka korkeus on 2,5-3 metriä, valitaan usein yksinkertaisin vaihtoehto katon koristeluun – tavallisen tasaisen pinnan muodossa, jossa on ohuita patonkeja kehän ympärillä. Arvokkaiden senttimetrien säästämiseksi on suositeltavaa käyttää ohuimpia kipsilevyjä ja tehdä mahdollisuuksien mukaan pienin poikkeama. Maalaamalla katto vaalealla maalilla, jossa on helmiäishohtoinen tai kiiltävä kiilto, voit välttää ylivaikutuksen. Korkealaatuinen taustakuva, jossa on taivaan kuva, auringon säteet ja puiden latvat, auttaa myös lisäämään visuaalisesti korkeutta..

Yksitasoinen kipsilevykatto makuuhuoneessa Yksitasoinen kipsilevykatto makuuhuoneessa Yksitasoinen kipsilevykatto makuuhuoneessa Yksitasoinen kipsilevykatto makuuhuoneessa Yksitasoinen kipsilevykatto makuuhuoneessa

Duplex -katto

Yksi suosituimmista kipsilevykattojen tyypeistä on kaksivaiheiset rakenteet. Ne sopivat pieniin ja keskikokoisiin huoneisiin, mutta vaativat maltillisuutta ja tyylitajua, jotta tila ei sotkeudu liian suuriin elementteihin..

Tähän luokkaan voidaan liittää kaikenlaisia ​​kehyksiä – yleensä ne sijaitsevat huoneen kehän ympärillä ja kattokruunun kiinnityskohdassa. Kehys voi olla joko tavallinen suorakaiteen muotoinen tai soikea, aaltoileva, kukan tai minkä tahansa muun muodon muodossa..

Usein makuuhuoneen kaksitasoinen kipsilevykatto suorittaa kaavoitustoiminnon, keskittyen sängyn päähän tai korostamalla television kapeuden. Ylitettävät osat ovat yleensä puolipyöreitä, mutta on olemassa suoria ja monikulmaisia ​​vaihtoehtoja sekä mutkia, jotka virtaavat sujuvasti seinästä makuuhuoneen keskelle (tätä varten kipsilevytaivut taivutetaan kuuman höyryn kuumentamisen jälkeen).

Kaksikerroksinen kipsilevykatto makuuhuoneessa Kaksikerroksinen kipsilevykatto makuuhuoneessa Kaksikerroksinen kipsilevykatto makuuhuoneessa Kaksikerroksinen kipsilevykatto makuuhuoneessa Kaksikerroksinen kipsilevykatto makuuhuoneessa

Porrastettu katto

Monimutkainen geometrinen koostumus katossa on vaihtoehto tilaviin huoneisiin, joissa on korkea seinäkorkeus. Alkuperäinen monitasoinen muotoilu ei vain koristele makuuhuonetta, vaan myös tekee siitä mukavamman ja poistaa tyhjyyden tunteen. Epätavallinen valaistus, rohkeat sävyjen ja tekstuurien yhdistelmät, tyylikkäät kuviot ja mallit täydentävät todella ylellistä sisustusta..

Porrastettu kipsilevykatto makuuhuoneessa Porrastettu kipsilevykatto makuuhuoneessa Porrastettu kipsilevykatto makuuhuoneessa Porrastettu kipsilevykatto makuuhuoneessa

Yhdistetty katto

Laaja materiaalivalikoima mahdollistaa yhden tai useamman viimeistelytyypin käytön kerralla. Ehkä tärkein tandem, joka on ominaista useimmille nykyaikaisille remonteille, on kipsilevykehyksen ja joustavan kankaan yhdistelmä. Tulos on merkittävä: vaadittu äänenvoimakkuus näkyy, matta- ja peilipinnat luovat kirkkaan kontrastin, taustavalo sulautuu harmonisesti. Kalvo sijaitsee usein kipsilevyn takana, mutta joskus se on kääritty ulkonevien hahmojen ympärille.

PVC- tai kangaskankaan lisäksi pienet yhdistelmäkattojen alueet voidaan täyttää lasimaalauksilla, peileillä, valokuvatapeeteilla ja koristekipsillä. Kipsilevyrakenteiden ja puun yhdistelmä näyttää varsin mielenkiintoiselta, varsinkin jos sama rakenne toistuu seinien ja / tai huonekalujen sisustuksessa.

Yhdistetty katto makuuhuoneessa Yhdistetty katto makuuhuoneessa Yhdistetty katto makuuhuoneessa Yhdistetty katto makuuhuoneessa Yhdistetty katto makuuhuoneessa Yhdistetty katto makuuhuoneessa

Valaistus ja kattovalaistus makuuhuoneessa

Kipsilevykaton kaunista ja modernia muotoilua ei voi kuvitella ilman hyvin harkittua valaistusjärjestelmää. Se riippuu viime kädessä hänestä, kuinka mukava makuuhuoneen sisustus on, pidetäänkö sitä yhtenä koostumuksena.

Kun otetaan huomioon huoneen erityispiirteet, kirkkaita valonlähteitä ei tarvitse jättää auki – on parempi täyttää tila pehmeillä, hajaantuneilla säteillä. Tätä tarkoitusta varten LED -nauhat, jotka on piilotettu kehysten kehän ympärille, sekä pienet kohdevalot aksenttiviivoilla ovat ihanteellisia..

Soikean, suorakulmaisen tai neliömäisen muodon keskelle voit sijoittaa kattokruunun – kattoon asennettuna pieneen huoneeseen, ripustettu – suureen. On parempi, jos lamppujen valo suunnataan ylöspäin – tämä himmentää hieman niiden kirkkautta ja luo rentoutumista edistävän ilmapiirin.

Kipsilevykaton valaistus ja valaistus makuuhuoneessa Kipsilevykaton valaistus ja valaistus makuuhuoneessa Kipsilevykaton valaistus ja valaistus makuuhuoneessa Kipsilevykaton valaistus ja valaistus makuuhuoneessa

Kipsilevykatto makuuhuoneessa – kuva

Makuuhuoneen katon suunnittelu riippuu suurelta osin omistajien henkilökohtaisista mieltymyksistä ja valitusta tyylistä, mutta projektista riippumatta kipsilevyä käytetään todennäköisesti sen toteuttamiseen. Tämän materiaalin mahdollisuudet ovat lähes rajattomat, ja tulos oikeuttaa täysin investoinnin. Tämän varmistaminen on erittäin helppoa – katso vain valokuvia valmiista töistä!

Jotta kaikki voivat löytää luovia ideoita tulevaa kunnostusta varten, verkkosivustollamme on laaja kuvagalleria, jossa on esimerkkejä sisätiloista. Käyttämällä haluamiasi näytteitä niitä voidaan muuttaa ja parantaa, mukauttaa huoneen parametreihin, niin että katto ja makuuhuone näyttävät houkuttelevilta ja herättävät aina parhaat tunteet.

Kipsilevykatto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevykatto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevykatto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevykatto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevykatto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva Kipsilevy katto makuuhuoneessa - kuva

Video: Kipsilevykatot makuuhuoneessa