Art Deco -makuuhuone: 80 kaunista ideaa

Art Deco -makuuhuone: 80 kaunista ideaa

Art Deco -sisustus on aina yksi epätavallisimmista ja omaperäisimmistä. Ne yhdistävät modernismin ja uusklassismin taipumukset ja piirteet. Heihin vaikuttivat myös sellaiset suunnat kuin futurismi, kubismi ja konstruktivismi. Hurmaava sekoitus ylellisyyttä ja eleganssia etnisten motiivien kanssa, se sopii täydellisesti makuuhuoneen sisustukseen. Yksinkertaisuuden, huipputeknologian ja minimalismin halun jälkeen tämä on täysin eksoottista. Vaikka huone on suunniteltava huolellisesti, siitä tulee todellinen talon tai asunnon helmi..

Art deco -tyylin piirteitä

Art Deco tyylinä on näyttävyyden ja tyylikkyyden ruumiillistuma. Se alkoi muotoutua 1900 -luvun alussa Ranskassa ja saavutti kukoistuksensa 30 -luvulla. Määritelmänä he ottivat nimen samannimisen kansainvälisen koristetaiteen ja käsityönäyttelyn, joka pidettiin vuonna 1925 Ranskassa. Termi juurtui lopulta vasta vuonna 1966, jolloin kuuluisa Pariisin näyttely elvytettiin.

Pääsuuntausten muodostumiseen vaikuttivat toisaalta art nouveau ja Bauhaus ja toisaalta idän, Afrikan, Egyptin ja jopa Amerikan muinaiset perinteet. Tyylikkyys yhdistyy flirttailuun ja monimutkaiset muodot virtaviivaistamiseen. Art Deco on tyylikäs ja monumentaalinen samanaikaisesti.

Art deco -tyylisen makuuhuoneen sisustuksessa voidaan erottaa seuraavat pääpiirteet:

1) Tiukka geometria ja symmetria. Selkeitä viivoja ja siksakkeja, porrastettuja muotoja, kaarevia kaaria käytetään aktiivisesti. Ei ole tyylikkäitä romanttisia ja luonnollisia koristeita, mutta on monia esineitä puolisuunnikkaan, kuusikulmioiden ja kahdeksankulmioiden muodossa.

2) Kiiltävät pinnat. Luonnolliset materiaalit on kiillotettu kiiltäviksi. Puu – lakattu, kivi – huolellisesti kiillotettu. Metallia, lasia, peilejä ja muita heijastavia pintoja käytetään aktiivisesti. Tämä luo oikukkaan tilan ja valon..

3) Ylelliset materiaalit. Art deco -huone on luonnollinen ja kallis. Puuta, kiveä, nahkaa käytetään aktiivisesti eikä melkein koskaan niiden jäljitelmiä. Käytetään lasia ja keramiikkaa. Yksinkertaisia ​​karkeita tekstiilejä, kuten chintzä tai pellavaa, ei myöskään käytetä. Mutta ylelliset kankaat, kuten sametti, silkki, jopa luonnon turkis, ovat tervetulleita. Värit – syvät ja kalliit, värit – alkuperäiset ja ainutlaatuiset.

4) Etniset motiivit. Art Dekolle on ominaista eksoottiset materiaalit ja tekstuurit: matelijan iho, helmiäinen, itämaiset korut. Varsinkin Egyptin motiiveissa.

Tämä tyyli rakastaa muotoilua ja kehystämistä, mikä korostaa vain outoa kaarevuutta. Se on sekä geometristen muotojen vääristymistä että selkeyttä. Raidat, vuorottelevat värit pianonäppäinten hengessä, rikkoutuneet auringon säteet, jotka heijastavat peilipintoja – kaikki tämä on art deco.

Art Deco makuuhuoneen suunnittelu - ominaisuudet Art Deco makuuhuoneen suunnittelu - ominaisuudet

Väriratkaisut

Art deco -tyylin pääväri on mustavalkoinen. Tämä on paras vaihtoehto makuuhuoneelle: ei liian kirkas, ei liian räikeä, ei liian tunkeileva. Sen ympäristössä voit rentoutua ja rentoutua. Aksentteina käytetään kalliita rikkaita sävyjä: kulta, smaragdi, viini, malakiitti, safiiri, suklaa ja kerma. Harvemmin käytetään hopeaa ja metallia. Yleensä ei ole tiukkoja värirajoituksia. Tärkeintä on, että ne ovat monimutkaisia ​​ja syviä, näyttävät kalliilta..

Art deco valkoinen makuuhuone

Puhdas valkoinen väri ja sen sävyt ovat hyvä perusta aktiiviselle sisustukselle. Se on neutraali tausta, jota käytetään useimmiten seinissä ja katoissa. Sen avulla voit leikkiä runsailla koristeilla, monimutkaisilla huonekaluilla, kaarevilla viivoilla. Samalla valkoinen visuaalisesti laajentaa tilaa ja täyttää sen valolla. Tämä on erityisen tärkeää yksityiskohtaisissa art deco -makuuhuoneen sisätiloissa. Suosituimmat sävyt ovat tyylikäs kermainen, jauhemainen, paistettu maito, vaniljakreemi ja norsunluu.

Art Deco valkoinen makuuhuone - sisustus Art Deco valkoinen makuuhuone - sisustus

Art deco -ruskea makuuhuone

On mahdotonta olla huomaamatta kaikenlaisia ​​ruskean muunnelmia art deco -tyylissä. Ne vaihtelevat vaaleasta koivusta karkeaseen kastanjaan tai eksoottiseen mahonkiin. Tämä liittyy suoraan siihen, että art deco vetoaa kohti luonnonmateriaaleja. Parkettilattiat, puukalusteet, kehykset ja koristeet sopivat saumattomasti makuuhuoneeseen.

Art Deco Ruskea makuuhuone - Sisustussuunnittelu Art Deco Ruskea makuuhuone - Sisustussuunnittelu

Art deco kultainen makuuhuone

Jalo kulta on toinen Art Deco -väri. Joskus käytetään messinkiä, kuparia, hopeaa ja pronssia, mutta kullalla on edelleen kunniallinen ensimmäinen rooli. Sitä ei käytetä päävärinä, mutta sitä esiintyy lähes kaikkialla sisustuksessa..

Art Deco Gold -makuuhuone - Sisustussuunnittelu

Kaksivärinen art deco-makuuhuone

Vastakkaiset duot ovat turvallinen vaihtoehto makuuhuoneiden suunnittelussa. Tällaiset yhdistelmät, kuten musta ja valkoinen, kermainen viini, suklaamaito, siniharmaa, näyttävät ylellisiltä. Joskus yksityiskohtia varten käytetään kolmatta aksenttiväriä. Esimerkiksi kultaa. Ei ole suositeltavaa käyttää yli kolmea sävyä, jotta art deco -tyylinen sisustus ei tule liian kömpelöksi..

Art Deco - Kaksisävyinen makuuhuone - Sisustussuunnittelu Art Deco - Kahden sävyn makuuhuone - Sisustussuunnittelu

Valoisa art deco -makuuhuone

Kirkkaita, yksinkertaisia ​​värejä ei käytetä art deco: ssa. He halventavat sitä liikaa. Mutta se ei tarkoita, ettet voisi kokeilla värejä ollenkaan. Niiden on oltava vain monimutkaisia ​​ja monikomponenttisia sävyjä. Ei tulenpunainen, vaan viini tai marsala, ei ruohonvihreä tai taivaansininen, mutta smaragdi ja safiiri. Puhtaista väreistä valkoista ja mustaa käytetään Art Dekossa.

Muuten kokeilumahdollisuus on rajaton. Useimmiten nämä ovat tummia sävyjä: munakoiso tai rypäle, yötaivaan väri, tumma turkoosi, syvä oliivi tai sinappi ja muut..

Kirkas Art Deco -makuuhuone - Sisustussuunnittelu

Viimeistelyt ja materiaalit

Art deco -tyyliin käytettiin aluksi kalliita, harvinaisia ​​materiaaleja: norsunluuta, pronssia, todellisia mineraaleja ja kiteitä, eksoottisia puita, käärmeen ihoa. Perusmuodot ovat monimutkaisia ​​monikulmaisia ​​geometrisia kuvioita, ympyröitä ja soikeita. Kasvimotiiveja, lainauksia klassismista ja etnisiä koristeita käytettiin aktiivisesti. Useita suuntauksia syntyi vähitellen: ekspressiivinen eksoottinen, hillitty klassikko ja modernisti.

Lattia

Art Deco -huoneiden lattiat on valmistettu luonnonmateriaaleista. Viihtyisään makuuhuoneeseen on parempi lämmin puuparketti, joka on vuorattu siksakilla tai muilla geometrisilla kuvioilla. Sängyn viereen voit laittaa ylellisen maton, jossa on paksu kasa, ihoa tai turkista. Tai voit leikkiä kontrasteilla ja tehdä itsetasoittuvista lattioista neutraalin, moitteettoman sileän taustan huonekaluille..

Art Deco makuuhuoneen suunnittelu - Lattian viimeistely Art Deco makuuhuoneen suunnittelu - Lattian viimeistely

Seinät

Art Deco -seinät ovat todellinen taideteos. Se voi olla tapetti upeilla koristeilla tai käsinmaalattu. Mutta ne ovat yleensä aksenttisia, joten niitä ei käytetä kiinteässä taulukossa. Mutta tämä on hyvä kehys huonekaluille. Kaikenlaiset monikulmaiset soikeat kapeat ovat myös suosittuja. Voit laittaa niihin maljakoita, kukkaruukkuja tai muita koriste -esineitä. Kuvia käytetään joskus, mutta tässä on tärkeää olla liioiteltua koristeilla..

Art Deco makuuhuoneen suunnittelu - seinäkoristeet Art Deco makuuhuoneen suunnittelu - seinäkoristeet

Katto

Art deco -katot ovat yhtä hienostuneita kuin tyyli itsessään. Jos korkeus sallii, monitasoiset rakenteet, joissa on monimutkainen valaistus ja stukkokoriste, näyttävät hyvältä..

Art Deco makuuhuoneen suunnittelu - katto Art Deco makuuhuoneen suunnittelu - katto

Art Deco makuuhuoneen huonekalut

Makuuhuoneen tärkein ominaisuus on sänky. Tämä on leveä, valtava sänky, jolla on korkea, pehmeä selkä, suorakulmainen tai soikea. Pääty on verhoiltu samettia tai nahkaa. Sänky seisoo korkeilla jaloilla. Usein käytetään taottuja kehyksiä, joissa on kullattuja tai pronssisia elementtejä..

Korkeita massiivisia kaappeja käytetään harvemmin. Yleensä nämä ovat tyylikkäitä lipastot ja yöpöydät. Pinnat – sileät ja kiiltävät, lakatut. Koristeena – maalaus ja tyylikkäät varusteet. Huonekalujen ei tarvitse olla täydellisiä. Voit yhdistää erilaisia ​​elementtejä samaan tekstuuriin. Art deco -klassikko – tyylikäs peilipöytä, jossa on valtava peili ja epätavallisen muotoinen nojatuoli. Tärkeä vivahde: ​​jos seinät ovat tummat, huonekalut ovat vaaleita ja päinvastoin.

Art Deco makuuhuoneen suunnittelu - Huonekalut Art Deco makuuhuoneen suunnittelu - Huonekalut Art Deco makuuhuoneen suunnittelu - Huonekalut

Valaistus

Art deco -valaistuksella on erityinen rooli. Ihannetapauksessa nämä ovat suuria täyskorkeita ikkunoita. Mutta nykyaikaisissa huoneistoissa ne ovat harvinaisia, joten sinun on etsittävä vaihtoehto.

Tällaisessa makuuhuoneessa on paljon hienoja eri muotoisia lamppuja. Nämä ovat pyöristettyjä palloja, tiukkoja puolisuunnikkoja ja monimutkaisia ​​porrasrakenteita. Koteloita ja lattiavalaisimia käytetään aktiivisesti. Jopa klassinen valtava kristallikruunu, jossa on väärennettyjä tai upotettuja elementtejä, on sallittu. Käytetään terästä, kuparia ja lasia. Markkinapaikat, peilit, maalaukset ja virkistysalue korostetaan erikseen. Siten luodaan kaavoitettu ja monitasoinen valaistusjärjestelmä..

Art Deco makuuhuoneen suunnittelu - valaistus

Sisustus ja tekstiilit

Art deco -tyylinen sisustus ei ole minimalistinen. Nämä ovat kristalli, metallit, monet lisävarusteet. Massiivisia seinäkoristeita käytetään aktiivisesti: ylelliset tuulettimet, kultakorut, amforat, hienot antiikkiset lampunvarjostimet ja reunat. Mutta tällaisten yksityiskohtien runsaus sopii vain tilaviin makuuhuoneisiin..

Makuuhuoneen päätekstiilit ovat silkki, sametti, satiini. Raskaat päiväpeitteet ja verhot, koristetyynyt, monikerroksiset verhot, ylelliset silkkivaatteet korostavat teeskentelevää hienostuneisuutta. Massiivisia verhoja täydentävät hyvin kullattu karniisi ja kultaiset tupsut. Raskaita päällysteitä käytetään nojatuoleihin, pusseihin ja tuoleihin.

Tärkeä osa Art Deco -sisustusta on peilit. Ne lisäävät samanaikaisesti tilaa ja luovat moninaisuuden vaikutuksen. Koristeet, yksityiskohdat ja suunnittelun herkut heijastuvat niihin ja näyttävät vieläkin ylellisemmiltä. Muista kiinnittää makuuhuoneeseen huomiota korkeista lattiasta kattoon ulottuvista peileistä massiivisissa kehyksissä, peilikaapin ovista ja peilipöydistä..

Art Deco makuuhuoneen suunnittelu - Sisustus ja tekstiili

Pieni Art Deco makuuhuone

Art Deco on koristeellinen tyyli. Tällaiset ohjeet vaativat aina tilaa. Mutta korkealla taitotasolla voit jopa sovittaa sen pieneen makuuhuoneeseen..

Jotta pienen huoneen sisustus ei vaikuta ylikuormitetulta, pääpanos tulee tehdä kevyistä ja heijastavista pinnoista. Osaava valaistuksen järjestäminen, lasi, peilit ja kiilto ovat tärkeimmät työkalut, joiden avulla voit laajentaa tilaa visuaalisesti, täyttää sen valolla ja ilmalla.

Pienessä makuuhuoneessa on parasta välttää tummien värien runsautta. Pohjassa – valkoinen, beige ja kerma. Mustaa käytetään vain pieniin kontrastielementteihin ja kirkkaita kylläisiä sävyjä aksenttipaikkoihin ja sisustukseen. Kokeilujen avulla voit voittaa jokaisen senttimetrin tilaa. Massiivisia suuria koruja vältetään parhaiten. Tekstuurit tulisi myös valita yksinkertaisiksi, mutta kalliiksi. Esimerkiksi ei samettia, vaan silkkiä. Ei massiivista raskasta graniittia, mutta vaaleaa puuta. Sitten pieni art deco -huone kimaltelee uusilla väreillä..

Art Deco pieni makuuhuone - Sisustussuunnittelu Art Deco pieni makuuhuone - Sisustussuunnittelu

Art deco makuuhuoneen suunnittelu – valokuva

Tuomme sinulle valikoiman valokuvia Art Deco -huoneista uusia ideoita ja inspiraatiota varten. Tutki, vertaa ja valitse haluamasi vaihtoehto. Hyvää katselua!

Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva Art deco makuuhuoneen sisustus - valokuva

Video: Art Deco -makuuhuone – Sisustusideoita