Scabiosa: istutus, hoito ja kaikki maisemasuunnittelun sovelluksen hienovaraisuudet ammattilaisilta

Scabiosa on kauneutensa vuoksi monien kokeneiden kukkakauppojen suosikki.

Scabiosa on kauneutensa vuoksi monien kokeneiden kukkaviljelijöiden suosikki.

Scabiosa, istutuksen ja hoidon erityispiirteet, joista keskustellaan tässä artikkelissa, on erityinen kasvi, joka vaatii yksilöllistä lähestymistapaa viljelyyn. Tässä suhteessa tarvitaan pätevää kastelun, lannoituksen, valaistuksen, lisääntymisen ja maisemasuunnittelun organisointia.

Scabiosa on erittäin kaunis ja vaatimaton kasvi

Scabiosa on vaatimaton kasvi

Scabiosalla on kauniita kukkia, joilla on miellyttävä tuoksu

Scabiosalla on kauniita kukkia, joilla on miellyttävä tuoksu

Keltaiset scabiosa -silmut näyttävät hyvältä

Keltaiset scabiosa -silmut näyttävät hyvältä

Kaunis scabiosa -kukka terävillä terälehdillä

Kaunis scabiosa -kukka terävillä terälehdillä

Mikä voi antaa talolle ja tontille vielä enemmän iloa, lämpöä ja valoa, jos ei alkuperäisiä itse kasvatettuja kukka -asetelmia? Tässä materiaalissa tarkastellaan scabiosan monivuotisia kasveja, jotka liittyvät pensaikkoisten nurmikasvien sukuun ja lajeihin. Tällaisen mielenkiintoisen kauneuden, kuten scabiosan, sisällyttäminen istutukseen ja hoitoon on ensimmäinen asia, johon tutustua. Harkitse perinteisiä arvostettuja lajikkeita ja muutamia valokuvia saadaksesi käsityksen siitä, mitä kohdata.

Scabiosan lajikkeet ja tyypit

Kuivattuja scabiosa -kukkia sisustukseen

Kuivattuja scabiosa -kukkia sisustukseen

Scabiosa maisemasuunnittelussa

Scabiosa maisemasuunnittelussa

Tämä väri liittyy perinteisesti suoraan pörröisten kasvien perheeseen, joten se voi joskus saavuttaa yhden metrin pituuden. Elementissä on pystyssä olevat varret tai haarautuneet oksat. Lehdet ovat pinnoitettuja, hieman jakautuneita. Lähes kaikilla tämän kulttuurin lajeilla on kukintoja, jotka kerätään ryhmiksi (ne ovat erittäin tiheitä, mikä antaa kulttuurin ulkoasulle värikkään ilmeen). Se kasvaa lauhkeissa ilmasto -olosuhteissa, ja itse kasvi löytyy luonnosta sadassa lajikkeessa, ja leijonaosa niistä on keinotekoisesti kasvatettu.

neljätoista

Puutarhurit ja kasvitieteilijät tunnistavat useita tämän kulttuurin yleisimpiä lajikkeita:

 1. Kyyhkynen kasvi toimii vuoristokukkikulttuurina ja esiintyy harvoin luonnonoloissa. Tämäntyyppinen kasvi rakastaa kosteaa maaperää, joten se kasvaa pääasiassa jokien, purojen ja nurmikoiden varrella. Varsiosissa on hieman ylöspäin haarautumista, ja lehdet on varustettu pitkänomaisilla muodoilla. Tämän kulttuurin kukinta alkaa heinäkuussa ja jatkuu ensimmäisen syksyn kuukauden loppuun..

  Kyyhkynen scabiosa

  Kyyhkynen scabiosa

 2. Kaukasian kulttuuri joskus yllättää värivalikoimallaan. Tämän lajikkeen edustajilla voi olla violetti, valkoinen, lila sävy, ja kukinta jatkuu perinteisesti pitkään. Kukat ovat halkaisijaltaan 7 cm, ja pitkän kukinnan vuoksi tämä kasvilajike soveltuu maisemasuunnitteluun ja muuhun ulkoasuun. Valkoihoinen scabiosa valkoinen

  Valkoihoinen scabiosa valkoinen

  Kaukasian scabiosalla on erittäin suuria kauniita kukkia

  Kaukasian scabiosalla on erittäin suuria kauniita kukkia

 3. Scabiosa, jonka lehdet muistuttavat viljaa, on silmiinpistävä ja henkeäsalpaava lajike. Nämä kasvit voivat olla vaaleita tai sinertäviä. Tämäntyyppistä viljelyä lisätään kylvämällä.

Scabiosa -vilja näyttää erittäin mielenkiintoiselta

Scabiosa -vilja näyttää erittäin mielenkiintoiselta

Jos sinun on kasvatettava lajikkeita omilla käsilläsi, sinun tulee suosia tietyntyyppisiä kasveja, kuten lacherosa, keiju, “blauer monde”.

Scabiosa: istutus ja kasvin hoito

Scabiosa hämmästyttää lajikkeidensa monipuolisuudesta

Scabiosa hämmästyttää lajikkeidensa monipuolisuudesta

Mikään ei kiinnitä huomiota ja naapureidesi katseita kuten upea Scabiosa -kulttuuri. Istutus ja hoito ulkona on triviaali tehtävä jopa tavalliselle käyttäjälle, koska se ei vaadi paljon vaivaa. Avoin aurinkoinen alue riittää kasvuun, ja maaperä on valittava mahdollisimman huolellisesti, jotta juurien käynnistämisessä ja lajikkeen myöhemmässä kukinnassa ei ole vaikeuksia. Kunnioitettavat puutarhurit suosittelevat parhaaksi vaihtoehdoksi kalkkimaata, joka sisältää suuren määrän ravinteita..

Scabiosan kasvattamiseksi sinun on valittava oikea maaperä.

Scabiosan kasvattamiseksi sinun on valittava oikea maaperä.

Nuoret scabiosan versot

Nuoret scabiosan versot

On tärkeää tietää! Laitoksella on valtavia kuolemaan johtavia riskejä, jos se istutetaan liian happamaan ympäristöön..

Kontrastinen yhdistelmä erityyppisiä kukkia maalaistalon puutarhassa

Kontrastinen yhdistelmä erityyppisiä kukkia maalaistalon puutarhassa

Siemenet itämistä varten viedään maaperään matalan syvyyden osoittimella, ja tämä tapahtuu noin huhtikuussa. Samaan aikaan puutarhurin on tiedettävä, että on tärkeää säilyttää noin 45 cm: n sisennykset ja pitää rivien välissä 40 cm. Kylvön jälkeen maaperä on kostutettava perusteellisesti, lisäksi siemenet on peitettävä yhdellä kerroksella kompostista. Ennen istutusta suoraan avoimessa maassa on mahdollista lisätä maaperään soraa, lantaa tai humusta.

Kuinka järkevästi tarjota kasville huolellisuutta

neljätoista

Tämän tyyppisestä kulttuurista huolehtiminen on melko yksinkertaista, voit helposti selviytyä tästä tehtävästä. Scabiosa on vaatimaton sato, ja siksi se selviytyy helposti ja yksinkertaisesti kylmästä säästä ja kuivuudesta. Kasvin hyvän kasvun ja kehityksen varmistamiseksi omistajan on noudatettava muutamia yksinkertaisia ​​hoitosääntöjä ja huolehdittava säännöllisestä kosteuden saannista versoille ja juurille. Veden on oltava korkealaatuista, kastelun säännöllisyys riippuu laitoksen erityisestä käyttäytymisestä.

Kuten monet muut kasvit, scabiosa rakastaa kastelua kohtuudella.

Kuten monet muut kasvit, scabiosa rakastaa kastelua kohtuudella.

Toinen kulttuurin etu on, että se voidaan siirtää milloin tahansa. Jotta kasvi ilahduttaisi kauniilla kukillaan, sinun on säännöllisesti katkaistava haalistuneet silmut. Lisäksi tämä menettely estää erinomaisesti värin itsensä kylvön. Siementen kerääminen voidaan suorittaa vain, jos täysi kypsyys saavutetaan, mikä havaitaan syksyllä..

Lannoituksen ja maaperän ruokinnan ominaisuudet

Kaukasian scabiosan ylellinen alkuunsa

Kaukasian scabiosan ylellinen alkuunsa

Scabiosa -kukkia käytetään usein sisustukseen

Scabiosa -kukkia käytetään usein sisustukseen

Viljelyprosessin on välttämättä liitettävä erilaisia ​​kastikkeita. Tämä tehdään yleensä silloin, kun juurijärjestelmän täydellinen kehitys on tapahtunut. Perinteisesti puutarhurit käyttävät nestemäisiä lannoitteita, jotka liukenevat juomaveteen. Täytettäessä on noudatettava osuutta: 20 g lannoitetta neliömetriä kohti. Näiden kasvien erottuva piirre on välitön reaktio levitetylle päällysteelle, joten sinun on aina noudatettava tarvittavia mittasuhteita.

Jotta kasvi ilahduttaisi sinua kukinnastaan, sitä on ruokittava säännöllisesti.

Jotta kasvi ilahtuisi kukinnastaan, sitä on ruokittava määräajoin

Perinteisesti valitaan fosfori-kaliumlannoitteita, mikä lisää silmujen kokoa ja rikastaa kukintaa. Niinpä monivuotinen scabiosa, jonka istutus ja hoito ovat melko yksinkertaisia, toimii mielenkiintoisena kasvikulttuurina. Hän vaatii ehdottomasti huomiota ja vaivaa, mutta vastineeksi hän antaa mahdollisuuden ihailla häntä koko lämpimän vuoden ajan..

Scabiosan ja sen ominaisuuksien lisääntyminen

neljätoista

Tätä kulttuuria varten on olemassa kolme perusmenetelmää:

 • siementen kylvö, jossa keräys suoritetaan kukinnan jälkeen, ja istutus maaperään tapahtuu kevään puolivälissä, kun taas on tehtävä asianmukaiset sisennykset;

Scabiosan siemenet

Scabiosan siemenet

 • juurakoiden jako on tarkoitettu tietyntyyppisille kasveille, eli ne kaivetaan keväällä ja poistetaan varovasti maaperästä;
 • taimet ovat ihanteellisia, kun on aika istuttaa ja alue, jolla asut, on edelleen kylmä.

Kasvava scabiosa -taimi

Kasvava scabiosa -taimi

On tärkeää tietää! Ole valpas ja varovainen: on suuri riski, että kasvien lisääntyminen taimilla lisää todennäköisyyttä lisääntyä herkkyydelle mekaaniselle laiduntamiselle.

Tärkeimmät kasvisairaudet

Esimerkki jauheesta hometta lehdessä

Esimerkki jauheesta hometta lehdessä

Kasvin ominaispiirre on, että se ei havaitse kaikenlaisia ​​sairauksia ja tuholaisia. Liiallinen kastelu voi johtaa juuren mätänemiseen ja sienien kasvuun, mikä voi johtaa kuolemaan. Tällaisen ongelman edessä on tarpeen vähentää kiireellisesti kastelun määrää ja suorittaa täydellinen hoito sienitautien torjunta -aineilla. Useimmiten kukkien on käsiteltävä ongelmia ja kärsittävä jauheesta. Se aiheuttaa valkoisen pinnoitteen lehtielementteihin, joten kasvi kuivuu vähitellen. Tässä tilanteessa hoidon kannalta on syytä suosia rikkiin perustuvia valmisteita..

Ominaisuudet vuorovaikutuksessa muiden kulttuurien kanssa

Scabiosa näyttää kauniilta yhdessä muiden kasvien kanssa

Scabiosa näyttää kauniilta muiden kasvien kanssa

Kukaan ei jää välinpitämättömäksi, kun näemme kuinka kauniisti nämä kulttuurit kukkivat. Ja jos varmistat niiden yhdistelmän muiden kukkien kanssa, voit saada alkuperäisen, kirkkaan kukkapenkin. Tällaiset yhdistelmät pystyvät koristamaan tilan läsnäolollaan ja muuttamaan alkuperäiset ideat todellisuudeksi. Sinivalkoiset kukat ilahduttavat sinua vielä enemmän, kun ne yhdistetään valkoiseen merenrannan väriin. Kaukasian lahjat ovat sopusoinnussa maaseudun kukkapenkin edustajien kanssa. Tällaiset kukkakimppujen kukat näyttävät alkuperäisiltä. Ja jopa häiden sävellyksissä!

Scabiosasta on tullut erittäin suosittu maisemasuunnittelijoiden keskuudessa

Scabiosasta on tullut erittäin suosittu maisemasuunnittelijoiden keskuudessa

Kukkapenkin koristelu scabiosaa käyttäen

Kukkapenkin koristelu scabiosaa käyttäen

Siten scabiosa -kukka, jonka istutus ja hoito ovat melko yksinkertaisia, on suunniteltu ilahduttamaan omistajia kukinnan voimalla ja kauneudella. Ei ihme, että sitä käytetään usein maisemasuunnittelussa. Scabiosalla on tärkeä rooli alkuperäisen ulkomaalauksen luomisessa, ja sekoitetussa kukkapenkissä sitä voidaan käyttää koko alppiliukumäen luomiseen.

Scabiosa: istutus ja hoito: puutarhapolun sisustus violetilla scabiosa -kukilla

Puutarhapolun sisustus violetilla scabiosa -kukilla