Nopeasti kasvava pensas (yli 65 valokuvaa nimillä): parhaat monivuotiset ja ikivihreät kasvit ja pensaat

Hedge kukkapenkissä labyrintin muodossa sekä thuja, joka toimii korkeana aidana

Hedge kukkapenkissä labyrintin muodossa sekä thuja, joka toimii korkeana aidana

Monet harrastuspuutarhurit uskovat, että nopeasti kasvava pensas on saavuttamaton unelma. Tämä ei kuitenkaan ole täysin totta, koska nykyaikaiset agrotekniset keinot voivat saavuttaa halutun tuloksen lyhyessä ajassa. Monet niistä ovat erittäin edullisia ja niitä voidaan soveltaa paikallisiin ilmasto -olosuhteisiin..

Kun valitset suojan itsellesi, ole valmis siihen, että se tuo etuja paitsi paljon aikaa myös. Tärkein niistä on pensaiden karsiminen. Joitakin lajikkeita on leikattava 2 viikon välein tai jopa 10 päivän välein. Syynä tähän on uusien versojen ilmestyminen oksille, jotka onnen tapaan kasvavat sopimattomimmissa ja havaittavimmissa paikoissa. Siksi tärkein asia, jonka puutarhurin on varattava, on kärsivällisyys.!

Nimi Kukinta -aika, kukat Huomautuksia
Rose rypistyi Huhti-elokuu, kukat ovat valkoisia, vaaleanpunaisia, punaisia kirkkaat lehdet syksyllä, koristeelliset putoamattomat hedelmät
Onnenpensaat Huhti-toukokuu, keltaiset kukat erittäin kirkas kukinta, ennen kuin lehdet avautuvat
Happomarjapensas Kesä-heinäkuu, keltainen ja vaaleanpunainen eri värejä eri lajikkeissa, erittäin koristeellisia syksyllä
Orapihlaja Kesäkuu, valkoinen, vaaleanpunainen, tulipunainen, on froteemuotoja koristeelliset hedelmät ja lehdet syksyllä
Koristeellinen omenapuu voi, valkoinen, vaaleanpunainen koristeelliset kirkkaan punaiset tai keltaiset hedelmät
Liila Touko-kesäkuu, valkoiset, siniset, vaaleanpunaiset, violetit, kaksiväriset kukat on voimakas ja miellyttävä tuoksu
Heisi Touko-kesäkuu, valkoinen on koristeellinen muoto – buldenezh (suuret pallomaiset kukinnot)
Japonica saattaa, oranssi, punainen koristeelliset hedelmät, vihreät lehdet myöhään syksyyn asti
Irga voi, valkoinen, vaaleanpunainen rehevä kukinta, kirkas lehdet syksyllä, kauniit ja maukkaat marjat

Kudonta yksivuotiset ja niiden ominaisuudet

Kuten voitte kuvitella, kaikki suojaukset eivät kasva nopeasti. Kudonta yksivuotiset kasvavat nopeimmin. Jotkut niistä voivat kasvaa kolmen metrin korkeuteen vain kauden aikana, mutta niillä kaikilla on yksi merkittävä haitta, joka liittyy niiden määritelmään..

Kaikki ne kutovat, mikä tarkoittaa, että he tarvitsevat tukea. Plussaa on se, että itse tuesta tulee tässä tapauksessa kasvunrajoitin.

Huomautus! Kun huippu on saavutettu, useimmat yksivuotiset eivät nouse sen yläpuolelle, vaan jatkavat kudomista tuen suuntaan toiseen suuntaan.

Parhaat yksivuotiset kasvit nopeasti kasvaville suojauksille:

 1. makea herne;
 2. dolichos;
 3. aamun kirkkaus (kierretty panych);
 4. koristeelliset pavut.

Oikein valitut kasvit elävälle aidalle ilahduttavat silmää menettämättä vihreyttä

Suojauksiin käytetään sekä yksivuotisia että monivuotisia kasveja.

Vuotuinen makea herne

Vuotuinen makea herne

Neuvoja! Huomaa, että kutomavuotiset on istutettava vuosittain. Kaikilla heillä ei ole siemeniä, jotka kykenevät selviytymään maan talvehtimisesta ja antamaan uutta kasvua varhain keväällä..

Dolichos on tiheä kutomakasvi, jolla on kirkas kukinta

Dolichos on tiheä kutomakasvi, jolla on kirkas kukinta

 • Jotta varmistettaisiin nopein mahdollinen kasvu yksivuotisille, sinun on huolehdittava taimista etukäteen. Voit aloittaa sen istuttamisen huhtikuussa, ja kesän loppuun mennessä sinulla on varmasti upea suojaus.
 • Yksivuotisten etuna on, että lähes kaikki niistä antavat paitsi tiheän vihreyden, myös kukkia. Jotkut heistä voivat jopa kilpailla joidenkin yleisten värien kanssa kauneudessaan..

Morning glory kvamoklit on vuotuinen rehevä kasvi, joka purkaa koko aidan kahden kuukauden kuluessa

Morning glory kvamoklit on vuotuinen rehevä kasvi, joka purkaa koko aidan kahden kuukauden kuluessa

Clematis yhdistyy kudontaruusuun ja luo kauniin, kukkivan pensasaidan

Clematis yhdistyy kudontaruusuun ja luo kauniin kukinnan

Viimeinen plus vuotuisten kiipeilykasvien hyväksi on, että ne eivät vaadi karsimista, toisin kuin pensaat, jotka vaativat paitsi karsimista, myös joskus sitomista..

Pensaat ja pensaat

Nopeasti kasvavat pensaspensaat ovat täydellinen ratkaisu niille, joilla on vähän aikaa. Joten sellaisen aidan luomiseksi kestää vähintään pari vuotta saada vähintään matala, mutta suojaus, joka ei vaadi uusien kasvien istutusta vuosittain..

Huomautuksella! Tässä tapauksessa muratti voi toimia kompromissina pensaiden ja kutomavuotisten välillä. Sen lehdet ovat paljon ylevämpiä kuin monivuotiset, mutta tämä kasvi on erittäin kiistanalainen. Se ei kestä paahtavaa aurinkoa eikä varjoa..

Käytännöllinen ja vähän huoltoa vaativa muratti voidaan istuttaa aidan molemmille puolille

Käytännöllinen ja vähän huoltoa vaativa muratti voidaan istuttaa aidan molemmille puolille

 Parhaat pensaat nopeasti kasvaville pensasaidoille:

 1. teren;
 2. koirapuu;
 3. viburnum -rakkula;
 4. jotkut karhunvatukkalajikkeet.

Viehättävä karhunvatukkasuoja syksyllä

Viehättävä karhunvatukkasuoja syksyllä

Nopeasti kasvavien versojen lisäksi, jotka muodostavat läpäisemättömiä paksuuksia, useimmat niistä, muutama vuosi aktiivisen viljelyn jälkeen, tuottavat myös ravitsevia hedelmiä..

Neuvoja! Jotta lehtipuumassaa kasvatettaisiin alkuvuosina, näitä kasveja on leikattava usein. Mitä useammin teet tämän, sitä paksummat oksat kasvavat, mikä tarkoittaa, että lehtien määrä kasvaa suhteessa..

Korkea vihreä dogwood -pensasaita

Korkea vihreä dogwood -pensasaita

Parhaat kukkivat pensaspensaat:

 1. ruusut;
 2. kuusama;
 3. koristeellinen kultainen herukka;
 4. keltainen akaasia;
 5. ruusunmarja;
 6. elämänlanka.

15

Ne eivät kukki koko kauden, joten jotta pensas näyttäisi siistiltä ja houkuttelevalta, kuihtuneet kukinnot on poistettava nopeasti. Nopeasti kasvavaa ikivihreää suojausta voidaan pitää vaihtoehtona..

Koristeellinen pensasuoja puilta

Koristeellinen pensasuoja puilta

Puut ja viljelykasvit monivuotiselle suojaukselle:

Itse asiassa puiden taimia voidaan käyttää pensas pensaiden sijaan. Sen muodostamiseksi tarvitaan niiden jatkuva karsiminen, jotta kasvi tahtoen tai ei, muuttuu kääpiöksi. Ihanteelliset hakijat tähän:

 1. paju;
 2. haapa;
 3. eukalyptus.

Willow sopii nopeasti kasvavien pensasaitojen luomiseen. Vaatimaton maaperän laadulle

Willow sopii nopeasti kasvavien pensasaitojen luomiseen. Vaatimaton maaperän laadulle

Eukalyptus tekee nopeasti kasvavan monivuotisen ikivihreän suojan. Mutta tällä kasvilla on myös haittansa – se ei siedä matalia lämpötiloja, ja siksi se kasvaa vastahakoisesti leveysasteilla, joissa on subtrooppinen ja leuto ilmasto, ja vaatii suojaa talveksi. Ongelmia voi esiintyä myös muiden ikivihreiden kanssa. Niitä on myös usein leikattava, mutta ne kasvavat nopeammin, koska ne eivät nukahda talveksi..

Voit käyttää esimerkiksi erilaisia ​​kuusen lajikkeita, mukaan lukien tavallinen, piikikäs ja kanadalainen, kiinalainen ja kolonninen kataja, Lawsonin sypressi ja herneen kaltainen sekä länsimainen thuja.

Evergreen havupuut, ei houkutteleva hoidossa

Evergreen havupuu suojaus ei ole oikukas

On syytä huomata, että tällaisista puista ei ole mahdollista saada aidan, joka on yhtä sileä kuin pensaiden muodostama seinä. Mutta esimerkiksi pensas voidaan saada pajulta. Tämä tehdään yksinkertaisella rungon alittumisella, jonka jälkeen sivuttaiset oksat alkavat kasvaa aktiivisesti.

Aikuista pajua voidaan käyttää rehevän vihreän pensaan suojaamiseen.

Aikuista pajua voidaan käyttää rehevän vihreän pensaan suojaamiseen.

Toinen puukasvien ominaisuus on, että ne muodostavat melko korkean suojan, joten niitä voidaan parhaiten käyttää ulkoisiin suoja -aidoihin. Ne sopivat myös paikan päällä olevien rumaiden esineiden, kuten lisärakennusten, kuten autotallien ja katosten, naamioimiseen..

Luova pensaskoriste antiikkipeileillä

Luova pensaskoriste antiikkipeileillä

Nopeasti kasvavat pensasaidat: yhdistelmät ja maisemakoostumukset

Ikivihreä nopeasti kasvava pensasaita on myös loputon inspiraation lähde ammattimaisille puutarhanhoitajille. Käsityöläiset luovat siitä monenlaisia ​​muotoja. Tämän ansiosta he voivat paitsi luoda loputtomia oikean geometrian labyrinttejä, myös monimutkaisia ​​muotoja..

Esimerkiksi suosittuja ovat pallomaiset esineet, jotka täydentävät koostumukseltaan paikan suojaa, tavallisten pyramidien muodossa leikatut pensaat ja jopa monimutkaiset keinotekoiset muodot.

Vihreän aidan kihara karsiminen

Vihreän aidan kihara karsiminen

Toinen vaihtoehto saman kasvimateriaalin käytölle on monitasoisten suojausten järjestäminen. Niiden luomiseksi istutuksia ei suoriteta yhdellä rivillä, vaan kahdessa tai useammassa. Samaan aikaan ne näyttävät vaikuttavimmilta, kun rinnakkain istutetuilla riveillä on eri sävyjä..

Suositellut istutusetäisyydet nopeasti kasvaville pensasaidoille

Suositellut istutusetäisyydet nopeasti kasvaville pensasaidoille

Idea! Vaihtoehtoisesti ensimmäisenä vuonna istutetaan useita korkeita kasveja, joilla on tummat lehdet tai neulat, ja seuraavalla kaudella tai heti sen eteen istutetaan useita matalia pensaita kirkkaammalla tai vaaleammalla värillä..

Monitasoinen pensasaita, joka on valmistettu puista, pensaista ja yksivuotisista kukista

Monitasoinen pensasaita, joka on valmistettu puista, pensaista ja yksivuotisista kukista

Huomautuksella! Samat kasvit, jotka on luotu samojen kasvien perusteella, mutta joilla on erilaiset lehtivärit, näyttävät yhtä vaikuttavilta, esimerkkinä karhunvatukka tai kupla.

Molemmilla viljelykasveilla on hybridilajikkeita, joilla on erilaiset lehdet. Karhunvatukassa ne ovat violetteja ja vihreitä. Tämän korostamiseksi nämä kasvit on istutettava yksi kerrallaan. Samaan aikaan kupla on vielä mielenkiintoisempi, koska sen kukat ovat eri värejä..

Syksyllä suojaukset voivat olla erityisen houkuttelevia.

Syksyllä suojaukset voivat olla erityisen houkuttelevia.

Yhteenvetona

Kuten näette, nopeasti kasvavien kasvien suojauksiin on paljon vaihtoehtoja. Lisäksi jokainen puutarhuri ammattilaisesta aloittelijaan löytää joukostaan ​​sopivan oman tai jopa esikaupunkialueensa tarpeisiin. Suurin osa käytetyistä viljelykasveista ei vaadi erityisiä huolto -olosuhteita, lukuun ottamatta tiheää leikkaamista ja määräaikaista kastelua, mikä on erityisen tärkeää lehtipuille..

Mutta on myös kasveja, nopeasti kasvava monivuotinen pensasuoja, josta kasvaa jopa ilman karsimista ja kastelua. Näyttävä esimerkki kaikessa mielessä on tyttömäinen rypäle. Siinä on runsas lehdet, nopeasti kasvava viiniköynnös, joka voi joskus jopa sortaa ympäröiviä kasveja. Mutta se säilyttää houkuttelevan ulkonäön pitkään, pakkasiin asti, ja syksyllä lehtien väri muuttuu vihreästä kirkkaan punaiseksi.

Edellä esitetyistä vaihtoehdoista on paitsi kauniita myös hyödyllisiä kasveja, esimerkiksi villiruusua ja koirapuuta, joiden hedelmiä käytetään yrttilääketieteessä ja kansanlääketieteessä..

Kudottava yksivuotinen kasvi on erinomainen puolustus avoimelle terassille

Kudottava yksivuotinen kasvi on erinomainen suoja ulkoterassille.

Mutta kun valitaan nopeasti kasvavia kasvilajikkeita, vähän tunnettuja hybridejä on käsiteltävä varoen, koska ne voivat lisääntyä hallitsemattomasti, kuten vadelmilla. Vaikka se luo korkean piikkisen aidan ja lisäbonuksen marjojen muodossa, se antaa myös lukuisia versoja, jotka on poistettava jopa useammin kuin karsiminen..

Nopeasti kasvava pensasaita: Lumivalkoinen ruusu on kaunis suoja lähialueellesi

Lumivalkoisesta ruususta tulee kaunis suoja lähialueellesi

Lopuksi haluamme kiinnittää huomionne siihen, että jos istutat lajikkeita, jotka eivät sovellu viljelyyn paikallisissa olosuhteissa, huolehdi laadukkaasta ruokinnasta, kasvien oikea-aikaisesta suojaamisesta ja tuholaisilta suojaamisesta..

Makeiden herneiden kutominen on upea sisustus ja elävä aita

Makeista herneistä tulee upea sisustus – suojaus

Havupuut, joissa koristeellinen kehys

Havupuut, joissa koristeellinen kehys

Matala vihreä aita pienelle kukkapenkille

Matala vihreä aita pienelle kukkapenkille

Kolmen metrin aita, joka on valmistettu lehtipuista

Kolmen metrin aita, joka on valmistettu lehtipuista

Suojauksen edut ja haitat

Kun valitset sivustollesi nopeasti kasvavan suojauksen, sinua luultavasti ohjaavat sen edut, mukaan lukien seuraavat tekijät:

 • suuri valikoima kasvilajeja;
 • rehevän kruunun läsnäolo;
 • suojauksen ominaisuudet.

Monivuotisten kasvien täyssuoja voidaan muodostaa kahdessa vuodessa

Monivuotisten kasvien täyssuoja voidaan muodostaa kahdessa vuodessa

Mainitsemalla ensimmäisen plussan ymmärrämme, että pensas voidaan rakentaa paitsi pensaista, myös yksivuotisista kasveista sekä puista, joilla on useita koristeellisia ominaisuuksia – jotkut niistä voivat jopa ylpeillä ikivihreän kruunun esiintymisestä.

Suojaavien ominaisuuksien osalta ne kuuluvat kahteen luokkaan kerralla. Korkeat kasvilajikkeet (jopa 3 metriä korkeat aikuisikään) pystyvät luomaan paikalle kaivatun varjon, joka ei salli paahtavan auringon tuhota kaikki elävät olennot. Toinen suojaustekijä on turvatoiminto. Mutta se ei koske myöskään kaikkia kasveja, vaan vain niitä, joilla on piikkejä. Tällainen aita ei salli tunkeilijoiden päästä vapaasti sivustoosi..

15