Escholzia: lajikkeet ja neuvot kokeneille puutarhureille hoidosta

Escholzia on ihana kasvi, joka ei vaadi paljon huoltoa

Escholzia on kaunis kukka, joka ei vaadi erityistä hoitoa

Eshsholzia on peltokasvi, vaatimaton hoitoon. Jos haluat luoda pienen paratiisin taloon ja puutarhaan, voit turvallisesti käsitellä tämän kukan taimia.

Tämän kukan terälehdet ovat kuin perhosia.

Tämän kukan terälehdet ovat kuin perhosia.

Fruit Blast herättää kotiisi kukkapenkkisi eloon

Kermaiset sävyt herkistä escholzia -terälehdistä

Kermaiset sävyt herkistä escholzia -terälehdistä

Aurinkoinen kukka luo tunnelman koko kukkapenkille

Aurinkoinen kukka luo tunnelman koko kukkapenkille

Tämä kulttuuri, jolla on niin outo nimi, on vaatimaton kukka. Siellä on kokonaisia ​​suuria kenttiä. Kukkivien kukkien ulkonäkö ansaitsee iloa, on jopa koko legenda, jonka mukaan terälehdet muuttuvat kullaksi, kun taas maa on täynnä tämän metallin siemeniä. Eschsholzia, jonka valokuvia esitetään monenlaisia, voidaan kasvattaa kodin puitteissa, tätä varten on tarpeen tarjota hänelle pätevää hoitoa.

13

yleistä tietoa

Puutarhurit ja innokkaat kesäasukkaat kasvattavat Escholziaa ympäri maailmaa. Tämä nurmikasvien yksivuotinen kasvi, jossa on veistettyjä lehtiä, on ulkonäöltään samanlainen kuin koiruoho. Lajikkeiden kukat voivat olla keltaisia. Myös menestyneet kasvitieteilijät ovat kasvattaneet beigen ja persikan kukkia kaksinkertaisilla terälehdillä. Luonnossa Aescholzia kasvaa Pohjois -Amerikan pelloilla ja niityillä, yleensä miehittämällä karuita maita. Kasvien lisääntyminen tapahtuu itse kylvämällä.

Kenttä vuotuinen kukka voidaan soveltaa kodin maiseman sisustukseen

Vuotuinen kukka voidaan soveltaa kotimaisemaan

Kaunis koostumus luonnonkukista kotona

Luonnonkasvien järjestely kotona

Kukka on monivuotinen, jos viileän kauden lämpötila on positiivinen tai 0 ° C. Kulttuuri kukkii aivan kesän alussa ja kukkii, kunnes syksyinen kylmä tulee. Kasvi on rakenteeltaan unikon läheinen sukulainen, koska sen lehdet sisältävät lääkeaineita. Siemenet voidaan syödä, ja siitepöly on tarkoitettu käytettäväksi kosmetologiassa. Intialaiset, jotka ovat näiden alueiden alkuperäisiä asukkaita, ovat käyttäneet tällaista unikkoa lääketieteessä muinaisista ajoista lähtien..

Escholzia -lajike

Escholzia -lajike “omenakukka” hienoilla veistetyillä terälehdillä

Valoa rakastava kasvi, joka koristaa minkä tahansa kukkapenkin

Valoa rakastava kasvi koristaa minkä tahansa kukkapenkin

Kasvin kasvatus ja istutus

Eschsholzia, jonka hoito on melko yksinkertainen, on mielenkiintoinen kasvi. Siementen istuttaminen kukkapenkille tapahtuu huhtikuussa, jolloin jäätymisvaara häviää. Tämä kasvi erottuu herkistä ituista eikä selviydy hyvin siirtämisestä, joten siemenet kylvetään puutarhaan. On tärkeää ottaa huomioon se tosiasia, että kukat liittyvät valoa rakastaviin kasveihin, joten on tärkeää valita alue, jossa on riittävän hyvä valaistus..

Eschsholzia lisääntyy itse kylvämällä ja miellyttää silmää vuodesta toiseen. Monet sekoittavat sen monivuotiseen.

Eschsholzia lisääntyy itse kylvämällä ja miellyttää silmää vuodesta toiseen. Monet sekoittavat sen monivuotiseen.

On suositeltavaa valita neutraali maaperä. Kasvien normaaliin kehitykseen on tärkeää levittää maaperään monimutkaisia ​​mineraalilannoitteita jo ennen siementen kylvämistä. Kasvin ylisyöttö typellä on kielletty, koska escholzia voi kieltäytyä kukkimasta, ja kaikki kuoleman riskit ovat olemassa. Ennen siementen asettamista maahan on tarpeen tasoittaa kukkapenkki, sen kaivamisen jälkeen tehdä pieniä uria 30 cm: n päässä toisistaan. Kylvämisen yhteydessä siemenet on sekoitettava hiekkaan ja upotettava matalaan. Paikka on sitten multaa turpeen kylvöllä, lehdillä, sahanpurulla.

Tämä kasvi muodostaa pörröisen pensaan, jossa on kirkkaat kukinnot.

Pörröinen värikäs matto kirkkaista Escholzian kukista

Joskus on mahdollista kylvää syksyllä, jolloin kasvien kukinta alkaa aikaisemmin. Eteläisten maiden alueella kasvi kasvaa huhtikuun lopusta ensimmäisen kesäkuukauden alkuun. Sen jälkeen kasvi leikataan ja uusia kukkia ilmestyy, jotka eivät anna jäätyä vasta marraskuussa. Taimien itämisen jälkeen on tärkeää ohentaa ja jättää noin 20 cm: n etäisyys versojen väliin, minkä jälkeen kasvi lisääntyy itse kylvämällä, ei ole tarpeen istuttaa sitä uudelleen ensi vuonna.

Kylvö vaatii matalan reiän

Kylvö vaatii matalan reiän

Kasvin istuttamisen ominaisuudet

Eschsholzia, jonka istutus ja hoito on suoritettava ohjeiden mukaan, istutetaan avoimeen maahan. Jos asetat sen maan alle lokakuussa, viljelyssä tapahtuu viileänä aikana luonnollinen kerrostuminen, ja keväällä voit saada vahvoja versoja, ja sinun tarvitsee vain ohentaa. Kukka ilmestyy paljon aikaisemmin kuin kevätkylvöllä. Jos on syytä lykätä kylvöä keväälle, voit jättää siemenen huhtikuuhun jääkaapin alalaatikkoon. Tämä lähestymistapa varmistaa sekä säilymisen että kerrostumisen.

13

Istuta taimet

Ennen escholzia -kukkien istutusta istutus ja hoito on ensimmäinen asia, josta päätetään. Useimmiten taimien on tarkoitus kylvää siemeniä suoraan maaperälle, mutta on mielenkiintoista, että kokeneet kukkaviljelijät pyrkivät kasvattamaan kasvin taimien kautta. Viljelmä on varustettu pitkällä sauvamaisella juurijärjestelmällä, joten on olemassa riskejä ja vaurioiden todennäköisyys elinsiirron aikana. Tämä osoittaa tarvetta laittaa siemeniä turvetabletteihin. Istutus ja sitä seuraavat hoitotoimenpiteet suoritetaan tietyssä järjestyksessä:

Escholzian siementen istuttaminen turvetabletteihin

Escholzian siementen istuttaminen turvetabletteihin

 • tabletit asetetaan muovisäiliöön, josta vesi lähetetään imeytymään;
 • sen jälkeen jäljellä oleva neste tyhjennetään. Jokaisen tabletin tulee sisältää siemen, joka on levitetty märällä hammastikulla;
 • siemenet sirotellaan päälle maaperällä, sitten suihkutetaan vedellä suihkupullolla;
 • lämpötilan ylläpitämiseksi säiliö on peitettävä lasilla tai kalvolla.

Turvetablettien tasainen kastelu ruiskupullosta

Turvetablettien tasainen kastelu ruiskupullosta

Tällä lähestymistavalla voit odottaa saavan ensimmäiset versot viikon tai kahden kuluessa näistä jaksoista. Lasi on poistettava ja säiliö siirrettävä paikkaan, jossa on valonlähde, samalla kun lämpötilan noudattaminen on pakollista – sen tulisi olla noin 20 ° C. Tässä vaiheessa on tärkeää hoitaa maaperää tarpeen mukaan, etenkin taimien ilmestymisen jälkeen. Kolme viikkoa ennen täydellistä istutusta avoimessa maassa voit aloittaa taimien kovettamisen. Päivän aikana ne suoritetaan viileäksi.

Taimien siirtäminen avoimeen maahan

Taimien siirtäminen avoimeen maahan

Kasvien hoidon ominaisuudet

Escholzian kukat, joiden valokuvat ovat melko erilaisia, on helppo hoitaa, joten jopa laiskat puutarhurit voivat tehdä tämän tehtävän..

 • Kastelu. Kasvi mieluummin asettuu kuivaan maahan, joten se ei tarvitse usein kastelua. Yleensä viljelykasvilla on riittävästi kosteutta, jonka sateet antavat, mutta jos kesä on kuiva ja luonnollista kosteutta ei ole, kukkapenkkiä on kasteltava hieman, kun maaperä kuivuu. On suositeltavaa järjestää tällaiset tapahtumat illalla, kun kaikki kukat on suljettu..

Oikea istutus ja kastelu escholzia auttavat kasvattamaan kauniita kirkkaita kukkia

Oikea istutus ja kastelu escholzia auttavat kasvattamaan kauniita kirkkaita kukkia

 • Maaperän lannoite. Tässä tapauksessa orgaanisia yhdisteitä ei tarvita ruokintaan, mutta mineraalityyppinen ruokinta kannattaa hankkia etukäteen ennen kasvin kukintaa. On tarpeen aloittaa itsenäisesti sellaisen liuoksen valmistaminen, joka koostuu 1 rkl. lusikat 10 litraa vettä kohti, jokainen pensas vaatii noin 2 litraa tätä ainetta. On myös tarpeen irrottaa säännöllisesti maaperän koostumus, jossa tämä kasvi kasvaa..

Lannoita maaperä ennen istutusta

Lannoita maaperä ennen istutusta

 • Kukinnan jälkeen voit poistaa kukan välittömästi, mikä antaa kasvikulttuurille mahdollisuuden kukkia uudella voimalla. Ei ole myöskään suositeltavaa jättää pensaisiin siemeniä, vanhoja versoja sisältäviä laatikoita..

Escholzia on erinomainen kasvi, joka voi koristella mitä tahansa paikallista aluetta..

Erilaisten sävyjen avulla voit käyttää escholziaa puutarhan sisustuskoostumusten luomiseen

Erilaisten sävyjen avulla voit käyttää escholziaa puutarhan sisustuskoostumusten luomiseen

Kasvien siementen kokoelma

Kasvia ei siirretä seuraavalle vuodelle. Kukka voi helposti lisääntyä itsestään ja selviytyä talvesta. Siksi ei ole ihme, että vuoden kuluttua kukkapenkistä tulee rehevämpi. Mutta jos jostain syystä sinun on kerättävä siemeniä, sinun on suoritettava useita toimintoja:

 • kukinnan päätyttyä laitokselle asetetaan löysä sideharso, jonka alla siementen kypsymisprosessi alkaa;
 • sen jälkeen kulttuuri muodostaa hedelmiä, samanlaisia ​​kuin siemenlaatikot, niiden kypsyminen suoritetaan 1 kuukauden kuluttua kukinnan päättymisestä;
 • kypsä laatikko saa tumman värin ja tulee liian kuivaksi;

Kalifornian escholzia on yksi tämän kasvin yleisimmistä lajeista.

Kalifornian escholzia on yksi tämän kasvin yleisimmistä lajeista.

Aurinkoinen sää auttaa sinua nauttimaan escholzian mehevistä sävyistä

Aurinkoinen sää auttaa sinua nauttimaan escholzian runsaista sävyistä

 • se on leikattava pois ja pudotettava siemenet paperiarkkiin, jättäen sen kuivumaan sisätiloissa;
 • kuivumisen jälkeen siemenet taitetaan paperipussiin ja lähetetään jääkaappiin, sinun on varattava niille vihanneslaatikko;
 • keväällä siemenet ovat täysin valmiita istutusprosessiin. Ne säilyttävät samanlaiset ominaisuudet kolme vuotta..

Ylellinen pörröinen escholzian pensas kodin kukkapenkissä

Ylellinen pörröinen escholzia -pensas kodin kukkapenkissä

Siten escholzian viljely on melko yksinkertaista eikä vaadi erityisolosuhteita..

Escholzia: valokuvia kuuluisista lajikkeista

Luonnossa unikonsukuun kuuluu 12 kasveja, mutta vain kaksi kulttuurilajiketta on laajalle levinnyt kotimaisilla avotiloilla:

 • Sateista lajia edustaa kompakti tyyppinen yksivuotinen kasvi, joka kasvaa jopa 15 cm korkeaksi. Erilaisia ​​aukkoja lehtiä, jotka on kerätty poistoaukkoon, jonka päällä havaitaan myöhemmin kirkkaan keltaisia ​​kukkia.

Escholzian samea ilme kukkii ensimmäiseen pakkaseen saakka

Escholzian samea ilme kukkii ensimmäiseen pakkaseen saakka

Turveisen escholzian korkeus saavuttaa enintään 15 cm

Turveisen escholzian korkeus saavuttaa enintään 15 cm

 • Kalifornian kasvi on tunnetuin lajike. Se on korkea nurmikasvien monivuotinen kasvi, jossa on veistetyt lehdet ja varret, suora, hoikka tyyppi, mikä mahdollistaa hiipyvän pensaan muodostamisen. Tämän kulttuurin kukat saavuttavat halkaisijan 9 cm..

Escholzia: valokuva - Kalifornian ilme näyttää unikon kukalta

Kalifornian ilme näyttää unikon kukalta.

Tämän lajin runsas kukinta kesäkuusta lokakuuhun

Kalifornian lajien runsas kukinta kesäkuusta lokakuuhun

Toisen luokan perusteella kasvattajat ovat kehittäneet lisälajikkeita koristamaan sivustoa – erilaiset muodoltaan, väriominaisuuksiltaan, ulkoisia vaikutuksia kestävillä tekijöillä:

 • “Omenakukka” – eroaa kaksoiskukista, jotka ovat erityisen hauraita;
 • “Mansikka-kenttä” on myös puoliksi kaksinkertainen sato, jolla on mielenkiintoinen väri;
 • Persikkajäätelö on toinen suosittu ja laajalti käytetty lajike;
 • “Hedelmien räjähdys” – on erilaisia ​​värityksiä.

neljätoista

Muita tunnettuja lajikkeita on myös merkitty – “Mikado”, “Ballerina” ja muut, ja niiden valinta riippuu olosuhteista, joita voit tarjota kukalle kasvattamiseen. Escholzia ja sen viljely siemenistä on vaatimaton kukka, joka voi täydellisesti koristaa sivustosi.