Cineraria hopeinen: kaikki oikean istutuksen ja hoidon temput kokeneilta puutarhureilta

Cineraria silvery täydentää kauniisti reunakukkia

Kasvi on harmonisesti yhdistetty kirkkaisiin reunakukiin

Cineraria silvery ei ole vaativa istutuksessa ja hoidossa, joten monet maisemasuunnittelijat valitsevat sen koristeluun. Hän on yhtä kuuluisa niiden joukossa, jotka haluavat koristella kukkapenkkiä epätavallisella kasvilla. Tämä ei ole sattumaa, koska sen herkät samettiset lehdet ja epätavallinen väri herättävät huomiota..

Sisältö:

 • Millainen kasvi?
 • Näkymät 
 • Istutus, poistuminen
 • Talvehtiminen
 • Kasvatusvaihtoehdot
 • Yläpukeutuminen
 • Sairaudet, tuholaiset
 • Käytä kukkapenkeissä
 • Lähtö

Cineraria hopeinen sametti kosketukseen

Cineraria – samettinen kasvi kosketukseen

Koristele mökkisi hopeisella cinerarialla

Esimerkki alkuperäisestä maan sisustuksesta

Millainen kasvi?

Cineraria silvery on monivuotinen Asteraceae -suvusta, joka on yleistynyt Euroopassa. Hänen kotimaansa on Välimeri. Muut nimet:

 1. Tuhkainen nurmikko.
 2. Jacobian merenranta.

Tämän kasvin tärkein erottava piirre on lehdet, joissa on samettinen rakenne ja höyheninen rakenne. Yleisin väri on harmaa..

Tärkeä! Cineraria silvery käytetään menestyksekkäästi yksittäisissä istutuksissa ja taustakukkana koostumuksissa.

Cinenraria pienessä kauniissa koostumuksessa

Kukat pienessä näyttävässä koostumuksessa

Näkymät

Kasvi eroaa paitsi ulkonäön määrästä myös monimuotoisuudestaan. Suosituimpia ovat:

 • Hopeanhohtoinen pieni pensas 30 cm korkea. Tämän lajin “käyntikortti” on hopeiset, samettiset lehdet. Pensas kukkii keltaisena, mutta varsi on usein katkaistu, koska ne eivät näytä kovin orgaanisilta hopeisten lehtien taustalla. Tämän lajin lajikkeita on monia.
 • Siro. Tämä on myös monivuotinen, mutta kukat ovat tärkein koristeellinen toiminto. Kukinta ilahduttaa sinua eri väreillä sinisellä ja violetilla. Sitä käytetään usein kimppuihin pitkäaikaiseen varastointiin. Tällainen monivuotinen kasvi kasvaa voimakkaasti, joten sen kasvua on pidettävä kurissa..
 • Verinen – vuotuinen, jota kasvatetaan avoimessa ja suljetussa maassa. Niitä käytetään usein parvekkeiden ja terassien koristeluun. Lehdet ovat vaaleanvihreitä, frotee terälehtiä. Kukat luovat koristeellisen vaikutelman.

17

Lajikkeet

Niitä on monia, mutta suosituimpia on kaksi:

 1. Cirrus – lehdet ovat hopeanhohtoisia ja vihertäviä. Niiden muoto on soikea, hieman aaltoileva. Kasvaessaan lehdet muuttuvat hopeanvalkoisiksi, mikä luo erinomaisen koristeellisen vaikutuksen. Tämän lajikkeen pensaan korkeus on jopa 45 cm.
 2. “Hopea antaa” on tyylikkäämpi lajin edustaja, vain 25 cm korkea. Lehdet ovat avoimia karvaisia, on monia leikkauksia, niiden väri on hopeanvalkoinen ja sävyjä.

Kirkas pyöreä kukkapenkki, hopeinen cineraria

Kirkas pyöreä kukkapenkki, jossa on hopeaa

Istutus, poistuminen

Hopeisen cineraria -pensaan istuttaminen ja hoito ei aiheuta vaikeuksia. Tärkein viljelymenetelmä on siementen kylväminen. Harvemmin käytetään oksastustapaa, jonka kanssa ei myöskään esiinny vaikeuksia..

Tärkeä! Cineraria -siemeniä voi ostaa mistä tahansa kaupasta, niillä on korkea itämisaste, mikä tarkoittaa, että hopeinen kauneus voi varmasti asettua kukkapenkkiisi.

Sinun täytyy kylvää siemeniä maaliskuusta toukokuuhun, voit kasvaa taimien kautta tai kylvämällä suoraan maahan. Haluttujen taimien saamiseksi on useita tekniikoita:

 1. Siementen kylväminen kosteaan maahan. Siemenet peitetään maalla ja peitetään kalvolla. Joten sisälämpötila on hieman korkeampi kuin sisätiloissa, ja taimet ilmestyvät nopeasti..
 2. Kylvö kosteassa maaperässä hiekatäytteellä. Yllä on myös kalvo tai lasi.
 3. Kylvö kostutettuun maahan, peittämällä se paperiarkilla, joka on kostutettava hyvin. Siemenet itävät sen läpi ilman ongelmia.

Siistin ulkonäön vuoksi kasvi on leikattava säännöllisesti.

Siistin ulkonäön vuoksi kasvi on leikattava säännöllisesti.

Jotta versot olisivat nopeita, säiliö on peitetty kalvolla tai lasilla. Ajoittain maaperä on kostutettava, mieluiten ruiskupullosta. Ei ole suositeltavaa kastella vesivirralla, koska siemenet voidaan pestä pois, etkä voi odottaa versoja.

7-10 päivän kuluttua versot ilmestyvät, ne on kasteltava erittäin huolellisesti, ja on parempi suihkuttaa suihkulla. Kun ensimmäiset hopeiset lehdet löytyvät, kalvo on poistettava ja kasvi siirrettävä lähemmäksi aurinkoista ikkunaa..

Valinta suoritetaan heti, kun 2 todellista arkkia tulee näkyviin. Siirron aikana ei ole vaikeuksia – cineraria juurtuu hyvin uuteen paikkaan. Laskeutuminen avoimeen maahan suoritetaan pari kuukautta sukelluksen jälkeen; tässä tapauksessa hän ei myöskään tarvitse erityistä hoitoa.

Kylvö avoimessa maassa

Voit kylvää cinerariaa suoraan kukkapenkille, mutta tässä tapauksessa kukintaa lykätään 1-1,5 kuukautta. Hopeisen cinerarian tapauksessa tämä ei ole kriittistä, kukilla ei ole keskeistä koristearvoa..

Cineraria -kylvö hopea avoimessa maassa

Kylvö avoimessa maassa

Kastelu ja aurinko

Cineraria ei ehdottomasti vaadi kastelua; se selviytyy täydellisesti jopa kuivasta kesästä. Pääkastelu suoritetaan nuorten taimien istutuksen jälkeen, ja heti kun kasvi juurtuu, se suoritetaan tarpeen mukaan.

Tärkeä! On syytä muistaa, että kastelun puute johtaa siihen, että lehdet muuttuvat keltaisiksi ja putoavat..

Mitä tulee aurinkoon, kukka ihailee auringon säteitä, eikä edes suora UV -altistuminen estä sitä kasvamasta ja kehittymästä..

Talvehtiminen

Cinerarian talvehtimiseen on kaksi vaihtoehtoa:

 • Talvella kadulla. Jotta kasvi selviytyisi helposti pakkasista, se on peitettävä riittävän suurella lehtikerroksella. Lumen putoamisen jälkeen se on lämpimän “turkin” alla eikä pakkanen pelkää sitä.
 • Kaivaminen pakkaselle. Tämä on myös hyvä vaihtoehto – sinun täytyy kaivaa cineraria juurista ja siirtää se viileään paikkaan, optimaalisesti kellariin. On suositeltavaa kaivaa se pois savimaalla, joka on kasteltava vedellä koko talven..

Talvikaudella cineraria nukkuu, ja kevään alkaessa sen kehityssykli alkaa uudestaan. Jos talven jälkeen löytyy jäätyneitä lehtiä, ne on poistettava.

Jos cinerariaa on vähän, voit kaivaa sen talveksi.

Jos cinerariaa on vähän, voit kaivaa sen talveksi.

Kasvatusvaihtoehdot

Kasvin istuttaminen ja hoito sekä lisääntyminen eivät aiheuta vaikeuksia. Voit levittää kauneuttamme seuraavilla tavoilla:

 1. Siementen kylväminen on kätevin ja yleisin tapa.
 2. Bushin jako – harvoin käytetty. Tämä on tehtävä, kunnes kasvi kukkii. Jakautumisprosessi koostuu pensaan kaivamisesta ja juurijärjestelmän elementtien leikkaamisesta.
 3. Pistokkaat.

Cinerarian kylvö pistokkailla

Cinerarian kylvö pistokkailla

Siirtotekniikka on varsin suosittu. Pistokkaat leikataan heinäkuun puolivälissä, kun laitokseen ilmestyy sivuvitoja. Käsitellä asiaa:

 • Pistokset leikataan terävällä veitsellä.
 • Laitetaan kosteaan maahan. On tarpeen luoda kasvihuoneilmiö peittämällä kasvi purkilla tai pullolla..
 • Juuret näkyvät 2-2,5 viikossa. Tämä viittaa siihen, että varttamisprosessi oli onnistunut..
 • Nyt kasvi voidaan istuttaa kukkapenkkiin.

Cinerarian kirkkaat kukat hopeanhohtoisia

Cinerarian kirkkaat kukat hopeanhohtoisia

Yläpukeutuminen

Cineraria rakastaa ravitsevaa maaperää. On toivottavaa ruokkia kasvi kadehdittavalla säännöllisyydellä. Keväällä ja kesällä – kuukausittain, voit käyttää nestemäistä lannoitetta sisäkasveille.

Sairaudet, tuholaiset

Tällainen alkuperäinen kasvi kärsii usein kirvoja ja hämähäkkipunkkeja vastaan, joskus voit jopa löytää valkoisen perhonen. Punkkitartunta voi aiheuttaa kasvin kuivumisen ja kuoleman. Voit tunnistaa punkin lehtien pienistä keltaisista pisteistä. Kirvoja voidaan kerätä käsin, mutta jos ne osuvat kasveihin massiivisesti, on käytettävä radikaaleja torjuntamenetelmiä – nykyaikaisia ​​kemikaaleja, joiden vaikutus on suunnattu nimenomaan havaittuun tuholaiseen. Mikä tahansa akarisidi auttaa pääsemään eroon punkista, ja hyönteismyrkky auttaa pääsemään eroon kirvoista. Kansanmenetelmät – suihkuttaminen saippuavedellä, nokkosinfuusio.

Joskus kasvi kuihtuu, tämä voi viitata homeisiin juuriin. Tässä tapauksessa sinun on vähennettävä kastelua..

Jos cinerariaa kasvatetaan sisätiloissa, siihen voivat vaikuttaa sairaudet, kuten myöhästyminen, mykoosi. Kasvia on vaikea käsitellä, tällaisia ​​ongelmia on helpompi välttää. Tämä voidaan tehdä säännöllisesti tuulettamalla huone..

16

Käytä kukkapenkeissä

Cinerariaa käytetään menestyksekkäästi taustakasvina kukkapenkeissä. Hän pystyy korostamaan kirkkaita värejä. Näyttää erityisen houkuttelevalta kirkkaiden ja kylmien sävyjen kasvien kanssa – sininen, violetti.

Cineraria näkyy täydellisesti kukkapenkeissä rajana. Se ympäröi kukkivaa kokonaisuutta sisällä, tekee siitä alkuperäisen ja täydellisen.

Kauniit neliönmuotoiset kukkapenkit, joissa on kirkkaat kukat, täydentävät hopeanväristä cinerariaa

Kauniit neliönmuotoiset kukkapenkit kirkkailla kukilla

Hänen kanssaan on mahdollista luoda alkuperäisiä kukkakuvioita, koska väri on melko epätyypillinen kasveille. Cineraria näyttää hyvältä kukkapenkillä kirkkaassa auringossa ja pilvisenä päivänä. Ensimmäisessä tapauksessa se on reunan vuoksi lähes valkoinen auringon säteiden alla, toisessa se on hopeanvihreä, mikä on myös erittäin alkuperäinen..

Monivärinen kukkapenkki, jossa on tuhkainen risti

Monivärinen kukkapenkki, jossa on tuhkainen risti

Lähtö

Cinerarian kauneus tulisi ratkaista hänen kukkapenkkiinsä. Se on vaatimaton, helppo istuttaa ja huoltaa. Ja mikä tärkeintä, se on monivuotinen, mikä tarkoittaa, että se on alkuperäinen, näyttävä koriste monien vuosien ajan..