Catalpa: hyödyllisiä ominaisuuksia ja kuinka muuttaa puutarhasi tunnistamattomaksi sen avulla?

Tuoksuva rehevä kukinto apinan puusta

Tuoksuva rehevä kukinto apinan puusta

Luonnossa catalpa kasvaa Pohjois -Amerikassa, Kiinassa, Japanissa. Kesällä sen salaperäistä kruunua täydentää aina valkoiset kukinnot, joilla on miellyttävä tuoksu. Se on ikivihreä kasvi, jonka korkeus on noin 5-6 m, mutta yksilöt kasvavat luonnossa jopa 35 m. Sen toinen nimi on apina. Se saatiin erityisen kukinnan vuoksi, joka on epämääräisesti samanlainen kuin oksien väliin piiloutuneiden apinoiden hännät..

Tyylikäs ja eksoottinen puu

Eksoottinen puu

Levittävä kruunu on erinomainen katos kuumina päivinä

Levittävä kruunu on erinomainen katos kuumina päivinä

Catalpa -kukat näyttävät hyvin paljon kastanjan kukinnoilta

Kukat muistuttavat vahvasti kastanjan kukintoja

Kaunis maisemointi

Kaunis maisemointi

yleinen kuvaus 

Viiden vuoden ajalta puu aloittaa kukinnan. Tämä tapahtuu yleensä kesäkuussa, kun se on jo lämmennyt. Kukka on rakenteeltaan jonkin verran samanlainen kuin kastanja, mutta sen koko on suurempi..

Kaunis koristeellinen aita

Koristeellinen pensasuunnitteluvaihtoehto

Lajikkeet ja lajikkeet

Suku sisältää peräti 11 lajiketta, joista 4 viljellään maantieteellisillä leveysasteillamme. Lehtien pituus on noin 20 cm, mutta on poikkeuksia. Catalpan tärkeimmät lajikkeet:

 • AUREA – sydämenmuotoiset lehdet, joissa on samettinen pinta;

AUREA lumivalkoisilla kukilla ja hieman samettisilla lehdillä

AUREA lumivalkoisilla kukilla

NANA -lajikkeet sopivat erinomaisesti maisemointiin

Lajike sopii täydellisesti maisemasuunnitteluun.

 • NANA on pieni 4-6 m korkea puu. Suurin ero on tiheä pallomainen kruunu;
 • KENE on lehtikasvi, jolla on kellertävä reuna ja vihreä keskusta.

Kulttuurin peruslajeista voidaan erottaa useita suosittuja:

 • Bignoniaceae – on houkutteleva pyramidinen kruunu, joka kasvaa jopa 30 m: iin, lehtilevyn pituus on 30 cm, leveys 15 cm, kesän alusta kermanväriset kukat kukkivat ja terälehdet ovat aaltoilevia, peitetty keltaisilla raidoilla.

Bignonium catalpa

Bignonium -perhe

 • Pallomaisessa on erityinen runko, joka on peitetty houkuttelevalla kuorella. Sen yläpuolella on erityinen korkeus, joka on tiheän vihreän pallon muotoinen ja pinta on sileä. Takana on lyhyt valkoinen kasa. Kesäkuussa voit nähdä alkuperäiset kukat, jopa 5 cm pitkiä.
 • Wonderful on toinen yleinen kulttuurityyppi, jolla on hyvä sopeutumiskyky jopa ankariin pakkasiin. Se on koristeellinen puu, joka kasvaa 35 metriin, ja siinä on vahva varsirunko, joka antaa sille monumentaalisen ja voimakkaan ulkonäön..

Jotkut pastalajikkeet ovat pakkasenkestäviä

Jotkut lajikkeet ovat pakkasenkestäviä

Pieni puu, jossa on pallomainen kruunu

Pieni puu, jossa on pallomainen kruunu

 • Upea – lajike, joka voi saavuttaa 30 metrin korkeuden, on lehtipuinen rakenne. Eroaa suurista lehdistä ja pitkänomaisista petioleista. Kukintojen koko on 7 cm, niissä on kermainen sävy ja violetit alueet kehän ympärillä.
 • Yleinen – suorilla versoilla. Lisäksi sen erottuva piirre on moninkertainen maisemointi. Puu voi olla jopa 8 metriä korkea, kukinta tapahtuu kolmen viikon aikana. Siemenet kerätään keväällä ja syksyllä..

neljätoista

 • Hybridi – korkeus on noin 20 metriä, kruunulla on selkeä pallomainen muoto ja pyöreys. Lehdet ovat 20 cm pitkiä, rehevä kukinta kestää neljä viikkoa ja suoritetaan säännöllisesti vuosittain..
 • Soikea – kasvi, joka saavuttaa 10 metrin korkeuden luonnossa. Se on alun perin Kiinasta. Kukinta alkaa alkukesästä. Kulttuurilla on laaja ja suuri lehtineen terävät kärjet.

Jalostusominaisuudet

Maisemointi englantilaiseen tyyliin

Maisemointi englantilaiseen tyyliin

Tämän kasvin lisääntyminen suoritetaan kasvullisesti ja siemenellä. Jokainen menetelmä tuottaa hyviä tuloksia, joten puutarhurit ohjaavat valintaansa henkilökohtaisten mieltymysten mukaan..

Siementen lisääntyminen

Kypsät hedelmät leikataan, siemenet uutetaan ja säilytetään paperipussissa kolme vuotta. Kun jalostus tapahtuu, valmistetaan löysällä maaperällä varustetut astiat. Talven lopussa siemenet kastetaan ja syvennetään maahan. Sitten säiliö peitetään läpinäkyvällä kannella ja siirretään valaistuun huoneeseen. Nuoria kasveja on kasteltava ja tuuletettava säännöllisesti..

Vegetatiivinen lisääntyminen

Kesän lopussa kesän asukkaat leikkaavat kypsyneistä versoista 10 cm: n pistokkaita. Leikkaus käsitellään erityisellä koostumuksella. Säiliöt on varustettu turvemaalla ja niitä pidetään ulkona vedolta ja sateelta suojatulla alueella. Juurtuminen tapahtuu koko kuukauden, mutta ne ovat liian heikkoja talvehtimiseen. Siksi talvikaudeksi kannattaa jättää ne huoneeseen, jossa lämpötila on ehdottomasti positiivinen. Syksyllä taimet pudottavat lehdet ja keväällä uudet.

neljätoista

Prosessin ominaisuudet

 1. Ennen istutusta siemenet liotetaan lämpimässä vedessä 8 tuntia. Siemenkokoelma

  Siemenkokoelma

  Siemenet on kasteltava veteen ennen istutusta.

  Liota ne vedessä ennen istutusta.

 2. Kylvö suoritetaan helmikuussa, tämä tehdään erityisessä säiliössä, jossa on valmistettu maaperä.
 3. Huoneen, jossa tätä työkappaletta säilytetään, tulee olla mahdollisimman himmeä.
 4. Korkean siementen itämisen vuoksi lämpötilan tulisi olla 25 astetta.
 5. Taimien muodostumisen jälkeen elinsiirto tapahtuu avoimessa maaperässä..

  Nuoret versot siirretään avoimeen maahan

  Nuoret versot siirretään sitten maaperään

Leikkaustekniikka

 1. Tämäntyyppisiä töitä tehdään perinteisesti kesän toisella puoliskolla..
 2. Pistokkaat leikataan aikuisista kasveista, pituus – 8 cm.
 3. Sitten ne istutetaan hiekkaan ja turve maahan..

  Taimen siirtäminen

  Taimen siirtäminen

 4. Leikkaus tehdään keväällä, poistamalla kuivat versot ja tiheät laikut.

Kemiallinen koostumus

Catalpan koostumusta ei ymmärretä hyvin. Kuori sisältää tanniineja ja erityisiä hartseja, jotka antavat sille hyödyllisiä ominaisuuksia. Lehdistä asiantuntijat havaitsivat glykosidien läsnäolon.

Siemenet sisältävät myös noin 30% öljyä, jossa on runsaasti eleosteariinihappoa. Kaikki nämä aineet tekevät viljelmän koostumuksesta melko rikkaan, ja sillä voi olla monimutkainen vaikutus kehoon, kun sitä käytetään terapeuttisiin tarkoituksiin..

13

Hyödyllisiä ominaisuuksia

Tätä laitosta käytetään paitsi henkilökohtaisen tontin koristeluun ja maiseman suunnitteluun myös lääketieteellisiin tarkoituksiin. Kasvin siemenissä on öljyä, joka kuivuu riittävän nopeasti. Tässä suhteessa sitä käytetään maalien ja lakkojen valmistukseen. Tämän puun kuori infuusiona tai keitossa on hyödyllinen lääke ruoansulatukseen, ja sitä käytetään lehtien ja palkojen ohella laajalti useisiin sairauksiin:

 • onkologiset kasvainprosessit;
 • keuhkoputkien sairaudet;

Kuoriuutetta käytetään keuhkoputkien sairauksien hoitoon

Kuoriuutetta käytetään hoitoon

 • strumien, paiseiden, tulehdusten hoidossa;
 • herpesin, aknen ja aknen havaitsemisen aikana;

Catalpan hyödylliset aineet auttavat herpesin hoidossa

Catalpan hyödylliset aineet auttavat ihosairauksien hoidossa

 • diabeteksen hoidossa;

Laskeutumisominaisuudet

Kasvava koristekulttuuri

Kasvava koristekulttuuri

Laskeutuminen tapahtuu alueella, jossa on hyvä valaistus ja joka on suojattu tuulelta. Kasvi on istutettava 1-1,2 metrin syvyyteen, tätä varten voidaan käyttää erityistä humus- tai lehtimaaperän, turpeen ja hiekan maaperän seosta.

Ennen istutusta maaperä on lannoitettava puutuhalla ja fosfaatilla ja kaadettava sitten runsaasti vesikuoppaan. Varmista, että maaperä on neutraali happamuudeltaan. Jos istutusolosuhteet ovat asianmukaiset, kasvi alkaa kukkia viidentenä vuonna..

Pastapuun istutuskuopan on oltava syvä

Istutusaukon on oltava syvä

Lannoitus

Lannoitus

Nuoret kasvit kärsivät usein pakkasvaurioista. Siksi talvella kannattaa kääriä rungot kuusen oksilla tai säkkikankaalla. Puun alla maan tulee olla peitetty paksulla lehtikerroksella. Myös maaliskuussa puutarhurin tulisi leikata oksat, jotka ovat onnistuneet heikentymään tänä aikana..

Hoitosäännöt

Kaikki puutarhat ja vihannespuutarhat vaativat rikkakasvien poistamista ajoissa

Kaikki puutarhat vaativat rikkakasvien poistamista ajoissa

Hoito on poistaa rikkaruohot ajoissa ja löysää maaperää jopa 30 cm asti, ja myös kannattaa kastella runsaasti – kerran viikossa. Ruokintaan maan asiantuntijat käyttävät perinteisesti mädäntynyttä lantaa.

Tuholaiset ja sairaudet

Jotta kasvi ilahduttaisi sinua kukinnastaan, se tarvitsee asianmukaista hoitoa.

Jotta kasvi ilahduttaisi sinua kukinnastaan, se tarvitsee asianmukaista hoitoa.

Kuten kaikissa muissakin kasviviljelmissä, catalpalla ei ole kuoriaisia ​​ja muita mikro -organismeja koskevia sairauksia ja sabotaasia. Puu kokonaisuudessaan kestää tauteja, mutta espanjalainen kärpäs on usein vahingollinen tekijä. Tämä vaiva voidaan poistaa ruiskuttamalla puuta erityisillä koostumuksilla “DETSIS” ja “KINMIX”.

Jos silmissä on hyönteisiä, kasvi on käsiteltävä hyönteismyrkkyillä, kunnes silmut avautuvat. Muussa tapauksessa on olemassa vaara muodonmuutoksesta. Sienikontaminaation välttämiseksi on tarpeen seurata maaperän yleistä tilaa. Sen pitäisi olla löysä ja löysä..

Tärkeä vaatimus on myös, että vesi on helposti läpäisevää. Jos kasviviljelmällä oli mahdollisuus kohdata sieni, se voi aiheuttaa kasvin kuivumisen ja jopa sen kuoleman..

Espanjalainen lentää

Espanjalainen lentää

Kinmix auttaa tuholaistorjunnassa

Kinmix auttaa tuholaistorjunnassa

Siten kasvi ei ole nirso ulkoisissa olosuhteissa eikä ole vaativa hoidon suhteen. Tämän ansiosta monet kesäasukkaat istuttavat innokkaasti catalpaa. Tämä on loistava tapa jalostaa aluetta ja luoda ihana vihreä tunnelma puutarhaan.!