Modernit kauniit mökit (yli 80 valokuvaprojektia): kuinka rakentaa unelmiesi talo – neuvoja kokeneilta kehittäjiltä

Ylellinen mökki, jossa on tilava terassi

Ylellinen mökki, jossa on tilava terassi

Mökit tulivat meille Englannista, ja nämä olivat pienelle perheelle rakennettuja yksikerroksisia taloja. Usein heidän ullakkotilansa oli varustettu ullakolla, mikä mahdollisti asuintilan lisäämisen. Tällaisen talon kokonaispinta -ala oli 100 neliömetriä. m. Nykyaikaiset mökit eroavat merkittävästi klassikoista.

Ne edustavat asuinrakennusta, joka voidaan rakentaa sekä kaupungin sisällä että sen ulkopuolella. Mökin koko on 300 neliömetriä. m, ja siihen on ilman muuta yhdistetty tietoliikennettä mukavuuden vuoksi. Rakennuksen vieressä on usein hyvin varustettu ja jalostettu viereinen alue. Mitä muuta eroa on toimivilla mökkeillä – lue.

Pieni uima -allas maalaistalon pihalla

Pieni uima -allas maalaistalon pihalla

Julkisivun koristelu tekokivellä antaa rakennukselle tietyn viehätyksen

Julkisivun koristelu tekokivellä antaa rakennukselle tietyn viehätyksen

Ihana modulaarinen maalaistalo

Ihana modulaarinen maalaistalo

Suuret panoraamaikkunat ovat talon sisustus

Suuret panoraamaikkunat ovat loistava idea maalaistalolle

Moderni kaunis mökki: materiaalit seinille (valokuvavaihtoehdot)

Neuvoja! Yleensä ennen valmiin rakennuksen valitsemista tai sen projektin aloittamista kannattaa harkita materiaalikomponenttia sekä sitä, mistä näiden asuintilojen haitat ja edut riippuvat. Oikein käytettynä ja rakentamalla mökki palvelee sinua pitkään..

Moderni kaksikerroksinen talo

Moderni kaksikerroksinen talo

Puu

Tämä materiaali on tämän rakennuksen klassikko. Puumökit vaihtelevat puunjalostuksen mukaan ja niillä on tiettyjä ominaisuuksia. Tarkastellaan niitä alla olevassa taulukossa:

Variety Hyödyt Miinukset
Log ja hienonnettu Halvin kaikista materiaaleista, etenkin metsäalueilla. Pylväsperustan käyttö tarjoaa alhaisen lämmönjohtavuuden. On epätodennäköistä, että kosteus tunkeutuu sisälle Tulipalo vaarallinen. Lyhin käyttöaika. Alaosa tarvitsee suojaa sateelta
Baarista Yksinkertaisempi ja siksi nopeampi rakennusprosessi. Raaka -aineita käytetään vähemmän Kallis. Vähemmän esteettinen
Pyöristetystä baarista Kaunis julkisivu. Kestävyys. Turvallisuus Korkea hinta. Monimutkainen ja pitkä rakennusprosessi

Huomautuksella! Kaikkien puutalojen tärkein etu on ympäristön turvallisuus..

Yksityinen talo baarista

Yksityinen talo baarista

Tiili

Tiilitalot osoittautuvat hieman kalliiksi, mutta samalla ne ovat melko kestäviä. Tämä on tietysti asennussääntöjen alaista. Tärkeä rooli tässä tapauksessa on annettava säätiölle, koska jos normeja rikotaan, rakennus voi haljeta.

Tiilitaloilla on monia etuja.

Tiilitaloilla on monia etuja.

Epätavallinen rinteiden talo

Epätavallinen rinteiden talo

Neuvoja! Mitä suurempi rakennus, sitä leveämmän ja syvemmän perustan on oltava ja kaatamalla on käytettävä vahvikkeita.

Muuraukseen käytetään erilaisia ​​menetelmiä ja erityyppisiä tiiliä, mikä tekee talosta houkuttelevamman..

Erityisesti käytetään sementtilaastia, joka sisältää:

 • sementtilaatu 200-300;
 • hiekka;
 • vettä.

Tärkeä! Kaikista eduista huolimatta tiilirakennuksilla on yksi suuri haitta – ne ovat erittäin kylmiä talvella. Siksi kodin parantamiseen on välttämätöntä käyttää ylimääräistä lämmöneristystä. Se on suunniteltu sisä- tai ulkokoristeluun.

Vaahtobetoni

Moderni materiaali asuinrakennuksiin on vaahtobetoni. Se tarjoaa paljon etuja, ja tärkein niistä on luotettava lämmöneristys, vaikka se on tulenkestävä. Ja tietenkin, älä unohda taloudellista puolta – se on paljon pienempi kuin tiili. Mutta kaikkien etujen taustalla sillä on yksi suuri haitta: vaahtolohkot ovat lyhytaikaisia, ajan myötä ne menettävät lujuutensa ja muut ominaisuudet.

Vaahtolohkojen talot rakennetaan riittävän nopeasti

Vaahtolohkojen talot rakennetaan riittävän nopeasti

Modernien mökkien katot – valinnan hienovaraisuuksia

Yksi pääesineistä esineiden kehittämisessä. Katot eroavat toisistaan ​​geometrisesti:

 • Vaja – tasainen pinta, joka lepää seinillä, jotka on pystytetty eri korkeuksille. Tämä on halvin vaihtoehto, mutta samalla on mahdotonta varustaa ullakko sen alle..
 • Gable on yleisin vaihtoehto. Se koostuu kahdesta tasossa olevasta tasosta, jotka ovat tasakylkisen kolmion muotoisia. Se eroaa esteettisestä suunnittelusta ja tarjoaa merkittävän alueen ullakolla.

Katto on yleisin tyyppi

Lattiakatto on yleisin tyyppi

Pieni kodikas talo panoraamaikkunoilla

Pieni kodikas talo panoraamaikkunoilla

 • Lantio – koottu neljästä tasosta seinien lukumäärän mukaan. Se on kätevä paikoissa, joissa voimakas tuuli usein nousee, mutta samalla sen alla oleva ullakko on pienempi kuin pääty.
 • Teltta – suunniteltu neliömäisille rakennuksille. Koska se koostuu neljästä identtisestä tasosta – tasakylkisen kolmion sivut, joiden kärkipisteet yhtyvät yhdessä kohdassa. Se kestää hyvin säämuutoksia ja sateita..
 • Monipäällysteinen – suunniteltu rakennusten peittämiseen, muistuttaa rikki monikulmion. Siinä on erittäin monimutkainen rakenne, mutta samaan aikaan tällainen katto näyttää erittäin houkuttelevalta..

 • Katkoviiva – suunniteltu ullakon järjestämiseen. Se koostuu kahdesta rinteestä, jotka ovat tasoja, joilla on suuri taivutuskulma ja jotka lepäävät pylväillä. Tarjoaa maksimaalisen käyttökelpoisen ullakkotilan.
 • Kupoli- ja kartiokattoja käytetään harvoin. Ne on luotu esteettisemmän ilmeen saavuttamiseksi ja ne on asennettu rakennuksiin, joissa on renkaan muotoiset seinät, jotka eroavat rakenteen monimutkaisuudesta, asennuksen monimutkaisuudesta jne.
 • Yhdistetty – koostuu useista kattorakenteista.

Katotyypit: 1 - yksikerroksinen; 2 - pääty; 3 - lonkka; 4 - puoli lonkka

Katotyypit: 1 – yksikerroksinen; 2 – pääty; 3 – lonkka; 4 – puoli lonkka

Neuvoja! Katto kannattaa valita kohteen muodon ja alueen sekä ilmaston ominaisuuksien mukaan..

Muoton lisäksi on tarpeen käsitellä kattoa peittävää materiaalia. Nykyään valmistajat tarjoavat laajan valikoiman tuotteita. Materiaalit eroavat koostumukseltaan, ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan, ne voidaan jakaa kahteen tyyppiin – arkki ja kappale.

Katotyypit: 5 - rikki; 6 - kupoli; 7 - kartiomainen; 8 - teltta

Katotyypit: 5 – rikki; 6 – kupoli; 7 – kartiomainen; 8 – teltta

Lehtinen

Levyt ovat materiaaleja, jotka valmistetaan mittalevyillä. Niillä on pääsääntöisesti alhainen hinta. Niiden helppo asennus helpottaa niiden asettamista. Harkitse niiden ominaisuuksia alla olevassa taulukossa..

Materiaalikoostumus Termi Suunnittelu Edut Miinukset
Metallinen laatta Valmistettu sinkitystä teräksestä, jossa on kaksipuolinen polymeeripinnoite 15 vuotta Ulkoisesti jäljittelee laattoja, sillä on laaja värivalikoima Saatavuus Matala meluneristys
Asbestisementti liuskekivi Valmistettu sementistä, johon on lisätty imukykyistä ainetta 20-30 vuotta vanha Sileä tai aaltoileva. Harmaa tai värjätty Saatavuus, paloturvallisuus Hauraus, myrkyllisyys, suuri massa
Ondulin Valmistettu bitumisista selluloosakuiduista jopa 20 vuotta Aallotetut levyt Kevyt, edullinen Ei kovin houkutteleva ulkonäöltään
Aaltopahvi Sinkitty tai maalattu teräs 15 vuotta Aallotettu Helppokäyttöisyys, helppokäyttöisyys Äänieristyksen puute
Sauma katto Maalattua metallia jopa 50 vuotta Litteät levyt Kestävyys, vahvuus Alhainen meluneristys, lämmönjohtavuus, korkeat kustannukset

Moderni custom -talo uima -altaalla

Moderni custom -talo uima -altaalla

Huomio! Edellä mainittu asbestisementtilaatta on ympäristölle vaarallinen. Siksi kaikista eduista huolimatta siitä luovutaan yhä enemmän Euroopan maissa..

On huomattava, että kaikilla edellä mainituilla tyypeillä on yksi haittapuoli – ne eivät sovellu monimutkaisten kattorakenteiden luomiseen..

16

Pala

Päällysteet, jotka koostuvat pienistä kattoihin suunnitelluista elementeistä, ovat palaset. Yleensä ne ovat houkuttelevia, saatavana monimutkaisten rakenteiden verhoamiseen ja tarjoavat vähimmäismäärän jätettä. Näitä ovat kaikenlaiset laatat, joiden tyypit eroavat koostumuksesta, käyttöajasta ja hinnasta:

 • Keraaminen – houkutteleva, kestävä, vastustuskykyinen ulkoisille tekijöille, pystyy palvelemaan jopa 150 vuotta, sillä on melko korkea hinta, vaikka sillä on paljon painoa, joten sen asentaminen on vaikeaa.

Maalaistalo, jossa on taitettu katto

Maalaistalo, jossa on taitettu katto

 • Sementtihiekka – edullisempi ja vähemmän kestävä, kestää jopa 100 vuotta, sillä on samat edut ja haitat kuin edellisellä versiolla.
 • Liuskeöljy on erittäin kallista ja kestävää. Käyttöikä on jopa 200 vuotta, ympäristöystävällinen, houkutteleva, kestävä, kestävä erilaisille vaikutuksille, mutta samalla se on painava, joten asennuksessa on ongelmia.
 • Bitumi – pehmeä, joustava elastinen, käyttöikä on noin 50 vuotta, kevyt, edullinen ja helppo asentaa, kestää ulkoisia vaikutuksia.

15

Neuvoja! Asfalttilaatat sopivat parhaiten kartiomaisten kattojen verhoamiseen joustavien ominaisuuksiensa vuoksi. Mutta älä unohda, että se kestää noin 50 vuotta..

Katon tyypin valinta riippuu sen muodosta ja henkilökohtaisista mieltymyksistäsi sekä odotetusta käyttöiästä..

Talon, huvilan ja mökin ulkoasu: tee itse -projektivaihtoehdot

Jotta koti olisi mukava, sinun tulee kiinnittää tarpeeksi huomiota ulkoasuun. Ensinnäkin sinun on päätettävä, kuinka monta kerrosta tulee. Ne tehdään pääsääntöisesti yksi- tai useampikerroksisina ullakolla..

Ylellinen tiilitalo koristekivillä

Ylellinen tiilitalo päällystetty koristekivellä

Ensimmäistä kerrosta edustaa useimmiten päivävyöhyke ja toista – yövyöhyke. Siksi on suositeltavaa järjestää seuraavat huoneet alla:

 1. olohuone;
 2. ruokasali;
 3. keittiö;
 4. kylpyhuone vieraille;
 5. kirjasto;
 6. kuntosali;

Suuren kaksikerroksisen talon ulkoasu

Suuren kaksikerroksisen talon ulkoasu

Toisessa kerroksessa on virkistys- ja yksityisyysalue. Tässä ovat makuuhuoneet sekä omistajille että vieraille. Siellä voi olla myös henkilökohtainen tili ja muita tiloja. Huomaa, että sääntöjen mukaan kylpyhuoneen ja wc: n on oltava jokaisen makuuhuoneen vieressä. Siksi ne sijaitsevat myös toisessa kerroksessa..

Neuvoja! Valitse huoneiden määrä ja toiminnallisuus mieltymystesi mukaan. Tämä riippuu yleensä perheen kokoonpanosta ja sosiaalisesta asemastasi. Päätä, mitä toimintoja mökkisi suorittaa, otatko vastaan ​​vieraita siellä, järjestä maallisia tai liikeillallisia.

Kauniin mökin sisustus on makuasia, ei suunnittelija

Sisustuksella on tärkeä rooli nykyaikaisissa asunnoissa. On hyvä, kun valittu tyyli sopii sisämaailmaanne. Sinun ja perheenjäsentesi täytyy tuntea olonsa mukavaksi omassa kodissasi. Sisustuksen tyypin perusteella vieraat voivat tehdä erityisiä johtopäätöksiä itselleen.

Tärkeä! Sisustus, huonekalut ja tarvikkeet valitaan tyylin mukaan. Jos huoneisiin sovelletaan erilaisia ​​tyylejä, sinun on luotava sujuva siirtyminen.. 

On myös tärkeää huolehtia julkisivun ulkonäöstä ja maisemoinnista. Ja myös päättää lisäobjektien saatavuudesta sisäpihalla. On välttämätöntä, että kaikki rakennukset yhdistetään harmonisesti keskenään ja että niissä on kätevät siirtymät toisistaan. Jos et voi tehdä kaikkea tätä omin käsin, älä lannistu, tässä tapauksessa eri mökkien luomiseen osallistuvat asiantuntijat sekä maisemasuunnittelijat auttavat sinua helposti..

15