Mikä on Duplex? Erot kaupunkitalosta, projektivaihtoehdot ja rakentaminen

Duplex moderniin tyyliin

Duplex moderniin tyyliin

Duplex käännetään englannista “double”. Tämä johtuu siitä, että rakennuksen ulkonäkö tuli meille Englannista 1800 -luvulla. Victorian aikakaudella tällaisia ​​rakennuksia luotiin tarkoituksena lisätä asuintilaa, jolla kahden sukulaisperheen piti asua – lapset ja vanhemmat, veljet tai sisaret kotitalouksiensa kanssa. “Tuplan” määritelmä paljastaa suunnittelun koko olemuksen. Duplex on asuinkompleksi, joka koostuu rakennuksesta, joka on jaettu kahteen osaan erillisillä sisäänkäynneillä. Yleensä se on rakennettu kahteen kerrokseen ja sillä on omat suunnitteluominaisuutensa..

Tämäntyyppinen kiinteistö on viime aikoina ilmestynyt markkinoille, mutta samaan aikaan se on nopeasti saamassa suosiota ominaisuuksiensa vuoksi. Katsotaanpa tarkemmin, mikä erottaa sen muista esineistä..

Kaksikerroksinen julkisivu viilokatolla

Kaksikerroksinen julkisivu viilokatolla

Edut kaupunkiasuntoon nähden

Yksinkertainen asunto, vaikka se olisi valtavan kaupungin keskustassa, voi monella tapaa olla huonompi kuin duplex. Yleensä sillä on seuraavat edut:

 1. alhaisemmat asuntokustannukset;
 2. asettelun ominaisuudet;
 3. kyky laajentaa korjaus- ja sisustusvaihtoehtoja;
 4. korkea äänieristys;
 5. varustettu paikka oman kuljetuksen säilyttämiseen;
 6. mahdollisuus olla yhtenäinen luonnon kanssa.

Mielenkiintoinen vaihtoehto puupinnoitteella

Mielenkiintoinen vaihtoehto puupinnoitteella

Samaan aikaan mökki -asutukset sijaitsevat lähellä infrastruktuuria, johon kuuluvat lääketieteelliset, koulu- ja esikoululaitokset sekä ostos- ja viihdekeskukset. Ne voidaan asentaa erityisesti kompleksin alueelle.

Huomautuksella! On myös tärkeää, että alue, jolla dupleksit sijaitsevat, on erikoistuneiden yritysten vartioima, mikä vähentää murtovarkaiden pääsyä taloon..

Tiukan tunnelman ystäville

Tiukan tyylin ystäville

Erot kaupunkitaloon

Nykyään duplex on eräänlainen mökkirakennus. Siksi se sekoitetaan usein muihin kiinteistöihin, kuten kaupunkitaloon. Epäilemättä niillä on jotain yhteistä, mutta jokaisella on omat erityispiirteensä..

Fakta! Nimi “kaupunkitalo” itsessään puhuu sen erikoisuudesta. Englannin kielestä, josta tämäntyyppiset rakennukset tulivat meille, kaupunki on käännetty “pikkukaupungiksi” ja talo on talo. Eli kaupunkitalo on kaupunkitalo.

Tämän perusteella voimme tarkastella lähemmin kahden suosittujen rakennusten tärkeimpiä eroja..

Ylellinen toteutus valkoisena

Ylellinen toteutus valkoisena

Townhouse Duplexin ominaisuudet
Omistajien lukumäärä Jopa 5-6 henkilöä 2 henkilöä
Viereinen maa 1,5 aaria 3 aresta
Äänieristys Tarvitaan koko huoneistossa Tarvitaan vain yhdelle viereiselle seinälle
Viestinnän järjestämisestä aiheutuvat kulut Jaettu kaikkien asunnonomistajien kesken Jaettu kaikkien asunnonomistajien kesken
Hyödyllisten palvelujen maksu Yksilö erillisten laskureiden mukaan Yksilö erillisten laskureiden mukaan

Yleensä molemmat rakennukset ovat erinomaisia ​​edullisena ja mukavana esikaupunkiasuntona..

15

Arkkitehtoniset piirteet

Tyypillisesti duplex on kaksikerroksinen rakennus, jossa on ullakko. Harvoissa tapauksissa sille rakennetaan kolme kerrosta. Esteettisistä syistä useimmat arkkitehdit haluavat säilyttää symmetrian. Kaikki sisäänkäynnit, ikkuna -aukot, parvekkeet ja muut elementit sijaitsevat molemmissa osissa samalla tavalla. Vaikka tässä tapauksessa on myös mahdollista käyttää epäsymmetriaa.

Huomautuksella! Tontin suhteen rakennus sijaitsee mahdollisimman lähellä katua. Keskus sisäänkäynti on tehty samalla puolella. Tässä tapauksessa rakennuksessa on oltava uloskäynti autotalliin, joka on osa rakennusta, sekä uloskäynti viereiselle alueelle..

Talo on rakennettu klassiseen tyyliin

Talo klassiseen tyyliin

15

Fakta! Molemmat osat yhdistetään pääsääntöisesti saman katon alle. Sen muoto riippuu rakennuksen pinta -alasta. Kaikkein tarkoituksenmukaisimpia ovat tietysti viilukatot. Joissakin tapauksissa dupleksin kummallakin puolella on erillinen katto ja rakennuksessa on viisto katto.

Tämä väri herättää aina huomiota.

Tämä väri herättää aina huomiota.

15

Layout

Koska mökit tulivat meille Euroopasta, niillä on omat suunnitteluominaisuutensa. Pohjakerroksessa on päivävyöhykkeen esineitä:

 1. Keittiö.
 2. Olohuone.
 3. Ruokala.

Myös pohjakerroksessa voi olla urheilukulma, työhuone, kirjasto. Mukavuuden vuoksi kylpyhuone on varustettava täällä. Toisessa kerroksessa on yövyöhykkeen esineitä – makuuhuoneita omistajille ja vieraille. Jokaisella niistä on oltava vieressä oleva kylpyhuone..

Kaksikerroksisen rakennuksen kaavio

Kaksikerroksisen rakennuksen kaavio

On syytä keskustella mahdollisuudesta järjestää olohuone eurooppalaiseen tapaan. Tämä on pääsääntöisesti ensimmäinen huone, johon talon kävijät astuvat. Se on pinta -alaltaan suurin ja toimii samalla eteisenä, koska se tarjoaa liikkumista useimpien lattian huoneiden välillä. Voi olla portaita toiseen kerrokseen ja uloskäynti terassille, jos sellainen on..

On tärkeää, että olohuoneessa on suuret ikkunat. Näin varmistetaan, että luonnonvaloa on riittävästi viihtyisyyden ja mukavuuden luomiseksi..

Tietenkin jokainen projekti on erilainen ja ulkoasu voi vaihdella. Varsinkin jos talo rakennetaan tilauksesta. Esimerkiksi rakennettaessa voidaan varustaa kellarikerros. Se toimii kellarina tarvikkeiden, viinin säilyttämiseen tai viihtyisään rentoutumispaikkaan biljardipöydän tai muiden laitteiden kanssa. Voit käyttää myös ullakkotilaa, jos sen avulla voit tehdä sen alueen..

neljätoista

Rakentamisen vaiheet ja ominaisuudet

Nykyään vain ammattimaiset rakennusliikkeet harjoittavat dupleksien rakentamista. Mutta kysymys niiden rakentamisesta on merkityksellinen jopa tavallisille ihmisille. Kuten mikä tahansa rakennus, tällainen talo koostuu useista elementeistä:

 • säätiö;
 • laatikot;
 • katot.

Syvempi pohjaporauskaavio

Syvempi pohjaporauskaavio

Perustetta on vahvistettava. Sen syvyys voi olla kaksi metriä riippuen maaperän tyypistä, jolla kohde sijaitsee. Tätä varten käytetään raudoituksesta keitettyjä rakenteita, jotka on kaadettu betoniin. Voidaan käyttää myös valmiita monoliitteja, jotka tulee kaataa tiivistetyllä betoniliuoksella..

On tärkeää rakentaa korkealaatuinen perusta, jonka on oltava riittävän korkea ja tehokas. Sen korkeus voi nousta 50-60 senttimetriin.

Syvemmän perustan rakentaminen

Syvemmän perustan rakentaminen

Kaikki tämä tehdään laatupohjan luomiseksi laatikolle, joka koostuu kahdesta kerroksesta. Se voi olla tiili- tai tuhkalohkoa, puuta voidaan käyttää, mutta tänään vaahtolohkojen tai ilmastettujen lohkojen käyttö on yhä suositumpaa. Niissä on korkea lämmöneristys, mikä on lisäetuna käytön helpottamiseen ja rakentamisen nopeuteen. Materiaali kiinnitetään yhteen ei sementtilaastilla, vaan erityisellä liimalla. Mutta sillä on yksi haittapuoli – korkeat kustannukset..

Seuraava työvaihe säätiön kanssa

Seuraava työvaihe säätiön kanssa

Seuraavaksi katto pystytetään. Olemme jo sanoneet edellä, että sillä voi olla erilaisia ​​muotoja. Se käyttää materiaaleja, kuten:

 1. Liuskekivi.
 2. Metallinen laatta.
 3. Keraamiset kattotiilet.
 4. Aaltopahvin levyt.
 5. Bitumiset vyöruusu.

Kattorakenne tiilestä duplex

Kattorakenne tiilestä duplex

 • On syytä huomata, että Euroopassa ensimmäinen tuote on pitkään suljettu pois tästä luettelosta, koska se on tunnustettu ympäristölle vaaralliseksi. Kaikki seuraavat materiaalit eroavat perusominaisuuksista, suunnittelusta ja hinnasta. Tämä vaikuttaa merkittävästi valmiin kohteen hintaan..

Rakentamisen jälkeen ovet ja ikkunat asennetaan. Ne voidaan valmistaa puusta. Mutta nykyään metalli-muovikehykset monikerroksisilla lasiyksiköillä ovat suositumpia..

Ovien ja ikkunoiden asennus

Ovien ja ikkunoiden asennus

Maan kylmillä alueilla on suositeltavaa käyttää lisäeristystä. Niissä voidaan käyttää mineraalivillaa, polystyreenivaahtoa, paisutettua savea ja paljon muuta. useimmiten ne asennetaan ulkopuolelta. Samanaikaisesti voidaan myös verhoilla sisätiloja, varsinkin ullakkotilaa järjestettäessä..

Seinäeristysjärjestelmä

Seinäeristysjärjestelmä

Huomautus! Lämmittimien piilottamiseksi ja esteettisen ulkonäön luomiseksi seinän lisäkoristelu suoritetaan ulkopuolelta. Käytä tätä varten sementtilaastia, joka sitten maalataan. Jos lisäät siihen graniittikuonaa, voit luoda viimeistelyn, jota kutsutaan yleisesti “turkiksi”.

Eristys asennetaan

Eristyksen asennus

Rakentamisen päätyttyä voit siirtyä rakennuksen sisustukseen. Tämä prosessi riippuu asunnonomistajien mieltymyksistä, koska markkinoilla on laaja valikoima rakennusmateriaaleja seinien, lattioiden ja kattojen viimeistelyyn eri tiloissa..

15

Yhteenvetona: duplex on eräänlainen esikaupunkien kiinteistö, joka on talo, joka on jaettu kahteen erilliseen osaan, jotka muodostavat yksittäisiä asuntoja. Se on edullinen asuntovaihtoehto niille, jotka eivät halua asua meluisassa kaupungissa..