Kesämökin ikkunoiden ristikot: optimaalisen suunnittelun valinta ja 70 tyylikkäintä ja turvallisinta vaihtoehtoa

Siisti hitsattu grilli

Siisti hitsattu grilli

Suurin osa maalaistaloista ja mökeistä jää talvella kokonaan tai osittain asumattomiksi, joten nämä talot muuttuvat varkaiden ja tunkeilijoiden helpoksi saaliiksi, joten kesämökkien ikkunoiden ristikoista tulee varma tapa päästä eroon ahdistuksesta ja turvata irtaimet ja kiinteää omaisuutta. Mutta myös tässä ratkaisu ei ole niin yksinkertainen kuin ensi silmäyksellä saattaa tuntua, koska markkinoilla olevien suunnitteluvaihtoehtojen runsaudesta saatat hämmentyä, kaikenlaiset ritilät eroavat tyypeiltään, tyypeiltään, muodoltaan, ominaisuuksiltaan ja toiminnoiltaan . Harkitse, kuinka voit valita säleiköt maan varmuuden vuoksi.

Taotut ristikot mökin ikkunassa Välimeren tyyliin

Taotut ristikot mökin ikkunassa Välimeren tyyliin

Perinteiset metallipalkit maalaistalon ikkunoissa

Perinteiset metallipalkit maalaistalon ikkunoissa

Enemmän kuin koristeellinen, mutta kaunis takorautainen säleikkö merellä

Enemmän kuin koristeellinen, mutta kaunis takorautainen säleikkö merellä

Luotettava ristikko maa -ikkunaan

Luotettava ristikko maa -ikkunaan

Kaunis hitsattu ristikko sinisellä värillä maaikkunoiden väreissä

Kaunis hitsattu ristikko sinisellä värillä maaikkunoiden väreissä

Taottu ristikko maa -ikkunaan

Taottu ristikko maa -ikkunaan

Ristikot ikkunoissa kesäasunnolle: lajikkeet

Rakenteiden perustyypin perusteella se voidaan jakaa hitsattuihin ja taottuihin elementteihin..

 • Hitsaustuotteet ovat yleisiä, edullisia, kevyitä ja kestäviä. Jäykkyyden suhteen ne voivat helposti kilpailla takorautaisten ritilien kanssa ikkunoissa, mutta samalla niiden ulkonäkö on vakio, eivätkä kaikki yksityisen talon omistajat pidä siitä..
 • Taotut tavarat ovat vähemmän suosittuja niiden korkean hinnan vuoksi. Tällä indikaattorilla on kuitenkin kaikki perustelut, koska taottu pitsi, joka on valmistettu asiakkaan yksilöllisten toiveiden mukaan, sopii julkisivuun ja tyydyttää vaativimmankin asiakkaan toiveet..

Kaunis takorautahila pienoisikkunaan

Kaunis takorautahila pienoisikkunaan

ristikot ikkunoissa kesämökeille: sininen takorauta-arina Välimeren tyylisillä monogrammeilla koristaa ikkunaasi

Sininen takorautainen säleikkö välimerellisillä monogrammeilla koristaa ikkunaasi

Ritilät luokitellaan toisella tavalla niiden asennuksen ja rakenteen asennuksen ominaisuuksien mukaan, joten jos sinun on valittava ja ostettava edullisesti kesämökin ikkunoiden ristikot, voit tehdä oikean valinnan. Tuotteet valmistetaan eripituisista ja -kokoisista metalliprofiileista, ja valmistajat tarjoavat markkinoille useita erityyppisiä tuotteita.

 • Tuotteet, joiden poikkileikkaus on neliö ja pyöreä. Tällaiset elementit ovat luotettavimpia suuren paksuuden vuoksi, joka vaihtelee välillä 12-20 mm..
 • Suorakulmaiset ritilät metalliprofiileista. Niillä on alhainen hinta, minkä vuoksi ne tulevat saataville monille kuluttajille. Merkittävä haitta on tuotteiden huonompi laatu kuin edellinen tyyppi.

Valinta riippuu siis haluamastasi säleikön muodosta ja ulkonäöstä. Oikealla tuotevalinnalla on mahdollista luoda talon alkuperäinen julkisivu ja saada paljon hienoja ideoita mielenkiintoisen ulkoasun luomiseksi.

Vakio hitsattu säleikkö ikkunassa

Vakio hitsattu säleikkö ikkunassa

Halvempi ja yksinkertaisempi vaihtoehto ikkunaristille on hitsattu grilli

Halvempi ja yksinkertaisempi vaihtoehto ikkunaristille on hitsattu grilli

Tällainen kaunis ja monimutkainen taottu ristikko monogrammeilla sopii klassiseen arkkitehtuuriin.

Tällainen kaunis ja monimutkainen taottu ristikko monogrammeilla sopii klassiseen arkkitehtuuriin.

Mitkä ovat optimaalisimmat ristikot antamiseen

Asennusominaisuuksien ja -olosuhteiden mukaan rakenteilla on myös suuri luokitus ja ne voivat olla useita tyyppejä.

 • Irrotettavat säleiköt mökeille toimivat jakamattomana kokonaisuutena. Kriittisissä tilanteissa tämä rakenne voidaan poistaa ikkunasta, mutta joidenkin elementtien tiukan kiertymisen vuoksi tämän tekeminen voi olla erittäin ongelmallista, varsinkin jos se on poistettava sopimattomalla hetkellä. Poistaminen on haitallista sille, että tuotteiden yleinen lujuus ja vakaus kärsii ja on kyseenalainen.
 • Kiinteät säleiköt erottuvat mahdollisuudesta “sokeaan” kiinnitykseen julkisivuun ulkopuolen alueella, ja tällaista ikkunansuojaa pidetään käytännöllisimpänä. Tällaisen suunnitelman säleiköt ovat melko vaikeita avata, koska niiden paksuus on suuri, ja lisäksi ne täyttävät lisääntyneet paloturvallisuusvaatimukset. Haittapuoli on, että kriittisissä tilanteissa kotitalouksilla ei ole mahdollisuutta päästä ulos huoneesta ikkunan läpi, joten on suositeltavaa käyttää näiden tuotteiden yhdistelmää muiden tyyppisten hilarakenteiden kanssa.
 • Saranoituissa säleiköissä on useita tai yksi puite, jotka voidaan helposti avata ja sulkea huoneessa, jos kiireellinen tarve ilmenee. Tuotteiden asennus suoritetaan lujalla kiinnikkeellä, joka menee syvälle seinärakenteeseen. Liukuovi suljetaan lukolla tai salvalla. Tällaisia ​​tuotteita ei voi avata vain, jos valmistuksessa on käytetty hienojakoisia tankoja. Tässä tapauksessa ei ole vaikeaa leikata niitä metallille suunnitelluilla erityisillä saksilla. Ratkaisu on optimaalinen niille, jotka eivät pidä liian vahvoista rakenteista ja uskovat niiden aiheuttavan epämukavuutta.
 • Kesämökin ikkunoiden liukuhilat ovat rakenteita, jotka erottuvat helppokäyttöisyydestään. Ne voidaan avata ja sulkea yhdellä käden liikkeellä, ja sauvojen alkuperäinen järjestely mahdollistaa niiden taittamisen harmonikan tavoin. Tällaiset tuotteet ovat käteviä ikkunarakenteiden suojaamisen kannalta, ja ne ovat hyödyllisiä myös ovissa. Merkittävä haittapuoli on koristeellisen vaihtoehdon puute ja mahdollisuus luoda alkuperäinen ainutlaatuinen kuvio. Ja tämän suunnittelun tarjoama turvallisuus on erittäin keskimääräinen, koska mekanismin toimimiseksi oikein käytetään ohuita levyjä, jotka ovat helposti rikkoutuvia..

Kiinteät takorautaiset säleiköt erikokoisille ikkunoille

Kiinteät takorautaiset säleiköt erikokoisille ikkunoille

Sisäinen liukuva metalliristikko ikkunassa

Sisäinen liukuva metalliristikko ikkunassa

Hitsattu saranoitu säleikkö

Hitsattu saranoitu säleikkö

Kaunis kiinteä taottu ristikko

Kaunis kiinteä taottu ristikko

Liukuvilla säleiköillä on kolme päämallia:

 • Yksilehtiset tuotteet. Tuotteet sisältävät rakenteen yhden osan kiinnittämisen laakeripylvään alueelle ja toisen kiinnittämisen kosketuspylvääseen. Tällainen vaihtelu voi avautua mihin tahansa suuntaan, tämä on sen tärkein etu..
 • Kaksilehtiset koostumukset – edustavat kaksi liikkuvaa elementtiä, jotka voidaan lukita ikkuna -aukon keskelle ja siirtää hieman sivulle.
 • Pystysuuntaiset elementit – niissä on kaksi lehteä ja ristikytkentä.

Kaikki kolme tuotetyyppiä voidaan varustaa paljon suuremmalla koolla, toisin kuin vakiomallit. Joten tuotteita voi olla useita lajikkeita, mutta jotta niiden toiminta ei ole vain hyödyllistä kuin mahdollista, vaan myös miellyttävää, on tarpeen yhdistää tyypilliset kiinteät rakenteet ainakin kääntö- tai irrotettavaan grilliin. Jos päätavoitteesi on koristella taloa ja julkisivua sekä ostaa ristikko talolle maasta edulliseen hintaan, alkuperäisin ratkaisu on valita taottu irrotettava rakenne. Kankaan alueen vuoksi on mahdollista luoda erinomainen kuvio.

Yksilehtinen taottu saranoitu säleikkö

Yksilehtinen taottu saranoitu säleikkö

Kaksilehtiset saranoidut säleiköt

Kaksilehtiset saranoidut säleiköt

Tuotetarpeet ja ikkunoiden säleiköt

Vuonna 2002 julkaistiin asiakirja, jossa esitettiin asuintilojen ja rakennusten suojarakenteiden perusvaatimukset. Vastaavassa kohdassa todetaan, että kesämökin ja mökin ikkuna -aukot, jos omistajat ovat pitkään poissa, on suojattava kilpeillä, ikkunaluukuilla, joilla on vähintään toinen suojausluokka (niiden kokonaismäärä on 4 kpl). ). Jokaisella luokalla noudatetaan yleisesti rakennusta ja varkailta suojautumista koskevia vaatimuksia.

Moderni valkoinen metalligrilli ikkunassa

Moderni valkoinen metalligrilli ikkunassa

Takorautaiset säleiköt näyttävät hyvältä puutalon kanssa

Takorautaiset säleiköt näyttävät hyvältä puutalon kanssa

Toisen luokan ritilät – minkä tahansa muotoiset metallirakenteet, jotka on valmistettu terästangoista, joiden poikkileikkaus on vähintään 78 mm. neliömetriä Näiden rakenteiden muodostaman kennon pinta -ala on enintään 230 cm 3, elementit hitsataan jokaisessa risteyksessä. Tämä standardi on vahva suositus lainsäädännöstä, mutta ei velvoita. Asiakirjassa on sallittua käyttää keskipaksua hitsattua, taottua tuotetta, ja on myös sallittua käyttää sisämoduuleita kesämökin ikkunoissa..

Valkoiset metalliritilät suuriin maa -ikkunoihin

Valkoiset metalliritilät suuriin maa -ikkunoihin

Pieni takorautgrilli ikkunassa vanhassa versiossa

Pieni takorautgrilli ikkunassa vanhassa versiossa

Ristikoiden ostaminen: prosessin ominaisuudet

 1. Yleensä säleikköjen valmistus on erikoistuneiden yritysten “käsityötä”, joten on parempi valita niiden tarjoamat tuotteet. Heillä on yleensä laaja valikoima erikoisuuksia ja ne tuottavat monenlaisia ​​ritilöitä..
 2. Jotkut niiden väärennetyistä elementeistä toimivat taideteoksina ja ovat vain lahjakkaiden käsityöläisten tekemiä. Tällaisissa tapauksissa yhteydenotto suuryrityksiin ei ole välttämätöntä, koska voit kääntyä pieneen työpajaan ja saada lopputuloksen, joka ylittää odotuksesi..
 3. Olennainen mittari valmistettujen tuotteiden laadusta on sen yrityksen ikä, jossa ne on valmistettu. Silti mallit eivät ole niin yleisiä ja niillä on vähän kysyntää..
 4. Jos olet asentanut ritilät, ne on todennäköisesti korvattava lapsilla ja lastenlapsilla, joten sinun tulee toivoa hyviä suosituksia eikä kirkkaita mainoksia..

Kesämökkien ikkunoissa, joiden hinta voi olla mikä tahansa ja riippuu rakenteiden tyypistä ja työn monimutkaisuudesta, on useita valintaominaisuuksia, jotka otetaan huomioon ostettaessa.

Saranoitu taottu ristikko suurelle ikkunalle lattialle

Saranoitu taottu ristikko suurelle ikkunalle lattialle

Kiinteä takorautaikkunaristikko

Kiinteä takorautaikkunaristikko

Melko yksinkertainen metalliristikko yhdessä ikkunaluukun kanssa näyttää hyvältä

Melko yksinkertainen metalliristikko yhdessä ikkunaluukun kanssa näyttää hyvältä

Pieni taottu sisäikkunan ritilä

Pieni taottu sisäikkunan ritilä

DIY -ritilät: mitä tuotteita tehdä

Jos et perehdy siihen, mistä kuviosta ja materiaalista ritilien koostumukset luodaan, voit valita optimaalisen vaihtoehdon, jonka kuka tahansa kesämökin omistaja voi tehdä omalla kädellään..

Kiinteät tuotteet: valmistuksen ja käytön hyvät ja huonot puolet

He selviytyvät turvatoiminnosta, mutta heidän on sopeuduttava rakenteiden houkuttelevaan ulkonäköön ja muihin ominaisuuksiin jatkuvuuden muodossa: et voi muuttaa niitä tai poistaa niitä tarvittaessa.

Edut

 • Erinomainen suoja murtoja vastaan;
 • Yksinkertainen asennus;
 • Yksinkertainen valmistus;
 • Korkea luotettavuus turvallisuuden kannalta.

Kiinteä taottu ristikko ikkunassa ja ovessa

Kiinteä taottu ristikko ikkunassa ja ovessa

Kiinteät metalliritilät suurille maa -ikkunoille

Kiinteät metalliritilät suurille maa -ikkunoille

haittoja

 • Esteet tulipalon sattuessa;
 • Epämiellyttävä ulkonäkö.

Asennus

Tällaisten tuotteiden asentaminen on melko helppoa, jos noudatat ohjeita. Jos sinulla ei ole sinnikkyyttä etkä halua käyttää aikaa osien huolelliseen valmistukseen, paras tapa päästä tilanteesta on ostaa maalaistalon ikkunasäleiköt, koska nykyaikaiset markkinat tarjoavat paljon tuotteita eri materiaaleista tuoda maksimaalista estetiikkaa kotiisi ja julkisivuusi.

Kaunis taottu ristikko puoliksi antiikki-ikkunassa

Kaunis taottu ristikko puoliksi antiikki-ikkunassa

Kiinteät taotut ristikot maan ikkunoille

Kiinteät taotut ristikot maan ikkunoille

Liukurakenteet: hyvät ja huonot puolet

Erinomainen vaihtoehto esteettisyyden ja yksinkertaisen yksinkertaisuuden ystäville. On omat ominaisuutensa.

Edut

 • Monipuolisuus ja yhteensopivuus minkä tahansa julkisivun kanssa;
 • Helppokäyttöisyys;
 • Mahdollisuus hätäuloskäyntiin;
 • Ulkonäön kauneus;
 • Vapaata tilaa ei tarvita;
 • Muutosten runsaus.

Asennusominaisuudet

Tällaisten rakenneratkaisujen asentamiseen käytetään kahta päämenetelmää – tämä on ulkoasu ikkunan ulkopuolella ja sisällä. Toinen menetelmä erottuu suuresta mukavuudesta ja suhteellisesta luotettavuudesta, koska sisäisen kiinnityksen ansiosta voit käyttää järjestelmää helposti. Sisäpuolelta asennetuilla kesämökin ikkunoiden metalliristikoilla on korkea turvallisuus luvattomien tunkeutumisten suhteen, joten elementtejä valittaessa on kiinnitettävä huomiota niiden helppokäyttöisyyteen.

Moderni kesämökki, jonka ikkunoissa on liukupalkit

Moderni kesämökki, jonka ikkunoissa on liukupalkit

Tee-se-itse-liukuhilat kesämökeille

Tee-se-itse-liukuhilat kesämökeille

Liukuvat säleiköt yhdessä rullakaihtimien kanssa tarjoavat luotettavan suojan

Liukuvat säleiköt yhdessä rullakaihtimien kanssa tarjoavat luotettavan suojan

Irrotettavat mallit: hyvät ja huonot puolet

Tuotteiden mekanismia edustavat nastat, joiden päässä on kierre. Rakenteet kulkevat seinän läpi ja voivat pitää useita muttereita, tämä riittää estämään tunkeutujat.

Edut

 • Rakenteiden poistaminen;
 • Mukava hinta;
 • Helppo asentaa;
 • Helppokäyttöisyys;
 • Kaunis näkymä.

 

Irrotettavat taotut ristikot maa -ikkunassa

Irrotettavat taotut ristikot maa -ikkunassa

 

Irrotettava takorautasäleikkö Välimeren tyyliin

Irrotettava takorautasäleikkö Välimeren tyyliin

Kaunis takorauta irrotettava ikkunagrilli

Kaunis takorauta irrotettava ikkunagrilli

haittoja

 • Irrotettava varkaille.

Asennus

Jos päätät luoda kaavamaisia ​​ristikoita kesämökkien ikkunoille omilla käsilläsi, sinun on työskenneltävä vähän, jotta muotoilu ei ainoastaan ​​anna luotettavuutta vaan myös houkuttelevaa ulkonäköä. Osaava valinta tiettyjen ritilöiden hyväksi sekä niiden erikoinen ja laadukas asennus takaavat turvallisuuden ja suuren esteettisen nautinnon kaikille maalaistalon omistajille.