Vintage on jälleen trendi: tyylikkään kuvakudospaneelin valinta sisustukseen

Paneeli koristaa mitä tahansa sisustusta

Paneeli koristaa mitä tahansa sisustusta

Sisätilojen tekstiilit ovat oikealla paikallaan ja vastaavat talon lämmöstä ja mukavuudesta. Muodikkaat eurooppalaistyyliset remontit, joissa on täysin tasaiset seinät ja valoisa tila, näyttävät tietysti erittäin arvokkailta … Mutta joskus modernista suunnittelusta puuttuu kodikas tunnelma. Seinävaatepaneeli voi teroittaa pienellä vedolla, mikä täydentää kuvaa hiljaisesta paratiisista..

Eklektisen suuntauksen hengessä

Eklektinen sisustus

Ulkonäköhistoria

On olemassa mielipide, että kuvakudokset ovat jäänne menneisyydestä ja että seinän matto ei ole vain eilen, vaan myös merkki huonosta mausta. Paneelin historia on kuitenkin juurtunut antiikiin ja voi kilpailla maalausten ja muiden lisävarusteiden kanssa..

  • Seinävaate on nukkaamaton matto, joka on kudottu ristikkokudoksilla. Juonen ja koristekoostumuksen vuoksi se kuuluu koriste- ja taideteokseen. Kudottu matto sai ranskalaisen nimensä “kuvakudos” kuninkaallisen gobeläänitehtaan perustamisen jälkeen Pariisiin 1600 -luvulla. Ensimmäiset paneelit ilmestyivät kuitenkin muinaisen Egyptin ja antiikin Kreikan päivinä..

Ihanteellinen klassiseen muotoiluun

Ihanteellinen klassiseen muotoiluun

Satoja vuosia sitten kuvakudos valmistettiin käsin, mikä vaati valtavasti aikaa, materiaalia ja työtä. Siksi vain varakkailla ihmisillä oli varaa tällaiseen ylellisyyteen. Automaattisen tuotannon myötä prosessia on yksinkertaistettu huomattavasti, mikä tekee arvokkaasta paneelista helpommin saatavilla..

Käsityö ei kuitenkaan ole menettänyt arvoaan, eikä ole sattumaa, että keräilijät välittävät kuvakudoksia perintönä, ja se on käsintehty tuote, josta tulee idän palatsien koriste..

Ominaisuudet

Miten voidaan selittää se, että muodin muutoksista, uusien mahdollisuuksien syntymisestä sisustuksen luomisessa ja eri tyylien läsnäolosta, kuvakudospaneelit ovat edelleen kysyttyjä tänään? Kyse on ominaisuuksista, joita heillä on. Niitä ovat:

  1. Vahvuus. Kudomisen tiheys tarjoaa kudotulle kuviolle korkeat kestävyyden, kulutuskestävyyden ja luotettavuuden indikaattorit.
  2. Rypistymiskestävyys. Kangas pitää lujasti muotonsa ja esittää juonen ilman taitoksia, ryppyjä ja muodonmuutoksia.
  3. Värinkestävyys. Synteettisten kuitujen käyttö mahdollistaa uskomattoman sävypaletin saamisen – jaloista pastellisävyistä kirkkaisiin happopainoksiin. Samaan aikaan värit kestävät haalistumista ja voivat haalistua vain hieman vain altistuessaan suoralle auringonvalolle..
  4. Valtava valikoima. Valmistajat tarjoavat monia erilaisia ​​tyylejä, värejä, teemoja ja koristeita. Tämän seurauksena paneelit sopivat orgaanisesti mihin tahansa sisustukseen, jalostavat sitä ja luovat ainutlaatuisen maun.

Gobeläänpaneeli modernismin hengessä

Gobeläänpaneeli modernismin hengessä

Gobeläänikangas näyttää niin mielenkiintoiselta, että se on löytänyt laajan sovelluksen paitsi sisustuksessa, mutta sitä käytetään myös verhoiltujen huonekalujen, verhojen, tyynyjen, maalausten, paneelien ja jopa vaatteiden verhoiluun.

Neuvoja! Hyödynnä kuvakudoksen pääominaisuus asettamalla se hyvin valaistuun paikkaan. Jotta voit täysin arvostaa valon leikkiä, sinulla on oltava mahdollisuus katsella kangasta eri kulmista..

neljätoista

Lajikkeet

Paneelin tuntijat voivat helposti poimia kankaan itselleen, koska piirustusten ja juonien valinta on hämmästyttävää. Yleisten maisemien ja abstraktioiden lisäksi voit noutaa kuuluisan taiteilijan kopion. Joten kuvakudoksesta tulee todellinen taideteos..

Neuvoja! Asetelmat ja kuvakudoskukkakaupat näyttävät melko harmonisilta. Kehittyneemmille kodin omistajille sopivat kuvat myyttisistä olennoista tai arkkitehtonisista rakenteista..

Gobeläänikankaan luomiseen käytetään erilaisia ​​kuituja: akryyli, villa, silkki, polyesteri ja viskoosi. Epätavallinen väritehoste saadaan kutomalla useita eri sävyisiä lankoja, ja eripaksuiset langat tarjoavat rakenteellisen kuvion. Gobeläänikangas voi olla yksikerroksinen tai kaksikerroksinen, jolloin tuotteen tiheys on erilainen.

Kirkas paneeli herättää aina huomiota

Kirkas paneeli herättää aina huomiota

Huomautuksella! Gobeläänpaneelit ovat loistava vaihtoehto seinävaatteille, joilla on tylsempi kuvio. Joissakin kankaissa on ylimääräinen tasku alareunassa maalauksen rasittamiseksi. Mutta yleensä paneeli ripustetaan seinälle käyttämällä erityistä vuorausta, jossa on reikä, johon reunus asetetaan. Pienet paneelit voidaan kehystää tai ripustaa puukiskoon.

Sopii hyvin maalaistyyliin

Gobeliini sopii hyvin maalaistyyliin

Neuvoja! Gobeläänpaneeli on melko helppo pitää puhtaana, riittää vain imuroida se joskus tai pyyhkiä hieman kostealla liinalla.

15

Stilistiikka

Paneelien valmistuksessa, kuten muissakin antiikkitarvikkeissa, otetaan käyttöön uusia prosesseja, suosittuja aiheita, modernia muotoilua ja uusimpia materiaaleja. Siksi voit valita sopivan koristeen jopa modernin tyylin toteutuksessa..

Itään

Kun luodaan itämaista tyyliä, kuvakudos on yksinkertaisesti välttämätön, koska tekstiilit ovat tämän suuntauksen tunnusmerkki. Ei tarvitse pelätä liioitella, päinvastoin: mitä enemmän, sitä parempi..

Itämaiset paneelit ovat erittäin houkuttelevia

Itämaiset paneelit ovat uskomattoman houkuttelevia

Klassikko

Klassisen tyylin ruumiillistuma on valtava paneeli, jonka maisema on koko seinällä. Ylellisyyttä luo kiinteä mittakaava yhdistettynä laadukkaaseen tuotteeseen.

Korostaa klassikoiden ylellisyyttä

Korostaa klassikoiden ylellisyyttä

Skandinaaviset

Vaikka pohjoinen tyyli ei suosi tekstiilejä sisätiloissa, se ei kieltäydy pienestä lisälaitteesta paneelin muodossa. Tärkeintä on noudattaa hillittyä värimaailmaa ja valita vaatimaton koko..

Täydentää täydellisesti skandinaavista sisustusta

Paneeli täydentää tehokkaasti sisustusta skandinaaviseen tyyliin

Nykyaikaisuus

Moderneissa tyyleissä käytetään paneelia, jossa on kirkas abstrakti kuvio. Oikein valittu paneeli voi näyttää harmoniselta jopa parvihuoneessa tai olohuoneessa eklektisessä tyylissä..

Gobeläänpaneelit ovat taideteos

Gobeläänpaneelit ovat taideteos

Vintage

Tämä tyyli vaatii haalistunutta kuvakudosta, joka korostaa antiikkista tunnelmaa. Paneeli näyttää hyvältä sängyn päässä ja on kontrastissa lattian kanssa.

Mielenkiintoinen ja hieman haalistunut kuvakudos

Alkuperäinen hieman haalistunut kuvakudos

Neuvoja! Valitsit minkä tahansa paneelin, sinun on ehdottomasti muistettava, että kuvakudos on yhdistettävä muihin huoneen tekstiileihin..

15

Miten valita?

Jos erityisiä asetuksia ei ole ja tyyli ei rajoita valintaa, voit keskittyä sen huoneen toimivuuteen, johon paneeli on valittu. Esimerkiksi makuuhuoneessa kuvakudos ripustetaan perinteisesti sängyn päähän. Siksi sen on oltava kiinteä kokoinen ja rauhoittava energia..

Neuvoja! Pastellivärejä ei tarvitse valita, mutta liian kirkas valikoima ei toimi, koska lepo vaatii rauhaa ja rentoutumista..

Ranskalainen kuvakudos, Joseph Fuchs -

Joseph Fuchsin ranskalainen kuvakudosmaalaus “Eedenin puutarhat”, 1861

Olohuoneeseen voit sijoittaa minkä tahansa kokoisen paneelin toiveidesi mukaan. Se voi olla juoni maalaus, maisema tai abstraktio. Tärkeintä on löytää harmonia huoneen sisustuksen kanssa..

Suuri seinästä seinään -paneeli luo aksentin ja vaatii tarkempaa lisävarusteiden valintaa. Jos kuitenkin koristeeksi valitaan useita hiljaisia ​​pieniä kankaita, ei tarvitse pelätä, että tällainen runsaus “ylikuormittaa” olohuoneen..

Tapestry näyttää hyvältä myös keittiössä.

Tapestry näyttää myös hyvältä keittiössä.

Keittiössä kuvakudosta löytyy harvoin, yleensä ruokasali sopii paremmin tällaisen kankaan sijoittamiseen. Ruokapöydän vieressä oleva paneeli näyttää hienolta ja tuo sisustukseen loistoa..

Neuvoja! Jos talossa on takka, takkakappaleen yläpuolella oleva paikka olisi ihanteellinen paikka kuvakudokselle..

neljätoista

Neuvoja! Paneelia valittaessa on otettava huomioon huoneen tarkoitus. Asetelmat sopivat keittiöön, maisemat eläinten kanssa näyttävät upeilta olohuoneessa, ja tutkimus koristaa merimaiseman tai kuvan metsästyksestä.