Seinähyllyt: yleiskatsaus toimivista malleista minimalismin, loftin, modernin ja korkean teknologian tyyliin

Upea ratkaisu eteiseen

Upea ratkaisu eteiseen

Sisustusratkaisun voittamiseksi joskus riittää yksinkertaisimmat ja mutkikkaimmat elementit, kuten seinähyllyt. Sinun on kuitenkin valittava oikea muotoilu, unohtamatta myös tuotteen estetiikkaa. Kuinka ei pidä erehtyä muodon, materiaalin valinnasta ja samalla olla maksamatta liikaa brändistä – lue.

Nahkahihnan kiinnitys näyttää tyylikkäältä

Nahkahihnan kiinnitys näyttää tyylikkäältä

Näkymät 

Eri kokojen, valmistusmateriaalien ja muotojen joukosta voidaan erottaa seuraavat tyypit:

 • Klassinen versio on yleisin tuotetyyppi: ne ovat yksinkertaisia, helppoja asentaa ja valmistaa. Saatavilla on erilaisia ​​hyllymuotoja – epäsymmetrinen, yksinkertainen suorakulmainen, koristeellinen.
 • Kulmahyllyt eroavat edellisestä versiosta kiinnityksen suhteen, koska ne on sijoitettu kahdelle vierekkäiselle seinälle.

Neuvoja! Tämä on paras vaihtoehto kylpyhuoneeseen tai ruokakomeroon..

Kirjojen ja erilaisten pikkutakkien säilyttämisen lisäksi hyllyssä sitä voidaan käyttää myös lampunpidikkeenä.

Kirjojen ja erilaisten pikkutakkien säilyttämisen lisäksi hyllyssä sitä voidaan käyttää myös lampunpidikkeenä.

Moderni olohuoneen sisustus

Moderni olohuoneen sisustus

Tämä vaihtoehto näyttää hyvältä loft -tyylillä.

Nämä hyllyt näyttävät hyvältä loft -tyylillä.

 • Ripustettu – yksinkertainen ja kevyt vaihtoehto, joka tehdään ripustamalla rakenne katosta tai pystypylväistä.
 • Lattia- tai lattiatuella varustettuja hyllyjä käytetään useimmiten käytävillä tai käytävillä sekä huoneissa, joissa tilan säästäminen ei ole tärkeää.

Tiiliseinä ja lasi modernissa sisustuksessa

Tiiliseinä ja lasi modernissa sisustuksessa

Luovat vaihtoehdot säästävät tilaa ja koristavat huoneen riippumatta siitä, kuinka vanha sen omistaja on

Luovat vaihtoehdot säästävät tilaa ja koristavat huoneen riippumatta siitä, kuinka vanha sen omistaja on

Toimivuuden mukaan seinähyllyt voidaan jakaa seuraaviin tyyppeihin:

 1. Kirjahyllyt. Yleensä valmistettu materiaalista, joka on riittävän vahvaa kestämään suuren määrän kirjoja.
 2. Lasihyllyt lisävarusteille. Tällaisia ​​vaihtoehtoja käytetään kevyiden koriste -esineiden tai valokuvien sijoittamiseen..
 3. Keittiön hyllyt. Tämän tyyppisille tuotteille asetetaan tiukempia vaatimuksia, ja niiden on oltava helposti pestäviä. Useimmiten valmistettu metallista tai lasista.

17

Kiinnitystyypit

Jotta voisit ymmärtää valitsemasi mallin ja kokoonpanon, sinun tulee myös tietää hyllyjen kiinnitysmenetelmät:

 • Siirrettävä modulaarinen. Ylemmät lepäävät rakenteen alemmalla tasolla. Muoto ja koko ovat hyvin erilaisia, samoin kuin värimaailma: ne voivat olla yksivärisiä tai kontrastisia toisiinsa nähden.
 • Kiinnityksen kanssa. Tämä vaihtoehto sisältää kehyksen kiinnittämisen tapilla lattiaan, seiniin ja kattoon. Puutteista voidaan huomata, että kokoonpanon muuttaminen ja purkaminen on melko vaikeaa.

16

 • Irrotettava muotoilu. Tässä tapauksessa kiinnitys tapahtuu niitteillä. Tässä tapauksessa on mahdollista järjestää uudelleen, muuttaa elementtien kokoonpanoa ja järjestelyä.
 • Piilotettu kiinnitys. Ulkoisesti ne näyttävät olevan liimattu seinään.

16

Materiaalit (muokkaa)

Tuotantomateriaalina voidaan käyttää erilaisia ​​vaihtoehtoja – kaikki riippuu tuotteen toiminnallisista ominaisuuksista ja sijainnista. Se voi olla:

 • Keinotekoisia materiaaleja tai muovia. Voit käyttää tällaisia ​​rakenteita missä tahansa huoneessa. Materiaali voi jäljitellä puun, kiven tekstuuria. Helppo hoitaa ja käsitellä.

Tyylikäs kirjahylly

Tyylikäs kirjahylly

Muovi on hyvä korkean teknologian tyyliin

Muovi on hyvä korkean teknologian tyyliin

Metalli ja puu maalaistyylisessä sisustuksessa

Metalli ja puu maalaistyylisessä sisustuksessa

 • Metalli mahdollistaa kestävät ja kestävät huonekalut. Se sopii korkean teknologian ja modernin tyylin sisätiloihin, mutta tuskin sopii klassikoihin.

Tärkeä! Voi syövyttää, joten tuotteen erityiset käyttöolosuhteet ovat tarpeen.

 • Luonnonpuu ja siitä valmistetut materiaalit (lastulevy, MDF jne.) On helppo käsitellä, niillä on pitkä käyttöikä, jota voidaan pidentää, jos niitä käsitellään erityisillä yhdisteillä.

Moderni kylpyhuone

Moderni kylpyhuone

Kirja- ja matkamuistoteline sopivat parvi tyyliin

Kirja- ja matkamuistoteline sopivat parvi tyyliin

 • Lasi tai peili. Suurin haitta on hauraus. Tällaisen materiaalin avulla voit luoda kevyitä, painottomia, läpinäkyviä esineitä, jotka antavat sisustukselle tietyn viehätyksen..

Sovellus sisätiloissa 

Voit sijoittaa hyllyt mihin tahansa taloon. Hyvin usein suunnittelijat käyttävät tämän tyyppistä muotoilua toimiston sisustamiseen, useimmiten ne sijoitetaan pöydän työpinnan yläpuolelle. Voit levittää niitä myös sohvan pinnan päälle..

Neuvoja! Jotta seinätila ei tyhjene, suunnittelijat ehdottavat avoimien seinähyllyjen sijoittamista..

IKEA -sisustus

IKEA -sisustus

Puu on lähes aina turvallinen veto

Puu on lähes aina turvallinen veto

Hyllyt voivat palvella sekä koristeellisia että käytännöllisiä toimintoja. Voit sijoittaa kirjoja, lehtiä tai pieniä sisustuselementtejä tällaisiin rakenteisiin..

Neuvoja! Makuuhuoneen sisustukseen voit käyttää vaihtoehtoa sijoittaa sängyn pään yläpuolelle, jolloin se on samanlainen kuin edellinen vaihtoehto.

 • Erityinen suunnittelutemppu on kyky sulkea ikkuna vaaleilla läpinäkyvillä lasihyllyillä. Tässä tapauksessa ne asennetaan ikkunan aukon koko leveydelle. Useimmiten ne on koristeltu sisäkasveilla tai lasimatkoilla..

Päiväkodin sisustus IKEA: lta

Päiväkodin sisustus IKEA: lta

Ratkaisu teini -ikäisen pojan huoneeseen

Ratkaisu teini -ikäisen pojan huoneeseen

 • Kapeat hyllyt ovat toinen erityinen käyttö sisätiloissa. Useimmiten se näyttää sisäänrakennetulta vaatekaapilta tai avoimilta hyllyiltä. Tässä tapauksessa kapealle on asennettu useita hyllyjä; sisäänrakennettuja lamppuja voidaan käyttää koristeellisen vaikutelman luomiseen..
 • On erittäin kätevää sulkea tyhjät seinät erilaisilla rakenteilla. On kuitenkin tarpeen valita ne huoneen sisustuksen tyylin mukaisesti ja päättää, mitä esineitä niihin sijoitetaan..

Kotitekoiset hyllyt vanhoista matkalaukkuista

Kotitekoiset hyllyt vanhoista matkalaukkuista

Jotkut keittiövälineet voidaan pitää käsillä ilman pinottamista kaappeihin

Jotkut keittiövälineet voidaan pitää käsillä ilman pinottamista kaappeihin

Tyyliä

Jos puhumme maalaismaisesta maa- tai Provence -tyylistä, sisustussuunnittelun hyllyt ovat enemmän välttämättömyys. Usein tämä huonekalu sijoitetaan huoneen ylemmille tasoille seinäkaappien sijaan. Se on valmistettu luonnonpuusta, joka voidaan maalata tai lakata. Vaihtoehtoja voi olla taotusta avoimesta metallista.

Neuvoja! Minimalismin tyylin aikaansaavan sisustuksen luomiseksi etusija olisi annettava kevyille, painottomille läpinäkyville rakenteille. Ne on valmistettu lasista tai muovista, joskus käytetään kromattua metallia. Kiinnittimet valitaan piilotettuna.

Skandinaavinen tyyli on tunnettu yksinkertaisesta ja kodikkaasta tunnelmastaan

Skandinaavinen tyyli on tunnettu yksinkertaisista ja kodikkaista kalusteistaan

Hienostunut hylly tyylikkäillä huipputekniikan lisävarusteilla

Hienostunut hylly tyylikkäillä huipputekniikan lisävarusteilla

Skandinaavinen tyyli sisätiloissa

Minimalismi sisätiloissa

Kotimaisten kasvien kohtalo riippuu hyllyn kiinnittämiseen valitusta paikasta. Mutta voit suojata ne luovasti ja menestyksekkäästi, kuten kuvassa: muovisen aidan osilla kukkapenkeille

Kotimaisten kasvien kohtalo riippuu hyllyn kiinnittämiseen valitusta paikasta. Mutta voit suojata ne luovasti ja menestyksekkäästi, kuten kuvassa: muoviaidan osilla kukkapenkeille

 • Mutta klassikot vaativat massiivisia huonekaluja. Nämä voivat olla vaihtoehtoja, jotka on valmistettu luonnollisesta puusta tai kipsistä ja koristeltu stukkomuovilla. Taottuja elementtejä käytetään myös huonekalujen koristeluun..
 • Modernin avulla voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja huonekalujen valmistukseen – nämä voivat olla halpaa muovia tai MDF -levyä.

Neuvoja! Lakonisten muotojen ja selkeän symmetrian yhdistelmän avulla voit sisustaa minkä tahansa huoneen sisustuksen.

Suunnittelupäätöksen tyylivalinta jää tilojen omistajan tehtäväksi. Ripustettavat hyllyt voidaan yhdistää melkein mihin tahansa olemassa olevaan tyyliin. Tärkeintä on tietää kunkin ominaisuudet ja valita oikea huonekaluvaihtoehto..

Epätavalliset metallihyllyt pienille sisustustarvikkeille

Epätavalliset metallihyllyt pienille sisustustarvikkeille

Puulaatikoille voidaan antaa toinen elämä

Puulaatikoille voidaan antaa toinen elämä

Läpinäkyvästä muovista valmistetut jugendtyyliset tuolit

Läpinäkyvästä muovista valmistetut jugendtyyliset tuolit

Sisustuksen periaatteet

Hyllyt ovat koriste -elementti, jota täydentävät niihin sijoitetut asiat. Kaikkiin kohteisiin sovelletaan seuraavia sijoittelusääntöjä:

 1. Kolmioiden rakentaminen. Jotta esineet voidaan sijoittaa loogisesti ja harmonisesti, ne on sijoitettava oikein kooltaan, väriltään ja tarkoitukseltaan. Jokainen elementti vaatii tietyn tilan. Identtiset asiat on sijoitettava siten, että ne ovat kuvitteellisen kolmion kärjissä. Kaikki hyllyvaihtoehdot on koristeltu, koska nämä rakenteet ovat auki ja niissä olevat esineet näkyvät.
 2. Tärkeä asia on, että kolmion koko voi olla mikä tahansa, sen ei tarvitse olla tasakylkinen.
 3. Kerrostuminen. Huonekaluja on käytettävä korkeuden lisäksi myös syvyydessä, yhdistellen harmonisesti matalan ja korkean esineen sijoittaminen.
 4. Vapaa tila sisätiloissa. Kirjoille täynnä olevat hyllyt näyttävät erittäin tilaa vieviltä, ​​ja suuren ryhmän koriste -esineet näyttävät muodottomalta kasolta.

  Neuvoja! Jos sijoitat esineitä säännöllisin väliajoin, voit saavuttaa koko koostumuksen vaaleuden..

 5. Symmetria. Tämän vaihtoehdon avulla voit sijoittaa esineitä avaruuteen luodaksesi harhaanjohtavan perspektiivin..
 6. Kaunis ylhäältä. Raskaat ja kookkaat sekä toiminnalliset esineet on sijoitettava alareunaan, mutta koriste -esineet päinvastoin sijoitetaan ylemmälle tasolle. Älä unohda väriyhdistelmää (kirkas ja kylläinen näyttää parhaalta herkillä ja pastelliväreillä).

16

Katso lisätietoja hyllyvaihtoehdoista videolta: