Lattiavalaisimet olohuoneen sisätiloissa (yli 70 kuvaa): tyylikäs ja toimiva valaistus

Tyylikäs lattiavalaisin, jossa on avantgarde-muotoilu

Tyylikäs lattiavalaisin, jossa on avantgarde-muotoilu

Valaistus on tärkeä toiminnallinen ja tyylillinen osa jokaista hyvin harkittua sisustusta. Lamppujen avulla voit helposti muuttaa minkä tahansa huoneen täysin. Keski -kattovalaistus on menneisyyttä. Nykyään valaisimet, lattiavalaisimet, yölamput, kohdevalot katossa ja yksilöllinen valaistus mahdollistavat tilan vyöhykkeen luomisen ja kodikkuuden luomisen. Lattiavalaisimet ovat palanneet moderneihin huoneistoihin, sisustussuunnittelijat suosittelevat niiden käyttöä eteisessä ja makuuhuoneissa.

Harmoninen sisustus tilavassa olohuoneessa moderniin klassiseen tyyliin

Harmoninen sisustus tilavassa olohuoneessa moderniin klassiseen tyyliin

Lattiavalaisimen kirkkaat sävyt tuovat sisustukseen kontrastia

Lattiavalaisimen kirkkaat sävyt tuovat sisustukseen kontrastia

Luonnonpuu korostaa skandinaavista tyyliä

Luonnonpuu korostaa skandinaavista tyyliä

Lattiavalaistuksen käytön edut

Lattiavalaisimen avulla voit luoda hämärän ja läheisyyden huoneeseen, jos sammutat päävalon. Virkistysalueella käytetään lattiavalaisimia, ne asennetaan lukutuolin lähelle tai sohvan viereen. Ulkovalaistuksella on muitakin etuja:

  1. Toisin kuin seinävalaisimet, sinun ei tarvitse porata mitään, kun asennat lattiavalaisimen. Paikan löytäminen hänelle huoneesta ja sen asentaminen on paljon helpompaa. Ainoa ehto on, että lähellä on pistorasia.
  2. Lattiavalaisin on erittäin liikkuva. Se voidaan kuljettaa mihin tahansa asunnon osaan, jossa tarvitaan lisävalaistusta..
  3. Pöytävalaisimiin verrattuna lattiavalaisin ei vaadi lisäkalusteita. Se voidaan sijoittaa mihin tahansa huoneen osaan pöydän tai yöpöydän läsnäolosta riippumatta..

Lattiavalaisin ei ole vain mukava ja kaunis elementti sisätiloissa, vaan pehmeällä valollaan se luo kodikkaan tunnelman olohuoneeseen.

Lattiavalaisimien tyypit ja ominaisuudet

Lattiavalaisinta kutsutaan korkealla jalalla seisovalle lattiavalaisimelle, joka on koristeltu lampunvarjostimella. Jalusta voi olla myös kolme jalkaa, ja lampunvarjostin on valmistettu eri materiaaleista: kankaasta, paperista, metallista, muovista, lasista. Kupin muotoa rajoittaa myös suunnittelijan mielikuvitus, yleisimpiä ovat kartio, sylinteri, pallo. Lattiavalaisimessa voi olla useita lampunvarjostimia..

Tyylikäs lasinen kupin muotoinen lampunvarjostin ja vaijeripohja

Tyylikäs lasinen kupin muotoinen lampunvarjostin ja vaijeripohja

Karkea musta lamppu vapaassa ja rennossa jugendtunnelmassa

Karkea musta lamppu vapaassa ja rennossa jugendtunnelmassa

Pehmeä valo luo salaisuuden tunnelman huoneeseen

Lampunvarjostimen muodosta riippuen valo tulee huoneeseen eri tavoin. Siksi on tavallista jakaa lattiavalaisimet niihin, jotka antavat:

  1. Hajautunut valo. Tämä on yleisin lattiavalaisimien muoto, jossa on perinteinen lampunvarjostin, joka päästää valon hellävaraisesti ja levittää sitä..
  2. Suuntaava valo. Tämä vaihtoehto on optimaalinen lukemiseen. Tällainen lattiavalaisin voidaan asentaa nojatuolin tai sohvan lähelle, sen kanssa on kätevää lukea milloin tahansa. Lisäksi valo voidaan suunnata siten, ettei se häiritse muita huoneessa olevia ihmisiä..
  3. Heijastunut valo. Jos lampunvarjostimen avulla voit jakaa valon vain kattoon tai seiniin, se heijastuu ja luo huoneeseen kodikkaan ilmapiirin..

Tällainen lattiavalaisin sopii harmonisesti pienen olohuoneen klassiseen muotoiluun.

Tällainen lattiavalaisin sopii harmonisesti pienen olohuoneen klassiseen muotoiluun.

Ylellinen kirkas lattiavalaisin olohuoneessa

Ylellinen kirkas lattiavalaisin olohuoneessa

Mikä tahansa lattiavalaisin voidaan varustaa himmentimellä, jonka avulla voit valita huoneen valaistuksen voimakkuuden. Sinun tulisi valita lattiavalaisin paitsi olohuoneen tyylin ja suunnittelun perusteella myös sen toiminnallisen tarkoituksen mukaan..

Lattiavalaisimet eri sisustustyyleissä

Lattiavalaisin sopii täydellisesti mihin tahansa tyyliin. Se ei ole enää vanhanaikainen pala, joka muutti isoäitini asunnosta nykyaikaiseen asuntoon. Lattiavalaisin on tyylikäs osa tyylikästä olohuonetta.

Lattiavalaisin herättää ehdottomasti huomiota, joten se on valittava siten, että se ei erottu kokonaiskuusta. Voit valita lattiavalaisimen mihin tahansa tyyliin: klassinen, retro, art deco, empire, ekotyyli, hi-tech, moderni, boho ja monet muut. Ensinnäkin, kun valitset lattiavalaisimen, sinun on kiinnitettävä huomiota materiaaliin, josta se on valmistettu, ja yleiseen suunnitteluun. Joten, kuinka valita lattiavalaisin tiettyyn tyyliin?

Ekotyyli. Gravitaatio kohti kaikkea luonnollista ja luonnollista, ekotyylisiä, puisia paperielementtejä käytetään usein koristeluun. Lampunvarjostin voidaan koristaa puun oksilla, lehdillä ja bambulla. On parasta käyttää puuta, jota ei ole lakattu tai maalattu.

Neobarokki. Tämä nykyaikainen tyyli erottuu rakkaudestaan ​​ylellisyyteen ja glitziin. Lattiavalaisimet tulisi valita silmiinpistävin, yleensä ne on valmistettu hopeasta tai mustasta. Tällaisen lattiavalaisimen muoto on klassinen – lampunvarjostin korkealla jalalla. Sisustamiseen käytetyt materiaalit – metalli, lasi, strassit, hapsut, kangas (sametti, satiini, brokaat, guipure), kristalli.

Minimalismi. Yksinkertaisessa lattiavalaisimessa on oltava vähintään sisustus, mutta sen muoto voi olla epätavallisin. Usein käytetään valaisimia pitkällä kaarevalla jalalla. Tällaisessa lampussa on suuntaava valo ja se sopii täydellisesti sisustukseen minimalismin tyyliin. Lattiavalaisin voi olla muovia tai metallia.

Maa. Maalaistyyliin lattiavalaisimen varjostin voi olla valmistettu luonnonpuusta, rottinkista tai kirjavasta puuvillakankaasta, jossa on maalaismainen kukkakoriste. Lattiavalaisimen muodon tulee olla klassinen ja pitkä jalka.

Provence. Toinen maalaismaisen tyylin muunnelma siirtyy kohti valkoista ja sinistä. Lampunvarjostin voi olla puusta tai luonnon pellavasta tai chintzistä. Voit koristella lattiavalaisimen kauniilla valkoisella pitsillä.

Korkeateknologia. Korkean teknologian lattiavalaisin korkean teknologian sisätiloissa valitaan useimmiten sileästä kromatusta metallista. Sen pitäisi olla futuristinen lakoninen muoto ja mielenkiintoinen muotoilu..