Kattohyllyt: kuinka säästää hyödyllistä tilaa asunnossa? Ideoita ja vinkkejä

Tilava olohuone, jossa on kattoikkuna

Tilava olohuone, jossa on kattoikkuna

Asioiden sijoittamisen ja järjestyksen säilyttämisen mukavuutta talossa tarjoaa toimiva säilytysjärjestelmä, joka on järjestettävä asianmukaisesti. Jos sinulla on pieni alue, mutta on monia erilaisia ​​asioita ja kaikki on sijoitettava tiiviisti, voit käyttää ratkaisua, kuten katon alla olevia hyllyjä. Tässä tapauksessa huone ei ole täynnä kaappeja ja muita lattialla olevia huonekaluja, ja tavarat, joita ei käytetä usein, voidaan poistaa näkyvyysalueelta..

Korkean teknologian keittiön sisustus

Korkean teknologian keittiön sisustus

Mihin tallennusjärjestelmä sijoitetaan?

Jokaisesta kodista löydät tilaa kattohyllyjen sijainnille. Ne voidaan luoda asunnon tällaisiin paikkoihin:

 1. Keittiö. Täällä voit tehdä hyllyjä oven yläpuolelle, seinää pitkin, täyttää jääkaapin tai keittiön yläpuolella olevan tilan.
 2. Käytävä. Tässä huoneessa säilytysjärjestelmä on varustettu lopussa, kulje yhtä seinää pitkin.. Pieni keittiö, jossa kattohyllyt

  Pieni keittiö, jossa kattohyllyt

  Säilytyskorit käytävän sisätiloissa

  Säilytyskorit käytävän sisätiloissa

 3. Kylpyhuone. Tällaisessa huoneessa käytetään useimmiten oven yläpuolella olevaa tilaa tai seinää pitkin, eikä se vaikuta kylpyhuonealueeseen.
 4. Olohuoneet. Tässä tapauksessa tällaiset hyllyt sijoitetaan kaikkien tai vain yhden seinän kehälle. Voit luoda kuulokkeet asettamalla kaapit oven molemmille puolille ja hyllyn sen yläpuolelle..

neljätoista

Neuvoja! Jos huone on kapea, älä luo hyllyjä pitkiä seiniä pitkin, tämä kaventaa tilaa visuaalisesti vieläkin enemmän, ja tällaisen järjestelmän käyttö on hankalaa..

Asetamme hyllyt keittiöön

Tämä talon huone on useimmiten pieni, joten kattojen alla olevien hyllyjen käyttö johtuu sen käytännöllisyydestä ja mukavuudesta. Tällaisia ​​järjestelmiä voidaan sijoittaa ja käyttää eri tavoin:

Neuvoja! Hyvä paikka, jota ei usein käytetä, on keittiöyksikön yläkaappien yläpuolella oleva alue. Voit varustaa hyllyt samasta materiaalista kuin muissa huonekaluissa. Korit näyttävät tyylikkäiltä avoimella hyllyllä.

Keittiön työtaso, joka sijaitsee ikkunan alla

Keittiön työtaso sijaitsee ikkunan vieressä

Yksityisen talon keittiön suunnittelu valkoisena

Yksityisen talon keittiön suunnittelu valkoisena

 • Jääkaapin yläpuolella on myös paljon käyttämätöntä tilaa, joka voidaan helposti täyttää ripustettavilla hyllyillä astioille tai koriste -esineille..
 • Jos olet huoneen, jossa on korkeat katot, omistaja, voit sijoittaa hyllyt useille riveille, ja tämä on kätevä ja käytännöllinen ratkaisu..

Kuinka järjestää säilytysjärjestelmä kylpyhuoneessa?

Tässä tapauksessa tämä on win-win-vaihtoehto, koska sinun on sijoitettava paljon asioita, ja kylpyhuoneen tila on rajallinen. Katon alla olevaa avointa hyllyä voidaan käyttää wc -paperin tai pyyhkeiden säilyttämiseen, se muistuttaa mezzaninea, mutta ei häiritse ja sallii kaikkien tarvittavien tavaroiden säilyttämisen. Mutta päästäksesi tällaisiin hyllyihin sinun on hankittava tikkaat,

DIY -hyllyt hygieniahuoneessa

DIY -hyllyt hygieniahuoneessa

Kirjahyllyt sisätiloissa

Kirjojen säilyttämiseksi voit valita, miten hyllyt on sijoitettu makuuhuoneeseen, olohuoneeseen tai eteiseen. Avointa hyllyä, jossa on yksi osasto, pidetään parhaana vaihtoehtona. Tällaiset rakenteet näyttävät upeilta, jos ne sijaitsevat eri huoneissa eri puolilla taloa..

Hyllyn sijainti oven yläpuolella

Useimmiten tämä muotoilu on miniatyyri ja sitä voidaan käyttää sekä käytännön tarkoituksiin että tulla sisustuselementiksi. Kylpyhuoneessa siitä voi tulla paikka kotitalouskemikaaleille, puhtaille pyyhkeille tai muille tavaroille ja henkilökohtaisille hygieniatuotteille..

Idea! Makuuhuoneessa voit tehdä oven ympärille portaalin, johon voit sijoittaa erilaisia ​​pieniä asioita, jotka ovat niin välttämättömiä jokaiseen kotiin.

neljätoista

Erilaisia ​​kapeita kattoikkunoita

Jos sinulla on yksittäinen talo, jossa on ullakko, sinulla on kattoviistot, joissa voit järjestää alkuperäisen ja tilavan säilytystilan. On suositeltavaa suunnitella kapeita rakennuksia rakennettaessa, mutta ne on mahdollista luoda valmiiseen rakennukseen. Tässä tapauksessa rakenteet osoittautuvat vahvoiksi ja kestävät raskaita kuormia, joten voit sijoittaa niiden päälle erilaisia ​​raskaita esineitä äläkä pelkää, että ne rikkovat hyllyt..

Pukuhuone ullakkokerroksessa

Pukuhuone ullakkokerroksessa

Hyllyt ja huonekalujen käyttö kattoon asti

Kätevä ja käytännöllinen vaihtoehto talon säilytyspaikkojen luomisessa on telineet. Jos et halua sijoittaa hyllyjä tai markkinarakoja koko seinälle, riittää, että ostat erityisen mallin valmiita hyllyjä ja kiinnität ne kattoon. Muut huonekalut mahtuvat helposti niiden alle: pöytä, sohva tai vaatekaappi..

neljätoista

On myös mahdollista varustaa huone huonekaluilla, joiden korkeus on kattoa varten, jolloin et voi selvittää, kuinka kiinnittää erilaisia ​​hyllyjä, vaan asettaa kaappien enimmäiskorkeus.

 • Osta esimerkiksi vaatekaappi, jonka avulla voit majoittaa suuren määrän esineitä piilottamalla ne uteliailta katseilta.

Sinun ei tarvitse porata seinien läpi. Tällaisten huonekalujen ulkonäkö on paljon näyttävämpi kuin perinteiset vaatekaapit..

Kuinka tehdä tallennusjärjestelmä omin käsin?

Tuskin löydät valmiita ratkaisuja tiettyyn vaihtoehtoon ja huoneen kokoon. Jos haluat ostaa valmiita tuotteita kaupasta, sinun on tyytyttävä huonekalutehtaiden esittämiin sopimuksiin. Valikoima on rajallinen, eikä koko aina sovi tiettyyn tilanteeseen. Jäljellä on vain kaksi vaihtoehtoa – tilata yksilöllinen malli tai tehdä se itse.

Hyllyjen valmistukseen ei vaadita suuria kykyjä, riittää, että sinulla on tiettyjä taitoja, pystyt käyttämään työkaluja ja ostamaan tarpeeksi materiaalia työn loppuun saattamiseksi.

Neuvoja! Aluksi sinun pitäisi valita paikka ja miettiä hyllyn sijainti. Mittaa valinnan jälkeen tila, jonka aiot täyttää saranoidulla rakenteella.

15

Seuraava työvaihe on piirustuksen tuottaminen. Voit tehdä piirustuksen käsin, on tärkeää määrätä tuotteen mitat ja parametrit oikein, jotta kaikki on hyvin selvää. Piirustuksen mukaan on tarpeen sahata elementit, jotka kootaan valmiiksi rakenteeksi..

 • Valmistukseen voit valita puusta valmistettuja materiaaleja: kartonkia, vaneria tai lastulevyä. Nämä ovat edullisia vaihtoehtoja, jotka sopivat täydellisesti budjettisi..

Kun kaikki osat ovat valmiita, pääyksiköt ja rakenteen osat on koottava ja kiinnitettävä.Kokeile niitä paikkaan, jossa ne sijaitsevat. Kun kaikki vaiheet valmistetaan oikein, valmis rakenne putoaa paikoilleen ilman ongelmia. Jäljellä on vain ripustaa se seinälle.

Tee-se-itse-hyllyn asennus

Tee-se-itse-hyllyn asennus

Kaupasta ostetun hyllyn asentaminen

Kaupasta ostetun hyllyn asentaminen

Tämän vaiheen valmistukseen tarvitset kiinnikkeitä. Tällä hetkellä hylly ripustetaan kannattimiin ja koristetaan. Kun olet suorittanut kaikki vaiheet, saat kätevän säilytystilan tai koriste -elementin sisätiloihin..

Tärkeitä vivahteita

Kun ripustat hyllyjä, tarkista, että kaikki tuotteen kiinnitysosat vastaavat seinän kiinnityselementtejä. On parempi käyttää erityisiä kiinnikkeitä – toisin kuin tavallinen tappi, ne ovat luotettavampia.

Keittiösarja harmaalla julkisivulla

Keittiösarja harmaalla julkisivulla

Tärkeä! Ole varovainen sen suhteen, mitä aiot tallentaa, koska on tärkeää ottaa huomioon kuorman lujuus. Raskaiden tavaroiden säilyttämiseen on parasta valita hyllymateriaali, joka kestää raskaita kuormia, kuten lankkuja tai paksua vaneria. Pienten ja kevyiden gizmojen säilyttämiseen soveltuvat lastulevystä tai kipsilevystä tehdyt rakenteet. Tämä päätös on tehtävä remontin aikana..

Autotallin kattohylly

Autotallin kattohylly

Hyllyjä valittaessa on otettava huomioon niiden tavaroiden kuorman vahvuus, jotka aiot säilyttää siellä.

Kun valitset hyllyjä, sinun on otettava huomioon niiden tavaroiden kuormitusvoima.

Tärkeä asia on valmiiden kattorakenteiden käytön järjestäminen. Huomaa, että tarvitset tikkaita tai tuolia päästäksesi esineisiin suurelta korkeudelta, ja lattialla on oltava riittävästi tilaa näiden laitteiden sijoittamiseen..

Usein käyttämättömät tavarat sijoitetaan tällaisiin paikkoihin, mikä osoittaa, että pöly voi kerääntyä sinne. Voit rajoittaa sisäänpääsyä tekemällä ovia tai kaihtimia, jotka suojaavat tallennettuja esineitä sen vaikutuksilta..