Ombygning af en lejlighed i Khrushchev (75 billeder)

Ombygning af en lejlighed i Khrushchev (75 billeder)

De trange, ubelejlige layout af lejlighederne, der blev bygget i Khrushchev -æraen, forårsager stadig et stort ubehag for ejerne. Deres lille størrelse med gennemgangsrum kræver ofte omplanlægning for at gøre boliger mere familievenlige. Der er en række muligheder, som du kan bruge til at kombinere værelser til at skabe store boligarealer eller til radikalt at redesigne dit boligareal for at få mere komfortabel indkvartering. I vores artikel vil vi overveje forskellige muligheder for, hvordan du kan foretage en ombygning af Khrusjtjov og gøre det til et behageligt opholdsområde.

Hvor skal man begynde ombygningen?

Hvis du har faste intentioner om at gøre din lejlighed i Khrusjtjov mere behagelig, skal du først vurdere, hvilke værelser og områder der skal bruges til familien. Det er nødvendigt at tage hensyn til behovene i hver husstand, så man i jagten på skønhed og modernitet ikke efterlader nogen af ​​dem uden det nødvendige personlige rum..

Dernæst skal du tegne et forprojekt på papir under hensyntagen til størrelsen på hvert værelse. Ombygningen giver mulighed for arbejde med at afmontere væggene, og i denne forbindelse var ejerne af Khrushchevs utroligt heldige, da alle interne indvendige skillevægge ikke er bærende. Dette forenkler sagerne ikke kun med hensyn til let nedrivning, men også til løsning af ombygningsspørgsmål hos de relevante myndigheder..

Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - Hvor skal man begynde

Ombygning af badeværelset

Badeværelser og toiletter i Khrushchevs har temmelig små områder, hvor lidt kan indkvarteres udover de mest nødvendige VVS -skillevægge. Ifølge den gældende lovgivning er det forbudt at udvide dem mod køkkenet eller stuen. Fjernelse af væggen, der adskiller badeværelset og toilettet, er en almindelig teknik, som du kan skabe et rummeligt badeværelse med. Et yderligere plus vil være tilstedeværelsen af ​​et område langs væggen, hvor den anden indgangsdør tidligere var placeret.

Der er også en mere kompleks mulighed, som vil kræve foreløbige fejlberegninger, udarbejde en plan og godkende den hos de relevante myndigheder – udvide badeværelset mod korridoren eller bruge lagerrummet. På billedet ser vi en vellykket løsning, da ejerne gjorde badeværelset mere dimensionelt ved at bruge gangen fra gangen til køkkenet. Passageområdet kan ikke udnyttes fuldt ud, men blot indsnævres, hvilket giver en del af badeværelset. Oftest kombineres sådanne muligheder med demontering af den interne skillevæg, hvilket resulterer i et ret stort badeværelse..

Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - Ombygning af et badeværelse Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - Ombygning af et badeværelse Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - Ombygning af et badeværelse

Ombygning af en 1-værelses lejlighed i Khrushchev

Ombygning af en etværelses lejlighed i Khrushchev indebærer to muligheder – enten finder vi måder at skære yderligere kvadratmeter ud og gøre rummet så frit som muligt, eller også deler vi et værelse i to. Ofte påvirker ombygning altaner og loggier og knytter dem til det samlede anvendelige areal. I dette tilfælde skal du tage sig af deres ekstra isolering..

Projekt 1

I dag er studiolejligheder meget populære, hvor næsten alle interne skillevægge mangler, med undtagelse af dem, der adskiller badeværelset. Det er lettere at gennemføre et sådant projekt i Khrushchev-huse end i panelhuse, da kun vægge omkring lejlighedens omkreds er bærende. Som et resultat af demontering af alle indre vægge (undtagen badeværelset) opnås et ret stort rum, hvor separate funktionelle øer placeres ved hjælp af zonering. Køkkenets arbejdsområde forbliver på det samme sted, da overførsel af kommunikation ikke er tilrådeligt, placerer vi et rekreationsområde på rummets område, og spisekomplekset kan installeres på grænsen, hvor væggen tidligere var befinde sig. Efter anmodning fra ejerne kan væggen ikke demonteres helt, men kun halvdelen, mens den nederste del efter endt arbejde bliver til en bardisk eller et spisebord.

Ombygning af en etværelses lejlighed i Khrushchev - Projekt 1 Ombygning af en etværelses lejlighed i Khrushchev - Projekt 1 Ombygning af en etværelses lejlighed i Khrushchev - Projekt 1 Ombygning af en etværelses lejlighed i Khrushchev - Projekt 1

Projekt 2

I dette tilfælde fandt ejerne en smart vej ud, hvordan man øger stuen og samtidig skjuler en del af det private område for nysgerrige øjne. Her, ved hjælp af en gipsplade skillevæg, blev soveværelset adskilt, og resten af ​​rummet blev kombineret med køkkenet, og demonterede væggen, der adskilte dem. Sådanne ombygningsmetoder findes ofte, faktisk er en etværelses lejlighed ombygget til en toværelses lejlighed. Du kan også bruge altanens område. Hvis der ikke er lyst eller mulighed for at vedhæfte det til lejlighedens område, er det nok at glasere, isolere væggene og gøre det til et udnytteligt område ved f.eks. At installere et klædeskab eller et skrivebord.

Ombygning af en etværelses lejlighed i Khrushchev - Projekt 2 Ombygning af en etværelses lejlighed i Khrushchev - Projekt 2 Ombygning af en etværelses lejlighed i Khrushchev - Projekt 2 Ombygning af en etværelses lejlighed i Khrushchev - Projekt 2 Ombygning af en etværelses lejlighed i Khrushchev - Projekt 2

Ombygning af en 2-værelses lejlighed i Khrushchev

To-værelses Khrushchev-huse har for det meste mange skillevægge, nicher, opbevaringsrum, som “stjæler” kvadratmeter brugbart område. Samtidig kan værelserne ikke prale af et bekvemt layout og fordelagtige optagelser. Omplanlægning og udvidelse af et rum er ofte ikke let. En af de mest fordelagtige muligheder for den indledende indretning af lejligheden er den såkaldte “vest”, hvor værelserne er placeret på begge sider af køkkenet og ikke er gennemgang. Men det vil ikke være muligt at genopbygge området på en sådan måde, at man får et tredje værelse. Selv ved at dele et af værelserne med en skillevæg, får vi to værelser, hvoraf det ene vil være uden vinduer, og det andet skal organisere en indgang fra et allerede lille køkken. Derfor er sådanne lejligheder oftest tilbage i deres oprindelige form..

Projekt 1

Som vi allerede har sagt, kan tilstedeværelsen af ​​nicher og pantries bruges til at øge området. For eksempel, som vist på billedet, besluttede ejerne af en af ​​lejlighederne at udvide køkkenet ved at flytte badeværelset mod spisekammeret. Med dette layout kan du nemt kombinere køkkenet med det tilstødende rum og endda gangen, hvilket resulterer i en rummelig hall. Det skal dog tages i betragtning, at hvis en fuldgyldig familie med børn bor i lejligheden, vil en sådan ombygning ikke være tilrådelig, hvilket fratager nogen af ​​husstandens medlemmer personlige rum.

Ombygning af en toværelses lejlighed i Khrushchev - Projekt 1 Ombygning af en toværelses lejlighed i Khrushchev - Projekt 1

Projekt 2

Et af de mest ubelejlige projekter med toværelses lejligheder, kaldet en “bog”, involverer tilstedeværelsen af ​​to små tilstødende rum, hvoraf det ene er en gennemgang. I dette tilfælde vil omlægning af situationen på en sådan måde, at man får to separate værelser, ikke fungere uden at miste det brugbare område på en af ​​dem. Her er den bedste mulighed at forlænge gangen ved at reducere arealet af passagerummet. Samtidig forbliver der en balkon i rummet, som kan isoleres og fastgøres til det brugbare område..

Ombygning af en toværelses lejlighed i Khrushchev - Projekt 2 Ombygning af en toværelses lejlighed i Khrushchev - Projekt 2

Projekt 3

Sporvogn lejligheder har også tilstødende værelser, men her kan du adskille dem, hvilket sparer mere boligareal. En af mulighederne foreslår simpelthen at forlænge gangen ved at udstyre et omklædningsrum eller spisekammer i en blindgyde. I dette tilfælde konstrueres en ekstra skillevæg med en dør, som vil adskille rummet. Den anden mulighed er kun at forlænge gangen til enden af ​​døren, der fører til det rigtige rum. I dette tilfælde vil det være nødvendigt at bygge to små skillevægge – den ene vil være en blindgyde af korridoren, og den anden vil adskille rummet til højre.

Ombygning af en toværelses lejlighed i Khrusjtjov - Projekt 3 Ombygning af en toværelses lejlighed i Khrushchev - Projekt 3

Ombygning af en 3-værelses lejlighed i Khrushchev

Ombygning af en treværelses lejlighed kan udføres på forskellige måder, hvilket giver mulighed for både adskillelse af tilstødende rum og indretning af store områder ved at fjerne væggene.

En af de nuværende løsninger for treværelses lejligheder er indretningen af ​​en køkken-stue ved at kombinere den med et tilstødende værelse. Samtidig har familien stadig to separate fuldgyldige værelser til rådighed for familien, som kan udstyres som soveværelse, vuggestue eller studieværelse..

Du kan også vedhæfte en gang – så har du, når du kommer ind i huset, udsigt til et lyst, rummeligt værelse. Nogle anser denne fremgangsmåde ikke helt praktisk, da kold luft og gadeforurening vil trænge ind i rummet. For at undgå dette kan du installere en letvægts skillevæg, der fungerer som en dekorativ barriere..

Alle har brug for deres eget private område, hvor du roligt kan hvile og slappe af. Ofte er dette på alle mulige måder forhindret af gennemgangsrum i lejligheder, og ejerne satte sig mål om at omplanlægge boliger på en sådan måde, at hvert værelse har en separat indgang. I treværelses lejligheder er sådanne situationer ikke ualmindelige, og problemet kan helt elimineres. For eksempel ved at installere en gipsplade -skillevæg, som vist på billedet, hvor passagerummet blev til et separat på grund af forlængelsen af ​​korridorforstuen.

Selvfølgelig skal du i sådanne tilfælde ofre nyttig plads til fordel for komforten ved at flytte og bo i værelser, men i nogle tilfælde kan en sådan løsning være den mest optimale..

Ombygning af en treværelses lejlighed i Khrusjtjov Ombygning af en treværelses lejlighed i Khrusjtjov Ombygning af en treværelses lejlighed i Khrusjtjov Ombygning af en treværelses lejlighed i Khrusjtjov Ombygning af en treværelses lejlighed i Khrusjtjov

Ombygning af en lejlighed i Khrushchev – foto

I det yderligere galleri kan du sætte dig ind i forskellige muligheder for, hvordan en lejlighed i Khrushchev kan se ud efter ombygning. Her er fotos af arrangementet af rummelige værelser, køkkener, stuer, tilslutning til altaner og loggier, gange, samt kompetent omstrukturering af badeværelser. Glad udsigt!

Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter Ombygning af en lejlighed i Khrushchev - fotos og projekter