Design af en studiolejlighed i Khrushchev (65 billeder)

Design af en studiolejlighed i Khrushchev (65 billeder)

Ombygning af en gammel lille lejlighed til et moderne studie er måske den eneste mulige måde til i det mindste at øge arealet på trange værelser og give hjemmet et elegant look. Men efter at have fjernet skillevæggene står mange mennesker over for en hel liste over problemer: hvilken finish skal man vælge, hvor man skal placere møblerne, hvordan man zoner rummet, så alle familiemedlemmer er trygge i det? Denne artikel vil hjælpe med at besvare disse spørgsmål og udvikle det mest succesrige design af en studiolejlighed i Khrusjtjov..

Genudrustning af Khrusjtjov til et studie: hvor skal man starte?

Ombygningen af ​​en lejlighed i en sovjetisk højhus er fyldt med mange faldgruber: dette er behovet for at få lovlig tilladelse til at nedrive hver væg og umuligheden af ​​at ændre kommunikationsstedet og forbuddet mod at udstyre stuer under tekniske lokaler (badeværelse, toilet, køkken) på de øverste etager. Efter at have overvundet alle forhindringer og frigjort fra unødvendige skillevægge, bør du tænke på større reparationer omkring hele omkredsen af ​​det fremtidige studie.

Udskiftning af ledninger. Opdatering af elektriske ledninger er et af de vigtigste stadier i forberedelsen af ​​et hjem til brug. For det første, når væggene ødelægges, bliver det gamle netværk, der fører til lamper, stikkontakter og kontakter, ubrugeligt. For det andet, i 50’erne og 60’erne i det sidste århundrede, var ledningerne designet til lavere belastninger, så inddragelse af et stort antal moderne teknologi kan føre til en kortslutning. For at undgå fatale fejl er det bedre at overlade installationen til erfarne specialister og kun købe alle komponenter af højeste kvalitet – vi taler trods alt om brandsikkerheden i lejligheden..

Udskiftning af rør. Tilstanden for vandforsyning og varmebatterier i gamle lejligheder lader altid meget tilbage at ønske. Du bør ikke engang tænke på at afslutte arbejdet uden at installere moderne systemer, ellers vil den allerførste ulykke reducere alle anstrengelser til nul. Det vil heller ikke skade at kontrollere tilstanden på gasledningen, kloakken og om muligt fjerne eventuelle mangler..

Opvarmning. Utilstrækkelig tykkelse af murværk i panelhøjhuse medfører et betydeligt varmetab gennem ydervæggene. For at opretholde en positiv temperatur i den kolde årstid skal du polstre overfladen, der grænser op til gaden, med varmeisolerende materiale indefra. Når du vælger det, er det tilrådeligt at fokusere ikke på en lav pris, men på miljøsikkerhed og en minimumstykkelse af mellemlaget med dens høje effektivitet.

Lydisolering. Fremmedlyde fra naboer og fra gaden er et evigt problem i boligblokke. Det kan kun elimineres ved hjælp af lydisolerede membraner, plader eller porøse materialer, der er beklædt inde fra rummet – vægge, loft og undertiden gulvet.

Genudrustning af Khrusjtjov til et studie - Hvor skal man begynde Genudrustning af Khrusjtjov til et studie - Hvor skal man begynde

Afslutningsarbejde

Efter omhyggelig forberedelse af overfladerne, herunder fornyelse og nivellering af gips, spartel, tætning af revner og revner med fugemasser, kan du gå videre til den dekorative finish. Valget af belægninger er kun begrænset af ejernes personlige præferencer og økonomiske muligheder, men der er stadig visse regler..

Enhed i stil. Studiets åbne plan efterlader hele rummet i syne, så det er meget vigtigt at gøre det så harmonisk som muligt. I design anbefales det at holde sig til en retning og vælge komplementære materialer, former og teksturer. Kombinationen af ​​farver kræver også opmærksomhed under dekoration – der må ikke være mere end tre af dem.

Visuel udvidelse. Fraværet af skillevægge øger lidt optagelserne til det tidligere Khrusjtjov, men sådan en lejlighed er stadig langt fra elitehus. Metoder til visuel ekspansion hjælper med at give studiet et mere respektabelt udseende: monokromatiske lysoverflader, fotomuraler med et dybere perspektiv, store spejle, udtalte lodrette linjer til hævning af lofter, minimalisme i design og korrekt belysning.

Udvælgelse af områder. Ved hjælp af forskellige finish er det let at understrege funktionaliteten i et bestemt område. For eksempel kan en væg eller en niche i sengens hoved limes ind med tapet i sarte farver, stuen kan dekoreres med lysere dekorativt gips, i køkkenet – brug efterligning af murværk eller sten. Hvad angår gulvet, er det bedre at gøre det ens overalt, bortset fra madlavningsområdet og gangen. Det er heller ikke værd at eksperimentere med loftets design – i Khrushchevs er det normalt lavt, så et enkelt jævnt maleri i hvidt eller et let strækbart lærred uden unødvendige dekorationer vil være helt nok.

Design af en studiolejlighed i Khrushchev - Efterbehandling Design af en studiolejlighed i Khrushchev - Efterbehandling

Møbel

Når du vælger møbler til et studie i Khrushchev, bør du foretrække de enkleste sæt. I små rum anbefaler designere at installere høje (op til loftet) indbyggede skabe med hvide blanke fronter uden håndtag. Et walk-in closet og / eller køkkensæt af denne type giver dig mulighed for effektivt at bruge rummet lodret og visuelt forstørre rummet.

Diskrete finish og diskrete skabe er den perfekte baggrund for lyse accenter i form af polstrede møbler og tekstiler. Så for eksempel vil en rød, orange eller blå sofa genoplive de akromatiske farver i resten af ​​interiøret, og hvis dens polstring er lavet i grundfarver, vil flerfarvede puder, gardiner og indretning være med til at gøre stemningen festlig ..

Til køkkenet i studiet bruges traditionelt et lige (lineært) sæt, nogle gange kan du finde muligheder med et U- eller L-formet layout. Bardisken fungerer som en skillevæg, der samtidig fungerer som en hjemmebarbar, et spisebord og en ekstra bordplade. Hvis der i et lille køkken ikke er nok plads til et køleskab, er der tildelt et niche-spisekammer til det, som oprindeligt var til stede i næsten alle Khrushchev-bygninger. Når den kombineres med en loggia, kan en del af headsettet eller separate kabinetter-penalhuse placeres præcis der.

Design studiolejlighed i Khrushchev - Møbler Design studiolejlighed i Khrushchev - Møbler Design studiolejlighed i Khrushchev - Møbler Design studiolejlighed i Khrushchev - Møbler

Zoning af en studiolejlighed i Khrushchev

Fraværet af indvendige vægge i et studie konverteret fra Khrusjtjov kan forårsage gener, hvis der bor mere end én person i lejligheden. For eksempel med forskellige søvnmønstre bliver det nødvendigt at lukke det lys og den støj, der hersker i nabolaget, og den eneste løsning på dette problem er zoneinddeling..

Skærme – den nemmeste måde at opdele rummet på i et soveværelse og en stue. For at gøre dette er det nok at fastgøre en stærk gesims på loftet eller på to modstående vægge og hænge gardinerne. Du kan også bruge mobile strukturer, bevægelige eller glidende stofpaneler (som japanske gardiner).

Skillevægge lavet af frostet eller tonet glas (inklusive akryl), plast, spånplader eller gipsplader er en bekvem og stilfuld løsning til studiezonering. For at opfylde væggenes funktion fylder de meget mindre, og deres moderne design kan give interiøret et elegant og tankevækkende look..

Nicher, skjult mellem væggene, ideel til dekoration af soveområder. Man skal kun lukke den resterende åbning med et tykt forhæng eller en skydedør – og et fuldt udbygget soveværelse i miniature er klar. Hvis optagelserne tillader det, kan der installeres et klædeskab langs en af ​​væggene eller omkring sengegavlen, og til opbevaring af sengetøj og vintertøj er det værd at hæve gulvniveauet med 50-70 cm ved at organisere et rummeligt podium med skuffer under det.

Zoning af en studiolejlighed i Khrushchev Zoning af en studiolejlighed i Khrushchev Zoning af en studiolejlighed i Khrushchev

Studiolejlighed design i Khrushchev – foto

Talrige eksempler på studiedesign i Khrushchev kan ses i fotogalleriet på vores websted. De præsenterede muligheder hjælper dig med at træffe beslutning om valg af farver, stil, efterbehandlingsmaterialer og møbler, der vil gøre den renoverede lejlighed virkelig hyggelig og behagelig. Eksperimenter med designet, og resultatet vil glæde dig overraskende!

Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto Indretning af en studiolejlighed i Khrushchev - foto

Video: Studiolejlighed fra et to-værelses Khrusjtjov