Pieni lastenhuone: 50 kaunista suunnitteluideaa

Pieni lastenhuone: 50 kaunista suunnitteluideaa

Pieni lastentarha ei ole syy epätoivoon. Jos järjestät tilan oikein, kaikki, mitä lapsi tarvitsee, mahtuu siihen. Vinkkimme pienen lastenhuoneen sisustamiseen auttavat sinua visuaalisesti laajentamaan huonetta sekä päättämään viimeistelyjen, huonekalujen ja sisustuksen valinnasta.

Tyylin valinta pieneen huoneeseen

Suunnittelutyylien moninaisuudesta ne, jotka ovat enimmäkseen vaaleita sävyjä, sopivat pienen lastentarhan sisustamiseen. Näitä ovat moderni, merihenkinen, klassinen, skandinaavinen, provence ja parvi.

Lastenhuone moderniin tyyliin

Lasten version jugendtyylin tiukka lakonismi on laimennettu kirkkailla väreillä, mutta säilyttää viivojen oikeellisuuden. Rajoitettu sisustus ilman paljon sisustusta luo vaikutelman puhtaudesta ja järjestyksestä ja opettaa sinua olemaan siisti.

Pienen lastenhuoneen sisustus moderniin tyyliin on pääasiassa yksivärinen, joskus on hienovaraisia ​​geometrisia tulosteita. Tämä tyyli sopii paremmin 10 -vuotiaille pojille ja tytöille..

Pienen lastenhuoneen suunnittelu moderniin tyyliin Pienen lastenhuoneen suunnittelu moderniin tyyliin

Päiväkoti meren tyyliin

Unelmoiko lapsesi matkoista, kaukaisista saarista ja upotetuista aarteista? Merellinen tyyli auttaa toteuttamaan unelmat.

Sille on ominaista valkoisen, sinisen ja punaisen yhdistelmä (kiinteät ja raidalliset palaset) ja jalo puukuvio. Pienen meren tyylisen lastentarhan sisätiloissa on varmasti oltava sellaisia ​​ominaisuuksia kuin ohjauspyörä, ankkurit, kalastusverkot. Piirustukset ja sisustus kuorien, kalan, meritähden sekä akvaarion (mieluiten akryylilasista), seinäkellokompassin, puhallettavan pelastusrenkaan, purjelaivojen ja jahtien malleina.

Verhoissa on parempi käyttää läpikuultavaa mattaista tylliä, joka muistuttaa purjeita, mutta karkea matto, pellava- tai puuvillakangas sinivalkoisina. Verhojen sidonta voidaan tehdä köysistä, sitomalla ne kauniilla merisolmuilla.

Pienen lastenhuoneen suunnittelu meren tyyliin

Lastenhuone klassiseen tyyliin

Herkät kermanväriset sävyt, ylelliset aaltoilevat verhot, kullan ja hopean kiilto, tyylikkäät koristeet, veistetyt huonekalut – tällaisessa ympäristössä jokainen lapsi tuntee itsensä sadussa.

On parempi sisustaa pieni lastenhuone tytölle ilmavilla tai vaahtokarkin sävyillä ja pojalle – käytä enemmän lakattua puuta, sinisen, harmaan ja beigen värejä.

Pienen lastenhuoneen suunnittelu klassiseen tyyliin

Skandinaavinen lastenhuone

Lapset, jotka rakastavat talvea, rakastavat varmasti puhdasta ja viileää pohjoismaista sisustusta.

Skandinaavisen tyylin pääpiirre on valon runsaus, mikä on erityisen tärkeää pienille lastenhuoneille. Kaikki siinä muistuttaa pohjoista luontoa: parkettilattiat ja kalusteet, jotka on valmistettu valkaistusta puusta, lumisten vuorten ja jäisten jokien sävyjä, seitti-kattokruunut tai lumipallot. Ikkunat pysyvät auki suurimman osan ajasta päästäen auringon, ja yöllä ne voidaan sulkea kevyillä rullaverhoilla.

Pienen lastenhuoneen suunnittelu skandinaaviseen tyyliin Pienen lastenhuoneen suunnittelu skandinaaviseen tyyliin

Provence -tyylinen lastentarha

Ranskan Provence on pastelliherkkyys, pienet kukkakuviot, chintz -kankaat, pitsi, röyhelöt ja ohuet juoksevat viivat. Tämä romanttinen tyyli sopii paremmin tytöille ja kaiken ikäisille – vauvoista lukio -opiskelijoihin..

Provencen huomaamaton keveys luo pienessä lastentarhassa ihanan rauhallisen ilmapiirin, jossa on mukava leikkiä, opiskella ja rentoutua..

Pienen lastenhuoneen suunnittelu Provencen tyyliin Pienen lastenhuoneen suunnittelu Provencen tyyliin

Loft -tyylinen lastentarha

Tälle tyylille on ominaista teolliset piirteet: seinät ilman sisustusta (tiilen tai muurauksen jäljitelmä, betonilaatat), avoimet kattopalkit, metallilamput kannattimissa tai lakoniset kattokruunut, kaupunkitaustakuva, yksinkertaiset huonekalut. Kaikki tämä antaa huoneelle ilmaisen ja hieman huolimattoman ilmeen..

Pieni parvi-tyyppinen lastentarha voi olla hyvä vaihtoehto aktiiviselle pojalle. Ympäristössä, jossa kaikki näyttää luotettavalta ja särkymättömältä, voit pelata palloa, kiivetä urheiluseinille ja roikkuvat tikkaat, heilua renkaissa ja treenata vaakasuoralla palkilla.

Pienten lastenhuoneen suunnittelu loft -tyyliin

Värit pieneen lastenhuoneeseen

Pienen lastentarhan tekeminen vaatii maltillisuutta värien valinnassa. Tietenkin haluan ympäröidä vauvan kirkkailla asioilla, mutta on parempi, että lelut ovat sellaisia. Tapetti, huonekalut, lattia- tai kattopäällysteet näyttävät paljon harmonisemmilta hillityssä ja neutraalissa paletissa..

Valkoinen lastentarha

Lumivalkoinen väri ja sen vaaleat sävyt laajentavat visuaalisesti pienintäkin lastentarhaa, tekevät siitä kevyemmän ja mukavamman. Lisäksi vaalea tausta yhdistyy ihanteellisesti sekä pastellisiin että rikkaisiin elementteihin..

Pieni lastenhuone valkoisena Pieni lastenhuone valkoisena

Beige vauva

Pienen lastenhuoneen sisustus beigeillä sävyillä on ihanteellinen kaiken sukupuolen lapsille. Beigeä voidaan täydentää vihreiden, vaaleanpunaisten ja sinisten, luonnonpuutuotteiden yksityiskohdilla, kultaisilla tai hopeisilla lisäosilla.

Pieni lastenhuone beigeillä väreillä

Keltainen lastentarha

Lämmin aurinkoinen väri on monipuolinen vaihtoehto. Keltainen väri piristää, antaa energiaa, stimuloi henkistä toimintaa. Tällaisessa huoneessa lapsesta tulee ystävällinen ja iloinen..

Kaikki keltaiset sävyt voidaan sekoittaa yhtä suurella kylläisyydellä – vihreä, sininen, violetti, harmaa, valkoinen tai vaaleanpunainen. Oranssit ja punaiset värit ovat sallittuja vain pienissä tahroissa, muuten ne kiinnittävät kaiken huomion itseensä..

Pieni lastenhuone keltaisilla sävyillä

Vihreä lastentarha

Ruohon ja kevätlehtien väri on helpoin havaita. Se on ihanteellinen pienen lastenhuoneen sisustamiseen luonnollisilla väreillä, näyttää hyvältä puun vieressä.

Vihreä laimennetaan helposti valkoisella, harmaalla, oranssilla, keltaisella, ruskealla, turkoosilla, violetilla tai vaaleanpunaisella. Se on rauhan ja turvallisuuden väri, joka antaa silmille lepoa..

Pieni lastenhuone vihreillä sävyillä

Vaaleanpunainen vauva

Perinteinen pikkuprinsessoille vaaleanpunainen luo rauhallisen tunnelman. Tällainen herkkä, nuken kaltainen lastenhuone vetoaa jokaiseen tyttöön. Voit yhdistää unenomaisen vaaleanpunaisen kaikkiin pastellisävyihin sekä vaaleanvihreään ja suklaaseen.

Pieni lastenhuone vaaleanpunaisena Pieni lastenhuone vaaleanpunaisena

Sininen päiväkoti

Sininen väri sopii yhtä hyvin sekä pojille että tytöille. Pienen lastentarhan sisustus näyttää parhaalta, tehty sinisillä sävyillä valkoisilla lisäyksillä, mutta myös beige, vaaleanpunainen, keltainen sävy ovat sopivia..

Pieni lastenhuone sinisin sävyin Pieni lastenhuone sinisin sävyin

Pienen lastentarhan materiaalit ja sisustus

Lastenhuoneen materiaalit on valittava erittäin huolellisesti. Ensinnäkin niiden on oltava ympäristöystävällisiä, eivät saa päästää haitallisia aineita, synteettisiä hajuja ja toiseksi niiden on kestettävä mekaanisia vaurioita. Lisäksi esteettinen ulkonäkö ja edullinen hinta ovat yhtä tärkeitä..

Lattia

Pienessä lastentarhassa on erittäin toivottavaa tehdä lämmin lattia. Pinnoitteisiin soveltuvat puuparketti, korkealaatuinen laminaatti, korkki. Lapsille, jotka vasta oppivat kävelemään, pehmeä matto tai mattolaatat ovat välttämättömiä..

On parempi kieltäytyä linoleumista ja muodikkaista nestevaihtoehdoista – se on kiinteää muovia, ja lisäksi se on erittäin liukas. Yleensä liian sileitä kovia lattioita tällaisissa huoneissa ei pitäisi tehdä: yksi huolimaton liike voi aiheuttaa vammoja, ja loppujen lopuksi lapset rakastavat koko ajan hyppäämistä, juoksemista, tanssia ja huijaamista.

Lattia pienessä lastenhuoneessa

Seinät

Jotta pieni huone näyttäisi tilavammalta, seinien tulee olla kevyitä ja huomaamattomia. Se voi olla maalaus, tapetti (paitsi vinyyli – ne eivät salli seinien hengittää ja joskus jopa aiheuttaa allergisia reaktioita), koristeellinen kipsi. Pienet, herkät kuviot, ohuet raidat, perspektiivitaustakuva tai 3D -tehoste ovat sallittuja.

On järkevää jättää yksi seinistä tai osa niistä lasten luovuuden hyväksi. Liidulla piirtämiseen liuskekivipinta (lauta tai erikoismaali) on täydellinen. Voit myös ostaa paperisia taustakuvavärjäyksiä, jotka tarjoavat lapsellesi mielenkiintoista vapaa-aikaa pitkään..

Seinäkoriste pienessä lastentarhassa

Katto

Katon viimeistelyyn pienessä lastentarhassa kevyt kalkitus on optimaalinen. Halkeamien ja murenevan kipsi unohtamiseksi 20-30 vuodeksi voidaan maalata lasimaalauksen päälle.

Jos tarvitset äänenvoimakkuutta, kaksitasoinen kipsilevyrakenne sopii täydellisesti tähän. Kiiltävä joustava katto ja ylöspäin suuntautuva valaistus auttavat tekemään huoneesta visuaalisesti korkeamman..

Katon suunnittelu pienessä lastenhuoneessa Katon suunnittelu pienessä lastenhuoneessa

Tekstiili

Vauvan huoneessa käytettävien kankaiden tulee olla hypoallergeenisia ja kerätä mahdollisimman vähän pölyä. Ohut tylli, pellava tai puuvilla sopivat verhoihin. Voit myös käyttää bambukaihtimia ja roomalaisia ​​sävyjä.

Vuodevaatteita valittaessa on suositeltavaa keskittyä himmeisiin, harmonisesti sisustukseen yhdistettyihin väreihin. Ihoon joutuvien tekstiilien on oltava hygieniastandardien mukaisia, niillä ei saa olla kemiallista hajua eikä haalistua. Sen on sisällettävä täysin luonnollisia kuituja..

Tekstiilit - pienen lastenhuoneen suunnittelu

Kalusteiden, laitteiden ja tarvikkeiden järjestely

Jotta lapsen olisi mukava leikkiä ja asioida, sinun on huolehdittava huonekalujen oikeasta järjestelystä, tarjottava hyllyt, laatikot ja kaapit vaatteiden, lelujen tai kirjojen säilyttämiseksi. Jos jokaisella asialla on paikkansa, se opettaa vauvan olemaan kunnossa..

Pieni neliömäinen lastenhuone

Nelikulmaisessa huoneessa voit laittaa sängyn seinää vasten, vaatekaapin toiselle ja työpöydän ikkunan viereen. Jäljellä oleva tila voidaan helposti täyttää seinäpalkkeilla, urheilurenkailla tai muilla telineillä.

Kalusteiden järjestely pienessä neliömäisessä lastentarhassa

Kapea (suorakulmainen) pieni lastenhuone

Suorakulmaisen lastentarhan tasapainottamiseksi sinun on sijoitettava leveät poikittaiset elementit (sänky – yksi tai kaksikerroksinen, matala hylly hyllyillä, lipastot) pitkin kapeita seiniä ja lähellä pitkiä – korkeat hoikka kaapit.

Jos ikkuna on lyhyellä seinällä, se on peitettävä yhdellä verholla, jossa on selkeät poikittaiset taitokset, ja päinvastaisessa tapauksessa pystysuorat verhot katosta lattiaan ovat hyödyllisiä.

Kalusteiden järjestely kapeassa (suorakulmaisessa) pienessä lastentarhassa Kalusteiden järjestely kapeassa (suorakulmaisessa) pienessä lastentarhassa

Pieni epäsäännöllisen muotoinen lastentarha

Jos lastenhuoneessa on epätyypillinen ulkoasu, mielikuvitukselle on laajat mahdollisuudet. Voit esimerkiksi tilata epätavallisia kalusteita, joissa on viistot kulmat, tehdä mielenkiintoisen kapean sängyn kipsilevystä tai puusta, ripustaa riippumaton ja laittaa matalat ottomaanit tai säkkituolit tavallisten tuoleiden sijaan..

Huonekalujen järjestely pienten lasten epätyypillisessä ulkoasussa

Oikea valaistus päiväkodissa

Huoneen, jossa lapsi viettää paljon aikaa, on oltava hyvin valaistu. Tämä vaikuttaa paitsi yleiseen ilmapiiriin, mikä tekee huoneesta kodikkaan ja vieraanvaraisen, myös näkökykyyn..

Valkoisen ja keltaisen spektrin LED-lamppujen (valodiodit) pehmeä, hajavalo havaitaan parhaiten. Toisella sijalla turvallisuuden suhteen ovat hehkulamput. Tutkijoiden mukaan ne ovat mahdollisimman lähellä säteilyn tyyppiä auringonvalolle. Kirkkaat neonvärit voivat ärsyttää silmiä, ja loistelamppuja (jotka sisältävät elohopeaa) ei yleensä suositella käytettäväksi kotona, erityisesti lastentarhassa..

Lamppujen osalta pienessä lastenhuoneessa kannattaa antaa etusija pistevaihtoehdoille sijoittamalla ne koko kattoon. Keskelle voit ripustaa pienen kattokruunun, esimerkiksi pallon, kellon, perhonen muodossa. Sängyn lähellä olevalla seinällä kompakti katto ei häiritse, ja pöytävalaisin tai suuntaava riippuvalaisin on ihanteellinen työalueelle..

Valaistus pienessä lastenhuoneessa

Pienet lastenhuoneet – kuva

Galleriamme auttaa sinua näkemään valmiita suunnitteluvaihtoehtoja pienille lastentarhoille ja inspiroimaan uusia ideoita. Se sisältää valokuvia sekä pojille / tytöille että kokoluokista – on esimerkkejä 6, 8, 10 neliömetrin kokoisista tiloista..

Pienen lastenhuoneen suunnittelu 5-6 neliömetriä.

Pienen lastenhuoneen suunnittelu 5-6 neliömetriä - Valokuva Pienen lastenhuoneen suunnittelu 5-6 neliömetriä - Valokuva Pienen lastenhuoneen suunnittelu 5-6 neliömetriä - Valokuva Pienen lastenhuoneen suunnittelu 5-6 neliömetriä - Valokuva

Pienen lastenhuoneen suunnittelu 7-8 neliömetriä.

Pienen lastenhuoneen suunnittelu 7-8 m². - Valokuva Pienen lastenhuoneen suunnittelu 7-8 m². - Valokuva Pienen lastenhuoneen suunnittelu 7-8 m². - Valokuva Pienen lastenhuoneen suunnittelu 7-8 m². - Valokuva

Pienen lastenhuoneen suunnittelu 9-10 neliömetriä.

Pienen lastenhuoneen suunnittelu 9-10 neliömetriä - Valokuva Pienen lastenhuoneen suunnittelu 9-10 neliömetriä - Valokuva Pienen lastenhuoneen suunnittelu 9-10 neliömetriä - Valokuva Pienen lastenhuoneen suunnittelu 9-10 neliömetriä - Valokuva

Pienen lastentarhan suunnittelu pojalle

Pienen lastentarhan suunnittelu pojalle - valokuva Pienen lastentarhan suunnittelu pojalle - valokuva Pienen lastentarhan suunnittelu pojalle - valokuva Pienen lastentarhan suunnittelu pojalle - valokuva Pienen lastentarhan suunnittelu pojalle - valokuva

Pienen lastentarhan suunnittelu tytölle

Pienen lastentarhan suunnittelu tytölle - valokuva Pienen lastentarhan suunnittelu tytölle - valokuva Pienen lastentarhan suunnittelu tytölle - valokuva Pienen lastentarhan suunnittelu tytölle - valokuva Pienen lastentarhan suunnittelu tytölle - valokuva

Video: Pieni lastenhuone – sisustusideoita