Vaatekaapit leluille lastentarhassa: 90 valoisaa ja käytännöllistä ratkaisua lapsellesi

Talon muotoinen lelukaappi

Talon muotoinen lelukaappi

Lastenhuoneen lelujen vaatekaappi ei ole lapsen mieliala, vaan todellinen välttämättömyys. Tämän ymmärtää jokainen vanhempi, jolla on vauva. Mutta lasten huonekalujen valitseminen on vaikeampaa kuin aikuisten, koska käytännöllisyys ei ole vauvalle niin tärkeä kuin suunnittelun ja kirkkaiden värien kriteeri. Siksi ennen kuin menet kauppaan, sinun on selvitettävä huolellisesti, mitä vauva tarvitsee.

Lelukorit - tyylikäs huonekalu

Lelukorit – tyylikäs huonekalu

Lastenhuoneen kaapissa voidaan säilyttää kirjoja, leluja ja luovuuden asioita.

Lastenhuoneen kaapissa voidaan säilyttää kirjoja, leluja ja luovuuden asioita.

Lelutelineet sopivat hyvin vauvan huoneeseen

Lelutelineet sopivat hyvin vauvan huoneeseen

Tärkeitä kriteerejä

Kun valitset lastentarhan vaatekaapin, sinun on ensin kiinnitettävä huomiota materiaaleihin. Niiden on oltava ympäristöystävällisiä eivätkä ne saa päästää myrkyllisiä aineita.

Käytännöllisyys ei ole niin tärkeää lapselle, tämä on todennäköisesti vanhempien kriteeri, koska ei ole turhaa, että on vitsi, että äidit laittavat kaiken kaappiin. Ja lapsen täytyy hajottaa kaikki paikoilleen. Jos lapsi on kiinnostunut laittamaan leluja kaappiin, hän tekee sen, mutta jos se on lapsen silmissä tylsää, aikuisen vaatekaappi, se ei todennäköisesti houkuttele vauvaa.

Monivärinen vaatekaappi, jossa on monia hyllyjä, on loistava vaihtoehto lelujen säilyttämiseen, jotka tyydyttävät sekä lapsen että vanhemmat

Monivärinen vaatekaappi, jossa on monia hyllyjä, on loistava vaihtoehto lelujen säilyttämiseen, jotka tyydyttävät sekä lapsen että vanhemmat

Huonekalujen värillä on myös väliä, varsinkin kun sisustetaan tyttömäistä huonetta. On myös syytä valita tällaiset kaapit, jotta niitä voidaan käyttää yli yhden tai kahden vuoden ajan. Ja vielä parempi, jos se on modulaarinen tai muutoksen mahdollisuus on ennakoitu..

Huomaa: kalliimpi ei ole aina parempi, ja korkea hinta ei lainkaan takaa erinomaista laatua. On täysin mahdollista löytää optimaalinen hinta-laatusuhde. 

Älä valitse kaappimalleja, joissa on metalli- tai lasielementtejä, koska ne ovat melko traumaattisia ja kylmiä.

Kori lelujen keräämiseen tekstiileistä - turvallinen ja käytännöllinen vaihtoehto

Kori lelujen keräämiseen tekstiileistä – turvallinen ja käytännöllinen vaihtoehto

Mitä on säilytettävä?

Vain niille, joilla ei ole lapsia, näyttää siltä, ​​että kaikki lelut ovat homogeeninen massa. Kaikki, mitä lapsi leikkii, voidaan jakaa sellaisiin ryhmiin, joiden mukaan voit järjestää heidän tallennuksensa..

Esimerkkejä:

 • Kirjat. Ne voidaan säilyttää kätevästi ylähyllyillä tai kaapin ylähyllyllä. Ei huono ratkaisu slingohyllylle.

Päiväkodin sisätilojen avoimet hyllyt sopivat kirjojen, sisustuksen ja jopa lasten balettikenkien säilyttämiseen

Päiväkodin sisätilojen avoimet hyllyt sopivat kirjojen, sisustuksen ja jopa lasten balettikenkien säilyttämiseen

 • Pehmolelut. Nämä ovat kaukana pölynkerääjistä. On kätevää säilyttää ne suurissa laatikoissa, on toivottavaa, että ne ovat läpinäkyviä.

Lipastossa voit tallentaa lelujen lisäksi myös lapselle tarvittavat asiat.

Lipastossa voit tallentaa lelujen lisäksi myös lapselle tarvittavat asiat.

 • Materiaaleja luovuudelle. Kaikenlaiset maalit, huopakynät, lyijykynät, albumit jne. He tarvitsevat erillisen tilan kaapissa, optimaalisesti keskikokoisia laatikoita tai avoimia hyllyjä, jotta lapsi pääsee niihin.

Kaapit, joissa on monia laatikoita, ovat loistava vaihtoehto lastenhuoneen luovaan nurkkaan

Kaapit, joissa on monia laatikoita, ovat loistava vaihtoehto lastenhuoneen luovaan nurkkaan

 • Rakentaja, palapelit. Niille voit käyttää pajukoria ja säiliöitä tai laatikoita. On suositeltavaa lajitella palapelit laatikoihin..
 • Kylpylelut. On parempi pitää ne ei kaikkien lelujen kanssa, vaan kylpyhuoneessa erityisessä verkossa tai altaassa..

Säilytysominaisuudet pojille ja tytöille

Kaapin valinta lelujen säilyttämiseen lastenhuoneessa riippuu lapsen sukupuolesta, koska jopa säilytettävät lelut ovat erilaisia. Tytöillä on nukkeja, kaikenlaisia ​​tyttömäisiä pieniä asioita, pojilla on autoja ja kaikenlaisia ​​laitteita. Rakentajilla ja opetusleluilla on sekä niitä että toisia, kirjoja ja arvoituksia.

Säilytyskaapit tytön lastentarhassa

Säilytyskaapit tytön lastentarhassa

Poikien vaatekaapin tulisi olla mahdollisimman toimiva ja käytännöllinen. Tällaista vaatekaappia voidaan käyttää suunnittelijan, kirjoituskoneiden ja muiden pojan tärkeiden asioiden säilytyspaikkana. Tässä tapauksessa kannattaa harkita vaihtoehtoa hyllyille, joissa on monia tasoja, kaapissa pitäisi olla monia hyllyjä ja osastoja, ja lisäksi auki.

Tyttöjen huoneessa pitäisi olla arkuutta, ja se on vain vahvistettava huonekaluissa. Vaatekaappi tulisi tehdä vaaleilla väreillä, koristeelliset huonekalukahvat, kohokuvioidut elementit näyttävät hyvältä.

Huomaa: mitä enemmän avokätisiä lasten huonekaluissa tytölle, sitä enemmän pikku prinsessa pitää siitä..

Tytön lastentarhan huonekalut näyttävät upeilta ja leluilta

Tytön lastentarhan huonekalut näyttävät upeilta ja leluilta

Materiaalit (muokkaa)

Ennen kuin valitset yhden tai toisen lelukaapin lastenhuoneeseen (katso kuva), sinun on harkittava, mistä materiaalista se on. Tällaisia ​​vaihtoehtoja on:

 • Lastulevy. Tällaiset kaapit ovat halpoja, mutta jos budjettiresursseja on, on silti parempi tarkastella lähemmin toista vaihtoehtoa. Tällaisten kaappien keskeinen haitta on formaldehydin läsnäolo koostumuksessa. Nykyaikaisissa lastulevyissä niiden määrä on minimoitu, mutta silti ilman niitä lastulevyä ei voida pitää lokerossa..

Huomaa: jos ei ole mahdollisuutta ostaa kalliimpaa vaatekaappia, sinun on harkittava huolellisesti lastulevyluokkaa. Tarvitset sellaisen, jota saa käyttää sisätiloissa, tällaisissa kaappeissa on pienempi formaldehydipitoisuus.

 • MDF. Ei huono vaihtoehto lastulevylle. Hinta on kuitenkin vain hieman korkeampi. Tämän materiaalin avulla voit tehdä huonekaluja, mukaan lukien kaapit, outoja muotoja, koska tämä levyn versio soveltuu hyvin käsittelyyn, se on erinomaisen värinen.

Valkoinen MDF -kaappi lastentarhan sisätiloissa

Valkoinen MDF -kaappi lastentarhan sisätiloissa

 • Puu. Erinomainen ratkaisu kaappiin, mutta myös kallein. Ympäristöystävällisyys, kestävyys ja ammattitaito. Voit säästää hieman myös täällä valitsemalla vaatekaapin edullisista puulajeista..
 • Muovi. Muovisia vaatekaappeja on, mutta ei kovin paljon. Ne ovat kevyitä, mikä tarkoittaa, että lapsi voi helposti kääntää ne ympäri, mikä ei ole kovin hyvä, mutta samalla hän voi tehdä uudelleenjärjestelyn huoneessaan itse. Tärkeä kriteeri on muovin laatu – sääntö toimii täällä – mitä kalliimpi, sitä parempi.
 • Rottinki, viiniköynnös, bambu. Kaapit eivät ole valmistettu näistä materiaaleista, mutta joissakin malleissa on pajulaatikot, esimerkiksi avoimilla hyllyillä. Tämä on sekä vaatekaappi että teline. Tällaisia ​​huonekaluja voidaan käyttää pitkään..

Pajulaatikot avoimessa telineessä

Pajulaatikot avoimessa telineessä

Huomaa: mänty ja koivu eivät pidä kosteuden ja lämpötilan muutoksista; ajan mittaan tällaiseen kaappiin voi tulla halkeamia.

Tärkeitä kriteerejä lelujen säilytykselle

Lelujen suojapaikan on täytettävä seuraavat kriteerit:

 1. Jakaminen kontteihin ja laatikoihin. Ei ole vaikeaa saada asiat järjestykseen tällaisessa järjestelmässä, eikä sinulle eikä lapselle. Puhdistus voidaan tehdä nopeasti.
 2. Kaapin korkeus. Niiden asioiden, joita lapsi käyttää jatkuvasti, on oltava lapsen näkökentässä ja pääsyssä. Kaapin ei pitäisi olla kovin korkea, silloin sinun ei tarvitse antaa lapselle sitä, mitä hän tarvitsee uudestaan ​​ja uudestaan..
 3. Huonekalujen turvallisuus. Lähes kaikki huonekalut ovat melko painavia, joten ne on kiinnitettävä seinään. Joten lapsi ei kaata kaappia itselleen.
 4. Helppokäyttöisyys. Kaikki astiat ja pinnat on pestävä hyvin, koska niitä tarvitaan ehdottomasti käytön aikana.

Huomaa: sinun on valittava huonekalut lapsesi kanssa, jos hän on vielä pieni, ohjaa hänen mieltymyksensä eikä omasi.

Useiden lastentarhatyyppien yhdistelmä: avoimet hyllyt, lipasto, riippuvaiset kaapit talonmuotoisina

Useiden lastentarhatyyppien yhdistelmä: avoimet hyllyt, lipasto, riippuvaiset kaapit talonmuotoisina

Design

Suunnittelu ja tiettyjen elementtien läsnäolo riippuvat suurelta osin lapsen sukupuolesta. Tytölle vaatekaappi, joka ulottuu kattoon, on hyvä vaihtoehto. Huomaa, että julkisivun tulee olla sileä, joten siitä on helpompi repiä pois tarrat, jotka lapsi varmasti liimaa..

Vaatekaappi lukon muodossa tytön huoneessa

Vaatekaappi lukon muodossa tytön huoneessa

Peili on mitä tarvitset tytön huoneessa. Mutta entä jos vauva on vielä hyvin pieni, peili on vaara hänelle. Jos valitset vaatekaapin, kannattaa tehdä yksi sen julkisivuista peilikuvana, jolloin seuraava nuoruusiän päänsärky voidaan välttää. Värivalikoima vaaleanpunainen, lila, beige.

Huomaa: älä koristele huonetta vaaleanpunaisella tapetilla, vauva kasvaa niistä melko nopeasti, on parempi tehdä yleismaalaus.

Valitessaan lasten vaatekaapin suunnittelun vaatteille ja leluille, pojan on otettava huomioon mieltymyksensä ja huoneen yleinen tyyli. Jos pojan ikä on alle 3 vuotta, vaatekaapin tulee olla turvallinen, valoisa ja mielenkiintoinen lapselle..

Kasvaessaan (3-5-vuotias) poika alkaa osoittaa yksilöllisyyttä, uteliaisuutta ja liikkuvuutta. Tässä iässä vaatekaappi, jossa on tyylitelty julkisivu, sopii esimerkiksi maantieteelliseen karttaan..

Wigwam on täydellinen uteliaalle hiipipojalle

Wigwam on täydellinen uteliaalle hiipipojalle

7 -vuotiailla ja sitä vanhemmilla on tarpeen tarjota selkeä kaavoitus huoneeseen, mukaan lukien työskentelyalueen erottaminen. Ihanteellinen ratkaisu olisi sisäänrakennettu tai kulmavaatekaappi, joka säästää tilaa..

Erilaiset tallennusjärjestelmät

Sinun ei pitäisi rajoittua vain kaappeihin. Seuraavia lelujen säilytysjärjestelmiä voidaan käyttää.

Mielenkiintoinen versio saranoidusta hyllystä pandan muodossa

Mielenkiintoinen versio saranoidusta hyllystä pandan muodossa

Teline

Avoin teline ja suuret laatikot sopivat täydellisesti lastentarhaan. Ne voivat olla muovisia, punottuja. Tärkeintä on, että ne voidaan helposti vetää ulos ja työntää sisään..

Avoimilla hyllyillä on kätevää järjestää autoja pojalle ja astioita tytöille. Kaikki on siis näköpiirissä, mikä tarkoittaa, että vauva voi saada kaiken tarvitsemansa. Hassu muoto hyllyille ja tyylitelmille suosikki sarjakuvien alla on tervetullut..

Avoimet puiset hyllyt - monipuoliset huonekalut mihin tahansa lastenhuoneeseen

Avoimet puiset hyllyt – monipuoliset huonekalut mihin tahansa lastenhuoneeseen

Kaappi

Eikä yksinkertainen, mutta leikkisä. Kaappitalo esimerkiksi autojen säilyttämiseksi autotallin tyyliin miellyttää ehdottomasti lasta. Niin on myös nuken talo. Lisäksi tämä kaappi ei ole vain säilytysjärjestelmä, vaan myös lelu – 2 in 1.

Riippuva kaappi kuukauden muodossa lastenhuoneessa

Riippuva kaappi kuukauden muodossa lastenhuoneessa

Pelipöydät

Usein lasten huonekalujen valmistajat tarjoavat mahdollisuuden monitoimisuuteen, mikä tarkoittaa, että tällaisessa pöydässä on laatikot, astiat, säilytysmoduulit.

Huomaa: jos tällaisessa pöydässä on pyörä, se on erinomainen tilaisuus tarjota henkilökohtaista tilaa harkintasi mukaan..

Pelipöytä hyllyillä ja laatikoilla

Pelipöytä hyllyillä ja laatikoilla

Pelikontit

Ne voidaan tyylitellä “aikuisten” tavaroiksi, esimerkiksi kontti-pyörätuoliksi, kontti-arkkuksi tai kontti-keittiökalusteiksi.

Pajulevyt sopivat täydellisesti ympäristöystävälliseen lastentarhaan

Pajulevyt sopivat täydellisesti ympäristöystävälliseen lastentarhaan

Laatikot huonekaluissa

Esimerkiksi sängyn alla. Useimmissa pinnasängyissä on laatikot. Lapset rakastavat laittaa lelujaan niin intiimeihin paikkoihin, vuodevaatteet voidaan siirtää toiseen paikkaan.

Laatikot vauvojen tavaroiden lajitteluun allekirjoituksineen avoimille hyllyille

Laatikot vauvojen tavaroiden lajitteluun allekirjoituksineen avoimille hyllyille

Pukeutuja

Tämä on yksi kätevimmistä paikoista lasten lelujen säilyttämiseen. Se voi tallentaa lautapelejä, luovuuden paketteja. Kun valitset tätä huonekalua, sinun on tarkasteltava lähemmin vetolaatikoiden vetämistä, ja niiden tulisi olla pieniä lapsen pituudelle. Mitä enemmän osastoja lipastossa, sitä parempi.

Lipasto lastenhuoneessa valkoisilla ja vaaleanpunaisilla sävyillä

Lipasto lastenhuoneessa valkoisilla ja vaaleanpunaisilla sävyillä

Kirjojen säilytys

Lapsilla on aina paljon kirjoja sekä leluja, joten kirjojen säilyttämiseen lastenhuoneessa tulisi olla erillinen kaappi. Anna sen olla pieni, mutta lapsen on helpompi selvittää, mitä säilyttää missä..

Kirjahylly, kuten kaikki lastentarhan huonekalut, on valittava ikänsä mukaan. Hyviä vaihtoehtoja on:

 • Saranoitu hylly. Lisäksi se voi olla melko “aikuisten” kokoinen, ripusta se vain tavalliseen korkeuteen, mutta tusina senttimetriä lattian yläpuolelle. Lapsen iän myötä voit nostaa hyllyn korkeammalle.

Riippuva hylly kirjoille lastenhuoneessa

Riippuva hylly kirjoille lastenhuoneessa

 • Vaatekaappi, jossa yksi ovi, lukittava. Siinä pitäisi olla 5-6 vakiokorkeutta hyllyä. Alemmissa voit tallentaa leluja, ja lapsella pitäisi olla rajoittamaton pääsy niihin, on mahdollista järjestää kirjoja päälle.
 • Kulmahylly. Se auttaa käyttämään järkevästi koko talon tilaa..
 • Yhdistetyt vaatekaapit. Ne voivat yhdistää avoimia hyllyjä ja ovia, laatikoita ja kiinteitä hyllyjä, muita lapselle sopivia vaihtoehtoja.

Yhdistetyt hyllyt kirjojen ja lelujen säilyttämiseen

Yhdistetyt hyllyt kirjojen ja lelujen säilyttämiseen

Vaatekaappi

Lasten vaatekaappi vaatteille ja leluille säästää arvokasta tilaa huoneessa. Yhdistämällä 2 in 1, voit yhdellä iskulla niin sanotusti totuttaa lapsen tilaamaan. Valinnaiset ominaisuudet:

 • Monet hyllyt takaavat tilauksen. Iän vuoksi lapsi ei voi vielä järjestää asioita siististi suurille, vakiokokoisille hyllyille. Paras ratkaisu on tietysti kullekin asiaryhmälle oma hylly, osasto.

Lasten lelukaapit: käytännöllinen muotoilu - hyllyt ja laatikot

Käytännöllinen muotoilu – hyllyt ja laatikot

 • Käytännöllinen muotoilu – hyllyt liukuvat helposti ulos. Ovet on helppo avata pienelläkin tasolla ja laatikot ovat pieniä, joten ne eivät ole raskaita. Aikuisille nämä ovat pikkujuttuja, mutta pienelle ihmiselle niistä voi tulla este kaapin käytölle..
 • Valitse vaatekaappi, jossa on houkutteleva muotoilu – kirkas. Jos esikouluikäinen lapsi, on täysin mahdollista valita suosikkisarjakuvaasi tyylitelty malli.

Kirkas monivärinen lukon muotoinen vaatekaappi

Kirkas monivärinen lukon muotoinen vaatekaappi

 • Harkitse modulaarisia huonekaluja. Lisäksi voit asentaa kaikki moduulit lapsen kasvaessa..

Kaapit leluille lastenhuoneessa: johtopäätös

Lastenhuoneen vaatekaappi on olennainen asia, ja sitä tarvitaan missä tahansa iässä. Vaikka lapsi on hyvin pieni, huonekalut ovat enimmäkseen vanhempien käytössä. Kun lapsi kasvaa, kun lapsi alkaa pelata tietoisesti, häntä tulee opettaa pitämään asiat järjestyksessä, järjestämään niiden säilytys. Lelukaappi auttaa tässä, koska suurimman osan ajasta he pelaavat. Huonekalujen tulee olla ikään ja sukupuoleen sopivia, jolloin vauva kehittyy harmonisesti.