Rhododendron (azalea): hjemmepleje (59 billeder)

Indhold

  • Visninger
  • Landing
  • Rhododendron pleje

For den mangesidige rhododendron (azalea) er hjemmeplejen fyldt med visse vanskeligheder forbundet med plantens stolte natur. Men hvis du kan give “rosetræet” den rette pleje, vil det taknemmeligt glæde dig over fantastisk blomstring..

Azalea er en smuk plante med en stolt karakter

Azalea er en smuk plante med en stolt karakter

Rhododendron Golden Lights

Rhododendron Golden Lights

Skønheden ved azaleablomsten ophører aldrig med at forbløffe

Skønheden ved azaleablomsten ophører aldrig med at forbløffe

Visninger

Lyngfamilien har beboet bjergområderne i Himalaya, Kaukasus, Europa og Amerika og har præsenteret os for omkring 800 arter af rhododendron. Og kun en lille del af dem er i stand til med succes at udvikle sig på vores tempererede, men kolde breddegrader. Blandt dem er løvfældende rhododendron Molle og den stedsegrønne Forchuna og den stedsegrønne, men rødmende Russatum, der pryder alpine dias af vores haver. I stort omfang i Sibirien, under naturlige forhold, vokser den dauriske rhododendron, som ofte forveksles med vild rosmarin.

Rhododendron

Rhododendron “Molle”

Rhododendron

Rhododendron “Fortune”

Råd! Da slægten især omfatter distribution af planter til stedsegrønne og løvfældende træer, buske og dværgbuske, skal du basere dit valg på disse indikatorer.

Smuk rhododendron

Smuk rhododendron “Daursky”

Bleg lilla

Delikat lilla “Russatum Gletschernacht”

Den japanske rhododendron, som er en meget forgrenet løvfældende busk, slår godt rod i vores land. Den stedsegrønne rhododendron er også acceptabel for vores haver, tæt, godt tolerant over for frost, men vokser meget langsomt.

Rhododendron

Rhododendron “japansk”

I mange europæiske kataloger kaldes rhododendron azalea. Derfor er avlerne enige om, at azaleablomsten er en art af rhododendron, der vokser i drivhuse. De bruges i hjemmet blomsterbrug, dekoration af vindueskarme., vinterhaver og drivhuse. En undtagelse er have -azalea, men for at den kan slå rod under åben himmel, skal du gøre en stor indsats..

Azalea vil tjene som en vidunderlig dekoration til dit hjem

Azalea vil tjene som en vidunderlig dekoration til dit hjem

Dem, der er interesseret i plantens gavnlige egenskaber, bør se nærmere på Adams ‘rhododendron, som har en tonisk effekt..

Rhododendron

Rhododendron “Adams” har en tonisk effekt

For elskere af frodige blomstrende buske anbefaler vi at plante en Katevbinsky rhododendron i haven. En busk, 2 til 4 meter høj, bliver i blomstringsperioden til en enorm kugle af farvestrålende blomsterblade, der fuldstændigt dækker grøn rhododendronblad.

Frodig blomstrende rhododendron busk

Frodig blomstrende rhododendron busk “Katevbinsky”

Vinterhårdhed er forskellig i rhododendron sorter af løvfældende arter. Disse er Limon Lights og Mandarin Lights, med en sjælden citron-gul farve og delikat aroma. Blandt de stedsegrønne rododendroner er det værd at bemærke sådanne sorter som Haaga, Mauritz og Peter Tigerstedt..

Rhododendron

Rhododendron “Limon Lights”

Rhododendron

Rhododendron “Peter Tigerstedt” med sine snehvide blomster

I dag, hvor hæren af ​​hybrid rhododendron regelmæssigt genopfyldes med nye sorter opdrættet af opdrættere fra forskellige lande, er valget så bredt, at du kan dekorere din have med de mest forskelligartede farver denne plante.

Lys rhododendron

Lyse rhododendron “Mandarin Lights”

Rhododendron

Rhododendron “Haaga”

Imidlertid kan det ikke siges, at en enkelt art af rhododendron er en plante, der er let at pleje. Azalea eller rhododendron vil forfalde dine nerver, men vil mere end betale din iver med en frodig, velduftende og smuk blomstring..

Landing

Med en kompetent udført plantning af rhododendron begynder vi vejen til et langt og lykkeligt liv i vores have.

Fantastisk smuk have med rhododendron

Fantastisk smuk have med rhododendron

Den kræsne rhododendronblomst favoriserer ikke stagnation af overfladevand og reagerer på det ved at rådne rødder. Derfor leder vi efter et tørt, kontrolleret sted for overdreven fugtighed.

Plantningshullet bør ikke være dybt, fordi rodsystemet i haven rhododendron ligger meget tæt på jordoverfladen. Den bedste jordsammensætning for en plante er fibrøs tørv. Som en erstatning kan du bruge nåletræsjord, der er fortyndet med træbark og nåle..

Rhododendron er meget kræsen med hensyn til vanding

Rhododendron er meget kræsen med hensyn til vanding

Vigtig! Rhododendron vokser ikke på kalkholdig jord.

Påfør gødning til den forberedte jord (færdiglavede blandinger til rhododendron).

Efter fjernelse af rhododendronfrøplanten fra beholderen, fugt jordklumpen og sænk den først i hullet.

Azalea bonsai

Azalea bonsai

Placer rodkraven på niveau med jordoverfladen, lav en jordrulle rundt: den vil være praktisk til den første vanding af planten. Efter to uger kan rullen jævnes med jorden.

Vigtig! For at fjerne stillestående vand under kunstvanding skal der lægges et godt drænlag på bunden af ​​gruben..

Efter at have mestret plantningen af ​​rhododendron i jorden i det fri, vender vi os til hjemmets skønhed.

Azalea er en blomstrende flerårig busk

Azalea er en blomstrende flerårig busk

Til plantningsrum azaleaer, vælg nordlige vindue. Planten elsker seje værelser, så hvis vinduerne vender mod syd, vil vi forsøge at bedrage den kræsne dame. Læg isstykker på en bakke eller sprøjt blomsten med koldt vand. Fra det tidlige forår til det sene efterår kan du beholde azaleaen på balkon eller terrasse.

Azalea kan godt lide seje værelser

Azalea kan godt lide seje værelser

Vi er ikke kloge med jorden, vi køber et specielt forberedt substrat til hjemlige rododendroner i en blomsterbutik. Vi overvåger temperatursvingninger, da azalea ikke tåler dets pludselige ændringer. Vi vil fortælle dig om andre hemmeligheder ved at dyrke azaleaer nedenfor..

Rhododendron pleje

Over for en kræsen plante argumenterer mange gartnere for, at plantning og pleje for en rhododendron er et seriøst kompleks af kompetent udførte handlinger..

Plantning og efterladelse af en rhododendron er et alvorligt kompleks af kompetent udførte handlinger

Plantning og efterladelse af en rhododendron er et alvorligt kompleks af kompetent udførte handlinger

Temperatur

For arter, der blomstrer i haven, er direkte sollys farligt, så vi planter rhododendron sammen hegn eller under lysthus tag. Indendørs udsigt er vanskeligere. Azalea elsker cool og fraværende lys. For at lære at bevare en behagelig + 18-20 grader for hende om sommeren, kan du læse landingsafsnittet.

Rhododendron er bange for direkte sollys

Rhododendron er bange for direkte sollys

Vanding

Mangel på fugt er især farlig for unge planter. I det første år af en rhododendrons liv i haven skal du sørge for regelmæssig vanding af blomsten. På varme dage, gør dette hver dag. Overdriv det dog ikke med mængden af ​​vand. Husk, fugtig jord er dødelig for den lækre bjergbestiger..

Vanding azalea derhjemme udføres med samme regelmæssighed som haven rhododendron. Det eneste, der skal gøres, er at fjerne overskydende vand fra sumpen. I modsætning til havearter elsker hjemmet rhododendron at blive sprøjtet..

Azalea bonsai vil passe perfekt ind i dit interiør

Azalea bonsai vil passe perfekt ind i dit interiør

Husk! Hvis azalea -bladet bliver gult eller falder af, har du givet planten for meget vand. Reducer vandingsfrekvensen.

Top dressing

Den vellykkede blomstring af rhododendron afhænger bestemt af rettidig anvendelse af topdressing..

For en plante, der vokser i en have, udføres befrugtning 3 gange om året. Den første portion påføres tidligt på foråret, når planten vågner fra dvale. Derefter skal du befrugte busken før blomstring og fodre rhododendron efter blomstring, men senest i midten af ​​august.

Den vellykkede blomstring af rhododendron afhænger bestemt af rettidig anvendelse af topdressing.

Den vellykkede blomstring af rhododendron afhænger bestemt af rettidig anvendelse af topdressing.

For værelse azalea er regelmæssig vanding med flydende gødning i små doser nyttig.

Opmærksomhed! Undgå gødning med klor og kalk, de er skadelige for rhododendron.

Beskæring

Rhododendron har naturligvis en smuk kroneform, men de har også brug for beskæring. Når busken vokser, skal grene tykkere end 3-4 cm fjernes for at bevare plantens dekorative tiltrækningskraft. Stop med at trække grene hjælper med at knibe den øverste knop.

Rhododendron har brug for korrekt beskæring

Rhododendron har brug for korrekt beskæring

Reproduktion

I den domesticerede rhododendron udføres reproduktion ved hjælp af stiklinger og lagdeling. Frøformering er typisk for vildtvoksende repræsentanter for slægten. Herhjemme er frøavl en kompleks proces. Det er derfor, de fleste gartnere foretrækker formering af rhododendron ved stiklinger i stedet for frø..

Reproduktion af rhododendron

Reproduktion af rhododendron

Frømateriale – halvlignede dele af planten. De skæres to gange om året: i midten af ​​marts-april og fra midten af ​​juli til midten af ​​august..

Længden af ​​de skårne skud er ca. 7-9 cm. De tre nederste blade på skæringen skal fjernes, så halen efterlades 0,5 cm, skær de resterende blade i halve.

Vigtig! Skæringens nedre snit skal være skråt og holdes under selve nyren.

Rhododendron har mange lyse og interessante sorter.

Rhododendron har mange lyse og interessante sorter.

Fordyb den færdige rhododendron stilk i en opløsning af heteroauxin (2 tabletter pr. Liter vand) i 6 timer.

I en beholder til plantning dækkes substratet med lag: 1. lag – 2-3 cm dræning fra småsten eller brudte skår, 2. lag – 3 cm groft sand, 3. lag – 8-10 cm nåletræ.

Rhododendron

Rhododendron “Hybrid Helsinki University”

Hvis de plantede stiklinger opvarmes med 25 W lamper, vil de slå rod hurtigere omkring den 40. dag. Processen tager 60 dage uden opvarmning..

Sygdomme og skadedyr

Det mest almindelige skadedyr af blomstrende rhododendron er rhododendron bug. Det lægger brune æg på den nederste del af bladet og vises på forsiden med mørke pletter. Sprøjtning med diazinon bruges til at ødelægge fejlen..

Rhododendron er udbredt blandt gartnere

Rhododendron er udbredt blandt gartnere

Den asiatiske havebille medfører også stor skade og spiser store huller i plantens blade. Det traditionelle skadedyr af gartneriafgrøder, edderkoppemiden, er også farligt. De sprøjtes også med diazinon..

I betragtning af rhododendronsygdomme, lad os også huske blandet klorose. Sygdommen skyldes mangel på nitrogen og kalium i jorden. Det vises på bladene, angivet med gule pletter langs kanterne og på deres spidser.

Azalea

Azalea “Mollis (gel)”

Vigtig! Symptomerne på blandet klorose ligner plantens reaktion på stillestående vand. Kontroller jorden under planten

Overkøling af jord og luft kan forårsage nekrose. Med det sker døende af bladets centrale vene, bladet selv bliver brunt. Det er svært at håndtere pludselige temperatursvingninger, så vælg frostbestandige sorter.

Azalea betragtes som en af ​​de smukkeste indendørs planter.

Azalea betragtes som en af ​​de smukkeste indendørs planter.

Sådan plejes en azalea kan findes her:

Rhododendron (azalea) – foto